• 9.376.964 stemmen

Gesproken taal: Engels, Hindi, Frans, Duits en Spaans

Releasedatum: 8 juli 2021

Plot F9

"Justice is coming."

'Fast 9' volgt Dominic Toretto die zich samen met Letty Ortiz teruggetrokken heeft om een gezin te stichten. Ze proberen hun zoon Brian onder rustige omstandigheden op te voeden, waarbij ze hun roekeloze bestaan achter zich hebben gelaten. Onder andere de terugkeer van Cipher lijkt echter roet in het eten te gooien.

avatar van Fikret8

Fikret8

Francis Ngannou heeft ook een kleine rol, maar gaat al snel dood.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Y'all ever thought about the wild missions we've been on?"

Met Justin Lin weer aan het roer had ik hier vooraf eigenlijk wel zin in, gezien hij eigenhandig weer nieuw leven in deze franchise heeft geblazen. Helaas weet juist hij niet te imponeren.

In dit deel leidt Dom samen met Letty een teruggetrokken leven met hun zoontje. Daar komt al snel genoeg verandering in als blijkt dat Jakob, de broer van Dom onder één hoedje lijkt te spelen met Cipher. Zo keert de hele familie weer terug om hen te stoppen.

Het verhaal is nooit hoogstaand geweest in deze films, maar wel onderhoudend genoeg. Des te jammer dat 'F9' zo een duikvlucht maakt. Van de cringey dialogen tot aan de actie; de film is verworden tot een parodie van zichzelf. En alsmaar dat irritante zelfbewuste, zucht. Daarbij dient het merendeel als opbouw naar deel tien.

Dan zou je zeggen dat de over-the-top actie wel de moeite waard zou zijn. Zelfs dat laat me enigszins onverschillig achter, omdat je het eigenlijk allemaal al gezien hebt. Het probleem is ook dat er nauwelijks een greintje spanning aanwezig is, vooral als iedereen ongedeerd de meest idiote situaties overleeft. Eveneens is het zonde dat er niets bijzonders wordt gedaan met de terugkeer van Han.

Al met al een vrij nietszeggend vervolg dat meer als opbouw dient. Overigens wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

2,5 Sterren.

avatar van mrdig

mrdig

Tenet in augustus 2020 was m’n laatste bios bezoek, tot nu dan. Eindelijk weer es in een te warme/klamme goed gevulde bioszaal gezeten tezamen met allerlei luidruchtige/etende/drinkende/lachende/pratende mensen om je heen. Genieten hoor en dan ook nog zo’n hersenloze pulp film als deze mogen aanschouwen. Heerlijk! 3*

Kondoro

De zogeheten 'memes' vliegen over het internet heen, ik hoop niet dat ik 145 minuten naar "this is family" ga kijken.

avatar van IH88

IH88

Kondoro schreef:

Familia

wtf

avatar van The Oceanic Six

Een jaar terug had ik gesnakt naar een film als deze, maar volgens mij leeft de film nauwelijks. Draait al sinds donderdag, maar er is weinig activiteit hier. Laat staan hoge cijfers.

Ik zie vooral veel gelach om dat family gedoe.

kos schreef:

Ik zie vooral veel gelach om dat family gedoe.

En terecht, die onzin slaat nergens op. Ben ik al meerdere films beu. Dat gepreek komt altijd van Vin Diesel, by far de slechtste acteur van het hele stel.

De reeks had beter al eerder kunnen stoppen. Denk dat ze nu een paar films te lang doorgaan. Qua actie en vermaak is het een leuke reeks, maar ze raken door de ideeën en frisheid heen.

avatar van rep_robert

Ben geen enorme fan van de reeks (fast 5 en deel 8 konden mij enigszins bekoren) en dit inmiddels negende deel gaat wat mij betreft te ver in het over de top zijn. Met Tyrese Gibson en Ludacris probeert Lin het nog luchtig en zelfbewust te houden, maar het is gewoon teveel nonsens en te simpel allemaal. De actie is allemaal vet en je merkt dat er een mega budget in zit. Maar ik ben gewoon geen type voor achtervolgingen in voertuigen die 10 a 15 minuten duren. Na maximaal 5 minuten ben ik er wel klaar mee, ondanks dat bijvoorbeeld het concept met de magneten wel geinig is. Lin gaat wat mij betreft veel te ver door en er worden ontelbare auto's gesloopt. Het probleem is dat je als kijker uiteindelijk murw geslagen wordt met teveel actie en de onzin neemt buitenaardse proporties aan. Ik kan goed tegen onzin, maar dit gaat gewoon te ver.

Tussendoor zit er nog het bekende familie gewauwel en de praise the lord onzin die deze reeks kenmerkt tussen. Ook zwelt de muziek aan als er oude en vertrouwde personages (blijkbaar) door het scherm heen wandelen, maar ik geef er niks om en ik ben ook allang weer kwijt wie nou weer wie is. Alle geloofwaardigheid is inmiddels verloren, dus veel van die dingen boeien totaal niet. Dat komt ook vooral door het feit dat alle 8 films hiervoor ook niet meer dan hap, slik, weg waren. Ook de after credit scene zou zoiets moeten oproepen, maar ik zou eerst weer moeten googelen wat dat in vredesnaam inhoudt.

avatar van rep_robert

The Oceanic Six schreef:

De bioscopen zitten wel vol voor deze film en Black Widow deze week.

Kondoro

rep_robert, heb je geteld hoe vaak 'family' voor kwam in de film?

avatar van schumacher

schumacher

Aangezien dat we in Belgie nog steeds mondpampers moeten dragen , echt geen zin om naar de cinema te gaan dus deze film nog niet gezien, alle vorige films heb ik in de cinema gezien, ik vrees dat het bij deze op de Oled tv zal zijn, is ook cinema .

En ik lees steeds reacties van over de top dat hoort erbij enz... Mss een beetje , het is en blijft film maar het is wel heel overdreven die laatste films.

Niks kan tippen aan de 1ste film: waar het ook nog echt om de wagens ging en het racen, de 2de ook nog maar erna als ik me goed herinner is het meer een aktie film geworden. Denk vanaf de 4de dat het was.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Ben niet bekend met de serie, en deze vervelende humorloze volslagen flauwekulactie nodigt ook niet uit om er bekend mee te gaan worden.

En dan ook nog dat gedoe met bidden en die lieve familie. Pfff. Dacht een toffe actiefilm te gaan zien, maar dit is zo ontgoochelend.

Alleen Charlize Theron is een pluspuntje. Die is altijd cool.

avatar van bart007bond

bart007bond

Nog steeds bijna geen 2d.

Ja, de bioscoop weet echt wat de mens wil.

Slim inkoop beleid !

Hulde dat we alleen ''s avonds een keer 2d programmeren.

Hoort andersom te zijn .

80 % 2d.

Bij deze film is het 98% 3d etc.

Schandalig

avatar van extremezz

extremezz

o néé wat gooien ze ons nu toe, 2 films ok maar 9? Te bekijken tot een leeftijd van 16 jaar..

avatar van NB2000

NB2000

Is dit de beste film uit de reeks? Zeker niet

Is het wederom een zeer over de top actiefilm met genoeg auto’s en ongeloofwaardigheid? Jazeker!

Het verhaal is zoals gewoonlijk niet echt diepgaand en van de helft van de film wordt veel te weinig uitgelegd wat er aan vooraf ging, maar ik ben en blijf groot fan van Vin Diesel en de F&F franchise dus voor de moeite geef ik:

*3,0 sterren ( als ik niet zo’n groot fan van de Furious reeks was gaf ik waarschijnlijk een 2,5 )

avatar van DDT

DDT

Leuke actiefilm uit de saga met weer een fantastische soundtrack,

En dan nog eens gefilmd in Tbilisi ,veel plaatsen herkend waar ik ook veel kom

avatar van The Oceanic Six

Vanmorgen in een vrij lege bios bekeken, toch maar gegaan ook al waren de reviews negatief. De franchise is zo over de top gegaan dat het eigenlijk nergens meer op slaat. Het is op z'n best nog aardig popcornamusement, maar meer ook niet. Fast 9 neemt zichzelf met de dialogen ook weer zo serieus zeg, bij die Vin Diesel en Michelle Rodriguez is echt geen greintje humor of zelfspot te vinden. Alleen Tyrese Gibson en Chris Bridges brengen nog enige luchtigheid, met de belachelijke maar ieder geval nog wel grappige onzin in de ruimte. Maar deze film mist de aanwezigheid van The Rock en Statham echt gigantisch, die maakten de vorige Fast en de spin-off tenminste oprecht geestig. Ook de actie overtuigt me niet echt heel erg. Een redelijke achtervolging aan het begin en een best wel brute achtervolging met enorme magneten op het einde.

Deze franchise mag dan wel een monsterlijk budget en een heel bekende cast hebben, maar er komt een tijd dat het op is met de koek en die tijd is nu wel gekomen. Ze doen hier ook niet eens meer moeite een verhaal te vertellen, het zijn gewoon een lading random actiemomenten aan elkaar geplakt. Kan leuk zijn, maar ik verwacht wat meer. Ik twijfel tussen 2,5* (onvoldoende) of 3* (nipt voldoende), maar de balans valt negatief uit omdat dit gewoon echt een lui en vermoeiend eindresultaat is.

avatar van Neder0001

Neder0001

Jezus wat was dit deel slecht, en dat zeg ik als fan die altijd erg uitkijkt naar een nieuw deel. Het weet nu gewoon echt nergens meer origineel te zijn. Personages die spontaan weer tot leven komen met de meest belachelijke verklaringen, het eindeloos vermoeiende "family" geneuzel, bijrollen voor bekende figuren die compleet onnodig en irritant (Cardi B) zijn. En dan het verhaal: saai en belachelijk. Dat het al lang niet meer over straatraces met opgevoerde auto's gaat, dat weten we. Het over the top gedoe dat we sinds deel 4 voorgeschoteld krijgen was bij vlagen nog wel leuk vermaak, maar dit deel gaat naar lengtes dat het gewoon niet leuk meer is.

Heb mij nog nooit zo verveeld met een F&F film en wat mij betreft kappen ze er maar gewoon mee want dit was echt vreselijk. Niet langer bioscoopwaardig.

avatar van FillumGek

FillumGek

Na acht delen is de franchise dan eindelijk alle schaamte voorbij. Tot nu toe konden alle delen, zelfs het derde deel, me goed bekoren, maar wat Justin Lin hier op het scherm tovert slaat werkelijk helemaal nergens meer op. Ik kan genieten van over de top geweld en neem het niet zo nauw met het realisme, maar het is zonde welke richting de reeks nu definitief is ingeslagen.

Het verhaal is in mijn ogen nogal warrig geschreven waarin van de hak op de tak wordt gesprongen. Die 2,5 uur speeltijd is al te lang, maar voor hetgeen wat ze allemaal willen vertellen is er alsnog te weinig tijd. De cast die zich als superhelden wanen reizen de wereld rond en leggen alles in de as, maar het hoe en waarom ontschoot me soms even. Het weet gewoon geen indruk te maken.

Na 10 minuten knalt de actie van je scherm en word je als kijker zo platgeslagen met ontploffingen, crashes en schietgeweld dat de rest van de film me nog weinig deed. Met steigerende verbazing keek ik hoe onze family de meest onwaarschijnlijke stunts uithaalde en dan praat ik niet over het overleven van een keiharde crash of een kogelregen ontwijken. Het gaat veel verder dan dat, zo erg dat je de verbazing van de hele zaal voelde. Gênant bijna. Veel actiescenes, vooral als er gevochten wordt, vind ik ook helemaal niet zo goed gefilmd. Te dicht op de huid en te schokkerig om te zien wat er nu eigenlijk gebeurt. Dan heb ik toch altijd het gevoel dat de mensen stiekem helemaal niet zo goed kunnen vechten. Toegegeven, sommige achtervolgingen waren zeker vermakelijk zoals met de magneet. Toppunt is natuurlijk waar series uit de jaren '80 ook mee kampte. Dat een concept zo uitgemolken is dat je ze maar de ruimte in schrijft.

Het gemis van Statham of Johnson is een dreun voor de reeks. Dat betekent meer screentijd voor Diesel maar als die kerel boos kijkt lijkt het alsof hij zijn kunstgebit niet in heeft. Voor het eerst stond hij me echt tegen, hij spreekt alleen in oneliners. Michelle Rodriquez heb ik nooit gemogen met haar bitcherige uitstraling en samen zijn ze niet al helemaal niet te harden. De moralen over mama, papa en familie worden je om de oren gesmeten, let ook op de muziek die dan even aanzwengelt. Ludacris en Gibson zorgen voor de humor, maar ook dat werd op een gegeven moment te flauw. Verder wordt de sterrencast weer aangevuld met Theron, Russell en heeft Mirren eigenlijk één van de leukste scenes. Ook John Cena viel me niet tegen.

Een dikke teleurstelling dus omdat het meer een persiflage is geworden. Deze familie is op sterven na dood, hoewel de scene na de credits nog enige hoop biedt. Als je nog niet was weggelopen, zitten blijven dus.

avatar van Phantasm

Phantasm

Is voor een keer te doen, maar het wordt er allemaal niet echt beter op. Soms wat ongeloofwaardig.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Ja hoor na de berichten vreesde ik voor het ergste

en het is niet het sterkste verhaal

het is gewoon popcorn vermaak

avatar van cinematic81

cinematic81

Ik vond F9 een bijzonder slechte film, nog slechter dan de vorige. Het begint eigenlijk verrassend goed met de flashback en Kenny Linder. Dit is vaak ter sprake gekomen in de franchise en het heeft Dom gevormd maar is nooit uitgebeeld. Tot nu. De flashbacks zijn het aanzien waard.

De rest van de film is ronduit slecht. Ze lopen weer allerlei plot punten te verdraaien, maar dat doen ze wel vaker. Iedereen komt immers terug. Maar ook dit gaat ten koste van de speeltijd want Han voegt eigenlijk niets toe, maar het moet wel even uitgelegd worden hoe hij de aanslag van Shaw heeft overleeft. En toevallig ook, de dames zitten in Tokyo om Han te zoeken, een enorme stad, en ze zitten pal tegenover zijn schuilplaats.

Cena vond ik nog wel okay, maar ik kon wel zien aankomen dat hij uiteindelijk overstapt naar de good guys.. En wat was precies de rol van Theron? Ze zat gevangen in een kooi, maar bleek uiteindelijk wel de touwtjes in handen te hebben?. Die had erg weinig te doen.

Vin Diesel zou het niet graag toegeven, maar sinds de 5e film, toen het een mega franchise werd, teert het vooral op Johnson en later Statham. Die worden dan ook gemist. Ik vind over de top actie wel leuk hoor, zie 5 en 6, maar ze slaan er sindsdien gewoon teveel in door waardoor ik er gevoelloos voor word. En het camerawerk tijdens de vechtpartijen is ook niet alles. Soms denk ik, ga eens terug naar de basis, naar FF1. Dat is best een goede undercover film, erg afgekeken van Point Break moet ik zeggen.

avatar van MichaelHD

MichaelHD

Leuke comedy best vermakelijk maar de physics doen niet onder voor the hobbit. Zelfd met het verstand op min 10 is het ongeloofwaardig.

avatar van schumacher

schumacher

Gewoon een leuk breinloos popcorn filmpke, meer stelt het helaas nimmer voor.

Dit was gewoon in de lijn vd vorige maar toch minder goed hoor.

De 3 eerste films blijven de beste waarvan de 1ste de allerbeste. Toen ging het om racen en de wagens enz...

Ik was jaren geleden zeer tevreden dat need for speed er was, dat was een hele goeie film waar het echt om draaide, schoon oto's, racen, vrouwen enz...

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Povere 9de uit de F&F reeks...op tijd stoppen was hier beter geweest...zo ongeloofwaardig en foute actie, niet mijn soort actie...

avatar van davidov

davidov

Pfoe, tegenvaller zeg.

Aanvankelijk was ik niet zo dol op deze franchise, zeker in het begin. Teveel dom stoere mannen gedoe; macho praat, gangsta shit, bling bling, opgevoerde auto's die vroemvroem doen zijn stoer, dame's in strakke kleding zijn geil en meer van dat soort imbiciele troep.

Maargoed, het was een begin van een nieuw genre en het deed het best lekker bij het publiek, dus kwamen er meer films. Gaandeweg werd het een franchise; minder gangsta en stoere praat, toegankelijker voor iedereen, meer humor, steeds weer dezelfde terugkerende gezichten, en elk deel moest het vorige weer overtreffen.

Dat deden ze een tijdje best wel leuk, ik waardeerde de films als een bizarre rollercoaster met spectaculaire en goed gefilmde stunts... dom vermaak, maar toegegeven soms enorm vermakelijk. Ze leken wel een beetje verwikkeld in een wedstrijd met Mission Impossible om de meest krankzinnige actiescenes te bedenken.

Maar bij F9 loopt het allemaal een beetje in de soep. Teveel van alles. Zie de poster: de film is in feite één groot smokescreen. Ik weet dat er in de FF-familie wat onenigheid was gezien Vin Diesel de reeks een beetje toegeëigend heeft na het overlijden van Paul Walker, en het zat Vin Diesel niet lekker dat terwijl hij nog allemaal plannen had met de serie er opeens een spin-off met The Rock en Jason Statham tussendoor MOEST komen.

Enfin, in dit deel zie je dan ook het gevolg; Vin Diesel trekt de hele franchise weer naar hem terug (geen Rock, geen Statham) ook al verwijst de film er nog wel naar terug. Dit heeft wel nadelen voor de film, kennelijk heeft nu iedereen wat in de melk te brokkelen en zo heeft elke acteur af kunnen dwingen "dat zijn karakter genoeg te doen krijgt".

- veel achtergrond / flashbacks over Don en z'n pa.

- Han komt terug (geen spoiler, zie poster), moet natuurlijk ook veel achtergrond krijgen

- Nieuwe villain -> ook achtergrond voor hem -> later nog meer achtergrond als de link met Don duidelijker is.

- Een nieuwe villain die eigenlijk nog echt moet komen (Cipher)

- Een warrig lang verhaal. Het verhaal van de film zelf had in 90 minuten klaar kunnen zijn, door al het extra plot wat erdoorheen loopt komen ze op bijna 150 minuten uit.

- De humor is niet wat het was. De film is mij iets té zelfbewust, neemt zichzelf net té niet serieus genoeg. (grappen en grollen over we zijn immortal want we doen de domste dingen en lopen geen krasje op).

De actie was over de top as always, maar om de één of andere reden niet zo bevredigend als normaal. Misschien komt het omdat ze in de film alles een beetje in hun schoot geworpen kregen, alles wat ze nodig hebben lenen/stelen/krijgen ze. Onmogelijke klus? Moeten we nu een meesterplan bedenken? Nee, hier neem dit mee; opgelost. Oceans 11 had in F9 stijl maar 15 minuten hoeven duren zegmaar.

De film is niks meer dan een smokescreen. Het doet alsof het je een spectaculair gevulde film brengt, maar de films is niks meer dan een soort reboot. Het brengt vrijwel iedereen die dood of levend was terug in het verhaal, tegen het einde is de FF familie zelfs een nieuw familielid rijker....zo groot was het team nog nooit. En oh, een zeer gevaarlijke villain die kennelijk niks anders dient als set-up voor de volgende film.

Vin Diesel zal blij zijn; iedereen is weer aan boord, hij heeft de kaarten weer in handen, en nu kunnen ze nog vele films cashen met deze formule.

Maar ik vond het een zéér matige, zéér warrige en overall eigenlijk weinig spannende actiefilm.

Te matig voor een film in deze franchise met dit budget. Maar dat krijg je met 10+ acteurs en iedereen krijgt z'n zin.

avatar van amenmalek

amenmalek

Nee...... dit was niet best... afgezet tegen deel I

Dat deze franchise het negende deel heeft bereikt, dus zeer succesvol is, zegt genoeg over de huidige staat van de mensheid.

Mooi in beeld gebracht, veel actie, maar vooral heel dom en over de top. En ja, het "familie" gedoe is tenenkrommend. Geloof dat de kopschoppers uit Mallorca dat ook benoemen wanneer ze hun getuigenis moeten doen "we zijn familie dus helpen we elkaar".