• 9.374.245 stemmen

Annabelle Comes Home (2019)

Horror | 106 minuten

Releasedatum: 27 juni 2019

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Annabelle Comes Home

"Possess them all"

Om Annabelle ervan te weerhouden nog meer schade aan te richten, plaatsen de paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren de bezeten pop binnen de afgesloten artefactenruimte in hun huis. Het gaat echter mis als Ed en Lorraine een dag van huis gaan en Mary Ellen op hun dochter Judy laten passen. Een vriendin van Mary Ellen komt langs en gaat de gevaarlijke kamer in, waarna ze de beruchte pop bevrijdt. Met als gevolg dat Annabelle alle boze geesten in de kamer wakker maakt.

Judy Warren

Anthony Rios

Mrs. Faley

avatar van filmfan0511

filmfan0511

De laatste film van 'The Conjuring Universe' die ik nog moest zien. Het tweede Annabelle deel vond ik een tijdje terug verrassend genoeg erg bovengemiddeld. Dit derde deel weet dat niveau bijlange na niet aan te tikken, en is ook gewoon vrij nutteloos. Er komen heel wat geesten voor in deze film, en ik vond die bijna allemaal meer intrigerend dan Annabelle zelf (vooral de Veerman). Aan die pop heb ik nooit wat gevonden; de spanning of creepiness in de eerste 2 films moest komen van de demon, die hier afwezig is. Bovendien is het gewoonweg een saaie film; het duurt bijna 70 minuten vooraleer er eens iets gebeurt. Speelduur van 106 minuten is echt onzinnig in dit geval. De jumpscares zijn ook lachwekkend; heb me letterlijk geen enkele keer verschrokken, omdat je tot op de seconde weet wanneer er iets gaat gebeuren. Bon, het is niet volledig slecht natuurlijk (zoals het abominabele La Llorona); het laatste halfuur is nog wel oké, de stukjes met Wilson en Farmiga in het begin zijn ook goed, en de cast is zeker zo slecht nog niet. Madison Iseman is in ieder geval allesbehalve een straf om naar te kijken. Visueel is de film braafjes, hoewel niet slecht, maar over het algemeen is het het allemaal nét niet, en schiet het tekort. 2.5*.

avatar van jd2001

jd2001

Laatst weer eens her bekeken en het blijft een goede film, verhaal zat goed in elkaar en de cast deed het naar mijn idee gewoon prima, de jumpscares vond ik ook erg sterk dus al met al was dit gewoon een geslaagde film, snap het gezeik van mensen niet zo, als je niet van klassieke horror houd kijk dan gewoon niet

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige derde film alweer van de spin-off uit het Conjuring universum. Ook leuk om Farmiga en Wilson weer te zien opdraven hier als de Warrens, al zij het in bijrollen. Verder is het verhaal nogal aan de dunne kant, maar zit de sfeer er goed in en is er duidelijk aandacht besteed aan de settings en aankleding. Het tijdsbeeld wordt zeer goed neergezet. 3 Sterren.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Deze week alle delen herzien. Deel 2 nog altijd mijn favoriet, erg spannend. Dit deel wil een beetje teveel en draait daardoor wat door, hierdoor is de film richting het eind ook too much en totaal niet spannend meer. Jammer.

avatar van shrink

shrink

Best wel een aardige film. Groot gedeelte van de film is niet heel eng, maar het verhaal is dik in orde. Het laatste half uur ging het redelijk los. Een 7

avatar van blackwolves

blackwolves

deze vind ik nu net beter dan die van creation ook omdat het weer met het koppel van de eerste film deze was toch wel spanned dus iets beter kan natuurlijk niet aan de eerste film uit de reeks daarvoor zit er te weinig verhaal en horror in maar is natuurlijk wel leuk om te kijken en opnieuw te genieten van de bezette pop met de nodige speciale effecten. deze keer komt de pop in huis van het koppel maar helaas voor hun is het hun jonge dochter die reeds vroeg te maken krijgt met het kwaad nu moeten zei in hun eigen family het kwaad bevechten

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Eigenlijk een nogal wat onnodige film. Dom wicht die irritant nieuwsgierig is en gewoon doet wat ze wil in dat huis, en zij zorgt dus voor alle ellende. Alle geesten doen me allemaal niets meer, je begint echt te merken dat het eigenlijk wel mooi is geweest zo. Maar de laatste Conjuring moet ik nog zien.

En dan komt The Nun 2 ook nog eens, als die al beter is dan deel 1 ben ik al blij. Ik merk juist wanneer bepaalde demonen teveel getoond worden, dat het hele effect er van is is, ze doen dat in deze film veel te veel.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Hele lange aanloop, waarin weinig gebeurt, laatste 40 minuten wordt ineens een rollercoaster van horror elementen. Too much.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ook dit derde deel vond ik altijd degelijk gespook blijven en de herziening verandert daar weinig aan. Het mag echter wel gezegd worden dat dit deel een stuk vriendelijker is qua toon. Zo komt er bijvoorbeeld geen enkel levend personage in de film om, maar iedereen is sympathiek genoeg dus ik had er niet veel moeite mee. Het verschil in kwaliteit vergeleken met de eerste film in deze specifieke reeks is merkbaar, Dauberman weet zichzelf zeer regelmatig tot waardige regisseur te kronen als het bijvoorbeeld aankomt op opbouw. De pay-offs stellen, zoals enkele anderen al terecht hebben aangegeven, wat teleur. Annabelle Comes Home dient ook duidelijk als een soort marketingfilm voor toekomstige Conjuring-projecten, maar dat is niet iets waar ik als kijker zo'n last van had. Het is fijn dat een film als deze gewoon allerlei soorten creativiteit uit de kast trekt en een huis vol verschillende demonen is daar natuurlijk een perfecte basis voor, dat dit vervolgens de deur opent tot meer films kan ik alleen maar begrijpen. Hoe die dan zullen zijn is uiteraard een aparte beoordeling, maar voor de studio enkel wat extra geld. Zodra de film in de tweede helft belandt worden alle registers opengetrokken en kan ik vrolijk herhalen wat ik in mijn eerdere recensie zei, namelijk dat de film erg aanvoelt als een soort tocht door een spookhuisattractie. Die indruk heeft de film altijd op mijn netvlies achtergelaten en de herziening verandert daar niet veel aan.

Overigens mag het duidelijk zijn dat Dauberman als regisseur wat heeft afgekeken bij de regiekwaliteiten van James Wan, zeker als we naar het camerawerk kijken zijn de gelijkenissen treffend. Alleen maar logisch natuurlijk, want Wan produceerde de film en was zelfs aanwezig op de set. Puntje van kritiek overigens op deze film is dat enkele toevoegingen zoals de CGI-hellehond niet in het plaatje van de toonzetting passen, maar het drukt maar een klein deel van de pret.

avatar van jeepyboo

jeepyboo

Het enige wat ik kan zeggen is: Goed gedaan. Erst dacht ik dat het alleen annabele zou zijn maar uiteindlijk waren het er toch meer, dit kwam echt heel goed samen, Annabele was de sterkste van de geesten dus beschermde alle geesten haar. Aan het einde kwam alles ook nog goed een ik moest bijna een traan laten om die laatste scene, dat alle kinderen toch nog op haar feestje kwamen. Ik vindt echt dat ze een goede film hebben neergezet.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De eerste drie kwartier van de film is best leuk. Een beetje opbouw, sfeer neerzetten en de jonge actrices zijn prima - vooral de jonge (hier nog hele jonge) Mckenna Grace vind ik een heel behoorlijke actrice. Alleen daarna wordt de film een typische ren en vluchtfilm met weer een rits aan jump scares en weet niet meer te boeien. 2,5*.