menu

Annabelle Comes Home (2019)

mijn stem
2,68 (304)
304 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Mystery
106 minuten

geregisseerd door Gary Dauberman
met Mckenna Grace, Madison Iseman en Katie Sarife

Om Annabelle ervan te weerhouden nog meer schade aan te richten, plaatsen de paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren de bezeten pop binnen de afgesloten artefactenruimte in hun huis. Het gaat echter mis als Ed en Lorraine een dag van huis gaan en Mary Ellen op hun dochter Judy laten passen. Een vriendin van Mary Ellen komt langs en gaat de gevaarlijke kamer in, waarna ze de beruchte pop bevrijdt. Met als gevolg dat Annabelle alle boze geesten in de kamer wakker maakt.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=a3o_msHDnRw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Antonev
2,5
Als spin-off geboren en vervolgens doorgegroeid naar een volledige reeks. De Annabelle serie is er toch vooral een met up en downs. Na een matig eerste deel volgde er een sterk en verrassend tweede deel. De verwachtingen voor dit derde deel waren dan ook hoog. Helaas weet men het succes van het tweede deel niet te vervolgen. Dit was mijns inziens echt een deel dat gemaakt moest worden om de serie af te sluiten.

Wat absoluut complimenten verdient, is de heerlijke jaren 70 sfeer. Er is duidelijk zorg besteed aan de details en het huis is prachtig ingericht op die tijdsperiode. Ik zag veel elementen (decoraties, meubels etc.) uit mijn eigen jeugd. Mijn grootouders hadden tot diep in de jaren 90 een dergelijke jaren 70 inrichting. Op de een of andere manier geven ouderwets bloemetjes behang en lampenkappen alles een creepy uitstraling in het duister. Ik vond de sfeer en setting overigens wel heel gelijkend met Ouija 2.

Het verhaal is dun en de makers proberen dit ook niet te verhullen. Men richt zich toch hoofdzakelijk op de sfeer en horror elementen. Ik vond dat persoonlijk ook niet storend. Ik had meer moeite met de enigszins trage start. Het eerste half uur was gewoon ronduit saai. Naar het einde toe gebeurde er dan weer teveel en te onbedekt. Het mysterieuze sfeertje was er toen wel een beetje vanaf. Helaas weet de film de juiste balans niet meer te vinden en gaat uit als een nachtkaars.

Een goed verzorgde, doch 13 in een dozijn film, die het genre haunted house niet naar een hoger plan weet te brengen. Als liefhebben van dit type horror ben ik de laatste jaren vaker teleurgesteld dan verrast.

avatar van mrkos
2,5
Loelsta schreef:
Gewoon een topfilm met veel spanning!
Misschien veel spanning, maar weinig actie. Wat Rainfall al zei, het gaat om demon van het ergste soort en gebeurd amper iets. Dan verwacht je toch wel veel meer van.

avatar van james_cameron
3,5
Derde deel alweer voor deze spin-off van The Conjuring, met dit keer eigenlijk niet meer dan een bijrol voor de enge pop uit de titel. Dat is direct ook het grootste probleem van de film- er worden ditmaal zoveel monsters en enge figuren geïntroduceerd dat het uiteindelijk een beetje teveel van het goede is. Less is more, maar dat hebben de makers van deze film blijkbaar niet begrepen. Wonder boven wonder blijft de film grotendeels nog wel op de rails en goed aankijkbaar, maar al met al is dit wel een behoorlijke stap terug vergeleken het uitstekende vorige deel.

avatar van Macmanus
3,0
Aardig.

Uiteraard treedt al een poosje de Wan horror productie moeheid in. Ze zijn relatief goedkoop om te maken en trekken altijd genoeg publiek. Soms zie je wel eens een deel zoveel van een horror reeks die onverhoopt nog best goed is maar toch een slechte score heeft. Dat komt waarschijnlijk ook door de reeks vermoeidheid op dat moment.

Zo is de basis van deze film zo slecht nog niet eens. De acteurs zijn prima te doen en de set-up is duidelijk en geinig. De kamer met hekserij word geopend met alle gevolgen van dien. Het is nergens verheffend maar er zitten een paar leuke scenes in. De bruid en tv scene die vooruit loopt zijn leuke scenes. Het verdoet weinig tijd aan background en de focus zit vooral op de horror.

Het zal niet lang bijblijven maar gelukkig stoppen ze er nog genoeg geld in om het niet als pure cash grab films te zien.

3 sterren.

avatar van xKoSai
3,0
Aardige meevaller, had het slechter verwacht. Vanaf het begin zat de spanning er goed in. Mary Ellen mag er zijn lol. De toevoeging van de Hellehond vond ik wat erover en had voor mij niet gemoeten.

avatar van Grindhouse62
1,5
Ik vond het 2e deel Annabelle Creation (2017) de beste van deze trilogie. Deel 1 vond ik traag maar toch wel redelijk te kijken, maar dit 3e deel komt maar niet op gang. Acteurs doen niets anders dan door het huis lopen, af en toe valt of beweegt er iets. En dan zit je al ongeveer 70 minuten te kijken en hebt nog 35 min te gaan. En dan hoop je nog op een wat bevredigend einde. Nou , dus niet. Ik denk dat Annabelle in de leer moet bij Chucky. Was voor mij een teleurstelling. Een 1.5

avatar van Valak
3,0
Helaas de minste van de 3 Annabelle films tot nu toe. Had er wel redelijk hoge verwachten van omdat ik deel 1, (in tegenstelling tot de meerderheid), heel sterk vind, en deel 2 ook echt goed en spannend was.
Maar hoewel deze weer heel mooi in beeld gebracht is, cinematografisch was het helemaal dik in orde, maar écht spannend werd het niet en er werd echt te veel met horror-clichés heen en weer gegooid.
Wanneer Ed en Lorraine helemaal in het begin met de auto plotseling stoppen bij het kerkhof; zet de mist-machine maar aan! Tjonge, dat was echt een scène-verpester.
Ook die scène met de vriendin van de babysitter voor de 70's televisie in de kamer met alle bezeten voorwerpen, viel heel erg buiten de boot als je het vergelijkt met de rest van de film; vond dat maar wat vreemd, net alsof we opeens in een science-fiction film zaten.

Maar er sta zaten ook 'n paar hele toffe momenten in, zoals de vrouw in de bruidsjurk (niet te verwarren met La Llorona), die door het huis dwaalt en van kamer naar kamer loopt, en langs de en zogenaamd "door" de muren heen loopt. Tof gedaan.
En de scène met de ronddraaiende kleuren-lamp op de slaapkamer van Judy en dan de schaduw van Annabelle tegen de muur, die steeds groter en groter wordt totdat de demon zichtbaar wordt; heel zenuwslopend.

Toch een dikke 3,0*.
Naar mijn mening terecht voor dit deel, want deel 1 en 2 heb ik respectievelijk 4,0* en 3,5* gegeven.

avatar van HALVE TAMME.
Element of surprise is weg. Bij het vorige deel trouwens al. Desondanks heb ik me eigen toch prima vermaakt. Deze film valt voor mij onder de categorie: prima tussendoortje.

avatar van SmackItUp
2,5
HALVE TAMME. schreef:
Element of surprise is weg.


Zeurkous

avatar van Noodless
3,0
Ed en Lorraine Warren zijn in begin en op het einde te zien in de film wat een beetje jammer is want zij vormen toch wel een meerwaarde. Niet dat de jonge cast het slecht doet, verre van zelfs. Het verhaal is helaas een dertien in dozijn horrorfilmpje. Aardig , maar meer ook niet. 6/10

avatar van joolstein
2,5
Ondertussen zijn we, met deze film aangekomen bij de zevende horrorfilm binnen de Conjuring-franchise en is het derde film waarin pop Annabelle een hoofdrol speelt. Nou ja, alleen in de titel dan want met de introductie van een hele reeks nieuwe spookkarakters; The Ferryman, The Samurai, The Demon Hound en The Cursed Bride is de pop gedwongen om genoegen te nemen met een iets grotere bijrol. Positief was dat de ondertussen wat plichtmatige jump-scares uit de schrikmachine van het universum hier iets beter lijken te werken.(tenminste waren ze niet zo belachelijk als in het tweede deel) Verder is behoorlijk netjes, er valt geen druppeltje bloed te bekennen, waarmee het lijkt te hopen op een zo breed mogelijk publiek. Voor échte horrorfans is er hier dan ook maar weinig te beleven! Het is geen slechte film, maar heel goed wordt het ook niet.

avatar van Left4Dead
3,0
She's all yours

Ben fan van deze franchise, met de eerste twee heb ik me destijds prima vermaakt. Het was dus de vraag of de debuterende regisseur mijn verwachtingen voor dit derde deel ook kon waarborgen. In ieder geval begon het allemaal aardig goed, creepy zoals het hoort. Het start wederom met ons allen wel bekende ghosthunter Ed en Lorraine, zij hebben de pop Annabelle dit maal in hun bezit en deze op een veilige plek, bij hun thuis, te plaatsen. We zijn terug waar het allemaal begon, het begin van het eerste deel van The Conjuring-reeks. In de opslagruimte huize Warren wordt de pop geplaatst, The evil is containted....... aldus Lorraine.

Maar na het leuke begin, is het weer eens zover dat we bijna een uur moeten wachten op het vuurwerk. Veel te lang wachten, zoals zo vaak bij de horrorprentjes. De hoofdpersonen zijn namelijk niet boeiend genoeg om dit wachten enigszins op te vangen.
Dus als je snel over wilt tot actie dan kun je vooruit spoelen tot ongeveer een uur., heel erg sterk gaat het dan helaas niet worden.

Nee dit derde deel is buiten alle twijfel om toch echt wel de slechtste van de drie. Het acteerwerk kon ermee door, de regie is aardig.
Maar het verhaal is beduidend minder sterk pakkend, het script heeft daar ook last van. Alleen de geluidsspoor was ik weer enorm tevreden over, en dat is alles bij elkaar opgeteld te weinig voor een goede voldoende zoals het eerste en tweede deel.

Een zesje, verder kom ik niet. Helaas..............

avatar van Kondoro0614
2,0
“There is a lot of evil in this room. But you know what I actually like about it? All the evil in here reminds me of all the good that's out there.”

De derde in de ‘Annabelle’ reeks alweer en de zoveelste in de ‘The Conjuring’ universe (als ik het zo moet noemen) maar wederom kon de film niet erg overtuigen. De filmreeks die gestart is onder de leidende hand van ‘James Wan’ zwakt elke film weer iets af, en ondanks dat ik het best een leuke setting en verhaallijn vind om te volgen is het allemaal wel erg slapjes dit keer, duurt de film best lang en was er totaal geen spanning te bekennen. Het is het constant net niet, maar ik had wel erg veel zin in de film omdat (zoals ik al zei) de universe van deze horror wezens mij altijd wel aanstaat.

De actrices deden het leuk. Maar het is allemaal vrij standaard, veel geschreeuw en hier en daar wat gejank. Het was allemaal erg beperkt omdat we voornamelijk ‘Mckenna Grace’, ‘Madison Iseman’ en ‘Katie Sarife’ zagen die het dus wel leuk deden. Het was maar bar weinig met ‘Patrick Wilson’ en ‘Vera Farmiga’ waar ik persoonlijk toch wel wat meer op gehoopt had.

Het verhaal stelde ook niet veel voor. De Warren familie hadden een nieuw stuk mee genomen voor in hun persoonlijke collectie vol met geestenspullen als er een meisje aan komt zetten ‘Daniela’ die daar graag naar binnen wou om haar vader nog eens te spreken. Ze opent vervolgens de kamer waar de gevaarlijke pop in zit en hiermee laat ze kwade geesten los die de drie dames het leven even teisteren tot de pop weer terug in zijn vitrinekast zat. Geen spektakel dus.

Dus nee, deze nieuwe film kon me niet helemaal bekoren. De angstige momenten zag ik al van ver aan komen en er waren totaal geen verassingen in de film te bekennen. Het is een film volgens het boekje, en met de vele monsters veel de pop een beetje in het niets. Jammer, deel twee vond ik toch erg sterk en veel vermakelijker.

2.0*

avatar van Tarkus
2,5
Van de 3 films, die ik nu net na elkaar heb bekeken, is deze laatste toch de mindere van de 3.
Het verrassingseffect is er een beetje uit, je weet ondertussen wat je allemaal kan verwachten.
En net daarom heeft men in deze film alles een beetje overdreven denk ik, soms wordt het echt lachwekkend. En het té vele gekrijs van de jonge meiden werkte op den duur op de zenuwen.
Toen ik de tweede film had bekeken zei ik dat er gerust een derde mocht komen, maar een 4de is na het zien van deze toch niet meer zo welkom hoor, of men zou er opnieuw een betere film van moeten maken !!

avatar van cantforgetyou
4,0
Na deel 1 was ik helemaal klaar met Annabelle! Wat een slechte film. Deel 2 niet gezien. Dit deel (3) konden we toevallig gratis kijken. Dus gedaan met de veronderstelling dat er toch geen klap aan zou zijn. Maar dat viel dus reuze mee.
We vonden hem echt griezelig, spannend en eng. De kids speelden allemaal erg goed. Alle clichés kwamen voorbij, maar toch op een goede manier. Jammer dat ik hem niet in de bioscoop heb gezien, dan was die nog spannender geweest. Dus in zijn genre zeker niet verkeerd.

avatar van tattoobob
2,0
Annabelle gaat met deze film een beetje de tienerhorror kant op en dat is jammer.
De Conjuring achtige sfeer die dankzij James Wan in deze filmreeks is gebracht is er bij deze film wel erg uit...jammer.
Ik denk dat de rek er wel een beetje uit is bij Annabelle

2,0
Een overbodige vervolg op een vervolg. De spannende sfeer uit de eerste en tweede Annabelle-films is zo goed als verdwenen. Jammer. Ik had er mee van verwacht.

avatar van Jokkie
2,0
Elke film wordt slechter in dit universum..

avatar van AmazingPP
3,0
Best wel redelijk derde deel van de reeks. Acteerwerk is matig, maar de sfeer in de film is creepy. Wel weinig gore, wat ik dan weer jammer vind. Deze reeks films richten zich duidelijk op een jonger publiek. Desalniettemin heb ik er best van genoten. 3*

avatar van Boeikens
2,5
En nog eentje uit de ellenlange reeks Haunted-Spooky-Demon filmpjes van de laatste jaren.
Veel te braaf voor mijn voorkeur maar op zich toch weer niet slecht met alle nodige ingrediënten aanwezig. Enkel ook hier weer het effect dat al die ingewerkte Jumpscares niet echt meer werken.
Ook is het wat lang wachten voor de film wat loskomt maar eenmaal die artefactenruim tot leven komt loopt het wel lekker vlot, sfeervol en onderhoudend.

2,5*

avatar van Boneka
3,0
geplaatst:
Het derde deel had misschien niet meer gehoeven, maar een voldoende wil ik hem zeker wel nog geven. Het echtpaar speelt in Annabelle comes home geen grote rol. We zien hen enkel in het begin en op het eind. De film wordt met name gedragen door drie teeners. De jongste die bijna 11 is is zowaar het meest bestand tegen die enge pop Annabelle. Ze kent immers de geschiedenis van haar "ouders". Van de pop afblijven is dus de beste remedie, maar dat gebeurt natuurlijk niet. Probleem bij deze Annabelle is een beetje dat we natuurlijk alles al een keer hebben gezien, maar dat men ook ineens teveel wil laten zien. Elk object moet angst opwekken en dat is niet overal even goed gelukt. Men wil hier net even iets teveel neerzetten. Goed bedacht, maar wat minder uitgewerkt. Wat ook niet echt helpt om de film enger te maken, is dat we hier vooral met 3 soms 4 personen te maken hebben. Met meerdere personen is alles toch net even minder eng. Daarnaast zijn sommige momenten net te ver uitgerekt. Het lange langzame lopen wachtend op iets duurt letterlijk te lang.

Maar voor de rest heb ik me best nog vermaakt. De hele aankleding van de jaren 70 doen de film goed. Sowieso een gekke tijd met dat drukke patroon. Bloemetjesgordijnen en dat typische truitje van dat meisje met de kleurentrui. Dat was toen echt in. Vond haar Katie Sarife ook het beste spelen in deze film. En zo heeft de film wel meer mooie momenten. Uiteraard de prachtige setting, maar ook het moment dat ze in haar evenbeeld kijkt (tv). Leuk gedaan. Of The balls jongen in dat kippenhok. Dat had nog wat enger mogen aflopen, maar zelfs de kip ging er niet aan. En zo waren er meer momenten die net niet ver genoeg doorgingen om het geheel nog creepier te maken.

Annabelle zit er nu op. Het is nu wachten op deel III van de Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

Film 3.0
Beeld 4.0
Geluid 4.0
Extras 3.5

avatar van Chelsea94
3,5
Ik vond dit deel eigenlijk wel heel spannend, zeker de eerste helft van de film had een lekker creepy sfeertje. Na de helft als eenmaal alles uit de kast wordt getrokken raakt de spanning voor mij weg, maar dit heb ik altidj met dit soort films. Ik vind 'niets zien maar weten dat iets er is,' spannender dan die dingen in beeld.

avatar van rcuppen79
2,0
Annabelle Comes Home is het derde deel uit de Annabelle-reeks, die zich concentreert op de pop Annabelle, die voor het eerst te zien was in de uitstekende horrorfilm The Conjuring. Daarna verschenen er twee prequels. De eerste concentreerde zich op de gebeurtenissen voor The Conjuring, waar de pop uiteindelijk in de handen van twee tienermeisjes valt. Het vervolg Annabelle: Creation vertelde het verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de pop zelf. Dit derde deel vertelt geen duidelijk verhaal. Ze is inmiddels in het bezit van paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren.

Annabelle Comes Home is net als de overige 2 Annabelle-films een doorsnee horrorfilmpje die bovendien de sfeer van de voorgaande delen mist. Regisseur Gary Dauberman maakt hier zijn regiedebuut en dat is helaas ook te merken. Alle clichès worden in deze film van stal gehaald. De schrikeffecten zie je van mijlenver aankomen en het tempo is vaak tergend langzaam, waarbij dezelfde truc meerdere malen opnieuw wordt uitgeprobeerd.

Het resultaat is een uiterst middelmatige horrorfilm die de aandacht maar moeilijk kan vasthouden. Het wil daarbij niet helpen dat de film ook nog eens zeker een half uur te lang duurt. Visueel is de film nergens bijzonder en ook het acteerwerk is niet om naar huis te schrijven. Vera Farmiga en Patrick Wilson blijven een prima duo, maar hun rollen zijn helaas te klein om het niveau van deze film omhoog te tillen. De houdbaarheidsdatum van deze reeks lijkt nu echt te zijn verstreken, maar zolang de reeks bakken met geld blijft opbrengen zal Warner Bros ongetwijfeld doorgaan met het schaamteloos uitmelken van deze franchise. Want ook Annabelle Comes Home was weer een kaskraker, met een wereldwijde opbrengst van 231 miljoen dollar, tegenover een budget van 30 miljoen dollar.

avatar van Ducoz
2,5
Ik vind dat dit deel van de Conjuring-reeks eigenlijk een beetje te overdone is. Daarmee wordt het meer een beetje horror goes Gosebumps met Jack Black. Dat wil zeggen; alle geesten e.d. die ineens worden los gelaten doet in mijn optiek juist een beetje afbreuk aan het geheel. Het begint overigens ijzersterk.

Het stuk met de weerwolf had wel meer mogen worden uitgewerkt, al voel ik daar zomaar ineens een volgend deel in de reeks uit het Conjuring-universum voor ontstaan.. wat mij helemaal geen gek idee lijkt.


Daarnaast is de teeny vibe zo nu en dan overheersend en wordt het allemaal wat gezellig. De film is zeker wel onderhoudend en entertainent. Het had alleen zo veel duisterder gekund.

avatar van Lucaij
3,0
Niet verkeerd, maar deze film is net als een spookhuis, de demonen laten de mensen alleen schrikken, maar doen uiteindelijk niemand wat aan.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:37 uur

geplaatst: vandaag om 03:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.