• 9.384.229 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits en Russisch

Releasedatum: 8 november 2018

Plot Overlord

"Stop the unstoppable."

1944, D-Day. Twee Amerikaanse paratroepen worden boven Normandië neergeknald. Ze ontdekken dat de nazi's experimenten hebben uitgevoerd waaruit bovennatuurlijke krachten zijn ontstaan. Deze worden tegen de geallieerden ingezet.

Private First Class Edward Boyce

Private First Class Charlie Dawson

Private First Class Murphy

Super vet!!

Kondoro

Ziet er echt héél vet uit, kan niet wachten!

Kondoro

De film waar ik héél veel pijlen op had gericht maar net had gemist in de bioscoop: ‘Overlord’. We wouden de film eigenlijk zien toen hij alleen nog maar draaide om half tien ’s avonds, en met bepaalde diensturen was dat niet meer mogelijk. Dan maar even wachten, en ik denk dat film iets minder indruk heeft gemaakt dan dat hij zou doen op het grote doek: ik heb alsnog erg genoten van deze zit. Ik ben als persoon groots fan van oorlog films m.bt. de tweede wereld oorlog en zombie films, die combinatie is voor mij dodelijk: ik ben daar echt altijd héél enthousiast over.

En de enthousiasme bouwt zich in de dagen van de marketing steeds verder op, zeker als je hoort dat ‘J.J. Abrams’ deel uit maakt van het productieteam, de beste man heeft mij tenslotte erge indruk op mij weten te maken na zijn delen van ‘Star Wars’ dus ik was echt benieuwd naar de film. En eigenlijk kon vanaf minuut één de film niet meer kapot voor mij. Visueel was het allemaal erg prachtig, alleen kwam het verhaal héél stroef uit zijn woorden en duurde het soms erg lang voordat we eens wat stappen maakten in de film. Ook apart dat zo’n groepje Amerikanen in zo’n bos kunnen lopen, en vluchten als het vol had moeten zitten met Nazi’s. Zeker als er vliegtuigen neer stortten zijn de Nazi’s er als de kippen bij, ook al was het einde nader.

De cast vond ik prima. Het was uiteraard geen top cast maar de acteurs waren niet bepaald vervelend. Ik zelf vond Wyatt Russell het aardig doen en ook Jovan Adepo deed het niet slecht. Voor de rest waren er buiten Pilou Asbæk om geen echte uitschieters, Pilou Asbæk vond ik namelijk aan aangename Nazi die zijn rol mooi vervulde en zeker overtuigend over kwam.

De film spreekt gelukkig meerdere talen. Zo horen we uiteraard het Engelse taal over terug komen maar ook Frans kwam naar voren omdat in een Frans dorpje aanwezig waren en de Duitsers spraken gelukkig Duits met elkaar. Daar knapte ik wel een beetje van op want ik had gedacht dat ze dit niet deden. Voor de rest vond ik de zombies er best vet uit zien, en was het allemaal erg mooi gemaakt. Toch was er een ongelooflijk struikelblok voor me, en dat was dat we pas na een uur wat meer actie kregen en ook de zombies eindelijk begonnen te komen. Ik had toch wat meer gehoopt op meer zombies, en dat bedoelde ik met het punt dat het verhaal nogal lastig op gang wist te komen. We zien te veel onnodige dingen voorbij komen en er word onnodige spanning opgebouwd die nergens goed voor was. Er waren amateuristische ‘Jump-scares’ ingebracht die je van mijlenver al aan zag komen. En dan heb ik het voornamelijk over de tante van Chloé die opeens bij de deuropening kwam en de zombie in de cel.

Het verhaal was redelijk. De Amerikaanse soldaten krijgen de opdracht om een toren op te blazen maar éénmaal aangekomen blijkt het zo te zijn dat er meer aan de hand is. De Duitsers zijn bezig met experimenten om de ‘übermensch’ te creëren. Deze waren onverwoestbaar en konden zo het derde rijk van Hitler uit laten groeien naar onverslaanbaar. Uiteraard werd dit tegen gehouden en koste wat moeite met een goed eind. Naja, heerlijk Hollywood verhaaltje zoverre maar heel erg bijzonder vond ik dat allemaal niet.

En zo komt het er toch op neer dat ik erg genoten heb van de film. Het kwam wat laat op gang maar eenmaal toen het zover was zag het er erg goed en strak uit en was ik onder de indruk. Aardige film, en zeker het genieten waard. Rustig zitten en kijken, en vooral niet serieus nemen.

DiskjockeyEast schreef:

Check Dod Sno! (Dead Snow 2) Voor mij de ultimate cult Nazi zombie film

Die ken ik zeker! Twee van mijn favorieten, deel twee heeft zelfs een 4.5* !

Eric Meuffels schreef:

Per ongeluk gekeken, zonder te weten wat dit was. Ik heb er maar een woord voor: RANZIG. Maar goed, je hebt overal mensen voor .........

Ben op de helft afgehaakt want ik hoef dit dus niet te zien.

Ik vraag me overigens altijd af wat er in het hoofd van iemand die dit verzint omgaat.

Dit is echt nog niks. Dan zal ik je afraden ooit op een titel te drukken dat leidt naar ' The Human Centipede (First Sequence) (2009) ' .

Alathir schreef:

In WO II zaten de zwarte soldaten natuurlijk ook niet samen in een blanke compagnie, maar goed dat zien we even door de vingers vermits de film zich niet te serieus neemt.

Helaas was die tijd inderdaad nog zo heilig dat de blanken en donkere mensen zich moesten scheiden. De donkere soldaten werden ook door blanken goedgekeurd voordat ze het leger in mochten, ook zoiets.

Of het relevant is voor deze film, ik denk van niet. Het moet tegenwoordig natuurlijk elke partij gerust stellen voordat we weer vreemden kreten om onze oren horen vliegen. Ik neem dat punt ook echt niet mee in de kritiekpunten, aangezien we de hele film al met een korreltje zout moeten nemen.

IH88 schreef:

Genoten.