menu

Overlord (2018)

mijn stem
3,26 (689)
689 stemmen

Verenigde Staten
Oorlog / Horror
109 minuten

geregisseerd door Julius Avery
met Wyatt Russell, Bokeem Woodbine en Iain De Caestecker

1944, D-Day. Twee Amerikaanse paratroepen worden boven Normandië neergeknald. Ze ontdekken dat de nazi's experimenten hebben uitgevoerd waaruit bovennatuurlijke krachten zijn ontstaan. Deze worden tegen de geallieerden ingezet.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=1x8iw6itXyk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van wibro
3,5
Deze film moet het voor mij vooral hebben van het uitstekende en ook wel zeer realistische eerste half uur. Zo zou het er bij de dropping van parachutisten tijden D-Day best wel aan toegegaan kunnen hebben. Daarna werd het natuurlijk wel een stuk ongeloofwaardiger althans vanuit de realiteit gezien zoals het destijds in Normandië afspeelde. maar ja, dat kon je ook verwachten als je je verdiept had in het plot. Onderhoudend was het zeker wel, ook vanwege het feit dat er in de eigen taal gesproken werd en de SS 'rs er ook alles aan deden om er als alom gevreesde SS 'rs uit te zien. Oh ja, die "stoere" Française zag er best wel aardig uit. Prima filmpje dus dit Overlord om te bekijken als je niks te doen hebt.

3,5*

avatar van Collins
3,0
Operatie Overlord was de codenaam voor de invasie van de geallieerden in Normandië op 6 juni 1944. De film neemt je meteen mee in de hectiek en de spanning van die operatie. We bevinden ons in een vliegtuig vol hypernerveuze soldaten die op het punt staan gedropt te worden boven Frankrijk. De aftrap van de film bestaat uit beklemmende actie. Het adrenalinepeil schiet omhoog. Spannend.
In de volgende fase van de film neemt de pacing af en is er ruimte voor de introductie van de personages. Een fase die minder bombastisch is. De film richt zich meer op de individuele personages en op hun onderlinge interacties. Er is wel wat actie, maar er is vooral veel psychologische spanning. Best aardig allemaal.
Het duurt lang tot de nazi experimenten en de bovennatuurlijke krachten opduiken en de film van een oorlogsfilm verandert in een actiehorror. De overgang is subtiel. De bovennatuurlijke elementen worden heel geleidelijk in het spannende oorlogsverhaal gevlochten. Met de komst van de zombie-horror, blijft de film een spannende film, die de nazi experimenten als een verantwoorde toegevoegde waarde hanteert en daarmee voorkomt dat het bovennatuurlijke element slechts bloederig en gewelddadig effectbejag is.
Nee, de film lijdt er gelukkig niet onder, zeg ik als niet-zombiefan. De creaturen zien er eigenlijk nog wel goed uit ook. Dat de film over een aardig budget heeft kunnen beschikken is zichtbaar. Make Up en Set Design zijn dik in orde.
Inhoudelijk stelt het verhaal trouwens niet veel voor. Nazi’s zijn slecht en doen waanzinnige dingen. Amerikanen zijn goed en redden de wereld. Het bekende voorspelbare verhaaltje dus. Ach, wat zou de wereld toch een helse plek zijn zonder al die Amerikaanse filantropie. Lang leve de Amerikanen! U hoort het al. Het verhaaltje is erg simplistisch.
Het amusement zit ‘m dan ook in andere dingen. In de actie, de effecten en toch ook wel in de psychologische en gewelddadige steekspelletjes van de personages.
Overlord is leuk popcornvermaak.

avatar van alexspyforever
2,0
Het is allemaal redelijk cliché deze mix van oorlogsfilm met horror. Het duurt ook een hele tijd vooraleer de horror zich manifesteert en de doorwinterde horrorfan weet natuurlijk al meteen dat die experimenten natuurlijk worden uitgevoerd op gesneuvelde en gewonde soldaten zodanig dat men er een soort krachtig monster kan van kan maken die dan kan ingezet worden om de vijand te verslaan. Eigenlijk gewoon puur afgekeken van Shockwaves en die oefening werd ook nog eens herhaald in de Dead Snow films. Niets nieuw onder de zon, cliché en voorspelbaar. Het dunne verhaaltje rechtvaardigt de te lange speelduur evenmin. Mijn sterren gaan vooral naar de francaise die enkele leuke actiescènes heeft.

avatar van Onceuponanytime
3,5
geplaatst:
De introductie toont een kleurrijk luchtoffensief. De enkelingen die het kunnen overleven en uiteindelijk landen, gaan van een oorlogsdrama geleidelijk over tot een horrorgebeuren. Het verloop blijft zijn beklijvende spanning bewaren; enkele fragmenten zijn hard maar tippen niet aan de ‘ware horror’. Ondanks de typische Amerikaanse filantropie, valt de rolbezetting best te pruimen. Vooral acteur Bokeem Woodbine zet zijn hoofdrol geloofwaardig neer.

avatar van DutchTakeshiro
3,5
geplaatst:
Leuke verrassing deze film. Waar het eerst lijkt dat het een duidelijke B-film zou gaan worden blijkt het niveau toch een stuk hoger te liggen. Nazi's en het paranormale/zombie's... vaak is dat natuurlijk geen kwalitatief goede cinema. Vooral liefhebbers van de Wolfenstein games kunnen hier toch wel hun hart ophalen (naar mijn idee is dit toch wel de film die het dichtst in de buurt van de franchise komt).

Het is duidelijk te zien dat deze film budget heeft. De special effects zijn realistisch, kleding technisch gezien ziet er alles er prima uit (ik let altijd op de duitse uniformen) en de gore mag er zijn. Ook over de gehele linie wordt er prima geacteerd. De actie ziet er puik uit. Tevens passen de decors ook precies in de stijl. Ik kreeg in ieder geval genoeg leuke flashbacks naar de Wolfenstein game uit 2009.

Ik heb ervan genoten. Al had de speelduur wel een kwartier korter mogen zijn. De vaart ging er soms wel een beetje uit. Overlord mag zich trots met kop en schouders uitsteken boven de zee van slechte tot zeer middelmatige horror films met nazi's er in.

3,5*

avatar van umbra
1,5
geplaatst:
Oh nee dit was dus echt m'n ding niet, vond hem over de ganse lijn heel middelmatig. Vind hem ook traag in gang schieten en zelfs van dan af aan, niks van wow gevoel. Ook de vrij hoge score hier, wekte toch bepaalde verwachtingen, die nooit ingelost worden. Geef mij dan maar Død Snø 2 (2014) ofzo

avatar van Elchapo
3,0
geplaatst:
Een goede mix van actie en horror,de eerste 15 minuten met de dropping boven frankrijk is geweldig gefilmd,naar verloop van tijd zwakt de film helaas wat af.....3 stars.

avatar van Bob Gray
3,5
geplaatst:
Zeer vermakelijk! Dichterbij Return tot Castle Wolfenstein gaan we in Hollywood niet komen denk ik:).

avatar van aSMoDeuS
1,5
geplaatst:
Ik snap het hoge cijfer echt niet. Begon aardig (een beetje de introductie van een computerspel), maar kakte al snel in. Meh.

avatar van bjerik76
3,0
geplaatst:
Ik bleef toch wel aan de buis gekluisterd bij deze film.
mooie ( simpele) settings.
Mooie effecten , goede cast en niet erg over de top.
Wat ik wel erg over de top vond was dan juist de opening hoeveel boten en vliegtuigen er wel niet op dat kleine stukje waren, maar eerlijk waar, het was allemaal mooi gedaan.
Film duurde net iets te lang misschien.

avatar van cor1946
3,0
geplaatst:
Wat een film, veel acties die redde de film. Dat met die zogenaamde soldaten/monsters is niet nieuw maar wel goed om naar te kijken. Drie sterren waard.

avatar van richiedoom
2,5
geplaatst:
Jammer dat de film zo'n lange aanloop heeft. Het duurt letterlijk drie kwartier (met uitzondering van die tante) dat de eerste zombies ten tonele verschijnen. Dan nog gebeurt er eigenlijk vrij weinig, pas in het laatste half uur barst het spektakel los. Dit laatste half uur redt de film dan ook nog een beetje, maar een voldoende kan ik hier net niet voor geven.

avatar van El ralpho
3,0
geplaatst:
Hersendood

Het grootste probleem met Overlord vond ik dat deze nooit echt spannend werd. Dit gevoel trad al op bij de veel te bombastische eerste momenten die veel te computer gegenereerd aandoen, en bleef vervolgens het grootste gedeelte van de tijd aanwezig. Hoewel de effecten tijdens het verdere verloop gelukkig wel een stuk beter gedoseerd waren, de combi van horror en oorlog in de basis een mooie hybride vormde, en de hele cast verdienstelijk acteerde begon ik mij na verloop van tijd toch wat te vervelen. Dit kwam denk ik ook omdat het verhaal te dun was om mijn aandacht vast te blijven houden. Deze nam na de vlotte start een veel te lange tijd gas terug, waardoor mijn aandacht verslapte. Ook ontbrak het sterk aan emotionele diepgang.

Vanaf het moment dat de gedode soldaat opnieuw tot leven gewekt wordt met het serum van de nazi's komt er weer wat meer vaart in, maar dit moment laat simpelweg te lang op zich wachten. Vervolgens volgen er wel een aantal leuke momenten, maar bekroop mij constant het idee dat er veel meer uit dit verder prima concept gehaald had kunnen worden. Overlord is nu best "oké" om een keer te kijken, maar mist de genre thrills of een vermakelijk B-film gehalte om echt te blijven hangen.

3,0*

1,5
geplaatst:
Het verhaal opzicht is best wel leuk bedacht, maar verder is het een matige en (zichtbaar) goedkope film, met slechte actie en nog slechter acteerwerk.

1,0
geplaatst:
Een wansmakelijk B-film- onzin-gedrocht, die de plank misslaat.. Met superzombies win je geen oorlog, ( misschien WO1) want het is in moderne oorlogvoering zelden 1 tegen 1
( In Vietnam wel en een guerilla -oorlog valt niet te winnen, volgens een toenmalig generaal). Wel met supervliegtuigen , superraketten, supertanks,supermachinegeweren , superduikboten.....en last but not least, de atoombom. ( Hiroshima, Nagasaki)..

WO3 eventueel, wordt gedaan achter de pc...er zal geen soldaat aan te pas komen. Ik heb begrepen dat op Rusland en de VS 3000 raketten gericht staan...In een uur is het over. .Terug naar Stenen tijdperk

O...over de film??? Niks...Traag en oervervelend. En van die supersoldaten had ik maar een soort Robocops gemaakt, dat was geloofwaardiger geweest

avatar van rondh
3,0
geplaatst:
Beetje wisselende gedachte bij deze film.
Sowieso een leuk popcorn vermaak... Film waar je niet bij na hoeft te denken. Op die manier een geslaagde film... Het verhaal is ook simpel, niet bijzonder.

Het begin stuk is gewoon een oorlogsfilm. Veel spanning. Groep soldaten die in een vliegtuig zitten, die gedropt moeten worden voor een opdracht... Ook niet origineel, maar leuk gedaan... Er zit natuurlijk een stoer pratende soldaat bij. Een soldaat die alles heeft meegemaakt. En de rookie. Deze 3 overigens zijn ook meteen de hoofdrolspelers.

2e gedeelte is rustiger. Na de niet zo rustige landing, kom je de deze mannen beter te leren kennen. Er ook komt vrouwtje bij en een broertje waar de soldaten ondergedoken zijn. Je komt hier ook de big bad guy tegen... Deze acteurs doen het ook prima. Sfeer van het dorpje is goed neergezet. Maar dit gedeelte is wel wat saai.

Het derde gedeelte komen ze er achter dat er veel meer speelt dan een normale oorlog... Hier begint dan ook weer de vele actie met horror snufjes. Lekker veel snelheid en weer veel spanning. Er is wel veel voorspelbaar. Maar dat maakt eigenlijk niet uit als je een film wilt zien waar je niet bij na hoeft te denken.
Origineel is het allemaal niet, maar wel leuk gedaan.

Lekkere wegkijker

3*

avatar van pocalan
3,5
geplaatst:
Terwijl ik van Wolfenstein 3D indertijd vreselijk misselijk werd (motion sickness) heb ik dat bij deze film niet. Ja, het had wel wat gruwelijke elementen. Maar voor mij was dit eerder een oorlogsfilm met een vleugje horror. Wel een aardige wegkijkfilm want je wordt meteen de film ingesleurd. Het acteerwerk is ook aardig en wat is die Mathilde Ollivier een mooie verschijning! Gewoon van genoten.

2,5
geplaatst:
Mwoh. Vrij matig.
Nu heb ik persoonlijk sowieso al weinig met al die smerigheid, en was deze Overlord wat te veel gore horror voor mijn smaak. Maar daarnaast was het ook een flinterdun filmpje waarbij je bijna letterlijk alles van mijlen ver zag aankomen. De setting zag er op zich prima uit, maar het aantal decors was wel erg beperkt. En het feit dat niemand een geweer recht kan houden maakte zoals zo vaak weer eens niet uit voor de uitmuntende doeltreffendheid van de kogels.
Een regelrechte B film dus.

Maar ik moet er wel bij zeggen dat met name het eerste deel aardig spannend en beklemmend was. En ondanks dat dat daarna flink afzwakte, heb ik me toch ook niet verveeld. Voornamelijk omdat het tempo er lekker in zit. Ik zal dan ook niemand af raden om Overlord een kijkbeurt te gunnen. Maar echt goed is het natuurlijk allemaal niet.

3,5
geplaatst:
Heerlijk wegkijk filmpje met een aardig verhaal en acteer prestaties. Ook ziet het er visueel keurig uit. Lijkt wel een verfilming van Return to Castle Wolfenstein

avatar van Black Eagle
3,5
geplaatst:
Beter dan verwacht.

Toegegeven het verhaal is wat apart. Zombies en WOII. Voor films dan, bij videogames is het al heel lang. Call of Duty bijvoorbeeld en als het goed is Wolfenstein (heb die game nog nooit gespeeld alleen trailers gezien). Maar als geheel is het een prima match. Je krijgt alle ingrediënten die je kan verwachten. Gevechten, executies, gore taferelen, soldaten die, vaak op heftige wijze, sneuvelen en karakters die botsten. Ik zie hierboven allemaal berichten dat het een B film is maar dat vind ik overdreven. Tuurlijk het is niet altijd even realistisch, maar de setting en CGI zien er prima en gelikt uit en niet te vergeten: Duitsers spreken Duits en Fransozen Frans, zoals het hoort.
Het enige probleem is dat de film niet altijd goed wegkijkt. Het duurt met 110 minuten niet zo heel lang, maar op de een of andere reden voelde het soms wat langdradig. Wellicht was het toch beter geweest als ze sommige dingen hadden weggelaten, zoals dat die oma een zombie bleek te zijn en die ontvoering van het broertje. Het tempo is overigens goed en er gebeurt genoeg, dus saai word het nergens. Het is alleen wel jammer dat het vrij lang duurt voordat er zombies te voorschijn komen. De eerste "infectie" is na een uur en de zombiegevechten pas op het einde, wat ook weer redelijk snel over is. En dan de ontsnapping via het riool wat erg toevalllig was. Bokeem Woodbine heeft overigens maar een kort rol en sterft al vlak na de landing.

3,5*

avatar van Warning
2,0
geplaatst:
Popcornvermaak. Een hoop clichés zeg.

avatar van mikey
3,0
geplaatst:
Grappige flick over een groepje soldaten die na een verschrikkelijke parachutedropping een plan moet verzinnen on castle Wolfenstein te vernietigen. Bomvol satanisch nazituig natuurlijk.

Veel actie, gore en prima decors. Soms wat kinderlijk maar dat is te verwachten bij zoiets als dit.

avatar van schram101
3,5
Hoewel het de potentie en misschien wel belofte, vanwege de veelbelovende trailer, niet helemaal waarmaakt, is Overlord toch wel een vermakelijk film geworden. Vreemd genoeg scoort het vooral op het oorlogsdeel en komt de horror net wat minder goed uit de verf. Vermoedelijk komt dat door de combinatie, want hoewel we lang op de horror moeten wachten en de oorlogscene's dus echt wel oververtegenwoordigd zijn, hadden we beter af geweest met een wat evenwichtiger geheel in deze bijzondere genrecombi. Hoewel bijzonder; die inmiddels ook talloze keren gedaan is natuurlijk, zij het nooit zo kwalitatief in orde als nu.

Bijzonder sterke opening en fijne setting verder in deze prima prent. Niet ieder personage is even interessant geschreven, maar ach, een kniesoor die daar op let.

3,5*

avatar van ILDIB
3,0
Het oorlogsdeel is goed te pruimen edoch de horror insteek een stuk minder. Er wordt wel behoorlijk geacteerd. Vermakelijk maar geen topper.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:31 uur

geplaatst: vandaag om 17:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.