Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titel: John Wick: Chapter 3
Geregisseerd door: Chad Stahelski
Met onder meer: Keanu Reeves, Halle Berry en Laurence Fishburne
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Latijn, Indonesisch, Russisch, Japans, Mandarijn en Italiaans
Releasedatum: 16 mei 2019
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot John Wick: Chapter 3 - Parabellum
"If you want peace, prepare for war."
John Wick is op de vlucht geslagen, om twee redenen... hij wordt opgejaagd vanwege een wereldwijd beloofde prijs op zijn hoofd van maar liefst 14 miljoen dollar en voor het breken van een belangrijke regel van het Continental Hotel: het nemen van een leven in het hotel. John had al geëxecuteerd moeten zijn, ware het niet dat de manager van het Continental Hotel, Winston, hem één uur heeft gegeven voordat zijn lidmaatschap van het Continental wordt opgeheven en hij geen toegang meer heeft tot de diensten die deze geheime ondergrondse criminele gemeenschap biedt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- John Wick: Chapter 3 – Parabellum (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
The Director
The Elder
Berrada
deventerate
In zekere zin een verbetering van de eerste twee films. Ik heb er door ook een grote liefde gekregen voor Keanu Reeves films. Ik moet alleen zeggen dat aan het begin van de film het gevecht met de messen op een gegeven moment een beetje vies werd.
Terminator05
Keanu blijft keanu ... niet dat ik al zijn films goed, maar de john wick saga is wel dik in orde hoor. Leuke actiefilm
Stahelski.
Je moet het hem wel nageven, hij heeft toch maar een trilogie vanuit het niets uit de grond gestampt. In een genre dat tegenwoordig niet meer zo heel hip is en het vooral moet hebben van low budget troep. Daar staat deze Wick franchise toch stevig boven.
Jammer genoeg is het ook een filmreeks met een paar pijnlijke missers, die duidelijk bij Stahelski zelf liggen. Aangezien hij voor de derde keer aan het roer staat van een Wick film en ik voor de derde keer tegen dezelfde issues aanloop, kan ik moeilijk anders dan hem als schuldige aanwijzen.
Al zit Reeves er natuurlijk ook nog steeds voor wat tussen. Ik kan hem gewoon niet serieus nemen als actieheld. Hij oogt zo stroef, loopt zo moeilijk en zelfs in pak ziet hij er maar sjofel uit. Niet echt de man die een film als deze nodig heeft. Maar je hangt er nu eenmaal aan vast. Berry naast hem is in ieder geval geen optie, ze lijkt wel een vrouwelijke variant van Reeves.
Pijnlijker is nog steeds het gebrek aan echt knappe actiescenes. De vuurgevechten blijven wat saai en tam, de editing doet de actie geen goed en ondanks dat ze op het einde overschakelen op handgemeen is ook dat gewoon niet goed genoeg. Het wil duidelijk erg stoer zijn, maar het is het op geen enkel moment.
Het blijft jammer, want visueel zou het echt wel wat kunnen zijn, moest de film ook effectief wat ass kicken, maar met Stahelski zie ik dat niet gebeuren. Al maakt hij nog 30 delen. Ik opperde het al bij het vorige deel: een aparte action choreographer die weet wat hij doet (en een regisseur die daar naar luistert uiteraard), dat is wat deze reeks nodig heeft.
Captain Pervert
Tot mijn eigen stomme verbazing vond ik John Wick: Chapter 3 - Parabellum beter dan het tweede deel, wat ik op zijn beurt beter vond dan het eerste. Meestal worden sequels steeds slechter, zeker als de films ondertitels beginnen te krijgen. In dit geval Parabellum.
Hoe kan dat?
Ik denk dat dit ermee te maken heeft dat ik dit keer vanaf het begin al wist dat de film een soort stripboek-saus heeft. Dat had ik bij het eerste deel niet door. De actie, maar met name de cinematografie, was daar direct al zeer goed. Maar toen de bizarre verborgen wereld der huurmoordenaars zich ontvouwde, spatte mijn waardering voor de film harder uiteen dan een ei in de magnetron.
In deze schaduwwereld blijken alle grote maffia-organisaties in de wereld samen te werken, is elke tweede voetganger in New York een huurmoordenaar, wordt er betaald met vreemde gouden munten, zijn er bepaalde plekken waar je elkaar niet mag doodmaken, is er een callcenter waar druk gebeld wordt over prijzen op het hoofd van personen, zijn er dames die zich voorstellen als The Adjudicator en iedereen neemt daar genoegen mee, rare rituelen, gangsterbazen die allemaal karikaturen zijn, kortom: totale quatsch, vermomd als serieuze actiefilm.
Dat wetende, kun je de film gaan zien als een soort stripboekverfilming en dan ineens het is best cool. En bij John Wick 3 wist ik dit dus, en vond ik de film dan ook best cool.
Houten klaas Keanu Reeves heeft een bepaalde coolness over zich wat zeer goed werkt. De vechtscènes zien er spectaculair uit, maar hij laat vooral zijn tegenstanders, die veel meer vaardigheden hebben, het werk doen.
Het is niet overal even goed. Soms doet John Wick zijn armen omhoog om een trap af te weren, terwijl het been van de tegenstander nog op de grond staat.
Wat dan wel weer goed is gedaan, is dat bij gevechten met meerdere tegenstanders, er vaak maar één in beeld is. Die krijgt dan een paar rake klappen en mag buiten beeld uitpuffen waarna de volgende een paar muilperen krijgt.
In veel films zie je bij dit soort gevechten meerdere tegenstanders eigenlijk zonder verklaring maar een beetje afwachten en netjes hun slachtbeurt afwachten. De kunst is om dat fenomeen te maskeren en dat doet regisseur Stahelski heel goed.
Een andere manier om met slechte martial artists een toffe vechtscène te maken, is met attributen en de nodige slapstick. De scène in het wapenmuseum, waarbij Wick en zijn tegenstander ieder voor een vitrine met wapens staan en ze ieder bliksemsnel achterom kijken of er iets bruikbaars tussen zit, is enorm geestig.
Naar het einde toe worden de gevechten een beetje repetitief en lijkt de inspiratie een beetje zoek.
Al met al gemengde gevoelens, maar de prachtige visuele stijl, de kleuren, schaduwen, het neonlicht, maken me erg vergevingsgezind. Wat zag deze film er (weer) mooi uit. Lekker overdreven en dik aangezet. Méér van dit, ik hou ervan.
3,5 sterren
Tarkus
Wederom boordevol actie, maar een beetje teveel van het goede eigenlijk.
De film duurt ruim 2 uur en bestaat vooral uit lijf aan lijf gevechten en shoot-outs, op den duur gaat het toch een beetje vervelen.
Het verhaal is redelijk, maar zeker geen topper.
Wel enkele grote namen die hier een gastoptreden doen, zoals Halle Berry en Anjelica Huston.
Op naar deel 4 ? Het zit er wel in
Waku
Heerlijk bruut actie geweld weer en dat een dikke twee uur lang. De gevechten zijn stuk voor stuk een lust voor het oog, net als de lokaties waar de confrontaties plaats vinden. Dat John Wick steeds meer op een Marvel superheld gaat lijken en hij blijkbaar nog meer levens als een kat heeft neem ik graag op de koop toe.
3.5*/4*
IH88
“Sofia, don't.”
“He shot my dog.”
“I get it.”
Het is knap dat de makers en acteurs ervoor hebben gezorgd dat het derde deel van de John Wick franchise het beste deel is. Parabellum is een razende achtbaan van spectaculaire vecht/actiescènes, schmierende acteurs (Fishburne hallo), lekkere oneliners en zelfs wat humor. Visueel ziet alles er ook schitterend uit, en de vechtscènes zijn gelukkig niet kapot gemaakt door te veel knipwerk en flitsende en schokkerige camerabeelden.
De vechtchoreografie is weergaloos, en alle acteurs verdienen de complimenten voor het vele werk dat er zichtbaar in is gaan zitten om alles er overtuigend en realistisch uit te laten zien. Reeves is perfect in de rol van John Wick, maar eigenlijk voelen alle acteurs zich als een vis in het water. Halle Berry heeft ook zichtbaar plezier, en haar actiescènes met de twee honden zijn adrenalineverhogende hoogtepunten. Zo zitten er wel meer scènes in, en ik kan nu al niet wachten op deel vier. Hopelijk houden ze dit hoge niveau vast.
Corran
Ik vond dit de minst interessante van de John Wick films, vooral omdat de film wel heel weinig variatie biedt. De film heeft maar 2 scenes en wisselt die af. Enerzijds gelul over regels en loyauteit, anderzijds véél te lange vechtpartijen, waar Wick op heel repetitieve wijze tientallen moordenaars uitschakelt, waardoor het na een tijdje gewoon vervelend wordt.
Nu hebben de meeste actiefilms wel een vrij doorzichtige formule waarbij plot en actie elkaar simpel afwisselen, maar bij de betere versies (zoals de eerste John Wick film) wordt dat mooier verpakt zodat het niet opvalt. Hier werkt Keanu zich elke keer door een nieuwe level van spawnend voetvolk, gevolgd door een cutscene waarbij hij een blinkend object bovenhaalt om naar de volgende level te mogen.
De opzet van het hele wereldje blijft wel interessant, Dacascos staat leuk te overacteren en het gebruik van die honden bij een gevecht waren pluspunten. Hopelijk krijgt Wick in deel 4 terug een interessante drijfveer en gaat het dan ergens over. Zelfs in het meest generieke en oppervlakkige actiefilmplot is meer energie gestoken dan in het verhaal van deze film.
Rodger
pfff.. te veel actie, en te weinig echt verhaal,..
Deel 1 was nog prima.. maar nu takelt deze serie echt wel af naar beneden.
2.0**
Forrest001
Prima film, vooral de scenes met de honden. Als de eindgevechten niet zo uitgerekt waren had ik een halve ster meer gegeven.
Arjan1984
Ik vond hem persoonlijk het beste deel. Geweldige scène de dogs.
Top film die ik gerust vaker zou kunnen zien.
Noodless
Derde film in deze John Wick serie films waar een vervolg zeker weer van gaat komen.
Deze film vond ik wel beter dan het vorige deel. Niet dat het verhaal nu beter is want dat kun je weer in twee zinnen samenvatten. Maar de actiescènes zijn gewoonweg leuker om te volgen in deze prent. De scènes met al die wapens in het begin van de film en de actiescènes met de honden zijn geweldig.
De actiescènes in het hotel zelf zien er ook goed uit, maar qua duur te lang wat deze scènes wat eentoniger maken. Ik mis bij de John Wick films vooral een bepaalde spanningskracht die er totaal niet aanwezig is.
Toch krijgt de film iets meer dan de gemiddelde film door een paar knappe actiescènes. 6,5/10
tattoobob
Ik vind deze dus de beste van de drie,van begin tot eind brute actiescenes.
Hele toffe vecht-choreografie die ik niet meer heb gezien sinds The Raid 1&2.
Keanu is sinds een aantal jaar helemaal terug dankzij deze reeks en heb begrepen dat een deeltje 4 onderweg is...ik kan niet wachten.
Toch wel een van de toppers van 2019.
Fluvver
Beste van de drie. Filterdun verhaal en bizar goeie overdreven actiescènes met leuke vernieuwingen die ik nog nooit heb gezien. Choreografie van de vechtscenes is soms te sloom/ gemaakt waardoor het opvalt maar ik vond dat totaal niet storend.
Diederik58
John Wick is 3x hetzelfde. Golfbewegingen van geweld en munitieverspilling tegenover relatieve rust. Maar wel leuk om naar te kijken.
jippie2010
Zoveel actie dat het slaapverwekkend werd.
Zowel het verhaal als Reeves kon geen diepgang brengen. *2.0
Jomo
Pffff zelfs van de trailer word ik niet enthousiast... door de hoge gemiddelde word ik nieuwsgierig maar dan kijk ik de trailer dan gaat de zin heel rap over...
MovieHolic
Jemig, dit was wel "heel erg" over the top. De verhaallijn was opzich wel prima, alleen echt wat te veel actie naar mijn mening. Vooral dat deel in Casablanca was echt niet normaal meer. Ook het feit dat die ninjas hem op het einde meermalen hadden kunnen doden en het niet deden ging wat mij betreft nergens over. Behalve dat was het wel ok.
lordofthemovie
John Wick 3. 't Was wel heel actie. Zoveel actie dat het ging vervelen. Vooral omdat veel hetzelfde was.
Het einde maakte nog wel wat goed.
Voor de rest vond ik het een prima actiefilm, wel erg lang, met veel brute actie erin.
david bohm
Ben geen liefhebber van actie films maar voor John Wick maak ik een uitzondering. Ook dit is weer een flitsende film met enkele interessante personages. De gevechten zijn vaak origineel, in deze aflevering vallen die met paarden en honden in positieve zin op.
Al met al duren de andere knokpartijen, zeker het eindgevecht wat te lang. Maar ook deel vier ga ik zeker kijken.
Timothyvdmeer
pfff nee dit ging net even te ver....de scene met het gevecht op de motor zo slecht.
En zo zijn er nog veel voorbeelden. hij krijgt 2 kogels in zijn borst valt van een hoog flatgebouw en overleefd...
Rood1974
Waardeloos. Slecht. Niet de moeite. Net Commando, maar dan nog tandje erger...Reeves knalt in 1 minuut 100 vijanden neer en heeft zelf niets. Overslaan dus.
Supernatural
Echt een vette film.vanavond voor een 2de keer al gezien.heb echt genoten.net zo goed als deel 1 en 2.het verhaal gaat verder waar deel 2 is geeindigd.genoeg actie er in.goeie cast.komt zeker wel weer een 3de kijkbeurt,want zo goed is de film wel.heeft wel weer een open eindik kijk uit naar deel 3.
Peter Pan
John Wick 1 had een goed verhaal met nog enigszins realistische actie. Deel 2 vond ik weinig verhaal in zitten en zwaar overdreven, al rennend 10-tallen vijanden neerschieten zonder zelf neergeschoten te worden....
Ik dacht (hoopte) dat ik de film op een verkeerd moment bekeken had, omdat deel 1 best goed was.
Dit laatste deel was echt bar en bar slecht!!
Ten eerste mag je als kijker zelf invulling geven wat "exinmunicado" inhoud.
Verder alleen maar actie, als in een hele slechte kung-fu film, waarbij tegenstanders zich netjes 1 voor 1 meldde voor het gevecht. Het laten leven van Wick, omdat ze zo graag tegen "de grote John Wick" vechten, was echt om te janken.
En ook zo enorm veel verwondingen, waar Wick maar weinig last van lijkt te hebben, maakt het ook niet beter.
Ook leuk om Halle Barry te zien in een rol die totaal niets toevoegde en een wonder dat de uiterst traag bewegende Charon weet te ontkomen aan een kogelregen.
En wat er in de laatste scène gebeurd met Wick...
Ik kan mij niet voorstellen dat er veel tijd in gestoken in deze onzin.
-Geen verhaallijn
-Onwerkelijke gebeurtenissen
-Onrealistische actie
-Slecht geacteerd
Heel slecht
Piem
Wel vermakelijk, maar erg overdreven allemaal. Na die actie met die paarden knapte ik toch wel af.
Deel 1 en 2 waren veel beter.
Gish
Actie/Thriller of Actie/Komedie? Kom er niet uit, maar wat een slechte tegenstanders heeft de hoofdpersoon zeg. 269 sukkels en een stuk of 10 rode band Karateka. Slaapverwekkende en nogal vermoeiende 130 minuten. Wel mooie couleur locale. Dus 1 sterretje.
notsub
Met deel twee nog vers in het geheugen heb ik dit deel bekeken. Het gaat eigenlijk naadloos in elkaar over. De zwakke punten blijven het acteerwerk en de dialogen. De actie blijft moddervet en perfect om een lekker biertje bij te drinken, maar regelmatig overschrijdt de film de grenzen van geloofwaardigheid wel zo opzichtig, dat het niet meer leuk is. De vechtscene waarbij de honden een belangrijke rol spelen vond ik dan wel weer uiterst amusant, maar na deel twee voegt dit nauwelijks nog iets toe.
Aapje81
Keanu Reeves is geweldig in de titelrol en de actie is in mijn beleving ongeëvenaard. Jammer alleen dat de bijrollen deze keer nogal matig zijn en als de actie even stil wordt gelegd dan stelt het verhaaltje bitter weinig voor. Nu is dat bij dit soort films natuurlijk niet erg maar het contrast met de actie is wel heel erg groot.
Reeves en zijn hond zijn echter meesterlijk en dat is meer dan genoeg om boven de grijze middelmaat uit te komen. Iets minder dan deel 2 en iets beter dan deel 1.
Boven gemiddeld.

John Wick: Chapter 4
2023

John Wick: Chapter 2
2017

John Wick
2014

Alle delen van de explosieve 'John Wick'-reeks zijn binnenkort te streamen op Videoland

'John Wick'-franchise keert terug, maar dan zonder John Wick

LA 92
Documentaire / Historisch, 2017

The Biggest Little Farm
Documentaire, 2018
new york cityvechtsportencasablanca, moroccomoroccosecret societysecret organizationblack humorsahara desertbratva (russian mafia)vervolggeorganiseerde misdaadone man armyconsequences aggressiveprofessional assassinneo-noirdesperatebaba yagadog man friendshipjohn wick defiant