• 9.380.124 stemmen

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 14 november 2019

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Irishman

"His story changed history"

'The Irishman' volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een veteraan van de Tweede Wereldoorlog die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).

Frank Sheeran

'Skinny Razor'

Older Peggy Sheeran

Carrie Bufalino

Vdk_Movie schreef:

Superheldfilms gaan maar om twee dingen

Da's al één ding meer dan in de meeste gangsterfilms.

avatar van Alathir

Alathir

Ik zal wellicht nooit Scorseses grootste fan worden maar hij herhaalt zichzelf evengoed qua stijl. En dat mag op zich ook gewoon. Je beslist ten slotte nog steeds zelf wat je bekijkt en wat niet. Nu Scorsese heeft zo'n grote naam in de filmwereld vergaard dat je bijna niet rond zijn films heen kan.

De Irishman vond ik vooral veel te lang. Het verhaal is net zoals bij die andere ( hoewel lichtelijk) overgewaardeerde film van dit jaar, nl. Joker, te lang uitgesponnen. Verder zijn ook Scorsese zijn gewoonlijke voice-overs zoals gewoonlijk van de partij. Dit creëert de standaard afstand die je voelt tot de personages. Grotendeels is Frank Sheeran (Robert De Niro) de verteller van zijn eigen verhaal. Ik vond De Niro echter vrij zwak acteren bij momenten. Zijn gezicht staat zo krampachtig in dezelfde mimiek getrokken en hoe hij mensen neerschiet vond ik nogal klunzig overkomen. Ook zijn gezicht is vaak niet om aan te zien. Ik weet niet wat ze ermee gedaan hebben maar CG of schmink, het zag er echt niet goed uit.

Pesci is terug na een lang pensioen en acteert nog steeds grandioos. Zijn gezicht heeft een geweldig karakter meegekregen door de ouderdom waardoor het een wijs oud mannetje lijkt. Al Pacino lijkt op bepaalde momenten bijna te gaan kwijlen omdat hij zijne sabber niet kan binnenhouden. Misschien mist hij ergens een tand. Het verhaal is op zich vrij interessant maar het is te langgerekt en ondanks dat het misschien gespeeld wordt door grootheden van 40 jaar geleden zijn ze alle vier (Scorsese inclusief) over hun houdbaarheidsdatum. Pesci zal wellicht wel niet nog eens terugkeren uit pensioen en dat hoeft hij ook niet.

Vdk_Movie schreef:

Hij heeft gewoon een punt. De reden dat ik gestopt ben met superheldfilms is omdat het alleen hetzelfde is zoals hij zegt. The Irishman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dus hoezo is Scorsese zelf aan het herhalen? Ja, het heeft qua stijl soms veel weg van zijn andere films, maar het verhaal staat volledig los van films als Goodfellas of Casino. Superheldfilms gaan maar om twee dingen, de held en de schurk en altijd eindigt het ongeveer op dezelfde manier. Erg voorspelbaar en geen cinema. Gouden business in Hollywood. Los van Spiderman 1, 2 en Dark Knight kan ik zelf niet genieten van dit soort films.

The Irishman is precies zoals de gemiddelde maffiafilm. En ja, dit mag waargebeurd zijn, dat maakt de vergelijking van hem met superheldenfilms nog krommer.

Ik vind ook niet dat Scorsese betere films maakt dan Marvel. Hij maakt andere films voor een andere doelgroep.

Verder is je oordeel over superheldenfilms ook zo krom als een hoepel. Tig films met originele insteek of een afwijkend verhaal. Je moet het alleen willen zien.

avatar van Fortune

Fortune

The Oceanic Six schreef:

The Irishman vond ik ook wel een typische maffiafilm, heel typisch eigenlijk. Maar het is atypisch omdat de acteurs en de regisseur het specialer maken. Joe Pesci acteert eigenlijk niet meer en dit is toch wel een grandioos afscheid van een soort ouderwetse Scorsese formule maffiafilm maar ook afscheid van de acteurs lijkt me. Alleen daarom is het wel specialer.En Scorsese maakt niet alleen maffiafilms natuurlijk en heeft een breder ouvre. Nee, Scorsese maakt veel betere films dan Marvel. Alleen het acteerwerk is al vele malen indrukwekkender in Scorsese films dan in Marvel films. Ik denk dat het heel moeilijk is om opmerkelijke acteerprestaties van acteurs in Marvel op te noemen. Ik hoef alleen maar Joe Pesci te zeggen en ik ben er al.

avatar van frans123

frans123

Kijk deze film in etappes, maar wat een tegenvaller!! Net 70 min. gezien. Boring.. Drie Muppets, die als ze 30-50 zijn er al uit zien als 78. Verhaal boeit van geen kanten.Erg deja-vu en cliche, en kan niet in de schaduw staan van Goodfellas, Godfather of andere films in het maffia'- genre. Een monument blijft Once upon a time in America, dat is niet te overtreffen, en realiseer ik mij elke keer ...Nog 2,5 uur ...of houd ik het voor gezien??

Nog een uur gekeken en gaaaaap. Oervervelend.. Gestopt. Oninteressant. Pacino speelt waardeloos.

Fortune schreef:

Scorsese is veelzijdig ja, maar dat doet niks af van mijn punt dat zijn films ook vaak op elkaar lijken. Maar ze zijn wel goed. Nou, idem met Marvelfilms. Al is dat allemaal subjectief.

The Oceanic Six schreef:

Gemiddelde gangsterfilm? Wat is dat? Hoe bepaal je het gemiddelde tussen: Scarface, Godfather, King of New York, Long Good Friday, Hard-Boiled, Gomorra, Once upon a time in America, Performance? En ligt dit 3,5 uur durende verhaal over de biecht van een hitman tegen de achtergrond van de relatie tussen de overheid, de maffia en de politiek op het zogenaamde middelpunt daarvan?

Ik vond m te traag en te lang, maar het was wel weer een nieuwe insteek.

avatar van Glacius

Glacius

Vdk_Movie schreef:

Hij heeft gewoon een punt. De reden dat ik gestopt ben met superheldfilms is omdat het alleen hetzelfde is... de held en de schurk en altijd eindigt het ongeveer op dezelfde manier. Erg voorspelbaar en geen cinema. Gouden business in Hollywood. Los van Spiderman 1, 2 en Dark Knight kan ik zelf niet genieten van dit soort films.

Dat geldt voor 90% van de mainstream films... Allemaal standaard formules.

The Oceanic Six schreef:

Allemaal subjectief. Downey Jr. is weergaloos in beide Avengersfilms. Oscarwaardig zelfs..

?????

Sorry hoor, maar vraag me echt af hoe je tot zo’n idiote quote komt. Nog los van dat ie geen handicap heeft (toch wel een vereiste om genomineerd te worden), vraag ik me echt af wat er zo bijzonder is aan de 6e of 7e keer dat die Iron Man speelt...

Ps Dood gaan is geen handicap. ?

Basto schreef:

Ik vond m te traag en te lang, maar het was wel weer een nieuwe insteek.

Nouja, de familiezaken, het opklimmen in het criminele milieu, hier en daar een afrekening, geregeld ook de kwetsbare kant in beeld.

Niet elke superheldenfilm gaat over een schurk die de wereld wilt vernietigen waarna een gemaskerde held op het toneel komt. Dat was een beetje mijn punt.

Ben best een liefhebber van Scorsese, maar zijn opmerkingen zijn erg snobistisch en misplaatst. Helemaal nu The Irishman leuk/goed maar verre van sprankelend of verrassend was. Dan had hij ook echt wat unieks moeten maken, maar buiten de fantastische cast is het hem niet gelukt. Dan kan hij maar beter de kritiek voor zich houden.

?????

Ps Dood gaan is geen handicap. ?

Lachen man. Ook erg goed voor het discussieniveau dit.

The Oceanic Six schreef:

Lachen man. Ook erg goed voor het discussieniveau dit.

Tja, wie begint er hier nu onzin uit te kramen?

Basto schreef:

Tja, wie begint er hier nu onzin uit te kramen?

Je mening is goddank geen feit. Hier laat ik het bij en hou de discussie bij de andere mensen die wel normaal kunnen doen.

The Oceanic Six schreef:

Heb jij zijn toelichting in de New York Times gelezen. Daar nuanceerd hij het verder dan hij al deed. Niks snobistisch aan. Die indruk hebben mensen die enkel de kop boven de artikelen lezen.

En voor zo ver ik het op een rijtje hebt gaat elke Marvel film er Over dat een of andere superschurk de stad of de planeet wil opblazen en een of andere superheld dat moet voorkomen. Na een eerste tegenslag, valt de eind battle wel de goede kant op. Om na de end credits de volgende bad guy of come back aan te kondigen.

avatar van Laars

Laars

The Oceanic Six schreef:

Martin Scorsese heeft hier ook een fantasie boek verfilmd omdat het nooit bewezen kon worden dat ES inderdaad JH heeft vermoord..... Dus toch een soort Marvel sprookje afgeleverd.

Basto schreef:

Heb jij zijn toelichting in de New York Times gelezen.

Ik wel. Blijkt alleen maar dat het een vorm van cinema is die hij zelf niet begrijpt. En alle commentaar die hij heeft kan je evengoed op z'n eigen films toepassen. Het is echt gezemel van een oude vent wat je gewoon naast je kan neerleggen. Niet in het minst omdat die films vooral zijn oubollige films uit de bios houden.

Verder kan je Scorsese de liefde voor het medium niet ontzeggen natuurlijk, maar dat maakt nog niet dat hij er verder nog wat zinnigs over te zeggen heeft.

avatar van rep_robert

The Irishman is een ietwat onevenwichtige film.

Waar ik volledig meeleefde met Robert de Niro en ik geen problemen had met het trage tempo van de film, mis ik toch een bepaalde diepgang in de film met alles wat er om zijn personage heen gebeurd. Zo kan ik enorm genieten van het acteerwerk en is het fantastisch om alle acteergiganten hun rol overtuigend te zien spelen. Tegelijkertijd mis ik de diepgang. Dit komt voor mij goed naar voren bij de relatie tussen Sheeran en zijn dochter. Af en toe geeft Scorsese de aard van hun relatie weer en zie je de blik van zijn dochter weer van: oh jee daar gaat pa weer, maar uiteindelijk mis ik net die ene stap die me overtuigd om het een meesterwerk te maken. Zo wordt er ook de hele film opgebouwd naar een spannend slotstuk waarin je afvraagt of en hoe Hoffa het loodje gaat leggen, maar is de daadwerkelijke liquidatie zo droog in beeld gebracht dat de spanning in één keer wegvloeit. Heb je daar dan de hele film op zitten wachten?
Maar toch heeft het einde daarna ook wel weer iets tragisch. Iedereen rondom Sheeran gaat dood en uiteindelijk heeft het verkeerd omgaan met zijn familie hem een eenzame man gemaakt. Had hij toch maar het advies van Russ (Pesci) overgenomen he!

Geen klassieker, maar wel onderhoudend en enigszins meeslepend. Alleen verwacht ik bij een film van deze lengte/grootsheid een betere verdeling van tijd in plaats van een traaf opbouwende film waarbij veel zijplotjes niet goed worden uitgediept.

Onderhond schreef:

Los van dat het een smaak ding is, blijft het punt van de verschraling van het bioscoopaanbod een zorgelijke tendens. Kijk naar de boxoffice. 6 van de top 10 films zijn Disney producten. En dan kun je stellen dat het publiek dat kennelijk wil, maar dat vind ik te kort door de bocht. Het is puur ingegeven door winstbejag en dat is killing voor cinema.

Basto schreef:

Scorsese en Netflix hebben natuurlijk helemaal niets met geld...

The Oceanic Six schreef:

Scorsese en Netflix hebben natuurlijk helemaal niets met geld...

Als het in dit geval im geld zou gaan, hadden ze m wel wat langer in de bioscoop laten draaien. In dit geval is het een status ding en onderdeel van hun campagne om regisseurs aan zich te binden.

En verder hangt het niet zoals bij Disney gebruikelijk is met allemaal algoritmes aan elkaar.

avatar van horizons

horizons

Netflix is een en al vreselijk algoritme.

Basto schreef:

Flauwekul natuurlijk. Netflix heeft 'm gefinancierd om tig leden te behouden en te lokken. Het is de grootste streamingproductie van het jaar. En samen met Stranger Things het grootste van Netflix dit jaar.

Je weet dat je slap lult

Basto schreef:

Daar ben ik het best wel meee eens, maar Scorsese's films zijn al 20 jaar lang geen oplossing meer voor dat probleem (Hugo uitgezonderd misschien).

Grootste verschil tussen Disney en Netflix is dat de laatste z'n regisseurs de mogelijkheid geeft auteurs te zijn, terwijl Disney ze enkel aantrekt om op de poster te zetten en ze verder monddood maakt.

Onderhond schreef:

The Wolf of Wall Street vond ik juist wel weer origineel en uitermate goed geschreven. Die is je niet bevallen?

Je weet dat je slap lult

Misschien moet je wat meer artikelen in de vakpers lezen hierover.

Netflix Is Potentially Passing On Millions In Profit By Pulling The Irishman From Theaters Early - google.com

avatar van rep_robert

Wat een onzin zeg. Draaien zat goede films voor de fijnproevers de afgelopen tijd en de komende periode in de bios. 2019 is juist het beste filmjaar in tijden. Exclusief de Disney meuk zelfs ?

Alleen kijken naar de box-office top 10 doe je jezelf tekort mee Basto

Wat doe ik trouwens met een Netflix abonnement als ik al hun films in de bios zou moeten zien. Mag Netflix alleen maar low budget films maken? Er moet toch juist af en toe iets groots op verschijnen waar iedereen het over heeft?

rep_robert schreef:

Ja, maar die goede film weten nauwelijks hun publiek te vinden, dus die gaan het steeds moeilijker krijgen om gemaakt te worden. Daarbij kimt in Amerika de wet op block booking te vervallen wat de situatie erger maakt. Disney kan zo de hele multiplex gijzelen.

End on law banning block booking

avatar van The Oceanic Six

Je artikeltje zegt precies wat ik al zei ja.

In the end, of course, Netflix's goal isn't box office success, it's subscriber numbers.

Wat een waanzinnig vakpers artikel was het weer zeg.

Wat gewoon dus met geld te maken heeft. Beter gratis de film op Netflix en jou weer lange tijd aan Netflix binden dan eenmalig je bioscoopkaartje voor Irishman te vangen.

The Oceanic Six schreef:

Nee, maar dat is op zich niet zo belangrijk.

Gewoon geen film die noodzakelijk thuishoort in een bioscoop, laat staan helpt tegen de verschraling van het cinema aanbod. Rise & fall in het financiële wereldje geregisseerd door iemand die al 25 jaar de voeling met moderne cinema kwijt is.

rep_robert schreef:

Ik vind het juist prima dat Netflix dit doet. Zij durven regisseurs nog carte blanche te geven. Waar het mij om gaat is dat het hierbij niet om maximale winst te maken met die film, maar aan Juist aan hun ‘brand’ werken. Kwaliteit staat daarbij boven commercie bij deze film.