• 9.380.854 stemmen

Met onder meer: Ryan Gosling, Ana de Armas en Harrison Ford

Gesproken taal: Engels, Fins, Hongaars, Japans, Russisch, Somalisch en Spaans

Releasedatum: 5 oktober 2017

Plot Blade Runner 2049

"The key to the future is finally unearthed."

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K (Ryan Gosling) een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard (Harrison Ford), een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

avatar van arno74

arno74

Long & boring. Weinig mysterie volgens mij. Ga je 'm nog binnenkort bekijken AC1?

avatar van dionj

dionj

bobbee schreef:

Die kilheid en afstandelijkheid is er natuurlijk niet voor niets. Het is een wereld waarin amper nog emotie bestaat. Al het menselijke contact bestaat alleen nog in zakelijke relaties (een baas en een hoer) en het persoonlijke contact wordt verzorgd door AI.

Bovendien is emotie in een film niet altijd nodig. De ontrafeling van het verhaal zou genoeg moeten zijn. Je kunnen of willen identificeren met personages is een emotionele truc die soms te veel voor de hand ligt. Je wilt meeleven en voor veel regisseurs is dat de manier om mensen te betrekken en hun aandacht vast te houden.

Toch moet je daarmee uitkijken. Zo zijn er mensen die Walter White als een held vereerden. Terwijl hij toch een antiheld was. Of het bekende voorbeeld van de Tegenpartij van Koot en Bie, een stelletje schorriemorrie van de bovenste plank, die zo populair werd dat de heren besloten er beter mee te stoppen. Sommige mensen namen het letterlijk en zagen de ironie en het sarcasme niet. Het gevolg van de manier waarop mensen geneigd zijn mee te leven met het hoofdpersonage.

Mooie observatie! Ik ben het er helemaal mee eens. Het gaat in deze film meer om het verhaal en de audiovisuele ervaring dan om sympathieke personages. Die zijn er namelijk niet. In een wereld waar alles zo emotieloos en 'computer'-gestuurd is, is er veel ellende en weinig liefde.

Het verbaasde mij dan ook dat deze film als blockbuster werd gebracht. Het is meer een film voor de liefhebber dan voor de massa. Hetzelfde geldt voor veel films van Villeneuve, maar ook voor de originele BladeRunner uit 1982. Die film kan ook niet iedereen bekoren. In die film zat namelijk ook weinig emotie (de liefdesscene is eerder een soort van kille verkrachting dan een liefdesscene).

dionj schreef:

Hetzelfde geldt voor veel films van Villeneuve, maar ook voor de originele BladeRunner uit 1982. Die film kan ook niet iedereen bekoren. In die film zat namelijk ook weinig emotie ...

Dat hangt ervan af hoe je naar de film kijkt en hoe je alles interpreteert. Voor mij is Scott's Blade Runner de meest aangrijpende film die ik ooit heb gezien.

arno74 schreef:

Ja, heel binnenkort. Ik wacht op de Blu-ray.

avatar van RobertKR

RobertKR

Box office succes zou een universum en jaarlijkse sequels en spin offs betekenen. Het is goed zo.

avatar van Madhyminas

Madhyminas

Goede film. Wel heel lang uitgesponnen.

Het grote pluspunt aan de film is de uitstekende CGI.

avatar van bobbee

bobbee

Nou eigenlijk zegt dat niets over de kwaliteit van de film. Meer over wat mensen wel of niet leuk vinden. Het zal waarschijnlijk even duren voordat deze film uit de kosten is. De bluray release is al naar voren gehaald. Die zal wereldwijd het verlies kleiner maken. De film kostte 150 miljoen en na 4 maanden heeft hij al 100 miljoen opgebracht. Dus dat valt wel mee.

Was van het origineel al niet bepaald een fan en deze voegt er maar bar weinig aan toe.

Echt voor de liefhebbers, I guess.

avatar van Benzoo

Benzoo

Sciencefiction / Thriller oké. Net als de eerste film laat de actie op zich wachten. Hoopte dat deze beter zou zijn, maar helaas. Een traag kabbelende film met hier en daar wat actie. Na een uur maar gestopt. Kans gemist een wat snellere en betere film te maken met wat actie.

Benzoo schreef:

Ik denk dat de bedoeling was een Blade Runner 2 te maken en geen Battle Los Angeles.

Nu vind ik de nadruk leggen op actie voor een sequel op zich geen slecht idee, dat deed James Cameron ook met Aliens, maar toch ... Aliens vind ik persoonlijk geen 'evergreen' (zaken zoals actie verslijten snel), terwijl het kunstzinnige Alien zijn genre overstijgt, een handboek dat laat zien hoe het moet. De eerste Blade Runner is dat ook, getuige de invloed het heeft gehad op het filmmedium.

avatar van doebeer

doebeer

ALS JE HET MIJ VRAAGT SAAIE BEDOENING EN LANGDRADIG

avatar van synec

synec

Nu zie ik op bol.com dat er twee blu ray steelbook versies zijn, de ene met bonus content en een ander de ‘mondo steelbook edition’ met de soundtrack. Welke kiezen? Ik wil erg graag die making of beelden zien maar de soundtrack wil ik anders ook graag in mijn bezit, en die mondo editie heeft ook nog eens een prachtige cover... dilemma Bestaat er geen ultimate edition ofzo?

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

Ik heb de soundtrack al, dus ik heb de steelbook-editie besteld met de extra making-of specials. Die andere heeft inderdaad een mooiere cover. Ach, je kan ze ook beiden bestellen. Een ultimate edition is er volgens mij niet. Typisch een marketing-truuk.

avatar van RevengeN

RevengeN

Eén van de slechtste films die ik heb gezien.

Ik hoop deze film nooit meer te hoeven tegenkomen.

RevengeN schreef:

Eén van de slechtste films die ik heb gezien.

Ik hoop deze film nooit meer te hoeven tegenkomen.

U bent een echte film kenner!!!

TheThingThong

Deze film heeft iets magisch.

Ja Iedereen valt inslaap!!!!!!

Weetje hetzeker?

avatar van Left4Dead

Left4Dead

TheThingThong schreef:

Deze film heeft iets magisch.

Ja Iedereen valt inslaap!!!!!!

Nu de euthanasie wet nog door de eerste en tweede kamer.

Maar ook hier geld, je kunt niet voor iedereen spreken aangezien het niet waar is. Nepnieuws.

avatar van Madhyminas

Madhyminas

De film werd bewierookt door filmcritici wereldwijd als één van de beste sci-fi's van 2017, maar ik ben het er jammer genoeg niet mee eens. Ik kan de film vergelijken met 'Ghost in the Shell' met Scarlett Johansson: beetje dezelfde stijl, zeer goede CGI, maar al bij al een langdradig verhaal.

Daarom niet te veel poespas: degelijke film, goede sci-fi en iets te lang.

avatar van Remedy

Remedy

Uiterst mooie special effects, maar er zit veel te weinig snelheid in het verhaal

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

De gewone mens kijkt liever naar de zevende film van F.C. De Kampioenen, Fast & Furious 27 of Batman 3301 waar Spider Man even in opduikt.

TornadoEF5 schreef:

avatar van Left4Dead

Left4Dead

en nobrainers kijken naar deze shit.

Nou weten weten we wel hoe jij tegenover deze film staat.

Het lijkt er sterk op dat je een account speciaal hebt aangemaakt om deze film de grond in te gaan boren.

Je mag je mening geven op de site, prima. Maar dit begint sterk naar trollen te rieken....

Ik zou zeggen, maak eens een onderbouwd stuk schrijven met daarin waarom deze film je nu zo tegen staat.

avatar van Benzoo

Benzoo

Eerst de eerste film weer gezien, niet vooruit te branden het hele verhaal. De laatste film na een half uur genekt, zat ook geen vaart in....

avatar van Franklin1975

Franklin1975

synec schreef:

Ik heb de Mondo-steelbook besteld met de geweldige (verkorte) soundtrack op cd. Die heb ik ook op 2-lp (inclusief digitale download met de volledige soundtrack met de 4 songs van Elvis en Sinatra staan daarop, zoals de 2-cd) maar op cd is ook nooit verkeerd. En op de blu-ray staan genoeg extra's om deze schitterende Mondo-steelbook te rechtvaardigen in zijn aanschaf. De making of's kijk ik toch haast niet meer.

Welke steelbook heb je besteld?

Er schijnen trouwens heel veel verschillende uitvoeringen te zijn op blu-ray. 2d, 3d, 4k, wel extra's, geen extra's, amaray, verschillende steelbooks etc.

en nobrainers kijken naar deze shit.

Met het woord 'no-brainer' bedoelt men 'een makkelijke beslissing' en niet 'iemand zonder hersenen'. Je gebruikt het woord 'no-brainer' dus in de verkeerde context.

TheThingThong

No brainer = mensen zonder iq (zombies)

Ik heb hekel aan wanneer ze de hemel beloven en je krijgt de hel.

Zo naar deze film uitgekeken, maar wat valt dit tegen.

Vroeger moest ik van mijn ouders elke week naar de mis(kerk, pastoor, preek, saaai)

Mocht ik kiezen tss deze zooi of elke week de mis kies ik voor het tweede.

En die oude Harry FORD(Ford Onderdelen Rammelen Dagelijks)maakt het niet beter op.

In z'n opa stadium maakt hij alleen maar soeps van. Harry heeft nu 2 hobbies, vliegtuigen en films verneuken.

Mijn mening = Beter 1 goede BR dan 2de mislukte BR die de eerste mee de grond in boord.

avatar van baspls

baspls

Je hebt nog steeds geen zinnige onderbouwing gegeven... en ik zou zeggen, als je hem zo slecht vind, waarom besteed je er dan zoveel tijd en energie aan?

avatar van bobbee

bobbee

baspls schreef:

Ik denk dat de man nog steeds niet over zijn misdienaartjesfrustratie heen is. Ik zie ook nergens enige onderbouwing, Hij heeft het over saai, over de commerciële flop die de film zou zijn, dat hij er zo naar uitkeek maar de verwachtingen niet werden ingelost. Allemaal heel mooi en aardig maar zeg nu eens iets zinnigs. Iets waar anderen iets mee kunnen. Iets over het verhaal, de plot, de inhoud.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

De eerste keer Blade Runner kijken in de jaren 80 zal voor velen dezelfde reacties opgeleverd hebben. Niet de doorsnee film die men gewend was te zien. Door de jaren heen heeft die film een cult-status gekregen en zijn er steeds meer fans bijgekomen. En de film in de verschillende cuts hebben we door al die jaren heen veelvuldig gezien waardoor er een onvoorwaardelijke liefde is ontstaan voor Blade Runner.

Kwam er ineens een jaar of drie terug het bericht dat er een vervolg op deze film zou komen! En dit keer niet geregisseerd door Ridley Scott. Denis Villeneuve is de man aan het roer van 2049 en vlak voor de film in première ging bleek hij ook zijn muzikale IJslandse compagnon Jóhann Jóhansson (die vorige week op 48 jarige leeftijd plotseling is overleden...) te hebben vervangen door Hans Zimmer en Benjamin Wallfisch.

Zonder de film in de bioscoop te kunnen hebben bekijken is die soundtrack mijn huis al op vinyl binnengedrongen en al veelvuldig op de platenspeler terecht gekomen. Dat beloofde wat voor de film! Na heel wat heen en weer geïnformeerd over de inhoud van de verschillende blu-ray edities uiteindelijk de keuze gemaakt om de Nederlandse Mondo steelbook te kopen.

Donderdag de drie prologen alvast bekeken en gisteravond het eerste deel van de ruim 2,5 uur durende film opgezet, om deze vanavond verder af te kijken. Hoe erg ik ook in de film zat, ik kan niet ontkennen dat ook ik erg moet wennen aan deels een heel andere sfeer high-tech omgeving. En ook de vermoeidheid sloeg ook toe na een lange drukke week werken en paar keer een vroege wekker. Maar buiten dit, snap ik goed dat veel fans met hoge verwachtingen teleurgesteld zijn in de film en hem 'afbranden'. Maar net als met Scott's originele film, zal ook 2049 moeten rusten én door de tijd moeten rijpen en dan pas op waarde kunnen worden geschat. Dus iedereen die de film zeer laag heeft beoordeeld, zal hem later meer op waarde kunnen schatten en hem uiteindelijk ook in zijn hart kunnen sluiten.