Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Wes Craven
Met onder meer: Heather Langenkamp, Robert Englund en Johnny Depp
Releasedatum: 11 september 1986
Plot A Nightmare on Elm Street
"If Nancy doesn't wake up screaming she won't wake up at all."
Tina rent door een tunnel een ketelhuis in en wordt achtervolgd door een verminkte man met een bruine hoed op en messen aan de vingers van zijn rechterhand. Net voordat ze aan flarden gesneden wordt, doet ze haar ogen open en is ze weer wakker. Dat haar nachthemd scheuren vertoont, maakt haar nog niet echt bang. Maar als ze dan hoort dat haar beste vriendin Nancy over exact dezelfde man heeft gedroomd, beginnen de zenuwen toch op te spelen. Is ze nog wel veilig in haar dromen?
Nancy Thompson
Dr. King
Sergeant Parker
Mr. Lantz
Chainsaw
Freddy is dom, de film is goedkoop, een aanfluiting voor het genre.
Ik denk dat ik mijn stem voor Tetsuo nodig moet heroverwegen!
Maar goed, ik blijf het erg jammer vinden dat de film je niets deed. Ik dacht eerlijk gezegd dat bepaalde momenten in de film je nog wel zouden aanspreken, maar helaas. Dit is dan ook één van de eerste keren dat ik me in geen enkel woord van jouw mening kan vinden.
En één tip, misschien was je het sowieso wel van plan, maar blijf maar even ver van de vervolgen vandaan. Als je dit al behoorlijke rommel vindt, zul je daar wel écht niets mee kunnen!
Ik had er eerlijk gezegd ook meer van verwacht, aangezien ik het vroeger wel aardig vond en herzieningen als Halloween wel positief waren.
De vervolgen laat ik inderdaad links liggen (of ik moest me echt doodvervelen). Ik ga maar een keer achter Critters aan denk ik
zombie
Gedateerd is de film zeker, maar sommige films kun je beter ook maar niet herzien. In de jaren '80 werkte het gewoon prima. Maar de effecten zijn inmiddels voorbij gestreefd. Al zie ik liever slijm en rubber in plaats van een geanimeerd plasje bloed (Jason X, alsof ze de set niet vies wilde maken). Deze film zal de huidige "MTV-generatie" vast niet lang kunnen boeien, aangezien ze nu films uitbrengen als "The Texas Chainsaw Massacre" remake...jullie zijn verwend
sydney
Deze film is puur jaren '80 sentiment. Ik ben geen liefhebber van dit genre, maar als ik een paar horror favorieten moet selecteren dan hoort deze er zeker bij (Toch zijn The Omen en Friday the 13th een stuk beter). Het was al een tijdje geleden dat ik hem gezien had, dus leuk om dit weer terug te zien. Ik blijf bij mijn oorspronkelijke stem 3,5*.
Ook grappig om de jonge Depp te zien spelen in zijn eerste echte film, als ik mij niet vergis.
Flipman
Leuke horror, ook omdat ie zo gedateerd is, maar op een vreemde manier heeft ie nog wel effect!
Ik weet nog da'k destijds als klein Flipje doodsbang was
!
De Sammie
Één van de eerste horrorfilms dat ik ooit heb gezien.
Ik weet nog dat ik minstens een 3 dagen niet meer alleen durfde te slapen.
Galantje0012
Ik vond de film wel meevallen, zeker niet voor kleine kinderen! En sommige scènes waren wel grappig.
Als je van horror houdt, moet je deze film gewoon gezien hebben!
unreallerke
ik vond deze echt goed.. vooral omdat freddy me zo interesseert, hij is gewoon zo zalig
kArIzMa_TuRk
Ik gaf alle 5 delen een 3* want ze verdienen het. had ze allemaal in 2 dagen achter elkaar gekeken, wel leuk..
ingmarz
Hele serie is nu te koop bij FRS !!!
mikoz
Ik heb hem een maandje geleden bij de FRS gezien maar nu is hij er niet meer
Rianneke_Dan
Eerste keer dat ik dit heb gezien, maar ik vond het wel leuk.
Oke het is oud en nep, maar ondanks dat toch een vermakkelijke film, en heel leuk om Depp te zien in zijn eerste filmrol.
Freddy word ook wel leuk neergezet, ook wel op een erg overdreven manier maar dat kan in deze film wel.
JurassicPark
een 5,0. een hele goede horror film ook heel erg eng. erg spannend
Horrordude
Mmm, wat zal ik zeggen.
Ik doe niet te negatief, want dese films zijn leuk om naar te kijken.
Bij sommige mensen is Freddy degene voor hun die deze film staande houdt, maar ik erger me juist aan freddy.
Het karakter had enger gekund, en minder ''grappig''
maar toch 4,5*
blijft een horror klassieker...
Macmanus
Helaas.
Ben milder dan Onderhond, maar in grote lijnen ben ik met hem eens. De Soundtrack, het uiterlijk zijn zo achterhaald en lelijk. Die tong uit de telefoon was te triest. En dat is toch echt waar deze film het van moet hebben. Spanning is er amper en het acteerwerk, nou ja laten we daar niet meer woorden aan vuil maken. Verder is er soms nog iets aardigs, de moord op Depp is best leuk. en Freddy heeft potentie, maar hij had ze mond moeten houden zoals Michael Myers, nu wordt die vervelend met zijn oneliners. Jammer!
Kleine 2*
JoeCabot
Voordat je hiernaar gaat kijken moet je natuurlijk weten dat je deze film absoluut niet serieus mag nemen. Er zit idd veel kitch in en ik vond het best leuk. Soundtrack is trouwens wel dik geslaagd!
Helaas.
Kleine 2*
Zijn oneliners komen pas in de vervolgen.
Macmanus
Blij dat je een fan bent van mijn werk, maar moet je echt mijn hele bericht quoten?
Anyway, hij loopt in dit deel ook flink te strooien met one liners. Zoals;
I'm gonna kill you slow.
I'm gonna split you in two.
mikoz
Och dat spaart weer wat tijd he, no big deal toch ?
En ik wil alleen maar aangeven dat als je dit niks vond en de oneliners niks vind, je de vervolgen maar links moet laten liggen.
Haaf
Ikzelf vind een film altijd minder als hij erg oud is, bij Nightmare is het zelfs zo dat het er gewoon goedkoop uitziet.
Angel25
ik kan hier echt wel van " genieten" ik vind dit een klassieker hoe oud hij dan ook is.
YEYOW
Ik heb gisteren The Nightmare on Elmstreet Ultimate Collcection Box en moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben.
Heb alleen nog maar deel 1 gezien en heb me vrij goed vermaakt.
Het enge sfeertje, de originele moorden, genoeg gore, prachtige verhaallijn (de kindermoordenaar die door de boze ouders verbrandt word),voor het genre relatief goede acteerprestaties en voor de ''leeftijd'' van de film zelfs goede special effects. (Tina die door de kamer wordt gegooid zonder dat je Freddie kunt zien.)
Ik verwachtte niet veel van deze film aangezien ik in mijn korte leven (op 29 september 14 jaar!!!!!!! Subtiele hint) Al veel films van dit genre bekeken heb en al vaker bij oude films slechte verhaallijnen en special effect heb ontdekt (The Poltergeist).
Maar deze film heeft me totaal verrast en ik geef 'de Freddy' 4.5 sterren die hij zeker verdient heet.
Halcyon
Nog veel plezier met je box zou ik zeggen, al worden de delen wel minder naar het einde toe. Nummers 2,3 en 7 zijn nog wel in orde!
Sinner
Toeval. Heb hem ook zaterdag in huis gehaald en me er in marathon tempo doorheen gejaagd. (had ze wel al eerder gezien). Het valt wel heel erg op hoe degelijk de eerste delen zijn in verschil met troep als deel 5 en 6. Deel 7 is idd echter weer heel degelijk en tot op heden wellicht mijn favoriet.
muismat
Hij is wel vet, maar overschat, volgens sommigen de beste horrorfilm? hmm, ik meen me te herrineren dat ik een van de gevolgen leuker vond, 3*

A Nightmare on Elm Street

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
1987

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
1985

Originele Freddy Krueger-acteur Robert Englund wil twee 'Nightmare On Elm Street'-remakes: "Dan zou ik er graag een cameo in spelen"

Terug in de tijd: de eerste grote films van vijf topacteurs

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro

Misery
Thriller, 1990

Rosemary's Baby
Horror, 1968
child murderdroomsleepohionachtmerriesadismebovennatuurlijkpsychopaathorrormoordslashertienergevangenalcoholischboiler room booby trapnostalgicdisfigurementmedical test nightmare becomes realitycaffeine shockingvexedfranticgrimdesperateurban fantasyanxioussupernatural horrorsuspensefulfrightenedfranchise starter teen screamsuburban gothic