• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: Ivan Reitman

Met onder meer: Bill Murray, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver

Releasedatum: 13 december 1984

Plot Ghostbusters

"They're here to save the world."

Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters, en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om de Big Apple te redden.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

W.M.J.M schreef:

volledig verouderde film. De Special Effect zijn echt waardeloos vergeleken met de huidige techniek.

Gek hè, bij een film uit de jaren 80.

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

W.M.J.M schreef:

Heb je dat verwende gezeur weer over techniek..pfffffff!!!

Volledig overbodige mening: techniek veroudert altijd!

Special effects zijn hier zéér to the point..............................

avatar van FisherKing

FisherKing

avatar van KW2

KW2

... "het bovennatuurlijk superspektakel" ..? Dear god..

avatar van mikey

mikey

FisherKing schreef:

Exact. Leer eens iets in de tijd te waarderen...

Ben ik ook niet zo heel erg gesteld op die tekenfilm effectjes in deze film. Net zomin als in king kong (2005) of zo. Maar hier is het best crea gemaakt en niet zo op de voorgrond geplaatst.

avatar van Kricky

Kricky

Jaa Aykroyd en Murray doen t fantastisch in deze film die keer op keer leuk blijft. 23 jaar oud al weer jemig de tijd vliegt.

Ik las laatst dat John Candy en Eddie Murphy hier ook voor waren gevraagd voor de rol die Murray speelt, maar die deden uiteindelijk niet mee

8,5

avatar van tukkerstein

tukkerstein

KW2 schreef:

... "het bovennatuurlijk superspektakel" ..? Dear god..

Mooie titel toch

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

W.M.J.M schreef:

We spreken hier wel over 1984, he ?

avatar van danijel

danijel

Moviestar1979 schreef:

We spreken hier wel over 1984, he ?

idd nooit vergelijken met de huidige techniek. Ziet er niet zo slecht uit zelfs, voor een film uit 1984

avatar van as

as

Hier zouden ze eens een leuke remake van mogen maken. Verder nog steeds erg leuk.

avatar van mikoz

mikoz

Leuk jeugdsentiment.

Toch schrok ik een beetje van de gedateerdheid..

Toegegeven hij is 23 jaar oud maar zelf voor die tijd kan je de SE niet goed noemen.

Wel leuk om Bill Murray weer eens als jonge man te zien.

Dat is me na een aantal keer Lost in Translation kijken toch niet meer bijgebleven.

avatar van Thomas

Thomas

dit was toch een prachtfilm in die tijd.. die herinnering wil ik gewoon zo houden en ga dan ook de film zeker niet nog een keer kijken..

avatar van mikoz

mikoz

Thomas schreef:

Dan heb je een geflateerd beeld van de film en klopt je stem dus eigenlijk niet meer.

avatar van film88888

film88888

Deze film blijft gewoon heel leuk. Ik moest toch wel regelmatig lachen met deze film Bill murray was echt geweldig ik lachte al direkt in het begin met hem de scene met die kaarten echt super en dan dan aykroyd was ook wel grappig die 2 stelen toch zo wat de show in de film vindt ik. en alles vindt ik toch heel mooi gedaan voor een film van de jaren 80 en je had wel wat actie in de film en een gevoel dat het soms omdraaide naar horror vondt i kwel leuk gedaan. Ik geef de film een 3.5

avatar van P8rb

P8rb

leuke comedy, ik heb me wel vermaakt.

3,0

avatar van Wassup !

Wassup !

Vond dit een grappige film. Goede effecten voor 1984. Ook best goede acteerprestaties. Een aanrader als je eens goed wil lachen.

Deze verdiend 4**** !

1 van de beste horror/ komedies ooit wat mij betreft !

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Ik heb deze in de bios gezien toen ik nog een kleine Max en Joep was.

Toen was de humor vermoedelijk nog niet zo aan mij besteed en vond ik hem vooral erg spannend en zelfs wel wat eng

(heee, come on! ik was 8 )

avatar van gondwana

gondwana

mikoz schreef:

hoeveel keer moet je hem dan zien volgens jou om een accurate stem te kunnen plaatsen?

of is er een leeftijdsminimum voor films?

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke film. Effecten zijn zwaar verouderd (en het begint ook wel op te vallen dat de camera nooit beweegt bij effecten, logisch natuurlijk). Verhaal is vreemd maar leuk om te volgen. Af en toe wat spanning en af en toe wat te lachen, prima film. Helaas zijn de effecten aan het einde van de film zo ontzettend slecht en te veel aanwezig dat ik daar een beetje moe van werd, het wordt een 3,5*

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Wat verouderd, maar nog steeds leuk. Murray is tof man. 3 sterren voor prima vermaak.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

de s-e is best goed voor zo'n oude film. ik heb me altijd vermaakt bij het kijken van the ghostbusters. als kind van 8 vond ik hem echt spannend. de humor vind ik maar plat. :s

acteerwerk valt wel mee.

avatar van N811

N811

FisherKing schreef:

Valt niet mee.

avatar van fieko

fieko

film kon me niet echt boeien

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Klassieker in het komedie genre, die na jaren nog steeds vermakelijk is om te zien.

De bonte verzameling acteurs (oa. Murray, Akroyd) en de overbekende soundtrack maken van deze film een geweldige en tijdloze klassieker.

4****

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

as schreef:

Hier zouden ze eens een leuke remake van mogen maken..

hier zouden ze juist absoluut geen remake van moeten maken

zoals hij nu is is hij leuk , nieuwe personages zouden de film alleen maar achterlijk irritant maken

3.5*** trouwens

avatar van DragQueen

DragQueen

Super film, met hilarische rollen van bill murray en dan aykroyd. heerlijke special effects die op een humoristische manier zijn uitgevoerd. heerlijke tijdloze film, met leuke dialogen en een overbekende soundtrack. 4 sterren.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Jeugsentiment komt weer omhoog

deze film misschien wel 15 keer gezien als kleine jongen. toen ik deze film op video kreeg heb ik hem nooit meer losgelaten

4 sterren*

avatar van The Last

The Last

Leuke komedie om s'avonds te kijken Verhaal is overigens niet slecht vind ik.

3,5 sterren

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Geweldige komedie met een geweldige cast.

De film heeft een heel erg goed verhaal en zal niet snel vervelen.

Maar het is ook geen film om keer op keer te kijken.

avatar van Friac

Friac

dutchtuga schreef:

Indrukwekkende SFX voor die tijd die af en toe jammer genoeg worden afgewisseld met afschuwelijke effecten. De stop motion van die 'hond' bv.

Helemaal juist, het was echt een doorn in het oog voor mij. Die paar behoorlijk ondermaatse effecten (ik zeg lang niet dat ze allemaal slecht waren) zorgden er bij mij echt voor dat de film er gedateerder uitzag dan andere actie/sf-films uit die periode.

Los hiervan viel de film me na hem jaren niet gezien te hebben toch een beetje tegen: te weinig spanning en te weinig echte leuke grappen. Ik moet dringend Ghostbusters II nog eens opnieuw zien: als kind vond ik dat de leukste, en ik hoop dan ook dat hij mijn jeugdliefde voor de Ghostbusters(films) terug wat kan herstellen.