Spetters (1980)
Met onder meer: Hans van Tongeren, Renée Soutendijk en Rutger Hauer
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 28 februari 1980
Plot Spetters
"There is no such thing as simple love"
Drie vrienden jagen een carrière als motorcrosser na om hun bekrompen milieu te ontvluchten. Hun leven daar bestaat slechts uit alcohol, drugs en uitjes naar de disco. Wanneer de verleidelijke Fientje in hun stad neerstrijkt, zal het leven van de drie vrienden drastisch veranderen.
Rien
Jaap
Annette
SmuttWars
Bizarre Italiaanse poster, alsof het een post-apoc film van Fulci is:
epic win!? lol Geniale poster...
Bizarre Italiaanse poster, alsof het een post-apoc film van Fulci is:
LOL. Zeer rake typering.
dionj
LOL. Zeer rake typering.
Die poster! MET HANS VAN TONGEREN, nog nooit iemand gezien die 'MET' heet... (foutje opm de poster)
lloydbarker
Ja wat grappig dat had ik zelf niet eens gezien, verder wel een prachtig gemaakte poster vind ik.
Bassle
Vond hem wel leuk, ook wel schokkend voor die tijd.
Sommige acteerden goed, anderen weer heel slecht.
Maar was wel een leuk verhaal, en keek lekker door.
leuk voor een keer gezien te hebben, net zoals ik veel van Paul Verhoeven zijn films heb.
Gastel
Die nasynchronisatie is echt tenenkrommend slecht. Ook het acteerwerk geeft me soms de bibbers (sommigen zijn wel érg van het niveau buurttoneel)
Verder leuk als tijdsbeeld, ook het verhaal op zich prima, maar niet meer dan 2 sterren waard.
dennislaport
Het porno had van mij niet gehoeven in de film.....
acteren was ook niet "jut van het"
Wel leuke film en ik kan begrijpen dat ie aardig shocking is voor die tijd
2.5
Kiros
Porno is misschien een ietwat overdreven term maar er zaten toch behoorlijke bijna-niets-te-wensen-overlatende seks-scenes in.
Soms best ruig ook.
speranza
Was voor die tijd wellicht schokkend. Maar dertig jaar later toch zeker niet meer?
Kiros
Ik vind dit toch nog behoorlijk shocking hoor!
Zal `m even onder 18+spoilers zetten.
Splicd 09:05 to 09:50 · Dutch Movies - Spetters - Dutch - Deel 9
YouTube - Dutch Movies - Spetters - Dutch - Deel 10
erik1677
hahahaha zekers shocking, gelukkig maar dat het geen porno was, want dan was het helemaal shocking
sinterklaas
Nou, nu ook de UK-versie van Spetters in bezit en die is nog ongecencureerder dan die mislukte Nederlandse Bridge uitgave waarin alles te donker was. In de UK-versie krijg je echt alles te zien.
Aanrader, en flikker de Bridge versie maar in de vuilbak.
Simon Smith (crew films)
De UK-versie is bovendien erg goedkoop! Er is overigens ook een nieuwe Nederlandse versie aangekondigd, door Lumière, al heb ik daar niks meer van gehoord dan een aankondiging in een folder.
harm1985
Zwaar off-topic natuurlijk, maar wanneer gaat iemand nou eens al die Nederlandse klassiekers degelijk restaureren en een Blu-Ray release geven.
Het is toch van de zotte dat films als Turks Fruit, Soldaat van Oranje, Spetters, Flodder, Abel, Amsterdamned en de Lift (om maar wat te noemen) alleen voor 3 euro in een of andere kut transfer in de aanbiedingenbak van de blokker liggen of out of print zijn? Dat ze van het Nederlands filmfonds daar eens geld in gaan steken in plaats van een remake van een enorm goede NEDERLANDS GESPROKEN Vlaamse productie.
Dk2008
Toch een matige film, vond ik het verleden ook al maar is er nu niet beter op geworden. Ruig, bloot, veel gescheld, grove toestanden, typisch Paul Verhoeven-film. Dat motorcross-gedoe ligt me verder ook al niet zo. Er zitten wat aardige momenten in, de nasynchronisatie is wel slecht gedaan. Toch vooral gekeken om de bekende acteurs uit die tijd weer eens te zien. Maarten Spanjer was mij, toen ik deze film voor het eerst zag nog onbekend. Dat is nu anders omdat ik hem ken van die reclamespotjes die hij samen met Rijk de Gooyer deed. Dus dan is het leuk hem nog eens terug te zien in deze film. Hij speelt goed, maar dat geldt voor anderen ook wel. Heb de film vooral nog eens bekeken vanwege Renée Soutendijk, niet vanwege het bloot, maar is gewoon een goede actrice. Toch kan de film mij nog steeds niet erg boeien. Kleine 3.0.
robertus65
Meer info over Spetter, maar dan in het Nederlands: http://www.filmtotaal.nl/mo...
Quentin
Leuk posterconcept:
Zeer zeker!
movie-edje
Van deze film wordt ik niet warm of koud van!
Quentin
Videoclip bij de titelsong van Kayak
Kayak - Lost Blue Of Chartres - Muziek & Entertainment - 123video
Quido
Dat waren inderdaad 8 heerlijke seconden. Prima muziekscore overigens.
Simon Smith (crew films)
Helaas is er destijds alleen een single van verschenen, met maar 2, weliswaar prachtige, thema's.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Dial M for Murder
Misdaad / Thriller, 1954