Spetters (1980)
Met onder meer: Hans van Tongeren, Renée Soutendijk en Rutger Hauer
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 28 februari 1980
Plot Spetters
"There is no such thing as simple love"
Drie vrienden jagen een carrière als motorcrosser na om hun bekrompen milieu te ontvluchten. Hun leven daar bestaat slechts uit alcohol, drugs en uitjes naar de disco. Wanneer de verleidelijke Fientje in hun stad neerstrijkt, zal het leven van de drie vrienden drastisch veranderen.
Rien
Jaap
Annette
predator
- 1952 stemmen
rauw en lekker platvloers. Snelle, boeiende film. Verhaal is simpel maar wel doeltreffend.
TheVoice
Die homoscene hadden ze er wel uit mogen laten, die smakeloze rommel gooien ze maar op die pornotapes.
Acteerwerk laat ook te wensen over.
De kwaliteit van de DVD laat trouwens erg te wensen over. Te donker beeld.
xangadix
niels1990
Een van de beste nederlandse films die ik ooit heb gezien met hele mooie scenes 4,5sterren
SmuttWars
Waar is de film nou allemaal geschoten? Zoiezo Rotterdam, maar ik meende ook andere plaatsen te herkennen.....
Sopherian
ik hou van nederlandse films vond hem wel cool
leuk wat ze vroeger allemaal maakte
MrMono
Ik kwam deze film gisteren toevallig tegen tijdens het zappen en bleef kijken omdat ik m'n eigen dorpje herkende
Het grootste gedeelte speelt zich af in Maassluis, daar woonde Rien (Hans ook geloof ik) en stond de friettent. De races waren daar ook in de buurt. Eef woonde in het prachtige dorp Maasland, waar die benzinepompen stonden. Verder inderdaad een aantal scenes in Rotterdam.
Ik vond het zelf trouwens wel een leuke film, typisch Nederlands denk ik maar wel goed te doen. 3,5*
Ramon K
Ik vind Spetters een drol van een film. Een hoop platvoerse scene's, diepgang van een tomaat en zeer wisselend acteerwerk (wow, wat was Spanjer slecht). Wel met veel vaart geregisseerd. Maar snelle bagger blijft ook gewoon bagger. 1*
Mee eens, ik kom alleen tot 2* vanwege het oude Rotterdam e.o.
Misschien wel de eerste (pilot) aflevering van Goede Tijden, slechte Tijden. (Zelfde producent)
Deek
Dat ze met z'n 3 en staan te moppen had er voor mij ook niet ingehoeven, onsmakelijke scene, misschien leuk voor in een homo bar. Ik wil zoiets liever niet zien. Al met al een verschrikkelijke film, goh wat slecht, een 1 voor de spreekwoordelijke moeite.
AngeliqueK
Geshocked was ik toen ik op eens geconfronteerd werd met "de homoscene" uit deze film. Ik heb het nog nooit zo stil horen worden in een kamer!
Een duf verhaaltje, veel onnodige platvloerse scenes en slecht acteerwerk. Het enige vermakelijke in deze film was Maarten Spanjer, wat kan die man slecht acteren zeg. Maar ik heb wel ontzettend om hem moeten lachen!
Quido
20 Juni komt er een nieuwe regio 2 dvd van deze film uit.
Maatschappij MGM. Als hij identiek is aan de regio 1 uitgave van MGM, mogen we naast een betere beeld en geluidskwaliteit ook een commentaartrack van Verhoeven verwachten. Misschien iemand die er al meer over weet ?
Victorious
Ik probeer al tijden te achterhalen welk nummer er op de radio in de snackcaravan klinkt bij een van de eerste racewedsrtijden, als een paar gasten hun patat niet willen betalen...kan iemand me hiermee helpen?
Ik was overigens blij verrast over deze film, ben ontzettende fan van de Nederlandse film (jaren tachtig in het bijzonder) en dit is wederom een mooi voorbeeld!
tuureluur
Tja dit is niet de beste Nederlands talige film, en ze hadden die homo scene's niet te hoeven laten zien dat maakt de film slomer en slechten toch 3,5 immers loopt het vrij slecht af.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Leuke film vooral omdat mijn lerares engels in deze film mee speelt, erg leuk om haar te zien als 15 jarig meisje.
Wie was dat dan? De zus van Eef?
dutchmoviefan
ik heb de regio 2 versie van mgm (duits). en hij is zonder comentaar track wel is het beeld beter als onze versie(bridge entertaiment).en het geluid is mono
BOND31
Afgezien van Hans van Tongeren, vond ik de 2 andere jongens niet echt spetter-waardig. Gewoon alledaagse jongens, mijns inziens. En ik heb er echt wel kijk op!
RolfWolf
Gisteravond toevallig een documentaire gezien in Andere tijden. Verhoeven en Soeteman vertelden over de totstandkoming van de film, en over de ophef die in 1980 ontstond. Leuk te zien dat Verhoeven achteraf toch zijn gelijk kreeg, de criticus die achteraf toegaf dat het toch wel een goede film was.
Prachtig programma, Andere Tijden. De aflevering over Spetters is - net als alle andere - nog steeds online te bekijken: www.vpro.nl
Quido
Zoiets zou toch ook als extra op een dvd kunnen worden gezet. Valt te hopen trouwens dat er ooit nog een betere Nederlandse dvd-uitgave verschijnt. De import dvd's van de film zijn stukken, maar dan ook stukken beter.
markie1978
Rene Soutendijk was toen nog erg sexy, voor veel mannen was zij de ideale vrouw, dat apriceer ik wel. Ze is nu wat ouder helaas, maar de oude beelden vanhaar zijn nog steeds een lust voor het oog. Ik vind deze film ook een goed beeld geven van de begin jaren tachtig, dus dat is leuk. Mijn engelse lerares van de Havo speelt ook nog een klein rolletje in deze film, zij kwam ook halfnaakt over het scherm, dus dat was indertijd wel erg leuk op een katolieke school in Veldhoven.
raymon
IN een woord:realistiche! ik vond het een beetje over dreven op het gebied van seks, maar ja. Maar waar ik aan moest denken is hoe die acteurs hier over dachten, dat trekken, en dat neuken. Maar wel een leuke film van Paul verhoeven!
Rene1971
Leuk verhaal! Vond het hier en daar zelfs wel realistisch. Petje af voor de acteerprestaties, met name van Monique vd Ven en Peter Tuynman.
DRJeFF
Wat mij betreft een van de beste Nl films.
Realistische personages van mensen die op zoek naar naar het leven, de spanning maar vooral naar zichzelf.
Vrij revolutionair voor die tijd , en zelfs voor deze tijd zitten er nog best taboe scenes in.
Beetje wrang dat Hans van Tongeren zelfmoord pleegde een jaar na Spetters terwijl hij dat in de film ookal doet.
4 *
SmuttWars
Is dit een bepaalde manier van acteren...is er een naamvoor..het klinkt alsof het opgelezen is ofzo..klinkt slecht!
jordybeukeboom
Hij speelde toch ook een knullige jongen, het was ook de bedoeling dat je om hem moest lachen. Zo kan je het net zo goed sterk acteren noemen...
jordybeukeboom
Iets van ABBA?
SmuttWars
Dat stukje in het café als Maarten Spanjer even een slecht Surinaams accentje opzet....SLECHT!!!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime