• 9.378.789 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Horror | 98 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen

Releasedatum: 22 januari 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Texas Chainsaw Massacre

"What you know about fear...doesn't even come close."

Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

avatar van The Oceanic Six

In mijn ogen is dit de beste TCM film die uitgebracht is. Dit is in mijn ogen TCM zoals ie moet zijn: Donker, creapy, rauw, bloederig, smerig...
Het origineel vond ik niks dankzij dat zeer irritante gekrijs van die familie en het feit dat al die lui slecht acteerden. Deze remake vind ik veel sterker.Dat begint al in het begin als een lifter zelfmoord pleegt in een busje waarna je zijn herseninhoud tegen de achterruit geplakt ziet en de camera door het zojuist geschoten gat in het hoofd uitzoomd. Subliem! De film gaat daarna net zo verder. Gedetailleerd zie je ze aan de vleeshaken hangen en Leatherface spaart niemand met zijn kettingzaag. Je ziet behoorlijk goed hoe hij zijn slachtoffers verminkt. Misschien wel erg wreed, maar dat past wel bij dit verhaal.
Het acteerwerk is ook prima. Jessica Biel, heerlijk vrouwtje zeg! En ze acteert ook niet slecht....

Al bij al een uitstekende film.

avatar van The Last

The Last

Niet mijn ding. Belachelijk slecht acteerwerk en een uitgemolken verhaal waarin niets duidelijk wordt. Voor de liefhebber misschien nog kijkbaar, maar ik vond het niks. 1,5* voor de mooie Jessica Biel.

Jammer dat er zulke mooie vrouwen in dit soort verneukte producties spelen. Achja, je moet altijd ergens beginnen toch?

avatar van mckiller

mckiller

Een lekker gore film, met veel spanning dat geluid van die kettingzaag alleen al. Voor de rest ook vet dat het een waargebeurd verhaal is.Het was misschien wel uitgemolken mar ik heb die eerdere delen niet gezien

avatar van scholtie

scholtie

een dikke 5.0, zeer goed verhaal en niet er leuk uit, niet zo nep als die oude horrors

avatar van Slynkin

Slynkin

The Last schreef:

Debuteren in een met 3 sterren gewaardeerde film vind ik goed.

mckiller schreef:

Nogmaals: De film is niet waargebeurd, noch de oude versie noch de remake. Leatherface is gebasseerd op Ed Gein, evenals Buffalo Bill uit Silence of the lambs ook op die gast is gebasseerd.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Jardineiro schreef:
Ik had deze film nog nooit gezien, maar nu toch eindelijk maar eens gaan kijken. Maar ik snap niet waarom deze film nou als dé horrofilm wordt gezien.

Het begint wel leuk, met de documentaire van de politieagent. Maar langzamerhand loopt het uit op een slachtfilm (oke, dat is ook de bedoeling) die vrij voorspelbaar is. Alle cliché's die je kán verzinnen, zitten er ook in.

Ik vroeg me ook af waarom Biel niet gewoon een mes pakt? Helemaal aan het eind van de film komt ze pas op dat idee. Nou, als ik in een kelder werd gegooid, waar een goede vriend van me ter dood is achtergelaten, dan had ik het mes waarmee ik hem eerst had neergestoken toch wel weer meegenomen..

Maargoed, ik zal niet alleen maar negatief zijn. Op zich heb ik me niet geïrriteert aan acteerprestaties (ze waren ook niet héél goed, maar toch).
En de film blijft toch boeien. Ondanks dat hij voor mij nauwelijks schrikmomenten bevat, heb ik me toch niet verveelt.

Maar voor een goede horrorfilm kom ik toch uit bij films als The Descent en Stay Alive..

Toch nog 2.5* (Had gewoon té hoge evrwachtigen denk ik.!)

Slacht films zijn zowat altijd horror films duh denk maar aan saw of hostel :L

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Leuke en goede remake!(veel gore,actie,spanning,...)

_dangerous_

Vele malen beter dan het origineel. Mooier, agressiever en spannender.

• 1960 berichten

Jou kan ik af en toe echt niet volgen... Maar dat geeft niks.

psycholamp schreef:

Jou kan ik af en toe echt niet volgen... Maar dat geeft niks.

laat me raden waarom je me nu niet kan volgen;

je vindt de sfeer in deze film te gemaakt

en in de oude versie heel realistisch omdat de low budget in zijn voordeel werkt zoals in halloween (oude versie weer toch)

en soms kan je me wel volgen, omdat ik the village wel goed vind zeker

Spijker op zijn kop.

avatar van Maniac

Maniac

The Last schreef:

Dan moet je texas chainsaw masacre:the beginning kijken,die is echt veel bruuter en als je die hebt gezien praat je wel anders waarom die wout een gebit heeft waarom die opa geen benen meer heeft en nog andere dingen dat zie je in dat deel allemaal the beginning is echt veeeeeeel beter dan dit deel vind ik er gebeurt meer en veel spannender en als je the beginning ook slecht vind dan weet ik het ook niet meer.

Maniac schreef:

the beginning was helemaal niets aan in vergelijking met deze film

avatar van The Last

The Last

Ik denk dat ik nog eerder het origineel ga kijken.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer goede remake van de jaren '70 cult-film. Deze film is helemaal naar deze tijd toegetrokken en dat werpt zijn vruchten af. Waar je in het origineel zit te kijken naar groezelige, ietwat mokkelige beelden krijg je hier alles voorgeschoteld in HD met 5.1 geluid, in plaats van een mono-soundtrack en geloof me: ook dat is een groot verschil met het origineel en werkt in het voordeel van deze film. Ik heb een hele leuke avond gehad met deze film.... 4 *

avatar van SioM

SioM

Ik heb zo de indruk dat velen het origineel (nog) niet hebben gezien of er niet veel van snapten. Het origineel is namelijk een meesterwerkje en omdat ze het maar met 80000 dollar moesten stellen was veel "echt ". De remake daarentegen moet het weer hebben van babes zonder acteertallent en cleane actiebeelden.

avatar van deTuinman

deTuinman

deze valt in het niet met het orgineel, maar los gezien is het wel een leuke film

avatar van maerk

maerk

Aardige horror met wat gore en schrikmomenten. Niet bijzonder, opzich wel geinig.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Redelijke horror, die inderdaad een goede sfeer heeft en lugubere scenes. Niet heel spannend, maar toch een vermakelijke horrorfilm. Naar mijn mening niet veel beter dan het origineel die ik nog wil herzien. Wel goed is dat alle moorden goed in beeld worden gebracht. Zo mag je het van een horror als deze verwachten!

3 sterren van mij.

Jessica Biel is ontzettend lekker

één vraag: wat gebeurde er nou met die jongen die bijna zelfmoord moest plegen van die sheriff?

avatar van thunderball

thunderball

Deze vandaag nog eens geprobeerd.

Tja, veel beter dan de gemiddelde slasherfilm van tegenwoordig, zoals Wrong Turn, Mind hunters en Valentyn, vind ik hem niet.

Heb jaren geleden het origineel ook een paar keer op video gezien en die was ontzettend amateurachtig, deze is dan wel professioneler gemaakt, maar echt veel beter vind ik hem ook niet.

Nergens echt spannend of origineel.

3 sterren.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

D16 schreef:
Jessica Biel is ontzettend lekker

De jongen met de bril? Jonathan Tucker?
Hij offerde zich op voor Jessica Biel door voor Hewitt te gaan springen, wanneer ze net aan het ontsnappen waren.

Turkeyloverz schreef:

De jongen met de bril? Jonathan Tucker?

ooh bedankt dn heb k dat gemist maar, je zag opeens dat gezicht van haar vriendje op leatherface maar even later was het er niet meer?
en toen ik goed keek naar haar vriendje zag ik nog steeds zijn gezicht. alleen hij liep wat raar.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

D16 schreef:

Er waren 3 jongens. Dat haar vriendje dood is, is zeker. Hij kreeg een bijl op z'n achterhoofd én z'n gezicht was eh ''eraf''. De andere, blonde jongen vroeg haar om hem te doden, want hij kon de pijn niet meer verdragen; hij hing aan een soort haak. De jongen die zo raar liep was de jongen met de bril, Jonathan Tucker. Hij werd meegenomen door de sheriff na dat domme incidentje met het wapen zonder kogel. Toen Jessica ook in de kelder terechtkwam vond ze hem in een badkuip. Deze jongen was de enige overlevende jongen, dus je hebt vast hem gezien. En hoe hij stierf heb ik net verteld.

Turkeyloverz schreef:

heey bedankt man (Y) ik snap et nu

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Een film uit 2003 in 4:3 formaat op tv? Hoezo?!?

Verder wel aan aardige slasher, vond 'm nergens echt spannend, maar het zag er allemaal wel lekker uit. *3

avatar van Parisa

Parisa

*0,5. Ik heb heel hard nagedacht waar ik nog punten voor zou kunnen geven, maar ik heb helaas niets kunnen bedenken. Ik vond hem ook helemaal niet spannend. Ook bij deze film werd ik steeds afgeleid door dingen die ik nog moest doen. En het acteerwerk, als je het zo wil noemen, was veel te saai.

avatar van M. van Kessel

M. van Kessel

Mwa, vond 'm helemaal niet eens zo slecht. Ik vond 'm spannend, in de zin van dat ik niet met tegenzin zat te kijken, en origineel was 'ie ook niet. Het duistere sfeertje is enorm goed getroffen. Ik vond het alleen jammer dat het einde van het origineel niet in de remake terug te vinden is. Maar voor de rest, heeft Marcus Nispel het prima gedaan

avatar van Resh

Resh

goede horror met een goede sfeertje maar voorderest niets