The Texas Chainsaw Massacre (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Marcus Nispel
Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen
Releasedatum: 22 januari 2004
Bekijk via Videoland
Plot The Texas Chainsaw Massacre
"What you know about fear...doesn't even come close."
Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.
Erin Hardesty
Jedidiah
The Hitchhiker
Henrietta
Lilyroos
Ik heb Saw 1 en Wrong Turn ook gezien, maar na the Texas Chainsaw masacre, dus vond ik ze al minder "scary". Wrong Turn vond ik wel echt goed. Ichi The Killer is dat de titel van een film? of een personage?
horrorjp
deze film laatst nog gezien egt leuk was ie 4*.
verdient deze film zoiezo wel
Silvio Dante
Wat wouden ze hiermee in godsnaam verbeteren aan het origineel?
Afgezien van Biels tepels trok dit echt op geen kloten.
(Geweldige zin btw
Meer gore en meer geld is niet gelijk aan een betere film.
- 1960 berichten
Ichi the killer is de titel van een een film en het hoofdpersonage (oorspronkelijk een stripfiguur), maar echt eng is ie ook niet wel goor met veel geweld, maar ik vond het net zo schokkend als het geweld in Tom & Jerry, erg overtrokken dus. Die film heeft verder ook niks met horror te maken.
Leland Palmer
Ichi The Killer is een verschrikkelijke rotfilm! Totaal niet eng, alleen maar goor en verschrikkelijk sadistisch! The Texas Chainsaw Massacre (2003) is wat mij betreft een van de beste horrorfilms ooit!
* * * * * Ik blijf zeker bij mijn besluit!
Max en Joep
Met welke van de twee lifters kregen de slachtoffers nou echt mee te maken.
voor de 100ste keer:
The Texas Chainsaw Massacre is NIET waar gebeurd.
Jardineiro
Ik had deze film nog nooit gezien, maar nu toch eindelijk maar eens gaan kijken. Maar ik snap niet waarom deze film nou als dé horrofilm wordt gezien.
Het begint wel leuk, met de documentaire van de politieagent. Maar langzamerhand loopt het uit op een slachtfilm (oke, dat is ook de bedoeling) die vrij voorspelbaar is. Alle cliché's die je kán verzinnen, zitten er ook in.
Ik vroeg me ook af waarom Biel niet gewoon een mes pakt? Helemaal aan het eind van de film komt ze pas op dat idee. Nou, als ik in een kelder werd gegooid, waar een goede vriend van me ter dood is achtergelaten, dan had ik het mes waarmee ik hem eerst had neergestoken toch wel weer meegenomen..
Maargoed, ik zal niet alleen maar negatief zijn. Op zich heb ik me niet geïrriteert aan acteerprestaties (ze waren ook niet héél goed, maar toch).
En de film blijft toch boeien. Ondanks dat hij voor mij nauwelijks schrikmomenten bevat, heb ik me toch niet verveelt.
Maar voor een goede horrorfilm kom ik toch uit bij films als The Descent en Stay Alive..
Toch nog 2.5* (Had gewoon té hoge evrwachtigen denk ik.!)
- 1960 berichten
Dé horrorfilm is ook niet deze versie, maar de oude versie uit de jaren '10 van Tobe Hooper.
hitchhiker
Ik snap gewoon niet dat er mensen zijn die deze remake beter vinden dan het origineel.
En dat kan ook niet er is nog nooit iets beters gemaakt dan het origineel.
bedoel natuurlijk '70
Usual Suspect
Het orgineel is natuurlijk een absolute klassieker en véél beter, maar deze film is zeker geslaagd als horrorfilm.
De film bevat wel alle cliche's en het standaard verhaaltje, maar bevat verder veel spannende en zenuwslopende momenten, en de nodige gore.
3,5.
DragQueen
Het origineel blijft onovertroffen, maar als moderne remake en horrorfilm op zich is deze erg geslaagd. al is het verhaal erom heen met de jongeren op weg naar een concert vrij onorgineel. als ze eenmaal arriveren bij dat rare plaatsje met die gekke sherrif, dan voel je de bui al weer hangen. de sfeer is te gek neergezet, en vooral de familie en leatherhead zelf zijn uitstekend gecast. het onbegrip van de jongeren is ook goed uitgebeeld. terwijl de gekke famile het maar wat normaal vindt wat hun kleine onbegrepen zoontje allemaal uitspookt. al met al een lekker duistere en sfeervolle horrorprent met zenuwslopende momenten. 3,5 sterren.
Smurfff
Ik had veel reacties gehoord van mensen die dit een leuke en spannende horrorfilm vonden. Dus ik had mezelf overgehaald om deze film te gaan kijken, al deed ik het wel overdag en niet wanneer het donker was, wat natuurlijk al veel spanning wegneemt.
Ik vond het een leuke film, maar ik vond er weinig schrikmomenten inzitten en zodra ze dat tankstation instappen heb je al door dat het misgaat. Ik vond de familie Hewitt geweldig uitgezocht. Al met al een leuke horror-film.
Maar ik heb hierna gelijk The Texas Chainsaw Massacre The Beginning gekeken, en deze film vond ik vele male beter als The Texas Chainsaw Massacre. Ook werd hier goed de martelingen die leatherface en de sherrif allemaal deden goed uitgebeeld, vooral het stuk dat zijn gezicht eraf word gesneden vond ik zelfs een beetje te smerig. Maar mochten jullie twijfelen tussen deze 2 dan zou ik zoiezo voor The Texas Chainsaw Massacre The Beginning gaan.
Maar voor The Texas Chainsaw Massacre toch nog 2,5 sterren
treffer
Deze versie is duidelijk de beste van alle versies. Maar om eerlijk te zijn, heb ik deze versie wel s'nachts in een huisje in het bos gekeken. Dus misschien speelde dat gevoel extra mee. Ik vond het einde en de zaagscenes in de 2003 versie stukken beter dan die uit 2007. (vooral dat handje zout in die afgezaagde stomp, auw !! ). 4 Punten.
Musicer
Redelijk filmpje, maar om nou op tv te spelen met Halloween (het schrikeffect zit er amper in). Soms wat warrige scènes, maar tenminste niet gericht op het publiek dat snakt naar wat muren volgeverfd met ketchup.
Had liever wat meer geschrokken en wat minder gegeeuwd.
Toch een voldoende voor het trucje met de auto op het einde.
*kelly*
Zeer spannende horrorfilm met een prachtig acterende Jessica Biel en een verhaal dat aansluit.
Op bepaalde momenten echt wel bloedstollend en erg akelig!
------>4*
moonbaby0
the texas chainsaw massacre ik dacht voor de film een slechte film,een low budget na de film dacht ik iets heel anders, de film is bijna tot in de puntjes uitgewerkt ik zeg bijna er zitten bij mijn weten 2 voorspelbare punten in. echt een aangerade film ik vond hem super goed , goed geacteerd door biel de eerste moord was wel voorspelbaar maar dat moet je zelf maar bekijken. score 4.5
Wassup !
Geslaagde remake! Ik dacht dat de film eng was, maar dat was deze film totaal niet. Deze film moest het eigenlijk vooral van gore scènes hebben. De film was spannend, freaky en best vermakelijk. Binnenkort maar eens het nieuwste deel uit de reeks bekijken. Cijfer: 3,5/5!
killerfreak
Heb nooit het origineel gezien, dus heb ik ook zonder vooroordelen naar deze versie gekeken. Vond het een redelijk geslaagd horrorfilmpje met redelijke acteerprestaties, spannende scènes en bijhorende (spannende) muziek. Kortom, zeker de moeite waard om te kijken, maar het had allemaal net iets beter gekund, waardoor ik er toch 'maar' 3* aan kan geven...
beaster1256
goeie leuke horror film , met een fantastische jessica biel , amai , het is een gezellige horror film met jongelui die bijkans allemaal uitgemoord worden , zoals er zoveel horror movietjes zijn , leuk voor eens
dvdfreak123
ik vind deze film fantastisch zeker en vast tobe hoopers beste film gewoon zalig met de kettingzaag
Halcyon
Staat je bericht wel bij de juiste film? Hier gaat het om de remake, geen Tobe Hooper dus...
dvdfreak123
sorry foutje van mij maar vind deze beter als de oude
Die Hard,Willis
Ik vind het origineel toch beter dan de remake,maar dit is nog steeds een geweldige film maar gewoon té gelikt en dat doet de sfeer niet ten goede,voor de rest hele goede film
euroburger
de film start best aardig, o.a. het stuk waarbij ze worden 'gered' door een agent, is zelfs best sterk te noemen, maar naarmate het allemaal steeds uitzichtlozer word voor de slachtoffers, begon ik ook moeite te krijgen om mee te komen en mijn ogen gingen zich dan ook steeds meer op de twee hoofdpunten van Biel concentreren, terwijl de gedachten afdwaalden naar een met autopech gestrande Jessica die laat in de avond bij me thuis aanbelt, terwijl de regen langs dat bezwete lijf parelt. Eh sorry, nu dwaal ik echt af....
Toch een van de betere remakes, omdat de originele TCM sfeer behouden is gebleven, en het IQ van de cast vrij uniek is in dit genre.
Die Hard,Willis
Nog eens herkeken,maar ik blijf erbij dat het een geweldige film is alleen maar een paar punten die ik anders had gedaan.
Ik had namelijk gehoopt dat het beeld iets onzuiverder was,alsof het een echte documentaire is.De beeldkwaliteit past er namelijk niet echt bij.
darkjaap
redelijke film...
het origineel is beter maar vind deze weer het standaard horrorfilmpje... 2,5*

Sciencefictionfilm 'Source Code' met Jake Gyllenhaal is vanavond te zien op televisie

SkyShowtime verhoogt prijzen van abonnementen in Nederland

Felle reacties op Kanye West-concert: Netflix-docu belicht de omstreden artiest

'Wuthering Heights' mag je niet vergelijken met de klassieke roman: 'Het is gewoon een fantasie'

Saw
Thriller / Horror, 2004