The Texas Chainsaw Massacre (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Marcus Nispel
Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen
Releasedatum: 22 januari 2004
Bekijk via Videoland
Plot The Texas Chainsaw Massacre
"What you know about fear...doesn't even come close."
Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.
Erin Hardesty
Jedidiah
The Hitchhiker
Henrietta
bih
deze film is opzicht een goede film zit een goed verhaal lijn erin(bye the way.... is gebaseerd op een waargebuerd verhaal van een massamoordenaar in een dorpje in amerika vind meer op internet)....het is niet echt eng of zo meer bloederig en pijnlijke momenten waar je echt meevoelt met de personages, ik geef deze film een 3.5
Kisje
Heftige film, had door de jaren heen al wel eens een stukje gezien, maar durfde hem niet echt kijken
, maar aangezien the beginning uit kwam dacht'k kzal er maar voor gaan. Eigenlijk 'horror' vond ik hem niet, er zaten wel stukken in waar ik geschrokken ben, maar had hem erger verwacht (daardoor is ie ook niet slechter he). De documentaire op voorhand, door de politieman, die vond ik wel heavy (die stukjes maakte voor mij de film een stuk intenser, ingrijpender). Voor de rest vond ik Jessica Biel echt TOP, had niet verwacht dat zij zo'n prestatie kon neerzetten, petje af
... Ik ben super benieuwd naar the Beginning
3.5 *
Halcyon
Was me voordien eigenlijk nooit opgevallen, maar wat een prachtige trailer!!
AGoos
stomme remake...eric balfour is wel 'koel'..maar lang niet zo 'koel' als in six feet under, 24 en simple lies.
- 1960 berichten
en wat een geweldig mooie vrouw
En dat haalt de geloofwaardigheid juist zo naar beneden. De mooie vrouw die niet blowt en tegen alles is wat slecht is. Je kan dus wel raden hoe het met haar afloopt.
Ik kijk wel andere films als ik mooie vrouwen wil zien.
joe black
Film begint zeer leuk. Het geeft mij de hoop dat dit niet de zoveelste massamoordfilm is waarbij één of twee mensen van de originele groep het redden. Maar deze veronderstelling mocht al snel van de tafel worden geveegd. Wanneer het moorden begint valt het nog wel mee, je krijgt echt kriebels in de buik wanneer Kemper en den blonde naar beneden worden gebracht. Ook het idee van moordende sheriff in te brengen was een goed idee. Maar eens de film op zijn hoogtepunt komt, valt het in de slechte gewoonte van de meeste "horror" films. enkele voorbeelden. Jessica Biel slaagde erin naar buiten te komen maar tot mijn grootste ergernis krijgt ze het goede idee om een slachthuis binnen te wandelen... !!!!!!!! Bij de achtervolging van leatherface valt zijn kettingzaag toevallig eventjes stil op net hét kritieke punt van de achtervolging (op de trap). Ook, in plaats van gewoon rustig te vertellen wat er gebeurd is aan de trucker begint ze te roepen en aan het stuur te trekken... Twee keer krijg je ook het gevoel dat de film gedaan is maar telkens weer gebeurt er iets. Daardoor krijg je het gevoel dat ie te lang duurt dit niet het geval is. Wat ik wél leuk vond was jessica die wraak nam. Ze stal de baby en reed EEN PAAR KEER over en weer over de sheriff
maar leatherface die dan nog net even met zijn kettingzaag de auto moet bewerken terwijl Erin rijdt, gaat erover!
conclusie, film te bekijken zonder verstand. Je moet al een echt horrorfanaat zijn om hem te kunnen zien want zoveel verschilt hij niet met de andere horrormovies. 2*
Miss_movie
Goeie film.
Goed geacteerd,
ik ben benieuwd naar deel 2.
binnenkort zal ik hem wel krijgen. ik vond hem 3,5* waar.
P.s wie weet nogmeer van zulke films, Wrong turn The Hills haves eyes, Jeepers creepers noem maar op van zulke...
The descent, Ed Gein
M.ike
Goeie film.
Goed geacteerd,
ik ben benieuwd naar deel 2.
binnenkort zal ik hem wel krijgen. ik vond hem 3,5* waar.
House of wax
Madecineman (moderator films)
Meevaller! Deze lag al een tijdje stof te verzamelen bij mij in de kast aangezien ik dacht hier met een zielloze remake te doen te hebben. Het orgineel wat ik heel lang geleden wel eens gezien heb vond ik wel okay, lekker cult, beetje tegen het amateuristische aan.
De 2003 versie slaat een heel andere weg in en gaat voor moderne gelikte high definition cinematografie met knallende DTS sound. Alhoewel ik het origineel meer charme vind hebben vond ik de looks van deze film toch wel mooi. Een soort van donkere, broeierige, low key a la David Fincher zeg maar.
Wat ik wel heel jammer vind (en hier laten de makers imo belangrijke punten liggen) is dat er totaal geen seventies feeling in zit en dat terwijl het verhaal in 1973 hoort te spelen. Sorry, maar met een oude Dodge en een Lynnard Skynnard muziekje kom je er niet bij mij... Nee het is in 2003 geschoten en zo voelen de film en de karakters dan ook aan.
Over het acteerwerk kan ik kort zijn. Niet briljant maar dat hoeft ook niet bij dit soort films. Jessica Biel steelt de show, op de vlucht voor meneer Leatherface, met haar geschreeuw maar vooral met haar ritmisch meedeinende boezem boven haar tekorte en doorweekte naveltruitje
. Een hele prestatie al zeg ik het zelf...
Ook leuk om de drill instructor uit Full Metal Jacket weer eens goed bezig te zien, erg leuke bijrol.
Niet briljant, lichtelijk overbodig maar toch zeker ook amusant. 3*
Leatherfacerules
Echt enge toff horrorfilm.
Ik heb zelden zo een enge gezien. The beginning was ook eng.
krc 4ever
vond hem niet zo goed, die kerel zag er niet eng uit. Een kettingzaag film vind ik horror voor mietjes. Echt niet eng, alles voorspelbaar. Ik heb het einde niet gezien dvd bleef haken dus tja een 2,5
- 1960 berichten
Een kettingzaag film vind ik horror voor mietjes.
Misschien moet je dan films zoals de Texas CHAINSAW massacre mijden.
kirelam
Zekers een goede horror film met veel spanning en veel schrik momenten goeie remake !!! dikke 5
Leland Palmer
Erg geslaagde film die mij erg verrast heeft! De versie van Tobe Hooper is goed, vooral de sfeer die er hangt in die film. Toch vind ik deze vele malen beter! Het is gebaseerd op ware feiten en dat is erg goed uitgewerkt. De film is erg spannend en boeit van begin tot eind!
* * * * *
* * * * *
Oei, deze film beter vinden dan die van Tobe Hooper. Als het gebasseerd is op ware feiten (moordenaar is gebasseerd op Ed Gein), zie ik liever de tieners uit de originele versie en niet dat duffe "lekkere" wijf uit de remake (haalt voor mij de geloofwaardigheid omlaag). De lifter uit het origineel is ook vele malen interessanter dan dit suicdale type uit de remake. En wat hebben die wijven in die caravan nou voor 'n nut?
Nee, die echte jaren '70 sfeer, is vele malen beter dan de sfeer in deze film. Totaal niet beangstigend. En dan ook nog dat gezeik over dat blowen.
mikey
Jessica's boezem als middelpunt bleek eigenlijk de grootste boef in deze film, telkens wanneeer zij advies geeft of ethisch verantwoord doet, vallen er dooien. Verder aardige settings en oud nieuws over tieners martelkamers en kettingzagen en zo. Erg jammer dat de seventies sfeer uitblinkt door afwezigheid. Leuk 2.5
Barcel
Prachtig, blijft echt 1 van mijn favoriete films gewoon. De grondlegger van alle cliche horror films!!! 5 dikke sterren voor dit meesterwerk.
Die film staat niet in je Top 10?
mikey
die wijven in die caravan nou voor 'n nut?
NightWolf
Zéér degelijke slasher met een paar schrikmomentjes in. Het einde vond ik wel mooi gefilmd, dacht echt dat ze aan het proberen was om die truck aan de gang te krijgen. Hoe naïef van me.
Het volgende deel ga ik zeker kijken.
3* voor de film en 1* voor Biel = 4*
orbit
- 12092 berichten
Als dat zo is, dan is het origineel één van de beste horrorfilms allertijden!! ... ehm, nou ik erover nadenk, dat ís ook zo!
fanaat
In de orginele film nemen ze een lifter mee die niet goed bij zijn hoofd is en zichzelf in zijn hand snijd en vervolgens ook in iemands arm snijd.
En in de remake nemen ze een getraumatiseerde lifter mee die zelfmoord pleegd.
Met welke van de twee lifters kregen de slachtoffers nou echt mee te maken.
- 1960 berichten
En in de remake nemen ze een getraumatiseerde lifter mee die zelfmoord pleegd.
Met welke van de twee lifters kregen de slachtoffers nou echt mee te maken.
Geen van beiden. Ed Gein is de moordenaar waar het allemaal op gebasseerd is (Buffalo Bill uit Silence of the lambs is hier trouwens ook op gebasseerd). Ed Gein maakte atributen, zoals schemerlampen, van zijn slachtoffers en gebruikte hun vel als masker (vandaar Leatherface). Het verhaal er omheen is een bedenksel van de makers, dus die lifters ook.
fanaat
Bedankt.
otherfool
Pittige remake waarin een hoop geweld en het natte t-shirt van Biel centraal staan. Eigenlijk vond ik het origineel niet eens zo leuk dus dit was, zonder dat de film echt geweldig is, nog een meevaller ook.
2,5*.
- 1960 berichten
Ik snap gewoon niet dat er mensen zijn die deze remake beter vinden dan het origineel.
Lilyroos
Alhoewel ik niet echt voor dit soort films ben, is hij me toch bijgebleven en heb ik echt schrik gehad. Na "The Texas Chainsaw Masacre 2003" heb ik weinig echt "scary" movies gezien. Ik wacht nog op de film die mij echt kan doen huiveren, iemand ideeën?... Niet al te gortig aub
the red guy
check de volgende titels eens........uiteraard de originele texas chainsaw, haute tension (a.k.a. switchblade romance), saw (eerste deel), halloween (eerste deel), wrong turn, the fly (remake), the thing (remake), evil dead (eerste deel), the shining, wolf creek, friday the 13th (deel 1 tot 3), hellraiser 2, dawn of the dead (origineel en remake), night of the living dead (origineel), duel (eerste van spielberg), an american werewolf in london, a tale of 2 sisters, rosemary's baby, henry...portrait of a serial killer........en last but not least......braindead (van pedter jackson)......die is niet eng maar wel de meeste gore ooit in een film aanwezig.........ichi the killer was de enige film die ik niet kon uitkijken dus je bent gewaarschuwd.

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Saw