• 9.378.849 stemmen

Furious Seven (2015)

Actie | 137 minuten / 140 minuten (extended cut)

Genre: Actie

Speelduur: 137 minuten / 140 minuten (extended cut)

Alternatieve titels: Fast & Furious 7 / Fast and Furious 7 / Furious 7

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 2 april 2015

Plot Furious Seven

"Vengeance hits home."

Nu Owen Shaw is uitgeschakeld door Dominic Toretto en zijn crew, is Shaw's broer Deckard Shaw uit op wraak. Na de dood van Han, is ook Dominic uit op wraak. Samen met zijn crew en "Mr. Nobody" gaan ze op zoek naar een hackprogramma genaamd 'God's Eye', om zo achter Deckard's locatie te kunnen komen en hem uit te schakelen.

Dominic Toretto

Mr. Nobody

avatar van John Milton

John Milton

Naomi Watts schreef:

Het waren bij deel 5 en 6 op metacritic ook voornamelijk positieve en neutrale recensies, weinig negatieve recensies te vinden.

Voornamelijk ja. Zes waren iets meer mixed zag ik en inderdaad maar een rode meer:

Fast Five

Positive: 23 out of 29

Mixed: 5 out of 29

Negative: 1

Fast & Furious 6

Positive: 21 out of 39

Mixed: 16 out of 39

Negative: 2

Das inderdaad weinig echt negatief, maar dat was mijn punt juist, ik vond dat opvallend

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik snap je nu, ik dacht dat je het vergeleek met deel 5 en 6.

avatar van Raffael77

Raffael77

Naomi Watts schreef:

Nee. Of heb jij een optie een 3 3/4 ster te geven?

4 sterren is statistisch gezien een 8. Elke halve ster is ëën punt op een schaal van tien.

avatar van SunChaser

SunChaser

De film heet in Nederland gewoon Fast & Furious 7

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Raffael77 schreef:

Een 4 is een 8 en geen 7,5

Eigenlijk wel. Maar je snapt het idee wel toch?

avatar van horizons

horizons

SunChaser schreef:

De film heet in Nederland gewoon Fast & Furious 7

Staat bij alternatieve titels. MM houdt als eerste titel normaliter altijd de oorspronkelijke versie aan.

avatar van Raffael77

Raffael77

De matige stemmen zullen nog wel komen want het eerste deel scoort slechter dan deel 7.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Als actiefilm is Fast & Furious 7 geslaagd, als films waarin auto’s te zien zijn is Fast & Furious 7 geslaagd en als eerbetoon aan Paul Walker is Fast & Furious 7 zeker geslaagd. Veel beter dan dit kunnen films als dit niet worden, het blijft uiteindelijk toch hersenloos vermaak. Het is een dollemansrit geworden met een emotioneel einde dat een echt eerbetoon is aan één van de personen die deze franchise zo groot heeft gemaakt. Waarschijnlijk één van de leukste actiefilms die je dit jaar zal zien.

'Fast & Furious 7' Recensie - Filmtakers

avatar van horizons

horizons

Raffael77 schreef:

Dus?

avatar van DDean

DDean

Kan ik deze kijken zonder de afgelopen drie delen gezien te hebben?

avatar van ZeppelinNL

ZeppelinNL

Ja hoor DDean. Ik heb zelf Fast & Furious 3 t/m 6 niet gezien, maar 7 kun je prima kijken. Van enkele zaken zul je misschien niet meteen de relatie met het plot begrijpen (de moord op Wan, en wellicht andere relaties tussen de personages) maar ik weet niet precies wat in welke film uit de reeks aan bod is gekomen. Op zichzelf staand blijft dit gewoon een prima film.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ben mee gegaan met een vriend van mij om deze in de bios te zien, heb wel enkele films gezien uit deze franchise maar weet wel niet meer welke. Spectaculair is het allemaal wel, Wan kon zich hier echt wel mee uitleven me dunkt. Zoals ik wel dacht een niet nadenken filmpje dat ik wel snel zal vergeten.

avatar van Rochet

Rochet

WOW... wat een knaller!!

- Jason Statham altijd goed. Heb heerlijk zitten lekkerbekken Wat een genot om naar te kijken die man ♡

- De frontale botsing tussen Jason en Vin + Paul in/op de bus boven de afgrond vond ik dé scenes van de film.

De toren hopper scene ook vermakelijk om te zien.

- Aan (over the top) actie geen gebrek dus en ook aan humor was weer gedacht.

Heb me 2.5 uur meer dan prima vermaakt. Dit is zo'n film die ik zsm nog een keer op het grote scherm wil zien.

5 sterren. Dik verdiend

avatar van Jashfan

Jashfan

Wat een heerlijke film Jason past er lekker bij vond alleen jammer dat ze met Lucas Black weinig deden...Paul wordt ernorm gemist in deze serie (schijnt nog minimaal 3 films in de planning te staan)was een mooi afscheid van Brian.

5 sterren meer dan waard alleen al om t respect hoe ze met de dood van Paul zijn omgegaan in de film

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

DDean schreef:

Kan ik deze kijken zonder de afgelopen drie delen gezien te hebben?

Het is wel een doorlopend verhaal dus het is wel zonde om niet eerst deel 4 t/m 6 te kijken. Zijn zeer de moeite waard

avatar van D.Toretto

D.Toretto

Gisteren in de bios gezien, zeker vermaakt met deze film want er komt boordevol actie en humor in voor. Enige minpuntje vond ik dat hij op bepaalde momenten niet een beetje, maar heel erg over-the-top was, waardoor je hem eigenlijk niet meer serieus kunt nemen. Maar zoals gezegd zeker vermaakt met deze film en een goed eerbetoon aan Paul Walker.

Overigens denk ik dat de beschrijving die hierboven staat aangepast moet worden, want daar kun je helemaal niets mee.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I don't have friends, I got family."

Deze reeks heb ik nooit hoogstaand gevonden en de meeste delen kunnen me gestolen worden, tot er een kentering plaatsvond met Fast Five (2011); er was zowaar een stijgende lijn te zien die zich voortzette met Furious 6 (2013). Dus met hoge verwachtingen ging ik dit vervolg in om te zien hoe een regisseur als James Wan - die onbekend is in dit genre - het heeft aangepakt.

Duidelijk is dat men gelijk de draad oppakt aangaande de gebeurtenissen in Japan, al krijg je als kijker wel iets meer aanvullende informatie over het pad dat Deckard Shaw heeft genomen om zijn wraak in werking te stellen. Desondanks blijft het jammer dat hij altijd maar vanuit het niets zijn opwachting maakt zonder een echte dreiging te vormen.

Het heeft zijn weerspiegeling op het verhaal dat op vergezochte plotpunten aan elkaar hangt. Hierdoor komt het vrij rommelig over, met houterige dialogen en one-liners die niet grappig zijn. Wel is te merken dat het team hechter is geworden en er vol wordt ingezet op hoe belangrijk familie wel niet is. Helaas wordt er niet veel uit de personages gehaald, met als grootste tegenvaller dat een zwaargewicht als The Rock voor het merendeel van de film vanaf de zijlijn moet toekijken.

Gelukkig weet Wan de actie goed over het geheel uit te smeren, waardoor 'Furious 7' nergens stokt. Het heeft als resultaat dat er een aantal interessante locaties als 'speelplaats' mogen dienen waar volop gebruik van gemaakt wordt. De actie is namelijk wederom over-the-top en dat de natuurwetten hiervoor overboord worden gegooid, mag eigenlijk geen verrassing meer heten. Bovendien lijkt de cameravoering iets dynamischer te zijn.

Al met al een aardig vervolg, toch heerst er bij mij enigszins een gevoel van teleurstelling. Overigens is het afscheid van Paul Walker wel prachtig gedaan.

3,0 Sterren.

avatar van LPereboom

LPereboom

De 7ste in de reeks is heel aangenaam, ik vind het een echte bioscoop film, veel grote actie scenes en kick ass fights. Wat me opviel is het heerlijke en mooie camerawerk, dit kom je vooral tegen in de gevechtsscenes waar er een paar originele camera bewegingen in gebeuren! Mooi eerbetoon aan Paul Walker #Rip een dikke 7,5/10

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

one last ride, laat het ons hopen.

Niet dat fast 7 een tegenvaller is geworden, integendeel. wel omdat het einde zich niet beter kon lenen naar een mooi afscheid van de hele familie. Het is een mooie ereronde geworden voor Paul Walker en zijn vrienden. Fast seven borduurt verder op wat werkte in de vorige delen maar gaat ook terug naar de roets en haalt er terug wat meer de race in. Maar laat ons beginnen bij het begin. De eerste scène met Statham is geweldig, schitterend in beeld gebracht en het geeft direct weer dat ze hem als een ubervillain willen weergeven. Omdat kracht bij te zetten laten ze hem ook direct vechten met The Rock die hij op een gewiekste manier verslaat. Veel mensen vinden het spijtig dat The Rock er daardoor maar weinig in te zien is maar ik vond het geen slechte zaak aangezien ze zo laten blijken dat Statham echt te vrezen is. wat deze film ook slim doet is de opbouw. het volledige eerste deel van de film worden verhaallijnen uit vorige films verder uitgewerkt en brengt de film mensen uit vorige films samen zoals lucas Black die eigenlijk maar een uitgebreide cameo had, spijtig want nu blijft tokyo drift enkel maar de dood van han en heeft blacks personage nog steeds geen toevoeging aan de fast serie die opbouw is nodig want in deel 5 en 6 was daar amper tijd voor door de aaneenschakeling van actiescènes, dus dit rustpunt is welgekomen, zeker als je de films na elkaar zou bekijken. De toevoeging van Russell heeft goed uitgepakt en zorgt voor een goede vervanging van The Rock maar dé grote uitblinker in deze film is toch Gibson. elke oneliner die hij doet was raak (wat overigens geld voor alle oneliners, ze waren veel scherper en spitsiger dan in vorige films) en hij zorgt steeds voor de perfecte komische noot in het toch meer dramatischere deel van deze serie. Eens de eerste grote actiescène aanbreekt valt de film nooit meer stil en worden schitterend in beeld gegeven autoscènes afgewisseld met perfect in beeld gebrachte one to one gevechten. Als er één ding is waar Wan écht progressie in heeft gebracht is het de gevechten tussen de personages. dynamisch en duidelijk in beeld gebracht en toch genoeg rauwheid om de bruutheid te tonen. Veel mensen zeggen dat de actie nog ongeloofwaardiger is dan in voorgaande delen en daar ben ik het niet volledig mee eens. het is zeker niet ongeloofwaardiger dan die van deel 6, alleen zijn er nu scènes in de lucht en dat kunnen mensen misschien moeilijker snappen maar anderzijds was de finale van deel 6 minstens even ongeloofwaardig. Het einde was niet slecht, zeker entertainend maar anderzijds bevonden alle leden zich ergens afzonderlijk en in een film die zich one last ride noemt vond ik het beter dat de familie het samen (ok, doen ze nu ook wel maar je snapt me wel als je de film hebt gezien) opnam in de finale. toch heb ik ook enkele minpuntjes aan deze film. waar de vorige éen lange rollercoaster was werkt deze film meer met hoogtepunten en sommige stukjes daartussen zakten toch een beetje in. ook is statham in het begin een echt gevaarlijke vijand maar later in de film vervalt dat een beetje doordat hij gewoon doorslag tevoorschijn komt om zijn kop te laten zien zonder echt dreigend te zijn.

over het einde kan ik maar 1 ding zeggen: een krop in de keel en zoals hierboven aangehaald smelten fictie en realiteit schitterend in elkaar, de laatste scène waarin ze naar elkaar kijken, en waarin Paul naar jou kijkt CGI PAUL is gewoon een moment waarop je zelf ook afscheid neemt van hem.

en dan nog kort over de CGI Paul. ik ben naar de film gegaan met de intentie van me er niet op te fixeren en te genieten van de film an sich. en dan moet je zeggen dat ik het maar op beelden echt echt kon zien. je weet wel in sommige scènes dat het er is maar je ziet het niet of nauwelijks en dan is het eigenlijk bewonderend hoe ze zelfs vechtscènes hebben kunnen doen met dat systeem.

Kort:

Fast seven is niet het beste deel uit de reeks maar de reeks haalt nog steeds een constant niveau dat zeer vermakelijk blijft én een schitterende ereronde geeft aan de helaas overleden Paul Walker

8,5/10

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Het enige 'minpuntje' vond ik toch het gevecht tussen jason statham en vin diesel. Dit had echt veel langer en veel spectaculairder gemogen. Ik kan me herinneren dat het gevecht tussen the rock en vin diesel in deel 5 toch veel beter was.

Voor de rest een prima afsluiter(?) van een geweldige reeks. Van mij mag er nog wel een deel komen.

avatar van Gien12

Gien12

Weet iemand vanaf wanneer Walker dood is? Is dat al in Abu Dhabi?

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Slecht verhaal, vervelend emo-gedoe, maar spetterende actie. Jammer dat het vaak te veel over the top is.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Het einde van een mooie serie.

Los van de emotionele toon vond ik dit deel het beste uit de serie. Goede balans tussen actie, humor en opbouw.

Beetje jammer dat Han ontbrak in deze afsluiter, maar je had gaandeweg de film niet veel kans hem te missen.

Statham is natuurlijk een ideale toevoeging als bad-guy. Het had wel prettig geweest als hij iets dreigender was, of als we iets zagen achter de manieren waarop hij de locatie van het team zo snel kon achterhalen.

Toevoeging van UFC kampioene Ronda Rousey was ook zeker een leuk pluspunt.

Al met al een van de beste actiefilms van de afgelopen jaren.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Gien12 schreef:

Weet iemand vanaf wanneer Walker dood is? Is dat al in Abu Dhabi?

Lastig te zeggen wanneer het de geanimeerde Paul Walker is, tijdens het telefoongesprek met Mia was hij dood (ook daarom zo een mooie scene) maar niet van echt te onderscheiden imho.

Je zou dan echt op het net moeten gaan graven en de timeline van de opnames en zijn dood naast elkaar moeten leggen, volgens mij waren de Abu Dhabi scenes toen al geschoten.

avatar van John Milton

John Milton

Geen recensie Naomi Watts?

Of nog even geduld?

avatar van Gien12

Gien12

Naomi Watts schreef:

Ik had niet door dat dat telefoongesprek gespeeld was door zijn broers (?). Dat is namelijk wel het geval toch? Bedoel, dat kan toch nooit gemaakt zijn d.m.v de computer

avatar van Jashfan

Jashfan

D.Toretto schreef:

Mee eens de plotomschrijving klopt voor geen meter...voor degene die denken dat dit t laaste deel was Fast 8 komt eraan en volgens Diesel gaat deze zich in New York afspelen.

avatar van Dark side

Dark side

Ik vind de film matig. Dat de hoofdrollen niet of nauwelijks worden geraakt in een regen aan kogels is tot daaraan toe. Maar de onwaarschijnlijkheden en onrealistische situaties werkten bij mij op de lachspieren. Echt zwaar over de top.

De special effects zijn wel goed verzorgd.

avatar van tbouwh

tbouwh

Uiterst vermakelijk zevende deel van de F&F serie. De dood van Paul Walker mocht dan een enorme smet zijn op de serie, vanaf het begin van deze film wordt duidelijk dat alles op alles is gezet om ondanks Paul's dood een groots opgezette actiethriller neer te zetten. De introductie van Jason Statham als nieuwe badguy mag er wezen; wel wordt door de film heen duidelijk dat hij niet voor zijn acteerkunsten is gecast. Dat is opzich geen probleem, maar af en toe conflicteert ongezouten actie met de serieuze ondertoon die deze film bij vlagen toch tracht te creëren. Dit wordt bijvoorbeeld duidelijk als Diesel en Statham tot tweemaal toe elkaars auto's volledig aan gort rijden. Volstrekt onnodig mijns inziens, en sterk over de top. Nu is wel meer in deze film over de top; regelmatig wordt er getart met de bestaande natuurwetten, waardoor je e.e.a. overduidelijk met een grote korrel zout moet nemen. Maar als je dan je verstand op 0 zet, dan krijg je ook wat. Groots opgezette actiescenes, subtiele humor, mooie locaties en de andere standaardingrediënten van de F&F-franchise; ze zijn allemaal aanwezig, en maken dit deel tot een stukje topentertainment. Het is tof om het team weer verzameld te zien, dit keer vergezeld door de (mag ik toch wel zeggen) bloedmooie Emmanuel. Een glansrol is wat mij betreft weggelegd voor Tyrese Gibson. Sommigen zullen zijn verpakte humormomenten flauw vinden, ik vind ze vooral ontzettend grappig. De scene met de parachute, Gibson's aanvalsplan, Gibson als bliksemafleider in de wolkenkrabber; de man is langzaamaan uitgegroeid tot mijn favoriete personage uit de serie.

Met de gebeurtenissen uit Tokyo Drift had wel iets meer gedaan kunnen worden; nu zien we Lucas Black maar even, en voor de rest wordt ook minder naar Tokio en de dood van Giselle en Han verwezen dan dat ik verwacht had. De tijd gaat vooral op aan vermakelijke actie en leuke humoristische scenes. Een glansrol is hierbij weggelegd voor Paul Walker. Het einde dat ze hem gegeven hebben werkt bevredigend. Mooie muziek erbij, mooie terugblik op zijn F&F-leven. Een serieuze ondertoon in deze films mag dan af en toe wat misplaatst lijken, hier is het op zijn plaats en werkt het precies goed.

Wat betreft de lengte had het wel iets korter gekund; de eindscene duurde wel iets te lang, al is die wel mooi gebruikt om the Rock nog eens in actie te laten komen.

Ik heb mijzelf ontzettend vermaakt, en kijk uit naar een achtste deel.