menu
zoeken in:
avatar van jordybeukeboom
Ik zie dat ik deze regisseur ongemerkt al drie keer 4 sterren heb gegeven, voor Insomnia, Memento en Batman Begins. Ook zijn gemiddeldes zijn hoog

avatar van Onderhond
4.5* - Following (1998)
1.0* - Memento (2000)
1.0* - Insomnia (2002)
0.5* - Batman Begins (2005)

Veelbelovend begin, en dan één grote tuimeling. Following is een erg sterke film gemaakt zonder enig budget. De rest zijn van sfeer beroofde verhaaltjes. Enkel hopen dat het terug ooit goedkomt met Nolan.

avatar van thomzi50
4,0 - Memento
3,5 - Insomnia, Batman Begins, The Prestige.
Prima regisseurtje dus, ken Following alleen niet, ben er benieuwd naar.

avatar van WB
WB
Hij heeft een paar erg sterke films op zijn naam staan. Ben op dit moment benieuwd naar The Dark Knight. Maar ik zie de ratings die ik geef aan de rest van zijn films, ik twijfel er niet aan!

avatar van Word_Play
Following (1998) -4,0
Memento (2000) - 5,0
Insomnia (2002) - 3,5
Batman Begins (2005) -4,0
Prestige, The (2006) - 4,5

Een van m'n favoriete regisseurs. Ook naar The Dark Knight kijk ik reikhalzend uit.

avatar van thomzi50
Weet iemand wat de plannen zijn met betrekking tot een eventueel derde Batman-deel van Nolans hand?

avatar van Uier
Onderhond schreef:
0.5* - Batman Begins (2005)

Wat een overdreven negatieve beoordeling. Zelfs als je de film niet goed ,of zelfs slecht vindt, is een 0,5 overdreven.

Memento (2000) - 4.0
Insomnia (2002) - 3.0
Batman Begins (2005) - 4.5
Prestige, The (2006) - 3.5

avatar van Onderhond
4.5* - Following (1998)
1.5* - The Prestige
1.0* - Memento (2000)
1.0* - Insomnia (2002)
0.5* - Batman Begins (2005)

Blijft zichzelf vooral met zwakke projecten bezighouden en is volledig z'n flair verloren. Blijf ook nog steeds vol achter mij BB stem staan, niet te harden overserieuze saaie actiefilm.

avatar van JohnWilliams
Zwakke projecten, laat me niet lachen onderhond!
Hoe kan jij nou in godsnaam 0,5 geven voor Batman Begins. Ik snap dat je de film slecht vind maar alleen al de acteerprestaties van Bale en Caine zijn 1* waardig. En de muziek 0,5*...met 0,5* wil je dus zeggen dat iedereen:

Slecht acteerde
Special Effects bagger zijn
Caine etc...slecht speelde
De muziek niet om aan te horen was

Pfff...

Christopher Nolan is echt een goeie Regisseur, met films zoals Batman Begins, The Dark Knight en The Prestige maakt hij mij blij! En hij heeft ze ook nog eens zelf geschreven!

avatar van JohnWilliams
thomzi50 schreef:
Weet iemand wat de plannen zijn met betrekking tot een eventueel derde Batman-deel van Nolans hand?


Er komt er waarschijnlijk wel 1 (de laatste van Nolan zijn Triologie waarschijnlijk). Als Ledger nog hád geleeft waren ze denk ik wel met hem verder gegaan!

avatar van Onderhond
met 0,5* wil je dus zeggen dat iedereen:

Slecht acteerde
Special Effects bagger zijn
Caine etc...slecht speelde
De muziek niet om aan te horen was

Mijn review staat bij de film zelf, het is dus onnodig zelf redenen te verzinnen waarom ik 0.5* aan een film geef. Zou het ook appreciëren moesten mensen dat niet meer doen.

avatar van JohnWilliams
Heb niet zo veel zin om 't op te zoeken
Maar bij The Dark Knight gaf je ook al een laag cijfer...0,5!!!
Als je aandacht wil kan je het ook zeggen.

avatar van Onderhond
Right ... een grote bek opzetten is makkelijk, maar de moeite doen om iets te lezen is blijkbaar al te veel. Als je niet weet waarover je het hebt, zwijg dan gewoon.

Mijn mening over Nolan's films staan ook bij de films zelf. Als je daar commentaar over hebt kan je dat bij die films doen.

avatar van JohnWilliams
Onderhond schreef:
Right ... een grote bek opzetten is makkelijk, maar de moeite doen om iets te lezen is blijkbaar al te veel. Als je niet weet waarover je het hebt, zwijg dan gewoon.Ik weet wel waar ik het over hebt hoor...
Vind het alleen wat vreemd dat je voor zulke films 0,5 geeft...

Als je toch op members kon stemmen...
Dan scoorde je niet echt hoog denk ik, Onderhond.


Overigens zelf nooit wat gezien van Nolan. Wordt ik verder ook niet verdrietig om.

Goto
Following is anders een prachtfilm, zou ik zeker een kans geven.

avatar van Onderhond
JohnWilliams schreef:

Ik weet wel waar ik het over hebt hoor...

Duidelijk niet als je te lui bent mijn recensie over BB op te zoeken.

Tayama: wat Goto hierboven al zegt, als ik jou was zou ik toch een keertje Following proberen. Daar werkt Nolan ook echt nog met audiovisuele middelen. Vanaf Memento is het compleet om zeep.

avatar van rokkenjager
JohnWilliams schreef:
(quote)


Vind het alleen wat vreemd dat je voor zulke films 0,5 geeft...
uberhaupt vind ik jouw stelling, ik-plaats-iedere-minuut-een-onzinnige-bericht-bij-elke-film nog altijd vreemder.

Onderhond schreef:

Tayama: wat Goto hierboven al zegt, als ik jou was zou ik toch een keertje Following proberen. Daar werkt Nolan ook echt nog met audiovisuele middelen. Vanaf Memento is het compleet om zeep.


Oh dankje beide. Ooit aan Memento begonnen, niet afgekeken. Ook Prestige wel eens stukje gezien. Batman nooit aan begonnen..

Wel benieuwd geworden nu naar Following. Trailer ziet er tof uit - valt ineens wel op tussen zijn andere films. Ga meteen even op zoek.

avatar van Macmanus
Overigens niet eens dat de Following een totaal ander werk is van Nolan. buiten de zwart/wit fotografie is het een redelijk typische Nolan film. Waar niet al te gek in wordt gedaan, maar wel een bijzonder prettige flow heeft met erg prettige shots. Ik vind het overigens ook zijn beste, maar zie niet in hoe je die briljant kan vinden en de rest zo extreem bagger.

avatar van Onderhond
Omdat ook de soundtrack compleet anders is van z'n andere werk. Audiovisueel erg verzorgd dus, terwijl dat in z'n andere films compleet niks is.

Goto
Plus acteurs die wel erg sterk acteren, een boeiend plotje en een perfecte speelduur. BTW:

01 - 4.0*- Following
02 - 2.5*- Insomnia
03 - 1.5 - Prestige, The
04 - 1.5*- Memento
05 - 0.5*- Batman Begins

avatar van Macmanus
Hmm toch vreemd dat de gene die zijn muziek ook verzorgde in Memento en Insomna er ook opeens zo totaal niks meer van kan. In mijn herinnering is dat ook helemaal niet zo. Buiten het feit dat het ook eigenlijk nooit waar kan zijn, no offence. Maar je maakt een film die heel goed wordt gewaardeerd door mensen en je krijgt de kans om daarna met een stuk meer geld maar ook nog redelijk low budget weer een film te maken, en toch ga je het totaal anders doen. Lijkt me zeer sterk en zie en hoor dat ook helemaal niet in die mate terug.

Overigens zit er ook in Dark knight duidelijk aandacht aan het geluid, naast de bombastische muziek die ik ook liever niet zie. hoor je een leuke soundchange in het ziekenhuis en het de hoge piep bij de joker vond ik ook leuk.

Acteren is nooit slecht in Nolan films. En speelduur van Memento en Insomnia is half uurtje langer ach als dat je van 4 naar 1.5 brengt is het inderdaad lastig verder te discussiëren. Maar dan gaat het ook nergens over.

avatar van kos
kos
Hm.. oneens. Following is wel aardig maar meer een leuk concept dan echt een geslaagde film.

Memento vind ik tot nu toe degene waarin een aardig concept het beste is getransformeerd tot volwassen film.

Goto
Tja ik vind de soundtrack van Following 1000 keer beter dan de rest. Weet ook niet waarom de componist er verder niks van bakt. Ik vond een Bale wel degelijk slecht acteren in Batman en meerdere matig. En een half uur kan slepen als al het bovenstaande tegenwerkt.

avatar van Onderhond
Hmm toch vreemd dat de gene die zijn muziek ook verzorgde in Memento en Insomna er ook opeens zo totaal niks meer van kan.

Of ze hebben een andere keuze gemaakt. Met meer geld komt een groter publiek dat gepaaid moet worden. Following bevat nogal wat mooie sfeerversterkende ambient. Heeft Nolan volgens mij nooit echt ergens anders gebruikt. Sounddesign in TDK is trouwens niet bepaald apart ofzo. Die ene toon wordt drie keer herhaald en had serieus wat intenser gemogen. Als dat het is op 150 minuten film is het gewoon brak inderdaad.

En visueel zijn z'n film toch echt wel serieus kut geworden. Nolan kan echt geen mooie plaatjes meer schieten. Waarschijnlijk het zwart/wit dat hem erg heeft geholpen in Following, maar met kleur komt hij nergens.

Acteurs vind ik meestal niet erg veel in Nolan films, Memento is op dat gebied een serieus drama zelfs. Pierce is een complete nonacteur en dat Trinity mens zo mogelijk nog erger.

Bij Following klopte gewoon alles, en had Nolan duidelijk meer oog voor de film dan voor z'n doelpubliek. Wat mij betreft de enige film waar hij op audiovisueel gebied iets bereikt.

avatar van Macmanus
Zal ze beiden nog eens op zetten om het eens te beter te beluisteren. Voor ik met termen als onzin ga smijten Maar verder zijn het allemaal nogal al moeilijk te bewijzen teksten, ik deel je mening met geen mooie plaatjes schieten totaal niet, lijkt me nog steeds sterk dat je als regisseur opeens totaal andere manier van kadrering gaat gebruiken en niet meer weet wat mooie plaatjes zijn bij de 2e film maar goed.

Opzich snap ik nog wel de verandering van waardering na Insomnia. Beetje zoals je dat kan hebben met Peter Jackson die van redelijk geestig (bedoelde) horror naar serieus (bedoelde) fantasy gaat. Maar dat is in de begin periode van Nolan toch niet zo drastisch.

Vast en zeker dat het over 150 minuten te weinig is, maar was meer om aan te geven dat hij het nog wel doet, zelfs in big budget blockbusters.

avatar van Onderhond
dat je als regisseur opeens totaal andere manier van kadrering gaat gebruiken bij zijn 2e film maar goed.

Ik gaf dan ook al een duidelijk voorbeeld wat kleurgebruik betreft. Iets waar Nolan weinig tot niks mee aanvangt in z'n latere films. Visueel vind ik z'n films na Following allen een kerkhof.

En die 10 seconden aardig sounddesign wegen niet bepaald op tegen een bombastisch blockbustersoundtrack (en dan dat stukje in die discotheek )

Memento is echt een draak van een film, waar Nolan niks meer poogt te doen dan zijn verhaaltje uitspreiden over de speelduur. Following is voor mij de enige film waar hij ook echt met het medium film bezig is.

avatar van Macmanus
Ach ja daar splitsen de wegen dan ook snel. Ik kijk ook graag naar hoe het plaatje er qua kadrering uitziet. En als ik dat ik zwart/wit goed is is dan ook goed in kleur. Dat de belichting dan minder kan zijn, a la maar dan heeft het plaatje nog wel iets moois.

Buiten dat is het ook helemaal niet mijn punt om je te overtuigen, je vindt Nolan zijn latere films kut lees ik al berichten lang. Best, ik zeg alleen dat het buiten het z/w het wel mee valt. En als je Nolan kut met peren vindt zoals Tayama. Dan zul je Following nou ook niet per se goed vinden, het verschil is niet zo groot imo als in bijv. Good Will Hunting/Gerry of Peter Jacksons zijn Horror en Fantasy. (hoewel hij zich wel meer bevind in jullie smaak kamp, maar het napraat gehalte daar is ook wel eens wat hoog, dus dan is deze tegengas wel een aardig dacht ik zo. Laat je er over nadenken )

avatar van Onderhond
Ik kijk ook graag naar hoe het plaatje er qua kadrering uitziet.

Ik ook, maar de kadrering is volgens mij bij Nolan's films nooit veel soeps, en gezien het type films ook niet zo belangrijk (Insomnia is hier de uitzondering denk ik). Als je er dan nog eens de editing in films als TDK bijneemt dan is het redelijk snel duidelijk waar het verschil ligt.

Tayama is volgens mij ook iemand die een beetje uitkijkt naar films die verrassen, en op gebied van beeld en geluid wat brengen. Zou mij dus helemaal niks verbazen dat hij Following heel wat beter zou kunnen verteren.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:13 uur

geplaatst: vandaag om 23:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.