menu

Hier kun je zien welke berichten shugenja als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

After Midnight (2019)

Alternatieve titel: Something Else

2,0
geplaatst:
De vorige film van Gardner vond ik mooi, dat was the battery. Wat in die film heel goed werkte was de wisselwerking tussen de twee hoofdpersonen en de manier waarop ze met de situatie omgingen, er was namelijk een zombie uitbraak in de wereld. Eigenlijk probeert Gardner weer precies hetzelfde bij after midnight, maar helaas dit keer slaat hij volkomen de plank mis.

Hank leeft in een huis dat uit elkaar valt van ellende. Met zijn leven is het al net zo droevig gesteld. ZIjn vriendin verlaat hem en vanaf die nacht komt er een monster elke nacht aan de deur. Kijk, dit gegeven op zich is natuurlijk best interessant. Maar Gardner doet er helemaal niks leuks mee! Je zit te wachten op iets, dat gewoon niet komt.

Deze film is als een tijdbom, je ziet de tikker langzaam wegtikken. En op 0 als je denkt nu gaat het gebeuren, is het "poef" net zoals een heel laf stuk vuurwerk. Gardner realiseerde zich dit ook wel en probeert nog een soort twist op het einde maar dat maakt wat mij betreft de film alleen maar erger. Ook maakt de hoofdpersoon zomaar opeens een verandering door die wat mij betreft uit de lucht komt vallen.

Het is zo zonde, zeker na de eerste film. Dit bewijst maar weer dat je een succes niet zo eenvoudig kunt herhalen en als je te gemakzuchtig wordt je hard op je bek kan gaan. Ik zou dus daarom willen zeggen, kijk the battery en als je die film cool vindt sla dan deze over en wacht op de volgende.

Apró Mesék (2019)

Alternatieve titel: Tall Tales

3,5
geplaatst:
Hongaarse cinema is wat mij betreft echt een topper. Ook deze titel stelt weer niet teleur. Het gaat over een man die zich voordoet als soldaat en advertenties afgaat van familieleden en geliefden op zoek naar in de oorlog vermiste soldaten. Het geheel is stijlvol in beeld gebracht en doet in het begin ook wat film noir achtig aan. Ook de poster doet die stijl vermoeden. Maar eigenlijk is dit meer een liefdesverhaal, met wat thriller elementen.

Het is een hele interessante film die geen moment verveeld maar niet echt richting durft te kiezen en diep durft te gaan. Terwijl de thema's heel serieus en dramatisch zijn; oorlog, trauma, huiselijk geweld. Het had wat mij betreft allemaal nog wel iets ruiger aangezet kunnen worden. Of net iets subtieler. De acties van de personages vind ik soms een beetje onlogisch wat jammer is. Dit komt misschien wel door het feit dat deze film eigenlijk uit twee delen bestaat; een vrij lange intro waar de hoofdpersoon van hot naar her gaat. En het tweede deel dat eigenlijk heel minimalistisch en statisch is op vrijwel 1 plek in het bos ergens.

Het is jammer want dit had echt een hele vette tijdloze klassieker kunnen worden. Nu is het gewoon een heel interessant liefdesverhaal over twee mannen die verschillen en overeenkomsten hebben maar nooit echt goed uit de verf komen om hun strijd dat extra zetje te geven waardoor dit een dikke 5 sterrenfilm had kunnen zijn.

Arrebato (1979)

Alternatieve titel: Rapture

4,0
geplaatst:
Ik weet niet wat het is. Deze film zuigt je (als je ervoor open staat) meteen vanaf het eerste moment op en het fascineert je. Het laat je niet meer los. Deze film leeft op zichzelf. Ik vind het gek dat Cronenberg zo vaak genoemd wordt want volgens mij is het veel meer richting Lynch. Deze film is zeker niet voor het grote publiek maar er zit toch voor een filmfan heel veel in.

Attic Expeditions, The (2001)

Alternatieve titel: Horror in the Attic

3,0
Ik moet dus soms nog terugdenken aan deze film. Ik vind hem echt heel goed. Maar ik moet wel bekennen, ik heb hem al minstens 4 keer gezien ofzo. Hij wordt steeds beter. In het begin snap je er helemaal niks van. Dan als je nog eens gaat kijken zitten er wel echt veel symbolen in en het is een beetje een soort lucide droom. Dit verhaal speelt zich af op diverse plateaus van bewustzijn. De hoofdpersoon komt in een huis die een soort poort is tussen de diverse staten van bewustzijn. Ik denk dat de dokter (jeffrey Combs) het rationele, denkproces symboliseert. Die probeert de geheimen van het onderbewuste te doorgronden. Of zoiets. Dat vind ik vet van deze film je kan er gewoon je eigen draai aan geven. Echt veel voorgekauwde antwoorden krijg je niet het blijft allemaal vrij open. Ik vind de mix van horror met absurdisme en een vleugje humor (al mislukken veel grappen) zo gewaagd en deze film prikkelt je onderbewuste zoals een David Lynch film. Dat het toch de moeite waard is om te kijken. Helaas zijn er een aantal keuzes gemaakt die zorgen dat deze film geen cultklassieker gaat worden.

Dat komt voornamelijk door 1 man: Andras Jones! Die vent moeten ze nooit meer vragen om te acteren. Zelden heb ik een hoofdrolspeler zo af zien gaan. Dat doet gewoon wel pijn aan je ogen, hij is puur bordkarton. Godzijdank heeft hij na deze film nog maar 1 keer zijn gezicht laten zien in een andere film en sindsdien is hij verdwenen.

Ook de andere acteurs presteren hier onder hun niveau, vooral Seth Green. Combs is gewoon Combs die doet een Herbert Westje op de automatische piloot. Ondanks dat toch zeker een vet experiment! De moeite waard, want je hebt geen idee wat er nu gaat gebeuren en deze film is een groot vraagteken. Als je ervan houdt moet je het zien!

Als je liever een slasher hebt of iets anders dat lekker veilig in een hoekje van het genre wil zitten dan moet je echt wegblijven van deze film.