Ex Machina (2014)
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Ex Machina
"There is nothing more human than the will to survive"
Caleb, een 26-jarige programmeur die werkzaam is voor het grootste internetbedrijf ter wereld, wint een wedstrijd waarbij hij een week mag doorbrengen in het buitenverblijf van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf. Wanneer Caleb echter aankomt op de afgelegen locatie, ontdekt hij dat hij moet deelnemen aan een vreemd en fascinerend experiment waarin hij te maken krijgt met de eerste echte kunstmatige intelligentie, ondergebracht in het lichaam van een mooi robotmeisje.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Ex Machina (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Jade
Katya
Amber
tattoobob
Is dit een verfilming van de Anime films?
Lijkt me zowiezo wel een geinig filmpie.
jacobine_rodijk
Dit is een origineel scenario van schrijver/debuterende regisseur Alex Garland.
John Milton
Ik zit erg op deze film te wachten. Die Vikander is een van 'mijn' grote ontdekkingen van het afgelopen jaar. Pure en A Royal Affair gezien. Zij is helemaal doorgebroken, als ik haar projecten op Imdb zo bekijk. Not to hard on the eyes too...
Lang wachten tot April... De eerste reviews zijn in ieder geval positief!
Spoilalot
Erg benieuwd naar deze. Wel een matige poster deze. Die op IMDB ziet er een stuk spannender uit.
Left4Dead
Tja deze willen we graag eens beleven, Alicia Vikander lijkt me hier weer een puike rol te spelen.
John Milton
Oeh! das een goed excuus om eens te gaan checken wat Imagine eigenlijk precies is
Safaci
Een van de betere filmfestivals in Nederland.
Thema van Imagine 2015 is We Love Robots. Passende openingsfilm dus. Ben benieuwd.
John Milton
ik heb al wat gepost in het Imagine topic net
John Milton
Draait hier vrijdag al, heb er zin in!
...en John Milton ervoer even een van Zeven Doodzonden
aeverhoog
arno74
Deze dame gaan we vaker tegenkomen, acteren dat je een robot bent die menselijke trekjes vertoont lijkt me erg lastig en ze doet het erg goed. En van regisseur-scriptschrijver Alex Garland gaan we zeker ook meer films zien.
Het is een fijne psychologische sci-fi/thriller geworden. In de verte zou je er een soort van vervolg op Her (2013) in kunnen zien, waarbij de A.I. ook een lichaam heeft. Acteerwerk, dialogen, cinematografie, script en regie zijn dik in orde. En verder zeg ik er niets over want het is een film om er zoveel mogelijk blanco in te stappen en te ervaren.
Ruim 4*, richting 4,5*
John Milton
Deze dame gaan we vaker tegenkomen.
Dat was mijn idee ook. Heb je haar huidige en aankomende projecten gezien? Daar hoeven we ons geen zorgen meer om te maken. Fassbender daten zal ook niet heel schadelijk zijn voor haar carrière denk ik. Ik plukte in december Till det Som Är Vackert op goed geluk ertussen uit op Mubi. Zo'n onder de indruk dat ik haar gelijk heb opgezocht en A Royal Affair erachter aan heb gekeken, waarvoor ze Deens moest leren (ze is een Zweed). Pretty impressive.
Ik zal nog maanden moeten wachten helaas.
Dying Rose
Acteren dat je een robot bent die menselijke trekjes vertoont lijkt me erg lastig en ze doet het erg goed.
Dan heb je de serie Real Humans/Äkta människor nog niet gezien.
arno74
Dan heb je de serie Real Humans/Äkta människor nog niet gezien.
Net even opgezocht en klinkt erg goed! Ik ben tegenwoordig niet zo'n seriekijker maar ik ga deze onthouden, hopelijk kom ik die ergens tegen
arno74
Ik zal nog maanden moeten wachten helaas.
Geduld
Die twee films die je noemt scoren ook hoog zo te zien, heb ze aan mijn nog zien lijst toegevoegd.
arno74
Op IMDb staat nu een andere, maar de poster hier blijft een stuk mooier.
John Milton
Ik vond deze poster een stuk spannender en mysterieuzer.
Doe mij deze maar...
Minder mysterieus, maar strangely sexy for a bot.
arno74
Te sexy, want de look op die poster komt niet overeen met haar look in de film. Beetje een foute poster dus.
John Milton
Ah ja, dat s niet de bedoeling. Overigens toch wel jammer dat de look in de film niet overeen komt met de poster!
arno74
Maak je geen zorgen hoor John Milton, ze heeft wel andere leuke looks
Franklin1975
Deze steelbook wil je natuurlijk ook graag in je kast hebben staan, op een mooie display.
Alleen jammer dat hij al uitverkocht is. Hopelijk duikt deze steelbook ook ergens anders nog op.
De film wil ik trouwens ook heel erg graag zien!!
Veri
Had na het zien van de trailer meer verwacht. Interessant concept dat idd raakvlakken heeft met de film 'Her'. Ondanks dat er op de acteerprestaties weinig aan te merken valt, ontbreekt er iets, of misschien zelfs heel veel. Niettemin, nog steeds een aardige film, maar ook niet veel meer dan dat.
(Hier in Polen al ruim een week geleden in premiere gegaan)
John Milton
Geinige manier van sluikreclame tijdens het SxSW-festival.
Mooi hoor!
John Milton
Knalvolle zaal bij Eye bij de imagine openingsfilm. Zeker de moeite. En oei wat is die Vikander toch een prettige verschijning en sterke actrice aan het worden de laatste jaren.

Vervangen door techniek: Deze prominente films tonen een grimmig beeld voor de mensheid

'Ex Machina' verdwijnt binnenkort automatisch van Netflix

The Revenant
Western / Actie, 2015

The Look of Silence
Documentaire, 2014
dansenkunstmatige intelligentieandroiddistrustisolatietechnologiemanipulationvriendschapbedroglaboratoryrobotpower outagesurveillance cameraconsciousness existentialismlockdownphilosophicalturing testcyberneticsgynoidfemale cyborg human android relationshipsex with a robotfemale pubic hairfemale full frontal nudity a24