Genre: Sciencefiction / Mystery
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Interstellar
"Mankind was born on Earth. It was never meant to die here."
In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Interstellar (MusicMeter)
Murph (10 Yrs.)
Murph (older)
Donald
eapoe
Degoutante film. Ik heb er niets op tegen dat je in de tijd reist of een ei bakt in zeven dimensies, maar heb niet de pretentie om het te gaan verklaren. Het is onzin, leuk, maar die pseudo-wetenschappelijke saus getuigt van weinig respect voor de kijker.
Misschien geldt dat voor een bepaalde groep (zoals ze het ervaren), maar voor een andere groep weer niet omdat die het weer anders ervaren en meer met dit soort materie bezig zijn én het begrijpen. Maar voor een ieder wat wils
Doido
Prachtige filmbeleving. De film neemt je mee op reis naar een andere galaxy alsof je er zelf inzit.
De theorieën geven je stof tot nadenken over het universum. Magnifieke plaatjes, top-acteerwerk.
Als je deze film 1 ster geeft kom je denk ik gewoon aandacht tekort. Als het niet jou cup of tea is prima, geef je een 2,5. Score 1 is voor bagger, troep, c-categorie. Daar mag je deze film onmogelijk toe rekenen.
mcdaktari
Lang op gewacht maar eindelijk gezien. Deze van Nolan vond ik weer heel goed. Ik had ook niet anders verwacht van Nolan.
En ook weer een pracht rol van Matthew McConaughey.
Jazzthieve
In het USA boxoffice overzicht van 2014 staat Interstellar op de 15de plaats, bij most popular op IMDB op de 10de plaats, bij Rotten Tomatoes komt Interstellar niet eens in de top 100, bij de kwaliteitskranten The Guardian (UK) en The New York Times staat hij niet in de top 10 en ook bij Metacritic komt hij niet in de top 100 voor.
Met andere woorden, er zijn genoeg mensen die doorzien wat voor een draak van een film Interstellar is.
Top 10 plaats op IMDB met 400.000 stemmen. Blijkbaar toch niet voldoende mensen die het 'doorzien'.
demcon
Vind het belachelijk dat zo'n film zo goed wordt beoordeeld, jammer jammer. Ieder zijn smaak natuurlijk maar ik alles verwend filmkijker word teleurgesteld met zulke 3 uur durende films. Kijk en beoordeel zelf en wees aub eerlijk bij het geven van een cijfer. Want uiteindelijk waar gaat deze film over, vraag dat aan jezelf aan het einde, ik had meer vragen dan antwoorden aan het einde.
clockwork72
Vind het belachelijk dat zo'n film zo goed wordt beoordeeld,
En ik vind jouw cijfer weer belachelijk.
Cimtar
Ik had er heel wat van verwacht maar het viel tegen :
In eerste instantie dacht ik dat het een documentaire was , gaandeweg werd de film nog vager met de zwarte gaten en dat wormhole/gat ding . Het einde spande helemaal de kroon het schijnbare zwarte gat wat dan weer de kamer van dat dochtertje was met de tijdsverschuivingen etc .
Qua beeld en acteerwerk prima daar niet van , maar ik vind het zo'n vaag verhaal wat ook nog eens drie uur (!) duurde .
Ik snap de lovende kritieken dan ook niet voor de film .
eapoe
Misschien toch te hoog gegrepen ?.
Alhoewel ik moet bekennen dat ik af en toe terug"spoelde", maar dat was meer om de vele fantastische momenten dubbel te beleven. Mijn 5 sterren komen uit de grond van mn hart ... en ik ben een zeer verwend film en serie kijker (meer een serie-film junk). Volg zo'n 30 series en kijk elke week minstens 5 films ... maar wat stak deze interstellar er met kop en schouders bovenuit. Werkelijk helemaal te gek. Eigenlijk zou deze film (mijn mening) 6 sterren moeten krijgen (lonely at the top)
Ik had er heel wat van verwacht maar het viel tegen :
Ik snap de lovende kritieken dan ook niet voor de film .
Nou jij en ik zitten op dezelfde golflengte
demcon
Misschien toch te hoog gegrepen ?.
Nou ik kijk zeker 10 films per week weg, series nog wel meer en deze film is mij echt niet te hoog gegrepen hoor!! Kijk jij het maar nog een keer objectief en dan vertel mij eens wat heeft die formule nu gedaan?welke wereld is gered en hoe? en dan heb ik het niet eens over het lopen over water, het wonderbaarlijke redding op het einde uit de zwarte gat, een 22 eeuws spaceshuttle die koppelt op een 20 eeuws ruimte station, dat zien we door de vingers, ach want het is een film.
Vind deze film gewoon overgewaardeerd en voor mij niet de sterren waard die het hier krijgt. Iedereen in Nederland heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening (zonder iemand te beledigen natuurlijk).
MOKUMAN
Eindelijk weer een goede sci fi film. Heeft iets weg van de nog steeds geweldige film "Contact". Met prachtige beelden en prima muziek is deze film één van de betere uit dit genre van de afgelopen jaren.
horizons
Wow. Heb je ook nog tijd voor andere dingen?
Grapje. Denk ik.
Er wordt trouwens niet over water gelopen in Interstellar.
arno74
Wow. Heb je ook nog tijd voor andere dingen?

Grapje. Denk ik.

Er wordt trouwens niet over water gelopen in Interstellar.
Die robot leek het wel te kunnen.
schoonetoonen
Ik heb respect voor ieders mening, maar om deze film 0,5 sterren te geven is gewoon onterecht. Ook al vind je de film niks, ZO'N lage beoordeling is gewoon flauw. Da's niet objectief, maar recalcitrant.
3 2 1 cut
Joh, Frodok, er zitten hier wat goedkope figuren (zoals Cimtar) die even vandaag een extra accountje aanmaken, de film bashen en het gemiddelde omlaag halen door zeer lage scores te geven. Trieste figuren, MoMe onwaardig en een rottend gat in de constructie maas van deze site.
Leuk trouwens om je, naast MuMe, ook hier tegen te komen !
En inderdaad, recalcitrant, maar dan van een verongelijkte kleuter mentaliteit...
Genix
Ik vond het een goede film. Maar ik snap de uiteenlopende reacties wel. De grens tussen wat werkelijk mogelijk is en fantasie ligt behoorlijk nauw.
De muziek vond ik soms nogal irritant. Het uiterlijk van de robots vond ik ouderwets, maar toch vond ik het sneu toen Tars zichzelf opofferde en had ik het idee dat het toch is gelukt een bepaalde band met de robots te creëren.
Ik irriteerde me wel een beetje aan het deel waarin de ruimtevaart als propaganda (vanuit Rusland) werd beschouwd. Het lijkt me onderdeel van de geschiedenis dat dit wel degelijk is gebeurd en het bewijs onomstotelijk is. Dit deel hadden ze van mij ook mogen weglaten.
Maar ik heb me in ieder geval vermaakt. Goede film, die met wat - voor mij althans - veranderingen een topper had kunnen zijn.
Malfred
Al een tijd geleden gezien maar nu pas de tijd gehad om een en ander onder woorden te brengen. Intussen is wellicht al veel hiervan gezegd geweest. Mijn interesse was oorspronkelijk wel degelijk gewekt door het lezen van de samenvatting. Ik keek er naar uit hoe het einde van de mensheid op aarde en de daarop volgende verhuis zou uitgewerkt worden, maar het is een teleurstellende trip geworden. Ondanks het enorme potentieel en een aantal sterke punten, zijn er voldoende frustrerende elementen aanwezig om de boel danig te verpesten. Waar velen blijkbaar met open mond naar de visuele effecten en de verhaalopbouw zaten te kijken, zat ik me soms eerder met open mond te verbazen of dit nu écht was wat Nolan en co ervan gemaakt hadden.
Ik vond de clean-realistische look van het ruimteschip best geslaagd, zonder de klassieke veelkleurige computerschermpjes en bleeps. Ook het dramatisch potentieel om als ruimtereiziger het leven van je eigen kinderen te overschouwen wordt benut. Hoogtepunt is de bijna psychedelische "koppelingsscene" naar het einde toe, begeleid door de pulserende muziek.
Bij het opstijgen van de raket voelde ik ook wel een soort van nieuwsgierige spanning waarvan je je inbeeldt dat de eerste kolonisten en ruimtereizigers ze moeten gevoeld hebben.
Maar. Net iets te veel elementen in de film gooien roet in het eten. Ik vond het begin van de film in het algemeen redelijk rommelig. Het is niet meteen duidelijk waarom ze die drone achterna zitten, en waarom die dingen in tijden van extreme schaarste eigenlijk nog rondvliegen. Er wordt verder ook niet meer naar verwezen. Verder zijn er een aantal gebeurtenissen die stukken beter konden worden uitgewerkt, en die na verloop van tijd erg gaan storen.
Zo werd er voorheen al verschillende keren door het wormgat gevlogen, en het voortbestaan van de mensheid is afhankelijk van deze missies. De "held" wordt door de NASA meteen tot de perfecte piloot gebombardeerd, ook al heeft hij al jaren niet meer gevlogen en heeft hij dus geen enkele ervaring met de huidige generatie raketten. Toch is hij vanzelfsprekend te verkiezen boven eender wie die ze voor hij opdaagde voor deze missie hadden geselecteerd. Alles lijkt zonder veel training en voorbereiding in kannen en kruiken en een paar dagen later is de missie vertrokken.
Het is pas na de wormhole trip en bij aankomst in het andere sterrenstelsel dat het gezelschap zich lijkt te realiseren dat ze een missie moeten plannen. Niemand lijkt op voorhand te hebben nagedacht over hoe ze het maar eens zullen aanpakken daar. Ook de timing waarmee de bemanning aan elkaar gaat uitleggen hoe een wormgat precies werkt is te belachelijk voor woorden, en ondermijnt daarmee al voor een groot stuk de geloofwaardigheid van het verhaal.
Bovendien bleek het nodig om de liefde als fundamentele kracht of energie of wat dan ook in het leven te roepen, als zou die niet onderworpen zijn aan de limieten die de ruimtetijd-dimensies doorgaans opwerpen. Was het echt nodig om die pseudowetenschappelijke nonsens erin te verwerken? Vooral omdat de regisseur en bij uitbreiding de hele marketingcampagne voortdurend lopen te benadrukken hoe wetenschappelijk onderbouwd alles wel niet is. In de categorie "Overbodig" krijgen we tenslotte nog het personage van Matt Damon op ons bord. Deze verhaallijn met de "slechterik" voelt aan als een totaal irrelevant zijspoor. Ironisch genoeg verwordt zulk klassiek plotelement tot een onvoorspelbare verrassing in het verhaal, aangezien ik niet verwacht had dat de film zich hieraan zou bezondigen.
Last but not least zijn er natuurlijk de zogenaamd wetenschappelijk verantwoorde black hole avonturen. Onrealistische ingrepen in films kunnen best, zolang ze het verhaal maar op een positieve manier vooruitstuwen. Hier wordt de kijker echter gevraagd om mee te gaan in bijzonder verregaande speculaties (rondwandelen in een zwart gat dat eruit ziet als een multi-dimensionale boekenkast), terwijl de meerwaarde voor het verhaal niet veel meer lijkt te zijn dan de cirkel rond te maken, en de eeuwige obligate plottwist er koste wat kost in geramd te krijgen (zie ook andere Nolan films). Zolang we het onsterfelijke hoofdpersonage maar tot held kunnen uitroepen. Als bonus krijgen we de "hartverscheurende" scene waarbij de held met zijn moeder herenigd wordt er gratis en voor niets bij.
Conclusie: ik kan moeilijk ontkennen dat de film me nog een paar dagen heeft beziggehouden. Maar veeleer dan door de positieve aspecten, was het om te proberen begrijpen waarom in godsnaam al die keuzes zijn gemaakt. Wat een gemiste kans.
Kondoro
Niet lullig bedoelt, maar kijk naar Stinissen. Die stemt ook aardig wat weg in de week.. Natuurlijk weet ik niets van zijn privé leven af. Maar ik kijk ook aardig wat films weg in de week. Puur op dagen zoals vandaag dat ik de hele middag vrij ben.
davidz352
Grote lap tekst
De dingen die je hier zegt niet te begrijpen kan ik allemaal logisch uitleggen, ook met voorbeelden uit de film. Zal het binnenkort eens doen, want het lijkt me dat sommige delen nu niet duidelijk lijken, terwijl ze dat over het algemeen wel zijn.
hannes64
- 1926 berichten
Voor een eerste keer even gezien en verwachtte er wel wat van, maar zoveel!!!??
Wat een enorm goeie intelligente film.
Weer een dikke vette topper van Nolan.
De tijdsduur kon me even niets schelen, wat een prachtige beelden en de (soms wat uitzonderlijk harde) score van Zimmer ook zeer goed gekozen.
Nee, dit is dè film van `t jaar 2014 als `t aan mij lag dan.
Een meesterwerk.
3 2 1 cut
slechtste film ooit. kheb hem in de cinema gaan bekijken en ik moet zeggen dat ik mij heel de film verveelde en niet gëinteresseerd was. ik zie graag science fiction maar dit verdient zeker geen 4/5.
de fillm ging constant over wetenschappelijke onderwerpen waar niemand iets van af weet + dat het verhaal helemaal op niks trok. we zijn met het hele gezin gaan kijken en we hadden allemaal dezelfde mening hierover.
Joh, weer een accountje aangemaakt om je frustraties kwijt te kunnen ?
schweinsteiger
Gedurende het verloop steeds vager en ongeloofwaardigere film, met als dieptepunt de boekenkast scene. Zonde van de tijd (3 uur weggegooid)
kathmandu
Nolan's worst movie !
Wat een teleurstelling..........die boekenkast scene.......
hanlochem
Ben SF film liefhebber en amateur astronoom.. deze film zou voor mij een kolfje naar mijn hand moeten zijn....was het niet...Relativiteitstheorie in een vergegelijking zetten met de liefde voor je kinderen is geen som... goede spelers en prima sfeer... de hoge rating is niet te bevatten... misschien zouden stimulerende middelen de hoge rating rechtvaardigen...voor mij ...niet.... deceptie in het kwadraat....totaal overgewaardeerde film..
tevelenco
Tsja wat zal ik hier eens van zeggen.........
Ten eerste ben ik geen liefhebber van science-fiction maar vanwege de torenhoge score hier toch wel benieuwd geworden.
Maar dit was geen onverdeeld succes.
De film duurt echt veel te lang en kon me maar zelden echt boeien.
De acteerprestaties waren goed en ook de sfeer van de film was best ok.
Maar verder........... hmmmmm................nee niet mijn film.

'Interstellar' komt naar Netflix: 'Zo'n ambitieuze blockbuster neerzetten verdient alle lof'

'Interstellar' is morgenavond (17 februari) op de buis: 'Beste film die ik in jaren heb gezien'

De tijd vliegt: deze vijf sterke titels vieren dit jaar hun tiende verjaardag

De tien best beoordeelde films van de jarige Matthew McConaughey (54)

The Dark Knight

Joker
Misdaad / Drama, 2019

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
kunstmatige intelligentienasatime warpruimtevaartuigexpeditiontoekomstwormholeruimtereisfaminetijdreizenblack holedystopierace against timequantum mechanics ruimtereddenfamilie relatiesfarmhouserobotastronautwetenschapperalleenstaande vaderboerspace stationimaxspace adventuretime paradoxtime-manipulationvader dochter relatie2060sjourney to the future cornfieldtime manipulation provocativeawestruck