Genre: Sciencefiction / Mystery
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Interstellar
"Mankind was born on Earth. It was never meant to die here."
In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Interstellar (MusicMeter)
Murph (10 Yrs.)
Murph (older)
Donald
3 2 1 cut
Mwoah, ik vond Hathaway, eerlijk gezegd, echt zeer sterk in Les Misérables... Na alle prinsessen filmpjes zag Je hier, imho, een verdomd goede actrice !
Maar Jessica Chastain doet ook mee. Dan is deze film voor mij verplichte kost !
Ik ga kijken. Niks niet trailer, niks niet castnames, niks niet skipvrees, niks niet vooroordelen.
Eerst alles zien, dan pas oordelen.
AGE-411
jacobine_rodijk
Slechts 2700 stemmen, maar toch : van een mooie entrée gesproken.
Je mag er rustig vanuit gaan dat de meerderheid van de stemmers 'm nog niet eens hebben gezien.
Slechts 2700 stemmen, maar toch : van een mooie entrée gesproken.
70% op rottentomatoes. Critici vinden het gemiddelde genomen een ruim voldoende-goede film maar geen meesterwerk.
AC1
Dat kan nog veranderen. Er zijn nog maar 27 reviews geteld. En die IMDb stemmen zullen wel afkomstig zijn van de trouwe achterban, de apostels van Nolan.
NYSe
Diezelfden die The Godfather naar beneden stemden om The Dark Knight op nr. 1 te houden?
arno74
IMDb heeft zowat bij elke nieuwe film belachelijk hoge scores, die vaak bij het uitkomen van de film als een pudding in elkaar zakken. Ik hecht geen enkele waarde aan de eerste stemmen op imdb, puur marketing en vrienden en aanverwanten die een 10 geven zonder het gezien te hebben. En mensen die de score o.b.v. de trailer toekennen
tattoobob
Dat neemt niet weg dat dit voor 99% gewoon een goede film gaat worden.
Basto
- 11960 berichten
En waar is dat op gebaseerd? Zijn vorige films haalden die score ook niet en deze ziet er nogal zwaar sentimenteel uit in de trailer. Mist de fun van zijn Batman reeks.
Zal een hoop mensen telleur gaan stellen met zo'n verwachtingspatroon. Het blijft afwachten op de reviews en de beoordelingen in week 2.
mister blonde
Waar verwijst die 99% naar? Naar de mensen die hem goed zullen vinden, 99% van de film of 99% zekerheid dat dit een goede film wordt? Lijkt me in alle gevallen onzin trouwens.
tattoobob
99% kans dat tattoobob hoopt dat hij de film goed gaat vinden.
Ja en dat denk ik...en sorry dat medegebruikers zich gelijk aangevallen voelen
Ik kan er natuurlijk altijd naast zitten maar voor mij persoonlijk denk ik dat het een topper word.
AC1
3,5 is goed maar geen topper. Ik verwacht dan ook een goede film maar geen topper.
Ertussen zeg ik ook
Flat Eric
Laten we gewoon de film gaan kijken en dan pas er wat van vinden ok??
tattoobob
Laten we gewoon de film gaan kijken en dan pas er wat van vinden ok??
-LvB-
AGE-411 Ik heb hem nog niet gezien, maar we weten allemaal als Christopher Nolan films regisseert , dat het altijd een goeie film zal worden!
typisch
horizons
Haha... Of middelmatig dan kan ook met Nolan films.
WelvE
A guide to the incredible science behind Interstellar - GQ.COM (UK) - gq-magazine.co.uk
Science is art......
Een Robbert Dijkgraaf college in een filmverhaal.... ?
Wel in IMAX bekijken, lijkt me.
Juvefan
Mickey, je geeft alles 5*, zelfs Transformers 4. In mijn ogen heb je dan echt geen idee wat echt goede films zijn.
Juvefan
Filmliefhebbers, ga proberen om deze film in 70mm(film) IMAX te zien nu het nog kan! Dat is de film zonder meer waard! Voor een paar tientjes zit je in Londen bij waarschijnlijk de visueel mooiste filmbeleving die je ooit hebt gezien. Hierbij heb ik het over een film die opgenomen is in 70mm IMAX en vertoond is in 70mm IMAX. Na dit najaar wordt ook dat digitaal en vanaf 2015 verdwijnt 70mm IMAX omdat digitaal goedkoper is. Digitaal is echter zwaar inferieur.
Deze film is ongeveer de laatste kans om ECHT IMAX te zien.
ValAktaion
Meest scherpe review so far op rottentomatoes:
I can imagine, in some other galaxy or dimension, a more exciting Interstellar, one that is more coldly curious about all that lies beyond human perception.
2001 is een klassieker vanwege de visuals, maar ook vanwege de epische opzet van het verhaal en de uitvoering daarvan: minimalistisch in dialogen en emoties. De stap voorwaarts in evolutie bekijken we met enige afstand, niet zo zeer vanuit de mens, maar vanuit de mensheid.
Nolan kiest duidelijk voor een emotioneel beladen ruimte-epos. Enerzijds prijzenswaardig dat hij Kubrick niet kopieert, anderzijds zou dit wel eens te prekerig kunnen gaan worden. De boodschap ligt er vaker (te) dik opgesmeerd bij Nolan.
That said, regisseurs die mij zo ver voor de première al weten te overtuigen dat ik hun film móet zien, zijn zeldzaam en verdienen alle krediet!
Flat Eric
Voor een paar tientjes zit je in Londen bij waarschijnlijk de visueel mooiste filmbeleving die je ooit hebt gezien..
Is de ervaring in gewone Imax in Nederland dan zoveel anders? Maakt het echt zoveel verschil?
Meest scherpe review so far op rottentomatoes:
Nolan zou Kubrick niet eens kunnen kopieren al zou die willen, die botte lul ontbeert toch elke finesse
horizons
Nu wordt 2001 wel vaak een klasse toegekend die er helemaal niet is. Eyes Wide Shut is bijvoorbeeld al veel beter van Kubrick.
-LvB-
Mooie stelling hoor, dan verschillen we daar wel mee van mening, maar het gaat er helemaal niet om hoe "goed" de film uiteindelijk is. Of dat je het bij 2001 niet wil of kan zien. Het gaat over de regisseur Nolan tov Kubrick
horizons
Mee eens en compleet niet te vergelijken. Kubrick is iemand van de psyche verkenning en Nolan van het effect bejag. Beide kan zeer goed zijn. Of niet.

'Interstellar' komt naar Netflix: 'Zo'n ambitieuze blockbuster neerzetten verdient alle lof'

'Interstellar' is morgenavond (17 februari) op de buis: 'Beste film die ik in jaren heb gezien'

De tijd vliegt: deze vijf sterke titels vieren dit jaar hun tiende verjaardag

De tien best beoordeelde films van de jarige Matthew McConaughey (54)

The Dark Knight

Joker
Misdaad / Drama, 2019

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
kunstmatige intelligentienasatime warpruimtevaartuigexpeditiontoekomstwormholeruimtereisfaminetijdreizenblack holedystopierace against timequantum mechanics ruimtereddenfamilie relatiesfarmhouserobotastronautwetenschapperalleenstaande vaderboerspace stationimaxspace adventuretime paradoxtime-manipulationvader dochter relatie2060sjourney to the future cornfieldtime manipulation provocativeawestruck