Genre: Sciencefiction / Mystery
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Interstellar
"Mankind was born on Earth. It was never meant to die here."
In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Interstellar (MusicMeter)
Murph (10 Yrs.)
Murph (older)
Donald
Rayveen
Ik kan me nauwelijks een slechtere film heugen. Ongelooflijk. Ik had op den duur de slappe lach van de brol die op me afgevuurd werd. Natuurkundig al complete onzin, maar dat hoeft niet zo erg te zijn. Maar als je dan cliché op cliché stapelt, dat dramatisch slecht laat uitbeelden door vooral plastickop mompelende overacting McConaughey, belachelijk vergezocht subplot op subplot laat volgen en alles afbreit met een eindplot dat overmatig pretentieus en ingewikkeld is, terwijl het echt helemaal nergens over gaat of logisch is of enige samenhang in te bekennen is, en alles dan heel wat wilt laten lijken door loeiharde muziek er onder te plempen en zelfs gesproken tekst nog te laten aanzwellen om indruk te gaan maken (met holle lucht dus, anders had je 't niet nodig), dan heb je gewoon een absurd slechte film gemaakt.
En dan heb ik het nog niet eens over de lachwekkende respectloosheid naar de kijker toe om elk aspect van wat er gebeurt door de acteurs te laten uitleggen ("oh, ik krijg nu geen zuurstof meer hoor, dus nu stik ik." "Oh, ik kan dit niet aanzien, ik dacht van wel, maar ik ga hoor"), en ik me dan afvraag of je als maker zelf zo dom bent of verwacht dat je publiek dat is. Had ik de absurdistische plotontwikkelingen al genoemd? Wat dan van de willekeurig rondgestrooide zogenaamd diepzinnig filosofische intermezzootjes, over liefde bv., die echt open deuren intrappen waren of zo geforceerd bedacht dat je echt zo hebt van 'waar slaaaat dat op, wat wil je nou zeggen dan'.
Echt, ook al heb ik me kostelijk vermaakt om de amateuristische onzin; ik ben verbijsterd, Nolan moet zich schamen voor deze ongeïnspireerde, onvakkundige draak.
Ik lees hier al een poosje anoniem mee en daarbij viel het me op dat deze Richardus zowel de arthouse als de typische Hollywoodfilms vaak hoog aanslaat. Daarom gek dat ie interstellar ineens zo kritisch benadert en een recente SF film als Lucy, met écht wetenschappelijke kul, belachelijke plot en subplotjes en dramatisch acteerwerk van de hoofdrolspeelster wél serieus nam en met 4 of 5 sterren heeft beoordeeld. Misschien kan hij eens uitleggen hoe dat zit?
Ik vind trouwens beide films (Lucy en interstellar) heel matig.
davert89
Prima vermaakt met deze film. Het thema sprak mij op voorhand al aan, en ik vond de uitwerking uitstekend. Het deed me ook sterk denken aan een soort moderne versie van Contact.
huiguh
Had hier veel van verwacht, maar wat een tegenvaller was dit zeg! Het is mij een raadsel waarom dat de film 169 minuten moet duren, scheelde weinig of ik viel in de bios in slaap. Er gebeurt bedroevend weinig, en de gerenommeerde cast (vindt Matthew McConaughey toch echt een top acteur) bakt er ook weing van. Volledige miscasting.
jurrian22
Paar weken geleden heb ik deze film gezien in de bioscoop en ik zat ook een heel lang te wachten op deze film. Ik ben ook een echte Nolan fan. Ik was in het begin een beetje bang dat deze film zou tegenvallen omdat hij tot nu toe alleen maar goede films heeft gemaakt, maar dat was voor mij totaal niet zo. Top film. De muziek was ook echt klasse.
Arjan480
Interessante film. Je moet wel je hoofd erbij houden en blijven nadenken. Het gaat best wel over natuurkundige onderwerpen (verzonnen want kwam niet altijd even geloofwaardig over). Geweldige acteer prestatie weer van Matthew McConaughey. Het einde had wellicht iets beter uitgewerkt kunnen worden.
Richardus
Ik vind trouwens beide films (Lucy en interstellar) heel matig.
Als je mijn recensies op beide films zorgvuldig leest en naast elkaar legt, wordt het je best duidelijk. Niet zo'n zin mezelf te herhalen, sorry.
VincentL
Interstellar
Eigenlijk waren de kritieken op deze film voor mij de aanleiding om hem te gaan kijken. Ik was erg benieuwd naar de prestatie die Nolan neerzet. En voor het eerst in tijden kan ik weer eens de volle pot voor een film geven. Een intergalactische ervaring komt overweldigend op je over. Een bioscoopervaring die je geld waard is.
De vrije lange speelduur leek aanvankelijk een struikelblok. Het is alles behalve. Je reis waarvoor dit sterrenstelsel niet groot genoeg is kan niet lang genoeg duren. Het is fantastisch hoe (relatief) klein Nolan begint en dat groots weet uit te werken. Het verhaal is ietwat ingewikkeld en vereist aandacht, en naarmate de reis vordert wordt de geloofwaardigheidsfactor lager. Misschien het enige kritiekpuntje, maar Nolans creativiteit gaat wetenschappen te boven. De ontwikkeling van het plot is ijzersterk en met een aardige afsluiter ga je goed de bios uit. Fantastisch verhaal!
Het acterend vermogen ligt gewoon uiterst hoog in deze film. Ondanks dat zit er een klein slippertje tussen. Matthew McConaughey heeft een onuitstaanbaar accent, maar acteert fantastisch. Hij bezit alles gewoon hier. De juiste dramatiek, een goede heroïek, een gezonde arrogantie en daarnaast een prachtige nederigheid. Samen met Anne Hathaway staat er een stevig fundament. Hathaway speelt ook een puike rol.
Een klein minpuntje vond ik Matt Damon. Hij steek een beetje mager af naar McConaughey en Hathaway. Teven gaat zijn personage een behoorlijk slecht uitgewerkte transformatie door. Damon weet daaraan ook geen invulling te geven.
Visueel is de film echt overdonderend. Ruimte heeft de mens immer gefascineerd en Nolan speelt perfect op die fascinatie in. Elk aspect is geweldig ingevuld. De verstofte aarde, met een mooie referentie naar Steinbecks 'Druiven der Gramschap', is al een wereld an sich. De leegte daarna is overweldigend. Nolan voegt af en toe een oorverdovende stilte in. De eerste minuten in de ruimte zijn imponerend. De gehele zaal, die vrij vol was, was muisstil. Sterk.
Ik heb niet genoeg ruimte om én een redelijk stukje te schrijven én te verwoorden wat ik van Interstellar vind. Een werkelijke kijkervaring.
De volle mep, 5.0*
Rayveen
Zojuist gedaan en het wordt me niet duidelijk. Wat je bij Lucy fantastisch vindt vind je bij interstellar kul. Neem maar van mij aan dat Lucy 100 % hollywoodwaardig prul is, en interstellar hollywoodprul met tenminste nog een paar kwalitatief hoogstaande scènes. En iig een hoofdrolspeler die kan acteren (itt Johansson als Lucy). Je kan onmogelijk de ene SF prul met slechts 1 ster en de andere met maar liefst 4,5 sterren beoordelen (4,5 lijkt me ook meer iets voor space odyssey 2001). Althans, niet als je nog serieus genomen wil worden als 'recensent' . Maar daar ligt ook vast je ambitie niet.
Donkerwoud
Recensiemeter. Voor alle beschouwingen over uw medegebruikers.
Rayveen
haha. Zal me verder inhouden, maar ik vond dit gewoon te absurd om onbesproken te laten. 1 ster voor interstellar met oa de kritiek dat de wetenschappelijke theorietjes niet deugen (terwijl die film nog samen met een topwetenschapper in de astronomie is opgesteld) tegen 4,5 sterren voor prul als Lucy waar echt elk wetenschappelijk 'feit' aantoonbare nonsens is. En die laatste film dan toch nog serieus nemen ook ( wat gebruiker Richardus deed in zijn recensie). Dan ben je toch een beetje raar aan het recenseren, of niet soms? lol
We vliegen allemaal wel eens volledig uit de bocht, dus het is vergeven.
Rayveen
Overigens; iedereen met referentiekaders in de cinematografie die Interstellar meer dan 3,5 sterren geeft is toch ook van het padje af?
Als je 18 bent en nog niet verder bent gekomen dan Star trek, ala, maar anders..
De_Hollander
Tegenvaller, wat was het saai. Met de muziek probeerde ze het spannend te maken maar het was niet spannend. Het verhaal nop, veel gekeutel.
Ik had een heel andere verwachting over deze film.
Ik was bijna uit de bioscoop weggelopen.
horizons
Liever van het padje af dan zo'n onzinnige elitaire opmerking moeten maken.
justforuse
Liever van het padje af dan zo'n onzinnige elitaire opmerking moeten maken.
Elites worden gevormd door de massa en wel doordat de massa er hunkerend doch vruchteloos aansluiting bij probeert te vinden.
wibro
Niks mis mee met de wijze hoe Richardus zijn recensie onderbouwt. Hij zegt gewoon eerlijk hoe hij deze film vindt. Hij had het ook af kunnen doen met de simpele uitdrukkingen "Bagger" of "K*t Film", maar dan is het bij de users die deze film de hemel in prijzen ook weer niet goed. Helemaal ongelijk heeft Richardus trouwens niet. Deze film moest het voor mij helemaal hebben van het visuele, maar qua verhaal stelde het niet veel voor, maar dat laatste is een manco waaraan veel S/F films lijden.
jipt
Hoe langer ik over de film nadenk hoe negatiever mijn mening. Had gehoopt terug te denken aan de mooie sci-fi omgeving en het avontuur maar het enige wat in mijn gedachte opkomt zijn de plotgaten zo diep als de Grand Canyon en de ééndimensionale personages. Zeker zo'n enorme Hollywoodproductie hoort niet te kampen met zulk slechte uitgewerkte aspecten. In plaats van een een groot episch avontuur is het hierdoor een logge onsamenhangende film geworden. Zelfs de geluidsmix was verkeerde afgesteld. Haal er maar een puntje af. 2*
Donkerwoud

chiel1971
- 2009 stemmen
Schitterende film! Mooie beelden, spannend verhaal en uitstekend acteerwerk. Aanrader!
horizons
Zelfs de geluidsmix was verkeerde afgesteld.
Kleine opmerking: dat was een bewuste keuze. Kan je het mee eens zijn of niet natuurlijk.
manic2001
Ik was erg tevreden met deze film
Zoals elke Nolan, sterk geschreven, goed geacteerd, interessant verhaal, mooi in beeld gebracht, mindfucking... Over het algemeen is het woord "indrukwekkend" denk ik een goede omschrijving.
Het is niet een van Nolans beste films, maar slecht is hij ook zeker niet!
NYSe
Zoals elke Nolan, sterk geschreven
Kan me in alles wat je schrijft goed vinden, behalve dit aspect... Vond dit, samen met Inception, juist één van zijn minst sterke scripts hebben.
Z_lein
Aan iedereen die denkt dat deze film vol met natuurkundige fouten zit moet maar even dit filmpje bekijken ; Lieven Scheirre - Interstellar
Films als Gravity en Armageddon, die zitten vol met fouten. Christopher Nolan heeft bij het maken van Intersellar de enige echte Kip Thorne in dienst genomen om elk, maar dan ook elk klein detail in de ruimte er natuurkundig zo echt mogelijk te laten uitzien. Als je het mij vraagt is dit een kast van een film, enorm van genoten!
DiDa
Helemaal mee eens! Fantastische film en bedankt voor de link!
Martoi
Ons eigen kunnen. Alles dat er in onze macht ligt als mens.
john mcclane 2
gisteren gezien,en vandaag blijven hangen.vaak een goed teken.
dit is een geval : love it or hate it.
ik had wel meer visuele spektakels willen zien.maar dat valt op zich tegen.
zet die verwachtingen dus niet te hoog! het ziet er mooi uit.maar niets uitzonderlijk.'
het verhaal daarintegen is zeer diep.soms lastig.en het vereist dat je je open stelt voor onverklaarbare dingen.'
vragen wat is tijd,en hoeveel dimensies zijn er mogelijk zijn de kern van de film.
maar ook zwaarte kracht speelt een zeer belangrijke rol.
maar eigenlijk moet je dat vooral zelfs beoordelen: en als het kan in de bios!
De film duurt behoorlijk lang.maar vraagt elke minuut om je aandacht.
de ruim drie uur lange speeltijd.is zo voorbij.
De soundtrack was een misser helaas. hans zimmer die vaak samenwerkt met Nolan,is te nadrukkelijk aanwezig.en soms alleen hard lawaai.
Zimmer heeft een behoorlijk aantal soundtracks op zijn naam staan.dit is op zijn zachts gezegd zeker niet zijn beste.
Maar zeker een aanrader.
De meeste films weten je niet meer te verrassen tegenwoordig.( vind ik tenminste)
Maar Nolan durft risico's te nemen.en dat is zeldzaam!!!
mocht je het einde toch niet helemaal kunnen bevatten.of het toch nog eens helder verwoord willen hebben.
deze australier legt het uit.
horizons
Dat was een bewuste keuze. Ongeveer honderd artikelen over en interviews.
jipt
Zou ik ook zeggen. Kan je hett specifieke artikel / interview geven?
DwarreI
Ons eigen kunnen. Alles dat er in onze macht ligt als mens.
Werd ik erg bij bepaald tijdens het kijken van 4 Elements, dikke aanrader.

'Interstellar' komt naar Netflix: 'Zo'n ambitieuze blockbuster neerzetten verdient alle lof'

'Interstellar' is morgenavond (17 februari) op de buis: 'Beste film die ik in jaren heb gezien'

De tijd vliegt: deze vijf sterke titels vieren dit jaar hun tiende verjaardag

De tien best beoordeelde films van de jarige Matthew McConaughey (54)

The Dark Knight

Joker
Misdaad / Drama, 2019

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
kunstmatige intelligentienasatime warpruimtevaartuigexpeditiontoekomstwormholeruimtereisfaminetijdreizenblack holedystopierace against timequantum mechanics ruimtereddenfamilie relatiesfarmhouserobotastronautwetenschapperalleenstaande vaderboerspace stationimaxspace adventuretime paradoxtime-manipulationvader dochter relatie2060sjourney to the future cornfieldtime manipulation provocativeawestruck