• 9.379.415 stemmen

Genre: Sciencefiction / Mystery

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Matthew McConaughey, Jessica Chastain en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,7 (2.474.093)

Releasedatum: 6 november 2014

Plot Interstellar

"Mankind was born on Earth. It was never meant to die here."

In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.

avatar van maurice32

maurice32

Voor de eerste keer gezien vandaag op prime Amazon en ik vond hem zeer goed, heb genoten

avatar van etherman

etherman

TARS When Interstellar 2?

Tars: that's impossible

ME: no, it's necessary

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Na al die jaren voor het eerst gezien. Op 1 of andere manier kwam ik er niet aan toe.

EN WAT HEB IK DAAR EEN SPIJT VAN!

Wat een goede film is dit. Hou ik echt van. Goed verhaal, mooi acteerwerk en wat een vette beelden.

Film nog niet gezien? Trek je niets aan van al dat gezeur hier en geniet zoals genieten bedoeld is.

avatar van Gish

Gish

Herzien en weer op het puntje van mijn stoel gezeten. Spannend en meeslepend SF drama met een sterk verhaal en geweldige special effects. De scènes op die eerste planeet zijn prachtig en dan moet het verhaal eigenlijk nog beginnen. Laat je zonder veel na te denken meenemen in dit avontuur. Mooi werk van Nolan.

avatar van stefan dias

stefan dias

Gezien op tv (helaas) en wat een verpletterende ervaring had dit in de bioscoop kunnen zijn.

Dit is SF op zijn best, als je enerzijds wil een hoop klinkklare nonsens, maar als je anderzijds wil een geweldige trip: dat is het vooral bij het hoogtepunt van de film. Als Cooper in het zwarte gat gezogen wordt en gewoon moet loslaten. Dat moet je als kijker dan ook maar doen: gewoon loslaten en meegaan in die waanzinnige trip. Omdat we natuurlijk onmogelijk kunnen weten wat er zich exact in zo'n zwart gat afspeelt (buiten alles verpletterende zwaartekracht (dacht ik), maar dit terzijde) is het dan ook niet zo veel Science, maar wel veel Fiction. En die is prachtig, die griezelige eindeloze maze, is wondermooi. Toen had ik me ook al lang overgegeven (ook omdat de prachtige muziek daar mooi bij helpt) en was het puur genieten, zonder dat ik te veel met betekenis moest bezig zijn of verhaallijntjes probeerde te volgen. Go with the flow!

De epiloog is dan ook, hoe kan het anders, redelijk anti-climax, met daar nog een Hollywoodiaanse hint voor een sequel achteraan: de redding van Brand.

Scores geven is redelijk zinloos, want op een gegeven moment zit hij vol op de 5 sterren. Op zich meer dan de moeite waard. Misschien ooit nog eens in de bioscoop meepikken en dan van in het begin mijn ruimtepak stevig dichtklikken, -ritsen, aangespen… hoe zeg je dat?

avatar van CocoNutz_IV

CocoNutz_IV

Phoe, wat een behoorlijk lange zit was dit. Ik ben altijd wel te porren voor films met een interessant verhaal en veel dialogen. Als er nog een stukje over de ruimte in zit, vind ik het helemaal prima. Bij deze film met lange speelduur heb ik toch een poging gewaagd gezien de hoge scores op Moviemeter en IMDB.

Maar in deze film gebeurt er helemaal niks waar ik enig plezier of tevredenheid uit kon halen. Een tergend saaie bedoeling, zowel qua verhaallijn, als dialogen en beelden. Ik dacht dat er na ongeveer 40 slaapverwekkende minuten wel wat beters zou komen en die hoop had ik al helemaal na de eerste landing. Maar helaas, de saaiheid ging van kwaad tot erger. Belachelijk zonde van mijn tijd dit.

avatar van =EL!ZE=

=EL!ZE=

Ik snap geen snars van de film maar toch is hij de moeite waard om te bekijken

avatar van F.Lombardo

F.Lombardo

frans123 schreef:

Voor degene die de film ""begrijpen"...en ik niet volgens hen ;

" Een zwart gat is een gebied van het heelal waar de zwaartekracht zo groot is , dat er niets aan kan ontsnappen, zelfs geen licht ".

Gewoon even googelen en dan pas mij aanvallen.

Btw ik wist dit al...hoefde het niet op te zoeken,.

Het gaat niet over een zwarte gat, maar over een wormgat, dat zijn 2 verschillende dingen

F.Lombardo schreef:

Om door een wormgat te gaan, moet je eerst door een zwart gat....daaruit ontsnapt niets.!! Dus onzin.

avatar van horizons

avatar van horizons

horizons

Je krabbelt al terug...

Waarvan?

Al springen er roze dino's uit een zwart gat, als de film er beter van wordt mag dat.

avatar van harm1985

harm1985

Nu ben ik sowieso een fan van Nolan (tijdens de Lockdown ook eindelijk Memento gezien), maar deze film zit weer erg goed in elkaar. Men heeft zijn best gedaan (als ik imdb mag geloven) om de wetenschap zo goed als nogelijk te laten kloppen. Tel daarbij op een stukje drama, wat tijdreiselementen en ruimtereizen en je hebt zo een 4,5* te pakken. Lang geleden dat een film me zo lang heeft weten te boeien. Enige minpunt is het stukje met Matt Damon, komt als een wat gekunsteld spanningsmoment over.

avatar van Edgar Davids

Edgar Davids

Deze film is episch. Ik twijfelde tussen 4,5 en 5 maar ben nog een beetje aan het nagenieten, wat ik vrijwel nooit heb en wat voor mij nu een 5 maakt. Wat een spektakel. De film laat in alles weten groots te willen zijn en over the top wordt bij vlagen niet geschuwd. Dit vind ik passend bij een film over dit onderwerp. Voor eenieder die zich zorgen maakt over of dit wel/niet realistisch is raad ik het boek 'Antwoorden op de grote vragen' van Stephen Hawking aan. Een beetje voorkennis over het onderwerp doet deze film namelijk, in tegenstelling tot wat hier nog wel eens beweerd wordt meer goed dan kwaad. Ik vond het verhaal erg goed te volgen, ook wanneer het over de kwantummechanische en kosmologische onderwerpen gaat.

Een film die je over het onderwerp laat nadenken door een vrij realistisch (dit betekend niet dat de film een voorspelling is die ooit uit zal komen) beeld te geven van een mogelijke toekomst en een kolonisatie van een andere planeet. Audiovisueel doet deze film mee met de allergrootsten, wat een soundtrack en wat vet in beeld gebracht en gemaakt allemaal. Er doen veel grote namen mee die allemaal goede acteerprestaties neerzetten, McConaughey is in zeer goede vorm en de acteurs zijn goed gecast. Over de hele film gezien vond ik het intermezzo met het personage van Damon het enige stuk dat niet van topniveau is, ook is het uiterste einde van de film typisch Hollywood wat bij vaker kijken wat storend kan zijn. Al met al 1 van de beste films die ik de afgelopen tijd gezien heb, wat vet.

Trouwens ook fantastisch dat ze hun eigen R2D2 hebben.

avatar van EdjeHELL

EdjeHELL

Vanavond voor het eerst herzien op de thuis cinema (eerste keer in de bios in 2014) en wat een film weer zeg, geweldig. Ik ben zeker een fan van Nolan. Prachtige beelden, soundtrack, en je wordt zo in de film gezogen dat ik alles om me heen vergeet (ik was het meeste al vergeten, behalve dat Cooper de geest in het begin was die met Murphy communiceerde
Samen met The Matrix de films waarbij ik een enorm verlangen had over hoe de film zal aflopen.
Vijf sterren van mij.

avatar van napoleonaust

napoleonaust

De beste ruimtefilm die er is. Audiovisueel misschien wel de mooiste film aller tijden. McConaughey in absolute topvorm en een (tot op zekere hoogte) realistisch en ontzettend boeiend verhaal. Uiteraard zullen we nooit een wormgat vinden, maar dat maakt het idee van interstellair reizen (of in deze film feitelijk intergalactisch) niet minder boeiend.

Wat een avontuur. Deze film heeft mij een peperdure telescoop doen kopen en van mij een amateur-astronoom gemaakt. Zoals velen vond ook ik het einde niet fantastisch, en eigenlijk best wel onbevredigend (wat mij betreft had de film mogen stoppen op het moment dat Cooper het zwarte gat in werd gezogen), maar gezien de torenhoge kwaliteit van de rest van de film geef ik dit ongeëvenaarde meesterwerk toch de volle vijf sterren. In het SF-genre is dit in mijn ogen de nummer 1, op eenzame hoogte.

avatar van Majix

Majix

De film begint met een scene, die pas aan het einde van de film duidelijk wordt en dan weer wordt laten zien. Dit zorgt voor een compleet verhaal, waar ik erg van houd.

De film kreeg hoge recensies, waardoor ik er nieuwsgierig naar werd en het zelf wilde kijken. Het begin van de film zorgde ervoor dat ik erg nieuwsgierig werd naar de rest naar de film. Maar zodra de man in de ruimte was, begon ik de film aan de deprimerende kant te vinden. Bovendien waren er vaak ongemakkelijke shots van de ruimte, waarbij geen geluid was. Ook vond ik het opmerkelijk dat de film de hele tijd op wetenschap was gebasseerd, maar het laatste stukje begon meer fantasie te worden. Wat opzich niet erg is, maar wel als het grootste gedeelte van de film de wetenschap centraal staat. Verder miste ik een beetje de connectie met de mensen.

Wat wel uitstekend is gedaan, is de manier hoe ze de relatie tussen de hoofdpersoon en zijn dochter laten zijn. Verder is het verhaallijn goed en zit er een heuse plottwist in. Ook geeft de film een nieuwe perspectief op de genre, met een verhaallijn die nog nooit eerder is gedaan.

Dus het is een redelijke film, die je zeker een keer gezien moet hebben. Maar het is niet mijn soort film.

avatar van napoleonaust

napoleonaust

Majix schreef:

Dat komt doordat wij in de ruimte geen geluid kunnen horen, omdat het geluid nergens naartoe kan. Leuk wetenschappelijk detail

avatar van wimaroca

wimaroca

Niet echt mijn ding,op het laatst door die boekenkast kijken

zal wel aan mij liggen,maar zo'n films liggen me niet

Ik zal nog 3 sterren geven omdat het wel mooi gefilmd is,maar het verhaal...nee

Even googelen en je kan er over mee praten....

Is natuurlijk fictie. Daarnaast is een zwart gat niet letterlijk een gat. Het is een ster met een extreme dichtheid dat is uitgedoof.

Seifer schreef:

Een zwart gat is geen massa

Een zwart gat is geen massa

Zeker wel. Maar hoe kom je erbij dat het niet zo is?

napoleonaust schreef:

Ja en nee. Als er iets botst tegen je ruimteschip dan hoor je wel geluid, omdat het geluid zich dan via het materiaal van het schip verplaatst.

Seifer schreef:

Zeker wel. Maar hoe kom je erbij dat het niet zo is?

ja je hebt gelijk...ik dacht dat het "'ruimte was met niks...De naam is verwarrend

Ik las een keer dat uiteindelijk alles zal verdwijnen in zwart(e) gat(en) alles wordt opgeslokt, ook licht.

avatar van De filosoof

De filosoof

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de grote natuurkundige theorieën en vorig jaar heb ik een stuk geschreven over Einsteins relativiteitstheorie met daarin - uiteraard - ook aandacht voor zwarte gaten en wormgaten (waar de film Insterstellar over gaat). Ik ben geen natuurkundige maar ik denk dat ik de basis van de theorie heb begrepen en zoals Einstein al zou hebben gezegd: '"Als je het niet eenvoudig kunt uitleggen, begrijp je het niet goed genoeg." Welnu, hier is mijn - hopelijk eenvoudige - uitleg:

Het basisidee van Einsteins relativiteitstheorie – Apollinische essays - apollinischeessays.wordpress.com.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Bedankt voor het delen. Het enige dat ik ervan opgevangen heb is dat ‘eenvoudig’ ook een relatief relatief begrip is. .

Maar ik heb dan ook niet de verregaande kennis en superieure intelligentie die frans123 heeft.

avatar van Lavrot

Lavrot

Voor degene die toch iets meer behoefte aan eenvoud hebben: een zwart gat is een object in de ruimte met een massa die zo groot is dat de kromming van de ruimte-(tijd) zo sterk is dat zelfs licht er niet uit kan ontsnappen. In wezen is het dus een onzichtbaar object dat door allerlei verschijnselen rondom het object zijn aanwezigheid verraadt.

Nog een opmerkelijk gegeven: buiten de begrenzing van het object (de bolvorm) bevindt zich een waarnemingshorizon. Maw het object is dus kleiner dan zijn onzichtbaarheid en de verschijnselen eromheen. Best wel raar, zo'n zwart gat.

O ja, er zijn (sinds kort) heuse echte foto's van zwarte gaten, in die zin dat de verschijnselen eromheen aantonen dat ze werkelijk bestaan. Kip Thorne, de natuurkundige, heeft voor deze film zijn steentje bijgedragen om een en ander in (fictief) beeld te vatten.

Voor de geïnteresseerden: A brief history of black holes.

avatar van Remzy

Remzy

Hollanders. Wat een verschrikkelijk volkje zijn we toch. Zelfs al op moviemeter zie je meest verschrikkelijk onintelligente reacties voorbij komen. Niet dat ik superslim ben…en moet je nagaan…zelfs met mijn gemiddelde intelligentie vallen de onintelligente reacties op! Tuurlijk mag hier iedereen zijn eigen mening spuien! Ik dus ook!

Hele goede film…sterk verhaal met meeslepende momenten en realistische special effects.

Vind je dit helemaal niks? Dat ben je geen fan van inhoudelijk sterke films maar meer van vin diesel of Steven segal (als jezelf oud genoeg bent om te weten wie dat is) denk ik dan..

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Wat een behoorlijk onintelligente opmerking, om op basis van meningen en film-ervaringen (en vooral smaak), Nederlanders als een verschrikkelijk volk te zien die kritisch zijn op een film, bij deze op InterstellarSorry, ik kom niet meer bij

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Remzy schreef:

Wat een kolder. Ik hou gewoonweg niet van de veel te overschatte Nolan. Daarnaast hou ik wel van Kubrick, Spielberg, Lynch, Fincher en dat soort topregisseurs. Nolan is echt een regisseur van deze tijd: We proppen wat onzin in een film, geven er een paar draaien aan en voila: weer een film die totaal niet te kijken is. Zoals al zijn films. En ik hou niet van Steven Seagal. (want zo schrijf je zijn achternaam) Het is een kwestie van smaak en over smaak valt gewoon niet te twisten. Daar hoef je niet zo denigrerend over te doen.