• 9.378.371 stemmen

Paranormal Activity: The Marked Ones (2014)

Horror | 84 minuten / 101 minuten (unrated versie)

Genre: Horror

Speelduur: 84 minuten / 101 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Christopher B. Landon

Met onder meer: Molly Ephraim, Richard Cabral en Andrew Jacobs

Releasedatum: 2 januari 2014

Plot Paranormal Activity: The Marked Ones

"Once Marked It Is Already Too Late."

Na de dood van zijn buurvrouw, begint Jesse rare en vreemde dingen mee te maken, die niet zomaar te verklaren zijn. Het duurt niet lang tot hij ontdekt dat hij gebrandmerkt is, door een demonische entiteit. Het is een kwestie van tijd, voor hij helemaal onder de invloed van deze entiteit zal zijn....

avatar van Daan258

Daan258

Theunissen schreef:

P.S. de Nederlandse vertaling was overigens wel geinig, in de film werd zeer regelmatig "Fuck" gezegd en dit werd dan gewoon letterlijk vertaald als "Neuken"

Had precies hetzelfde, vond het juist zwaar vervelendXD

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

canton75 schreef:
dus deze heeft niks met de reeks te maken of juist weer wel en klinkt misschien dom maar wat houd rip-off dan in

Een prequel is een voorgaande geschiedenis.
In dit deel zal er een gebeurtenis plaatsvinden die in verband wordt gebracht met Paranormal Activity (2007)
Echter lopen de verhaallijnen bij de PA-films sowieso door elkaar.
Het beste is gewoon om niet teveel na te denken.
De rol van Katie Featherston is in dit deel piepklein.
Haar personage zal in " Paranormal Activity 5 " weer groter worden.
Van wat ik heb begrepen zal dit deel weer aansluiten op Paranormal Activity 4 (2012)

Ik kan me voorstellen dat het inmiddels voor de meesten een uitgemolken reeks is, maar de echte fans kunnen er geen genoeg van krijgen.
En zolang Katie meedoet, blijven de films het bekijken waard.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik moet zeggen het begin van de reeks begon goed,daarna werd het wat minder maar nu vind ik de laatste twee wel weer tof...en ben wel erg benieuwd hoe het verder gaat..

Eindelijk volledig gezien.

3 maand geleden al in de bioscoop gezien, tot het geluid uitviel zo'n 10 minuten voor het einde. Een stapeltje van 4 sorry-tickets moest toen de irritatie wat verzachten, maar blijf het toch een droeve bedoening vinden. Daarom deze maar lekker gedownload.

Blijkt dat er ook meteen wat extra scenes inzitten. Alleen daarom begin ik het ook steeds vervelender te vinden om 10EUR neer te leggen voor een kaartje. Wat maken die 10 minuutjes nu (behalve natuurlijk weer een hoop geld dat de fans neerleggen voor de DVD zodat ze die extra 10 minuutjes kunnen zien). Schaamteloze geldklopperij.

Soit, deze spin-off is wel een stuk beter dan de originele reeks. Niet echt veel spannender, maar de setting is leuker en de twee hoofdpersonages zijn best geinige kerels. Eerste uur is leuker dankzij het kattekwaad dan dat het spannend is, maar het werkt wel.

Scene met de zwarte spiegel ontbrak in de bios maar vormt toch wel zo'n beetje de kern van de film. Naar het einde toe wordt het allemaal wat spanneder, echt eng of benepen wordt het alleen niet. Toch is het een aardige toevoeging op een reeks van films waar je telkens maar een glimps van het overkoepelende verhaal krijgt.

avatar van canton75

canton75

Ik vond dit deel echt niet zo slecht het is wel even wat anders en kan niet wachten op het volgende deel

avatar van Mythikal

Mythikal

Zwakste deel van allemaal. Ook was dit meer over hoe en waarom en was het allemaal zo braafjes. Misschien omdat het zo puberachtig was?

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Ik vond de luchtige / humoristische invalshoek van deze film wel verfrissend eigenlijk. Echter hebben ze nu alles wel uit de kast getrokken wat betreft paranormale activiteit waardoor ik vrees dat nieuwe films van deze reeks nooit meer hoger dan 3* zullen scoren bij mij. Ik hoop dat de makers het tegendeel kunnen bewijzen.

avatar van Edie

Edie

Slecht, behoorlijk slecht.. Prima film voor 14 jarige giechel meisjes, maar toch niks om een avond leuk mee te vullen? Nu ben ik sowieso geen fan van PA, maar persoonlijk vond ik de 3e dan toch het meest sterke, dit deel had wel hier en daar een leuk moment (spannend wordt het overigens nergens, maar daarvoor kijk ik toch een horrorfilm?) maar dat is op een halve hand te tellen.

Niet zo vreemd ook dat deze het het slechts deed in de box office, hopelijk is dit het einde van PA.

avatar van rep_robert

Had weinig verwachtingen, maar dat viel uiteindelijk wel mee. The Marked Ones heeft het eerste gedeelte een luchtige toon, wat ervoor zorgt dat de hoofdrolspelers sympathiek overkomen en de film ook alles behalve langdradig oogt. Iets wat nog wel een probleem kan zijn in het handycam genre betreft de opbouw. De spanning wordt verder gestaag opgebouwd en de onderhuidse spanning is continu aanwezig. Er zitten een aantal scares in die effectief zijn en in mijn ogen niet goedkoop ogen. Wel is het jammer dat het drietal de problemen wel zelf opzoekt(de zwarte spiegel, inbreken in het huis van de dode onderbuurvrouw), hier kan toch wel iets anders voor gevonden worden?

De climax op de boerderij is ook spannend(zelfde boerderij als deel 3?) en in tegenstelling tot een boel anderen hier vind ik de verwijzing naar deel 1 wel een beetje flauwtjes, goedkoop en bovendien ook erg onnodig. Er volgden op dat moment i.i.g. geen oeh's en ah's door de woonkamer.

Indien het einde niet zo goedkoop een link probeerde te leggen met deel 1 en meer de nadruk op deel 3 had gelegd had hier een halfje meer ingezeten. Het oogt gelukkig verder niet als een simpele cash in film.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Ben gewoon fan van dit soort films, niet meteen kei hoge verwachtingen na enkele recensies en omdat het al het zoveelste deel is. Maar is bij deze meer dan reuze meegevallen. Begin is redelijk rustig en vrij gemoedelijk, maar zowat in de helft zat ik toch goed aan het scherm gekluisterd en liet het mij niet meer los tot het einde En ja voor sommigen is dit weer de zoveelste in het rijtje van geest/paranormaal-filmpjes, maar niks mis mee als ze goed zijn en als het uwe smaak is. Een 8/10

wow....

Deze film brengt zo veel in me los... komt mede door me verleden.

Laat ik beginnen dat je hier in moet geloven / open staan om al de emoties te kunnen voelen in deze film.

Geloof je er niet in dan heeft het weinig zin om het te kijken omdat je niet die impact ervaart.

Maar oke de film ... :

Het begint heel rustig , relax met zo nu en dan wat humor.

De spanning wordt erg netjes opgebouwd in de film.

Je leert de personages kennen als normale / gelukkige personen die relax in het leven staan.

Totdat het verhaal echt gaat beginnen.

Hij wordt langzamerhand voorbereid om vervolgens volledig overgenomen te kunnen worden door de demon.

Wat in het begin als onschuldig lijkt , wordt beetje bij beetje omgeturnd naar iets uiterst kwaadaardigs.

Iets duivels wat bijna iedereen persoonlijk raakt in zijn omgeving.

De acteer prestaties zijn naar mijn mening van een erg hoog niveau.

Schrikmomenten zijn zeer aanwezig in de film wanneer je het in het donker met luid geluid zit te kijken.

De verhaallijn 'dus hoe het word opgebouwd' klopt voor mijn gevoel totaal, met alleen maar logica erin.

Dit was naar mijn mening echt een top film.

Maar dit zal per persoon erg verschillen omdat de 1 er in gelooft en de ander niet.

Ik kan kijken naar Saw , Hostel , Evil Dead , Texas Chainsaw ' voorbeelden' wat ik allemaal top horror films vindt met een hoop spanning , gore en emoties.

Maar deze film ... heeft veel meer met mij gedaan, waarschijnlijk omdat ik er voor open sta.

Iedereen heeft ze eigen persoonlijkheid , gevoel en emoties - daardoor ook ze eigen mening.

Mijn mening is dat deze film voor mij overweldigend was / is.

Ik geef daarom deze film 5 sterren ' dus een 10 ' omdat het bij mij past en op een hele... bijzondere manier binnen is gekomen.

avatar van Corcicus

Corcicus

red devil schreef:

Deze film brengt zo veel in me los... komt mede door me verleden.

Lol, je moet inderdaad een verleden als heks of tovenaar achter de rug hebben om emoties gewaar te worden in deze film.

red devil

Wat ik hier zeg is dat ik zelf ook dingen heb ervaren in mijn jeugd die... niet te verklaren zijn.

Vanzelfsprekend of je zoiets heb meegemaakt of niet, kan je het alsnog een top film vinden en alle emoties ervaren, dat is niet meer dan logisch.

Mijn mening is alleen omdat ik ook... bizzare dingen heb gemaakt, dat daardoor de impact van de film erg hoog ligt bij mij omdat ik me erin kan verplaatsen.

Dus de emoties die ik voel in deze film is niet te vergelijken met die van jou.

Bedoel het niet arrogant of negatief, het is gewoon... anders.

Greetzzzz

* Zie het anders zo, dat 2 mensen een film zitten te kijken over de tweede wereldoorlog.

Degene die er bij was zal hele andere emoties voelen dan de persoon die er niet bij was.

De impact van de persoon die er bij was zal daardoor heel anders binnenkomen omdat hij er gerelateerd aan is.

avatar van Theunissen

red devil schreef:

Wil je erover praten

Nee totaal niet nodig

Had ook beter moeten weten door het niet in mijn recensie neer te zetten.

Ten eerste omdat de meeste er geen begrip voor ( kunnen ) hebben.

Ten tweede omdat het niks met de film te maken heeft.

Maar goed ... zal voortaan beter nadenken over wat ik schrijf.

avatar van Jimske

Jimske

Ik ga hem zo kijken; ben namelijk wel erg benieuwd geworden na die recensie van Red devil... to be continued.

avatar van Marcel1971

Marcel1971

De eerste 2 Paranormal Activity films waren nog spannend. De serie begint nu wel erg uitgekauwd te raken. Meeste schrikmomenten waren voorspelbaar, het verhaal is flauw en toch heb ik hem helemaal uitgekeken. En dat terwijl footage films niet mijn ding is. 2 sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Ondanks het feit dat er al meerdere delen zijn in de paranormal Activity, blijft bij dit deel toch wel een zeker niveau gehandhaafd. Uitstekend uitgevoerde found footage film. Het verhaal zit prima in elkaar, en de film is bij vlagen erg spannend. Ook is het acteerwerk overtuigend. 3,5 Ster.

avatar van Jimske

Jimske

Dit was een heel andere insteek van de paranormal activity reeks dan zoals we kennen. We volgen nu meer een persoon, dan dat er ter plaatse wordt gefilmd. Een beetje à la -Rec- films. Alleen vind ik de uitwerking niet altijd even sterk, en het is ook lang wachten vooraleer er wat gebeurt. De film doet overigens ook denken aan Chronicle, aangezien de hoofdpersonage plots beschikt over onverklaarbare krachten... dat stuk vond ik niet passen in deze film en haalt het niveau daardoor wat naar beneden. Het mysterieuze aspect blijft in deze film ook sterk achterwege, en dat vond ik net zo leuk aan de andere delen. Er zijn te weinig spannende momenten. Wat overbijft is een vrij matig aftreksel van andere (en betere) films, die ook nog eens meer vragen dan antwoorden aanreikt. Ik kan deze film ook niet volledig afstraffen aangezien ik het thema me wel boeit en ik bleef kijken tot het einde. Desalniettemin vond ik dit het minste deel en krijg van mij een 5,5 op 10 of afgerond naar 2,5* wegens teveel negatieve punten.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Van mij mag de P.A reeks nog wel even doorgaan,ik blijf het allemaal erg fascinerend vinden.

3 solide sterren van mijn kant voor dit deel.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ik ben een groot fan van de Paranormal Activity films, en ik was dus erg benieuwd naar de nieuwste telg in de PA familie. Helaas pakt The Marked Ones het allemaal iets anders aan, waardoor het nooit echt het Paranormal Activity gevoel kreeg.

Omdat het plot en het hoe en wat vrij snel duidelijk is word het op een gegeven moment meer een kat en muis spel dan een spannende thriller. Waar ik bij de vorige PA's nooit kon inschatten wanneer er iets ging gebeuren, was dat in dit geval vaak erg voorspelbaar. Jammer, want het verhaal op zich is erg interessant met betrekking tot de andere delen.

5/10 (IMDB)

avatar van DONUT

DONUT

Grappig dat wanneer ze in de kamer van Oscar waren...waar al die kranten knipsels aan de muur hingen van vermiste kinderen, er een een Nederlandse krantenknipsel tussen zat, met de tekst vermist uit Den Haag :-P

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik ben nooit begonnen aan de PA franchise en na vanavond weet ik weer waarom.

Op de één of andere manier komt dat hele found footage gebeuren niet goed bij me over. De eerste helft van de film gebeurt er gewoon te weinig, waardoor de verveling al heeft toegeslagen wanneer de pleuris uitbreekt. Men doet tijdens de tweede helft wel hun best om er nog wat engs van te maken, maar zelfs de 'grootste schrikmomenten' komen gewoon niet over.

Dat hele found footage gebeuren is niet voor mij weggelegd.

avatar van james_cameron

Geen officiëel vijfde deel, meer een zijsprongetje, net zoals Paranormal Activity: Tokyo Night dat was. De opzet is best leuk en de nieuwe locatie (ghosts in da hood!) voegt wel iets toe aan de franchise, maar net als deel vier richt de plot zich te veel op de mythologie en te weinig op het opbouwen van spanning. Er zijn ook veel te weinig memorabel enge momenten. Halverwege dreigt de film zelfs een soort halfbakken variant op Chronicle te worden.

avatar van mixmaster

mixmaster

aardig 5e deel van de PA reeks, het 1e deel blijft voor mij de beste, toch zaten hier ook weer een paar ''scary'' scenes in.

op naar deel 6 !

avatar van Waku

Waku

Misschien wel de meest griezelige en vooral meest verhullende editie van de "Paranormal Activity" reeks. Behoorlijk angstaanjagend filmpje die na een wat melig begin voor aardig wat hartkloppingen zorgt.

gebeurt. Maar goed, zonder camera geen film natuurlijk.

3*/3.5*

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Waku schreef:

Belachelijk idee natuurlijk dat men blijft filmen met zo'n handycam, wat er ook voor creepy momenten gebeurt.

Inderdaad, ik was meteen pleite geweest.

avatar van mnrk

mnrk

Deze PA film van Christopher Landon is wederom een creepy film...

Dat er deze keer vanuit de Mexicaanse cultuur gekeken wordt is weer eens wat anders en komt deze reeks zeker te goede...

Er zitten weer genoeg momenten in die gewoon "spannend/eng" waren en ook het terug komen bij het huis uit de vorige delen is goed gevonden en uitgewerkt...

De cast in deze film was ook op hun plek en gewoon goed voor deze film, je hoeft absoluut geen topacteurs hiervoor te hebben...

Laat maar weer een volgend deel komen hoor...

Paranormal Activity 5 (2014) - IMDb

avatar van edje555

edje555

Verslaafd aan deze film-reeks

Geniale deel, nu is voor mij deel 1 wat duidelijker, wat er nou precies afspeelde ( keuken )

nu aftellen voor deel 5

ik zeg...

laat maar komen, deel 6 ..deel 7

kom maar op.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Over deel 4 totaal niet tevreden. Gisteren met eigelijk geen verwachtingen toch deze film gekeken en tot mijn verbazing was deze zeer spannend! rustige opbouw maar na 10 minutjes ging het in een stuk door en heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten. Het verhaal blijft een beetje eentonig maar de schrik momenten en die actie momenten waren beter en langer achter elkaar. Deze film bleef mij boeien tot het laatste moment.

Hopen dat ze meer van dit soort films maken komende jaren !