• 9.377.328 stemmen

Paranormal Activity: The Marked Ones (2014)

Horror | 84 minuten / 101 minuten (unrated versie)

Genre: Horror

Speelduur: 84 minuten / 101 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Christopher B. Landon

Met onder meer: Molly Ephraim, Richard Cabral en Andrew Jacobs

Releasedatum: 2 januari 2014

Plot Paranormal Activity: The Marked Ones

"Once Marked It Is Already Too Late."

Na de dood van zijn buurvrouw, begint Jesse rare en vreemde dingen mee te maken, die niet zomaar te verklaren zijn. Het duurt niet lang tot hij ontdekt dat hij gebrandmerkt is, door een demonische entiteit. Het is een kwestie van tijd, voor hij helemaal onder de invloed van deze entiteit zal zijn....

Vanaf 2 januari 2014 in de bioscoop (Universal)

Trailer (YouTube)

avatar van Prudh

Prudh

Mensen zijn hier echt superenthousiast over, valt wel op te merken aan de reacties hier.

Tonypulp

Gringo Activity Wie boeit het nog wat..

avatar van Shinobi

Shinobi

Het zegt ook wel wat dat deze film geen oktober release heeft gehad.

avatar van Prudh

Prudh

Gringo is toch een Mexicaans scheldwoord voor blanke?

Prudh schreef:

Gringo is toch een Mexicaans scheldwoord voor blanke?

lol ik heb het inderdaad verkeerd om

avatar van stupidcat

stupidcat

ik kan niet wachten...

op de parodie die er vast weer op volgt :S

avatar van themonster310

themonster310

Deze trailer spreekt me echt totaal niet aan, in tegenstelling tot de trailers van de vorige films die dat wel deden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

De vroegste film ooit in de bioscoop uitgebracht in Nederland.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Hoe kan er al 3x zijn gestemd op deze film? Zelfs IMDB heeft nog geen stemmen.

avatar van horizons

horizons

Krempel, de trailer op tv tonen als een familieprogramma bezig is.

Malloten.

avatar van El ralpho

El ralpho

Gisteren was er een voorpremieré in Eindhoven, en wellicht ook wel in andere delen van het land. Zo heb ik hem ook kunnen zien.. Recensie volgt nog.

avatar van Danielo.

Danielo.

Aan de trailer te zien een soort mix van The Exorcist en Cloverfield. Of een Latino achterstandswijk in Californië en horror samengaan valt te bezien. Het lijkt mij een beetje een vaag goedkoop filmpje, maar ik hoop het mis te hebben.

Flat Eric

Erg benieuwd naar deze film, iemand al gezien?

avatar van Elineloves

Elineloves

Mijn eerste film van 2014, en meteen een geslaagde.

Eindelijk, een paranormal activity film waarin de personages likeable zijn en je ze geen gruwelijke dood toewenst. Een verademing. Het acteerwerk is beter dan verwacht en gelukkig, tot mijn grote verrassing, valt er ook genoeg te lachen. Dat is erg prettig, vooral omdat het nergens té is en het geen afbreuk doet aan de sfeer.

Hoewel er eigenlijk best weinig gebeurde, het is niet zo dat je om de drie minuten een schrikmoment hebt, is de spanning goed voelbaar. Onderhuidse spanning, durf ik het wel te noemen. De locaties werken eigenlijk perfect en het grauwe, griezelige huizencomplex zorgen ervoor dat je geboeid blijft kijken.

Het tempo is best rap te noemen. Fijn hierbij is dat ze niet alles in geuren en kleuren uitleggen. Het feit dat er niet echt diep in wordt gegaan op het hoe en wat werkt eigenlijk perfect. Zo hou je de kijker bij je.

Af en toe toch flink geschrokken, mijn hart sloeg af en toe wel even een slag over. Sommige zag ik aankomen, maar zelfs dan werkt het nog. Laat staan die momenten waarbij je echt even van je apropos gebracht wordt.

Niet verwacht, maar positief verrast. Hoewel het natuurlijk niet helemaal vernieuwend is, is het minder cliché dan gedacht. Minder openslaande deuren en rammelende lampen dan in voorgaande delen en dat is al een pluspunt an sich.

avatar van Layla!

Layla!

''Bruja! Bruja!''

Eerste film voor 2014. Ik, fan van de Paranormal franchise, ben niet teleurgesteld. Ik zal niet zeggen dat het de beste in de reeks was, maar het was een goede spin-off.

Ik zal beginnen te zeggen dat je deel 1, 2 en 3 moet hebben gezien, wil je bepaalde stukjes in de film snappen. De film bouwt goed op, en de karakters zijn allemaal 'likeable'. De focus in dit deel ligt niet op het schrikken, wat ik persoonlijk fijn vind anders schuil ik de hele tijd achter mn sjaal ,

Het verhaal gaat over Jesse, een 18-jarige net geslaagd van high school Spaanse jongen die woont in een (om maar zo te noemen ghetto) in een Spaanse buurt. Zijn beneden buurvrouw, van wie wordt gezegd dat zij een heks is, sterft onder rare omstandigheden. Jesse begint vreemde dingen te vertonen en zijn beste vrienden, Hector en Marisol proberen erachter te komen wat het probleem is en dit natuurlijk op te lossen.

De personages vond ik allemaal leuk. Er was geen een die ik irritant vond, in de zin van ''waarom doe je dit?''. Wat ik echt leuk vond is dat ze allemaal logische acties ondernamen zoals het moment dat Jesse vermist is, en ze Arturo erbij halen en die een shotgun en een vriend met een automatisch geweer meeneemt. Dat was voor mij echt een moment dat ik dacht ''Jaaaa! Dat zou ik nou ook doen!"

Acteerwerk was goed, de sfeer in de film mocht misschien iets wat grauwer, en de locaties waren goed uitgewerkt (het appartementencomplex was een leuke verandering).

Het enige minpunt waar ik mij aan stoorde in de film was de oma van Jesse die alleen maar Spaans sprak. Dat is opzicht niet erg, als er ondertiteling is zodat we weten wat de hel ze allemaal zegt.

Ben tevreden, 3,5*

avatar van solidsnake12

solidsnake12

geweldige film

avatar van killer13

killer13

voorlopig overal goede scores, ben benieuwd hopelijk blijft het ook zo

avatar van mikey

mikey

Nog steeds met home made footage?

Flat Eric

In het begin is het weer even wennen aan het Home camera found footage wiebelig beeld, maar je zit direct in de film. Leuke verandering zijn de latino personages en dat het verhaal zich in en om een appartementencomplex afspeelt. Geen heftige schrikmomenten, maar spanning is wel goed invoelbaar. Er zat ook wat humor in verwerkt. Het was een prima vervolg op de Paranormal reeks.

Zou er nog een volgend deel komen of zijn we nu klaar?

avatar van HakaR

HakaR

Zeker na deel1 en 2 de beste in zijn reeks! Spanning was voelbaar en soms ook erg grappig. Steeg ver boven mijn verwachtingen uit.

avatar van killer13

killer13

Flat Eric schreef:

Zou er nog een volgend deel komen of zijn we nu klaar?

er komt nog een paranormal activity-film, bioscooprelease valt op 23 oktober 2014.

avatar van ibendb

ibendb

Een goed vervolg, alleszins beter dan het oerslechte 4de deel.

Nieuwe setting, nieuw verhaal, zelfde demon.

Het verhaal gaat deze keer over een latino-familie in Californië. Het acteerwerk is niet altijd even goed, maar de personages staan me deze keer wel aan. De schrikeffecten waren matig, maar redelijk effectief. Al zag je ze wel aankomen, er was erg veel spanning aanwezig. Een minpunt is vooral dat in de film erg weinig gebeurt. Het einde daarentegen was fenomenaal. Veel uitleg over vorige delen. Dit beviel me echt wel. Een goede 3*.

avatar van krosnicky

krosnicky

ach ja Gaan we ook gewoon kijken ja kan wel 100 vervolgen maken heb er nu al 4 gezien deze gaan we nu ook gewoon kijken en met zo als bij alle vervolgen met LAGE verwachtingen

horizons schreef:

Krempel, de trailer op tv tonen als een familieprogramma bezig is.

Malloten.

Euh, what's the problem? Dan moogt ge het nieuws/journaal ook niet uitzenden voor 22u, want da bevat vaker zieker toestanden dan wat spooky stuf se xD

avatar van horizons

horizons

UmbraVitae schreef:

Een trailer van PA is wat anders dan het nieuws. ….

ja het nieuws is realistische zieke shit en PA trailer is filmkunst

Een trailer van PA is wat anders dan het nieuws. ….

Btw, er is al genoeg censuur en gezaag op alles, dus klaag en zaag gerust verder of leef en beleef, verschieten en nachtmerries horen erbij xD

killer13 schreef:

Hm, nou ja, als fan van het genre ga ik die ook wel zien

Tonypulp

Nieuw leven. De reeks is alive! Na het complete falen van het 4e deel voelt dit weer fris. Dat bedoelt niet meteen dat het iets nieuws is, maar de toon waarop het wordt gebracht en het (over)duidelijke enthousiasme is essentieel. Vlotte, lollig intro en later levert het absoluut 't benodigde klamme-handen-werk. Bijna té makkelijk hoe ze het op je afvuren, maar het is strak geregisseerd en richting het einde zelfs erg effectief. Met name op locatie van het vierde deel. Beste deel tot noch toe.