• 9.384.462 stemmen

The Expendables 3 (2014)

Actie / Avontuur | 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Geregisseerd door: Patrick Hughes

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren

Releasedatum: 14 augustus 2014

Plot The Expendables 3

"New team. New attitude. New mission."

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden, waardoor Barney noodgedwongen werd om hem te moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.

FunkStarr schreef:

Kellan Christopher Lutz (born March 15, 1985) is an American "fashion model" and actor.

Moest eerst opzoeken wie het was had er nog nooit van gehoord en dat blijkt het een fashion model te zijn? Waar gaat dit heen?

Hij zat in de Twilight films, A Nightmare On Elm Street, Immortals en volgend jaar in Hercules 3D en Tarzan. Dus ech wel een rijzende ster, maar hoe dit uitpakt in EX3? We zullen zien. Ik heb wel vertrouwen in Stallone...

avatar van blackcat13

blackcat13

Het idee van oudere, ervaren bikkels die hun problemen oplossen op de brute primitieve manier, met wapens en vuisten, tegen de moderne actiehelden van nu.. met veel techniek en gadgets maar zonder ervaring... de strijd tussen 2 generaties actiehelden. Als ze die gedachtegang erin houden kan dit een heel leuke film worden. Het is in ieder geval verfrissend en nieuw, ik kan wel waarderen dat Stallone op die manier probeert de boel fris te houden. Ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken! Je kan hier heel veel gave dingen mee, denk bijvoorbeeld aan een rivaliserende strijd tussen beide teams, beide teams moeten een gebouw van badguy Gibson infiltreren, de Expendables beuken zich overal doorheen en strooien met explosies terwijl het jongere team naar binnen glipt, met hun gadgets het bewakingssysteem omzeilt en uitschakelt, etc. Het biedt natuurlijk ook potentie voor veel humor.. de oudere die de groentjes belachelijk maken en de jongeren die op hun beurt de brute nonchalante stijl van the Expendables belachelijk maken.

Ik waardeer het erg van Stallone dat hij jongere sterren een kans wil geven zich te ontwikkelen tot grotere sterren, zo geeft hij jonge acteurs hier een kans de nieuwe actiehelden van deze generatie te worden, en hij geeft de regisseur de kans om carriere te maken.. zeer goed initiatief van Stallone, nu maar hopen dat ze het talent dat Stallone er blijkbaar in ziet ook echt hebben want de film moet natuurlijk ook nog goed worden.. maar zolang Stallone een oogje in het zeil houdt heb ik daar wel vertrouwen in.

Nu nog even de speelduur van de film op krikken, want no way dat dit allemaal binnen de 100 minuten kan gebeuren zonder dat personages te weinig screentime krijgen en zonder dat al het potentie eruit wordt gehaald.

avatar van schram101

schram101

blackcat13 schreef:

... tegen de moderne actiehelden van nu.. met veel techniek en gadgets maar zonder ervaring...

Dat is nu juist het probleem. De actiehelden van nu zijn Statham, The Rock, Gerard Butler, Vin Diesel, Liam Neeson, Paul Walker, Matt Damon, Chris Hemsworth, Mark Wahlberg, Daniel Craig etc etc.

Maar natuurlijk geen Twilight moojboojs.

avatar van The Oceanic Six

Inderdaad, opzouten met die vampierenboys. De enige vampierenboy die mee mag doen is Wesley ''Blade'' Snipes.

Stallone is alleen niet gek, die weet ook dat een film commercieel aantrekkelijk moet zijn en dus moeten er ook van die Twilight bakvissen schijnbaar in, gaan er weer een hoop jonge meisjes misschien met het vriendje mee naar de film.

avatar van schram101

schram101

In EX2 viel het nog mee met dat ene mannetje maar als Stallone nu een heel blik open gaat trekken wordt het toch wat treurig.

Daarnaast zal het behalve veel kijkers trekken toch ook wel een aantal kijkers kosten neem ik aan. Niet iedereen pikt zoiets..

avatar van The Oceanic Six

Ex2 kostte 92 miljoen en leverde 300 miljoen wereldwijd op. Dat is ook helemaal niet slecht inderdaad.

Ik hoop maar dat die newbies een kleine rol krijgen. Ik zie als ze uitbreiden liever mannen als Neeson, The Rock, Diesel, Walker en Butler erbij, als ze toch meer bekende namen van ''nu'' zoeken.

Naomi Watts

Wat voorbarig allemaal als je niet weet wat zijn rol inhoudt.

avatar van rep_robert

Het geeft wel aan dat het concept van the Expendables tot aan het laatste drupje uitgemolken wordt. Nu zijn het al geen topfilms, maar ze gaan het met EX3 denk ik wel erg bont maken. Wat nou actiehelden van weleer in één film? We gooien half Hollywood erin met huidige generatie acteurs die niet eens "actiehelden" zijn..

Naomi Watts

Hun rollen hoeven ook niet actiegericht te zijn. Ortiz en Rousey is het beste wat de reeks is overkomen. Concept is misschien een beetje voorbij geschoten, gelukkig doen ze met de casting genoeg goed nu.

avatar van rep_robert

Probleem is dat ze nu een cliché van zichzelf worden. Het frisse is er al wel van af en een ode aan de jaren 80/90 actiefilms is het ook niet meer. Het concept met de oude actiehelden van weleer is wat dat betreft helemaal verdwenen, ongeacht of de nieuwe rollen/acteurs leuk of niet zullen zijn. Maar je ziet het zelf ook wel, voor jou is het misschien leuker omdat er allemaal van die MMA en boks mannetjes+vrouwtjes in mee zullen doen

avatar van blackcat13

blackcat13

schram101 schreef:

Maar natuurlijk geen Twilight moojboojs.

Eens. Met moderne actiehelden van nu bedoelde ik meer de stijl, looks en werkwijze van de actiehelden van nu, niet per se de acteurs zelf.. want inderdaad, als het op acteurs aankomt dan zijn de namen die jij noemt inderdaad DE actiehelden van nu.

Maar Sly wil per se echt jonge broekies die echt nog aan het begin staan van een mogelijke carriere. Ik snap dat ergens wel, het is een geinig idee en ongetwijfeld ook goedkoper dan de namen die je noemt, daarnaast zijn de meeste van hen te oud om als 22-27 jarige jonkies door te gaan. Het wordt nu echt de oude bikkels tegen de groentjes, dat is het idee.

Maar ach, wat betreft de oude bikkels, met een cast van Mickey Rourke, Mel Gibson, Wesley Snipes, wellicht Jackie Chan en misschien Steven Seagal, plus de overige Expendables die we al hadden, ben ik sowieso al tevreden Zeker als Jackie en Steven beiden nog meedoen kan het toch al niet meer stuk!

Had alleen best Dwayne Johnson als leider van het jonge, moderne team gezien.. Dwayne is een beest en heeft een nog jeugdige uitstraling. Dan zou het plaatje perfect zijn.

Naomi Watts

Klopt hoor, het concept waar ze mee begonnen zijn ze uit het oog verloren, het is allemaal nogal overkill. Al heb ik qua persoonlijke preferenties niet te klagen nee . I choose Rousey over Stallone any day of the week.

DiDa

Het kan ook dat Rousey en Ortiz kleine rollen hebben. Gary Daniels zat in EX1, maar was niet echt heel goed te spotten. Get the point? Gewoon afwachten denk ik maar...

Naomi Watts schreef:

Alleen valt het Expendables concept hiermee steeds meer naar de achtergrond. Het was een hommage aan de 80's en 90's testosteronhelden. Het werd al iets aparter toen oa worstelaars erbij kwamen of een actieheld als Statham van vandaag de dag, maar dat vond ik allemaal wel prima. Maar het moet nu geen film gaan worden waar alleen bekende namen ingepropt worden omdat ze bekend zijn. Hou het wel lekker bij mensen die zich hebben bewezen in het actiegenre. Geen acteurs uit die nichterige vampierenreeks voor jonge pubermeisjes. Wat ik zeg, stop eerst eens de actiehelden van de 00's en 10's erbij, als je nieuwe namen zoekt.

DiDa schreef:

Het kan ook dat Rousey kleine rollen hebben.

Ze moet tijdens UFC 168 in December gewoon haar titel verdedigen en is al volop aan het trainen. Echt veel shooting days zal ze niet hebben.

The Oceanic Six schreef:

Zijn het concept ver uit het oog verloren, ook daarom dat ik Ex2 best wel een farce vond. Het wordt echt enorme overkill zo.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Eens met schram en ajax, geen mooie jongens erin aub. Dan vervalt meteen het hele concept. Maar misschien is alles wel wat voorbarig inderdaad, en moeten we eerst even afwachten want het zijn maar geruchten. Maar ik zie ook liever een Dwayne Johnson er dan bij ipv een of ander fashion model. Ook vind ik het nog steeds verdacht stil rondom de rollen van Arnold en Bruce. Arnold mag nu weleens wat meer screentime krijgen wat mij betreft. Dat zal zowiezo nog een hele klus gaan worden, om alle helden een beetje screentime te geven. Als de berichten kloppen zijn Seagal, Snipes, Gibson er al zeker bij, en zij moeten natuurlijk ook wel genoeg in beeld komen.

Naomi Watts schreef:

Mhow, ik vond de cast van Ex2 juist wel aansluiten bij wat Stallone met deze films voor ogen heeft, op misschien 1 of 2 namen na. Met een cameo van Norris hebben ze zelfs nog een hele bekende naam van vroeger toegevoegd. Maar bij deel 3 slaan ze wel op de negatieve manier door als ze echt beginnen met al die pretty boys van nu.

Naomi Watts

Mwah, vond de zeer korte rol van Norris echt heel spijtig. Hij is nog de meest legendarische van allemaal.

Die van Twilight zat ook in Generation Kill mocht dat een troost voor je wezen .

FunkStarr schreef:

Of gewoon geen deel 3, wat heeft Ex3 in godsnaam nog te bieden. Deel 2 was al op het randje, het wordt echt niet beter. Mooiboys of niet, het concept is sowieso al vernaggeld en kan de prullenbak in.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

Het begint nu wel een beetje erg tegen te staan moet ik toegeven inderdaad maar aan de andere kant ben ik wel blij dat in ieder geval Seagal, Snipes en Gibson er hoogstwaarschijnlijk wel in zitten, wat toch wel weer wat goedmaakt. Dus helemaal afschrijven zou ik nu nog niet willen doen, al las ik net wel dit bericht, moet je die kop zien! Niet te geloven dit.

rep_robert schreef:

Deel 2 was nog ontzettend leuk, daar lag het niet aan.

avatar van mar007

mar007

FunkStarr schreef:

moet je die kop zien! Niet te geloven dit.

DiDa

Eigenlijk hadden ze gewoon alleen Snipes, Seagal, Chan en Gibson toe moeten voegen. Laat Crews en Couture vermoord worden en geef de rest van de cast (bijv Lundgren en Schwarzenegger wat meer ruimte).

DiDa

Een kop om op te schieten! Misschien dat Schwarzenegger Lutz vermoord in de film met de grootste gun die je je maar kunt bedenken!

avatar van thunderball

thunderball

DiDa schreef:

En dan het liefst WEL in de eerste vijf minuten...!

avatar van mar007

mar007

haha,ja zo snel mogelijk weg ermee...

The Oceanic Six schreef:

Deel 2 was nog ontzettend leuk, daar lag het niet aan.

Dat leuke maakte het eigenlijk nog wel leuk inderdaad. Qua actie stelt het eigenlijk bar weinig voor allemaal. Vooral na het begin is het lang wachten in Ex2. Probleem met een grote cast is ook dat je veel nutteloze rollen creëert, mensen als Crews kwamen in deel 2 niet uit de verf.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

RIP Expendables

avatar van Film Pegasus

Het wordt in elk geval een lange film met zoveel acteurs die allemaal wilden meespelen op voorwaarde dat het geen klein rolletje werd.