• 9.380.100 stemmen

The Expendables 3 (2014)

Actie / Avontuur | 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)

Geregisseerd door: Patrick Hughes

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren

Releasedatum: 14 augustus 2014

Plot The Expendables 3

"New team. New attitude. New mission."

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden, waardoor Barney noodgedwongen werd om hem te moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.

avatar van Lennert

Lennert

Ik heb nergens gezegd dat ik niks met low-budget films kan, ik heb gezegd dat als we in de context praten van een Expendables-achtige film, dat we dan automatisch in het high-budget gedeelte zitten, omdat een Expendables 3 een high-budget film is. Om te kijken naar vergelijkbare films (wat dus werd omschreven als de 'geile chicks in strakke pakjes), kijk ik dus ook bij high-budget producties. Waarom high-budget? Omdat deze films voldoen aan het vereiste van spektakel en bekende actrices, die in zo'n EX3 film zouden moeten zitten. Bitch Slap is een compleet ander soort film (en ik kan ook met alle plezier zeggen dat ik niks met dat hele exploitation genre heb, dus over het waarom ik het een kutfilm vind hoeven we niet eens verder te gaan, het staat buiten de discussie).

Ik heb geen idee of je Gina Carano nu op mij betrekt, maar ik vind haar een prima actieheldin en van mij mag ze ook in een Expendables 3 zitten. Dat Haywire geen denderende film was, lag in ieder geval niet aan haar. Sexy en stoer sluiten elkaar niet per se uit, ik geniet alleen niet van films waarin de personages niets meer zijn dan een stel wandelende borsten in bikini's of in strakke latex pakjes (en als je een film als Dead Or Alive ziet, mag ik toch hopen dat je hetzelfde daarover denkt als ik). Carano's personage werd in die film zeer behoorlijk gepresenteerd als een gevaarlijke vrouw, niet alleen een lustobject.

Die opmerking over 'een groot gemis aan actrices die mij naar de bioscoop zouden krijgen die vallen in het rijtje 'geile chicks in strakke pakjes' gaf overigens aan dat ik de kans klein acht dat ik ooit om deze reden naar de bios zou gaan, niet dat ik wil dat er betere actrices komen die hier voor mij wel onder zouden vallen. Ik kom naar zo'n film als de actrices die wij beiden noemden (ik vind Cynthia Kahn en Moon Lee ook fantastische en overtuigende actrices daarin en denk dat we Kelly Hu dan bijvoorbeeld ook niet moeten vergeten) er in zitten en er een film uitgewerkt is waar het niet puur draait om het sexy zijn (iets wat in mijn optiek praktisch altijd het geval is in je reinste bagger als, wederom Dead Or Alive of Tomb Raider), maar waar men ook moeite heeft gestoken in goeie actie en stoere personages.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Lennert schreef:

Die was algemeen, en meer richting de denkwijzes als lefgozer dat vrouwen lachwekkend zijn als actieprotagoniste.

Uiteraard maar zo heeft Team Ninja haar games ook gepresenteerd, dat de film die weg ook bewandeld vind ik een logische artistieke keuze.

Al ben ik nu wel overtuigt dat jouw visie wat betreft vrouwen in films weloverwogen is en puur op persoonlijke voorkeuren en niet op vooroordelen gebaseerd is. Wel vrij uniek in dit topic, ga er te snel van uit dat iedereen met kritiek op een vrouwelijke tegenhanger er zo'n visie op nahoudt. waarvoor excuus.

avatar van Lennert

Lennert

Als (ex)beoefenaar van verscheidene martial arts heb ik al ondervonden dat vrouwen prima kunnen vechten, ik erger me persoonlijk ook erg aan de vooroordelen dat een vrouw versus een man automatisch onlogisch of onwerkelijk zou zijn (kijk de Haywire discussies op imdb er maar op na, het is verschrikkelijk hoe stompzinnig het gros van het mannelijk publiek daar reageert).

Dankjewel, vind ik een faire reactie en dat was ook wat ik wel bedoelde toen ik reageerde op de opmerking van blackcat13 over een bepaald slag film waar mannen geen nee tegen zouden kunnen zeggen.

blackcat13

Stallone speelt met verschillende ideeen voor deze film, en onder andere flirt hij met het idee om de oude old school expendables het af te laten leggen tegen een, modern, vlot en hip team van jongere huurlingen, samen met hun moderne technieken. Lijkt mij wel wat, de nieuwe generatie rivaliserend tegen de oude oldschool bikkels! Wellicht een idee om Dwayne Johnson het moderne team te laten leiden. En dan het contrast tussen de 2 generaties lekker groot maken met uiteraard een eind waarin de oldschool bikkels het toch weten te winnen door hun hardheid en ervaring. Zo cliche als de pest misschien maar dat is de hele serie Expendables toch, so who gives a damn.

blackcat13

Jackie Chan bevestigd voor deel 3! Nice!

"Sly had invited me to be in "Expendables 2" but I was too busy filming "CZ12" and couldn't make a commitment to the film. But he did extend his invitation to the third movie, which I agreed on the condition that I will be appearing as more than just a minor role with a few scenes,"

blackcat13 schreef:

Jackie Chan bevestigd voor deel 3! Nice!

Een paar maanden geleden verkondigde hij nog dat hij niet meer in actiefilms ging spelen.

avatar van The Oceanic Six

Prima zaak. Doe Li ook weer terug met een langere rol dan. Kunnen ze een team vormen ofzo.

Metalfist

Chan is een held, deel 3 kan nu al niet meer stuk.

Lefgozer

Ik heb opeens een stuk minder vertrouwen in EX3. Gaat nu een slapstick comedy worden?

Seagal, Snipes en Mr. T. Meer heb je niet nodig.

Lefgozer schreef:

Seagal, Snipes en Mr. T. Meer heb je niet nodig.

Over slapstick gesproken...

Wil je wandelende braadworst met zijn paardenstaartje er echt graag bij hebben, maar een echte actieheld als Chan niet?

Lefgozer

Seagal is een baas en zal dat altijd blijven.

Doe dan een Tony Jaa of Donnie Yen in plaats van die kung-fu clown.

Lefgozer schreef:

Seagal is een baas en zal dat altijd blijven.

Doe dan een Tony Jaa of Donnie Yen in plaats van die kung-fu clown.

The Expendables is natuurlijk ook commercieel gericht. Chan is bekend en geliefd, Jaa en Yen zijn veel minder aansprekende namen bij het grote publiek.

Metalfist

En Chan is misschien bij het grote publiek alleen maar bekend van zijn Rush Hour rollen en dergelijke maar heeft in zijn vroegere jaren toch wel wat heerlijk werk afgeleverd. Volgens mij zou hij zelfs nu met zijn 58 jaar nog menig mens wat rammel kunnen geven.

En Mr. T nomineren maar ondertussen Jackie Chan te clownesk vinden? Ik ben grote fan van de A-Team maar hier volg ik je toch niet. Snipes zit nog altijd in de gevangenis zeker?

blackcat13

Ik ben zelf niet zo'n fan van Jackie Chan's stijl, wat ik van hem gezien heb vond ik altijd wat te mild en kinderlijk en overdreven, al kan (kon?) hij uiteraard wel leuk knokken. Maar hardheid en 'badass' straalt hij niet uit. Ben benieuwd of zijn aanwezigheid de toon van de film zal bepalen, hopelijk slaan ze niet door in de luchtigheid en humor (Ex2 dreigde bij momenten al die kant op te gaan). Chan had wel de eis dat de film een "buddy buddy movie" zou worden maar wat wordt daar precies mee bedoelt eigenlijk? Hopelijk blijft de film hard en rauw.

Had zelf ook liever grote vechters als Tony Jaa, Donnie Yen of bijv. Michael Jay White.

blackcat13 schreef:

Ik ben zelf niet zo'n fan van Jackie Chan's stijl, wat ik van hem gezien heb vond ik altijd wat te mild en kinderlijk en overdreven, al kan (kon?) hij uiteraard wel leuk knokken. Maar hardheid en 'badass' straalt hij niet uit. ... Hopelijk blijft de film hard en rauw.

Precies wat ik bedoelde. Bij Jackie Chan krijg ik altijd het gevoel dat je eerder een strandbal of kussen in je gezicht kan verwachten dan een vuist.

En Michael Jai White mag er inderdaad ook nog wel in, die was ik even vergeten.

Metalfist schreef:

Charisma.

En Snipes moet gewoon even op weekendverlof om zijn rol op te nemen.

Metalfist

Vraag ik me af hoeveel je van Jackie Chan hebt gezien, ik noem bijvoorbeeld het eindgevecht in het winkelcentrum van Police Story. En Mr T. past er voor mij even goed in maar die is toch ook eerder lachwekkend te noemen met onder andere zijn tell sell reclames.

En hoewel die andere namen ook de moeite zijn (zeker Yaa), zijn ze volgens mij toch wat te onbekend bij het grote publiek.

blackcat13

Om eerlijk te zijn heb ik inderdaad niet heel veel van Chan gezien Metalfist en wat ik gezien heb is inmiddels alweer een tijdje geleden. Police Story heb ik wel nog liggen maar nooit gekeken, dus zal die zsm eens kijken.

avatar van Film Pegasus

Chan is helaas bekend bij het grote publiek met drochten als Rush Hour, terwijl de man zoveel prachtige dingen gemaakt heeft. Police Story is inderdaad een aanrader. Ben blij dat hij eindelijk meedoet. Had al langer aan boord moeten zitten!

blackcat13

Chan wil dat het een "buddy" film wordt, en voor zover ik weet zijn buddy films movies waarin vooral de onderlinge relatie tussen mannen goed wordt laten zien en uitgediept. Zoals Lethal Weapon bijvoorbeeld. Meer focus op de onderlinge relatie tussen de alpha mannetjes van het Expendables team lijkt mij wel wat, want nu zitten we in een situatie waarin bijvoorbeeld een Terry Crews en Randy Couture vaak op de achtergrond een beetje toekijken. Juist de macho "locker room" praatjes van de mannen onderling vind ik vermakelijk om te kijken, zeker als ieder personage een sterk eigen persoonlijkheid heeft. Ik wil wel eens zien dat dit een echt hecht team is, van arrogante macho egotrippers die stoer zijn, hard zijn, onafhankelijk zijn maar toch niet zonder elkaar kunnen. En dan kunnen ze gelijk ook stuk voor stuk eens echt hun kwaliteiten laten zien. Als ze dit verder uitdiepen en minder aandacht besteden aan cameo's om de cover van de film maar mee te kunnen sieren, dan ben ik zeer tevreden. Dat zou voor mij een nog geweldigere film kunnen opleveren. Daarom vind ik trouwens de Director's Cut van Expendables 1 ook zoveel beter. Als ze dan bijvoorbeeld Chan in het team gooien en bijvoorbeeld een Dwayne Johnson erbij doen (zijn kop lekker gehavend en doorleefd maken) en nog wat leuke namen toevoegen voor de onvermijdelijke badguys dan wordt het echt vet. Ze mogen ook best even spieken naar The Avengers, de teamleden van deze groep waren eigenlijk te arrogant en hadden te grote ego's om samen te werken, maar tegelijkertijd waren het ook hechte kameraden. Met Ex2 hadden we de ode aan de jaren 80 en de reunie van de oude actie helden, met deeltje 3 dan maar een film die daadwerkelijk gaat over oude rotten in het vak die nog steeds ass kicken.

IMDb: The Expendables 3 Cast List - a list by crow_yun_fat

Dit lijkt me er net een beetje over !

mrwhite

Dit lijkt me dan weer een goeie zaak te kunnen worden.

John Woo open to direct Expendables 3 | Den of Geek - denofgeek.com

Metalfist

Zitten wel een paar namen tussen waar ik me in kan vinden (Goldberg, waar is de tijd! Dan mag hij wel zijn signature Spear move doen) maar als deze er allemaal in komen opdraven, wat me trouwens enorm onwaarschijnlijk lijkt, dan krijg je gewoon pure overkill.

Ja dat denk ik ook.

avatar van Film Pegasus

Dit belooft een rit in een boeiend museum met al die namen. Benieuwd hoe ze die allemaal op een passende manier toch nog een plaatsje kunnen geven in de film. Wel een leuk lijstje!

Film Pegasus schreef:

Eerder een ritje in een museum zo propvol dat er eigenlijk niet genoeg ruimte is en niet genoeg tijd om alles aandachtig te kunnen bekijken.

Nope, van mij hoeven er niet heel veel nieuwe namen bij. Badguy, handlangers, nieuwe expendable of wellicht 2 (mocht jet Li niet terug keren) en nog een bijrolletje hier of daar.

avatar van Film Pegasus

Langs de andere kant zou het wel origineel zijn en geen herhaling van de vorige delen. Het houdt de film filtsend lijkt me door constant een bekend gezicht te lanceren.

Lundgren spreekt in een interview over EX3

Nog niets is zeker, maar het filmen zou in het najaar moeten starten en Lundgren keert terug. Daarnaast willen ze graag Snipes, Cage en Chan er bij hebben.

jarno1975 (moderator series)

Hahaha geweldig! Dat zou wel een stunt zijn. Al is het maar 2 minuten en dan met een geinige oneliner over een sigaar of iets dergelijks

avatar van schram101

schram101

Of iets met 'I did not have..'