Genre: Muziek / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Grease
"Grease is the word."
De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.
- Trailer (YouTube)
Frenchy
Jan
Marty Maraschino
bollepeer
leuke film, de musical was ook fantastisch. de liedjes waren bijna allemaal leuk, maar het verhaal was niet egt goed. je moet natuurlijk wel houden van dit soort films. 3*
Dianaa`
Geweldige film die je nooit zal vergeten! Mooie liedjes en een vrolijk verhaal.
rose
Zeker niet, vraag me gewoon af wat de jeugd van zulke films vindt!
En ik persoonlijk draag nog altijd leren jekker, jeans iets te kort en witte sokken! Vetkuif jammer genoeg niet ,heb namelijk kale knikker.

Tomsheep
Hou niet zo van musical.
Maar voor deze nostalgische film maak ik een uitzondering.
Blijft gewoon leuk !
Movie Jim
Geweldige film mooie muziek goeie acteurs. En zelfs heerlijke komedie
josseheijmen
Voor het eerst weer gezien in jaren.
Grease is één van de weinige films die voor mij persoonlijk een klassieker is. De f heeft bij de eerste keer zien een Grote indruk op me gemaakt. Ik denk dat ik 'm voor het eerst samen met mijn klas op de middelbare school heb gezien (net als Braveheart, West Side Story en als ik het goed heb ook Shakespeare in love. Leve het Spaarne Lyceum!) bij Engels. Op de een of andere manier was dat speciaal voor me, samen met mijn klas een film kijken.
Zo rond mijn 14e, 15e ben ik een periode lang helemaal gek geweest van Grease. Alle liedjes woordelijk leren, ze zingen op school, natuurlijk de film keer na keer bekijken. Travolta als je grote held zien, een beetje verliefd zijn op Sandy... the works.
3 jaar later, toen Grease ter ere van zijn 20e verjaardag geremastered opnieuw werd uitgebracht, heb ik de film één keer in de bios gezien samen met het meisje waar ik al jaren heel erg verliefd op was. De zaal was zo goed als leeg. Die dag vond ik Grease zo'n romantische film...
Ik vind het nog steeds iedere keer weer leuk om een liedje van Grease te horen. Wanneer een medley van al zijn beroemde songs hoog in de jaarlijkse Top 2000 van radio2 staat en gedraaid wordt, word ik blij.
De film op zich... ik ben een beetje verward. Kwalitatief niet zo sterk (vooral wat beeldkwaliteit betreft) maar qua herinneringen beresterk.
Zoveel verrassends zit er niet meer in Grease, zelfs niet na hem jaren lang niet te hebben gezien.
d.d. 28012008
(...) Maar dan dat geoveracting. Dat kan gewoon niet, toen niet, nu niet, nooit niet. (...)
Ik vind juist dat dit overacteren (het mooiste voorbeeld vind ik hoe John lacht wanneer hij samen met Olivia voor de jukebox staat: "Don't make me laugh --> Ha ha ha !!!")
zo ongelooflijk goed bij deze film past!
Dat hoort toch juist bij Grease als handschoenen bij winter?!
judgepaddy
Deze film moet dus gaan over de Rockabilly tijd in Amerika?
Qua kleding, auto's en zo klopt het nog redelijk, maar die soundtrack.
Wat een draak!
Dan nog het slappe verhaal, het twee dimensionale acteren en de niet grappige humor.
Gelukkig heeft Johny later betere dingen gedaan.
Embie
Dit is echt zo'n film die bijna iedereen in zijn jeugd heeft gezien! Dat maakt het ook een bijzondere film! De muziek in de film vind ik ook erg leuk en John Travolta vind ik in deze film bijzonder goed!!
biosmovie
Wel een verschil met de filmpjes die Travolta tegenwoordig maakt
. Maar ik vond deze erg leuk, zeker het einde was wel goed dat had ik veel slechter verwacht. 3,5**
film_kaza
Grease heeft goeie muziek die ik regelmatig nog luister. Maar de rest van de film gaat volledig de mist in. Vervelende typetjes en een High-School-Musical plot. Ik hou ook niet van het genre. Mensen die normaal gesproken nooit zouden zongen plots uit hun dak gaan, en vervolgens ontkennen dat ze het deden.
1,5 voor de een paar liedjes en John Travolta.
Nathan013
wel grappige en leuke film voor een keertje.. ben totaal geen fan van musicals, maar deze was de moeite waard.
speranza
Ik heb er 31 jaar voor nodig gehad om eindelijk eerlijk op te biechten dat ik dit best een aardige film vind.
Het zal lichtelijk een jeugd-sentiment stem zijn(heb hem vroeger versleten op video), maar Grease op groot scherm is aan te raden. Gek genoeg zat er maar een handjevol mensen in de zaal, dus helaas begon het op te vallen toen ik wilde mee zingen.
Blijft erg leuk. Vrolijk en fris, waar grote onderwerpen worden aangekaart, zonder dat het echt zwaar wordt, zoals het een echte musical betaamt. Fijn.
ArcovandenBroek
In verband met de musicalmaand bij Pathé, draait o.a. Grease nogmaals in de bioscopen. Vanavond met m'n vriendin en een goede vriend gekeken, het blijft heerlijke jeugdsentiment.
LEIDENAAR187
Ben totaal geen musicalfan dus dit kon me nooit echt boeien.
josseheijmen

Deze hele mooie, geweldige soundtrack een draak?
Auw!
Dk2008
Kijk dan ook niet?...
Daar ben ik niet helemaal mee eens. Ben ook totaal geen musicalfan. Grease is me 100% meegevallen, maar vooral die oudere musicals vreselijk hoor. De liedjes daarin waren vaak best wel aardig. Musicals kan je best verschillend beoordelen bijvoorbeeld het verhaal, dansscenes of de muziek.
JacoBaco
Ik heb een zus die bijna 10 jaar ouder is dan ik en zei keek deze film vroeger echt te vaak. Dankzij haar vind ik deze film 1 van de leukste films uit mijn kinderjaren.
markie1978
Ik was vroeger verkikkert op Olivia Newton John, zij was in de jaren tachtig een mooie vrouw. Deze film is erg bekend geworden door zijn goede liedjes, en natuurlijk de doorbraak van een van de grootste acteurs aller tijden. Namelij John Travolta, hij is nu een van de duurste acteurs.
hollywood king
of gewoon alles in 1
hollywood king
gezellige musical, een mooie tussen doortje, maar geen meesterwerk.
El Duderino
Heb deze film zo'n 15 jaar geleden gezien en nog steeds heb ik af en toe nachtmerries. Ik ben echt geen homofoob of zo, maar MIJN GOD wat is die Travolta toch gay. Very, very GAY!!!
Die Danny is misschien wel het meest irritante filmpersonage ooit. Ik heb nog nooit iemand in een film (of in het echt) zo geforceerd stoer zien proberen over te komen. Om kots misselijk van te worden. Ik raad andere mensen, die na het zien van deze film mijn mening delen, dan ook aan, er meteen een film met Clint Eastwood of Sam Elliott achteraan te gooien. Dat zijn tenminste kerels.
Dk2008
Wat een flutopmerking over John Travolta. Aanvankelijk zou Henry Winkler uit Happy days de rol spelen, maar die zag er vanaf. John Travolta kreeg toen de rol, maar speelt ook best de rol als 'bink' heel goed, niks geforceerd of gay. Wat wordt er generaties later toch met heel andere ogen naar een film als deze gekeken.

Grease 2
1982

Noten op de zang: De allerbeste verfilmde musicals

Netflix verwijdert binnenkort weer enkele topfilms: ook deze verlaten de dienst

Netflix voegt deze maand een waslijst aan films toe: dit zijn de best beoordeelde

Muzikale klassieker 'Grease' met John Travolta en Olivia Newton-John vanavond te zien op televisie

Anne of Green Gables

Brutti, Sporchi e Cattivi
Komedie / Drama, 1976

Soldier's Girl
Drama, 2003
californiëflying carstraatbenderennenautoracejaloeziecheerleadercarnavalgraduationmusicalaustraliëmiddelbare schoolrivaliteitdance competitiongebaseerd op toneelstuk of musicalhigh school graduationhigh school friendstv show in filmgossipmakeovercliquenostalgicgreaserwolf whistleschool danceanimated creditspep rallywrong side of the tracksmooning school principalopposites attractletterman jacketgirl gangtrack and field summer romancejaren 50sweetheartsstreet racingwest side storygoody two shoesrival ganggoing steadytwo-facedgood girl bad boymusic movie