• 9.380.134 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Olivia Newton-John en Stockard Channing

Releasedatum: 12 oktober 1978

Plot Grease

"Grease is the word."

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

avatar van Starry Night

Starry Night

ieliegale schreef:

goede film alleen een slap einde en liedjes.. kunnen er mee door! dirty dancing is beter!

Ja, en geef mij maar Gerard Reve. Waar slaat dit op? Is Dirty Dancing een musical dan?

avatar van mental_jos

mental_jos

ik word altijd vrolijk van die grease liedjes

avatar van Prissie

Prissie

Ik vind deze geweldig

avatar van Waku

Waku

Cult.

In die tijd echt geweldig.

Daarna nog zo vaak gezien dat ik hem uitkots.

De film, de muziek.

Doodgedraaid,letter en figuurlijk.

Maar laat ik hem beoordelen na de eerste keer te hebben gezien.

Toen vond ik deze Grease fantastisch.

De vrolijkheid spatte van het doek.

Vetkuiven,stoere guys en leuke chicks.

avatar van hinie

hinie

Vond het toendertijd een geweldige film.

Volgens mij was dit de eerste film die ik in de bioscoop had gezien.

vind de muziek nog leuk!!

avatar van Movie_Diva

Movie_Diva

Hallo allemaal!

Ik vind Grease een geweldige film.De liedjes zijn leuk en ze spelen het goed.De Pink Lady's zijn precies kakkerig en sletterig.Zoals ze horen.Het is gewoon een top film.Een 4,5!

avatar van diesell

diesell

helemaal geweldig een 5.0

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

Ah! Greased Lightning! Was volgensmij de eerste film die ik in de bioscoop had gezien. Geweldige liedjes. Goed geacteert. Vooral van Travolta. Stockard Channing(Rizzo)deed het ook geweldig. Vond Newton John niet de perfecte rol. Je zag eerst wel dat ze wat ouder is. De liedjes vond ik matig. Toen Frenchy die beschermingsengel zag,zag je dat een van die engelen Stockart was. Toch geef ik het ****

avatar van frodette

frodette

Vrolijke liedjes

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik heb nog in een musical versie hier van gespeeld.

Ben hem dus HELEMAAL zat.

Heb hem nooit echt leuk gevonden.

Maar in zijn genre......

avatar van true lie

true lie

Grease is een geweldige film en ik kan er nooit genoeg van krijgen. Ik blijf hem geweldig vinden.

avatar van girl siets

girl siets

Echt een fantastische film. Vooral de muziek maakt het leuk.

avatar van Ms. H.

Ms. H.

Ik *hartje* Grease!!!!!!!!!

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Leuke, vrolijke, muzikale film. Geen slecht woord over deze film. Very cute!!!! Prachtige, kleurrijke film en Danny & Sandy zijn top! Grease is the word. Olivia Newton John, ongelooflijk mooi. John T. very cool. Still standing strong na al die jaren.

*****-sterren

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Geweldige film. Hoe vaak ik hem ook kijk hij verveelt nooit.

En goed geacteerd ook en soms zaten er ook grappige stukjes in. En die John Travolta mag er zeker wezen in de FILM. Alleen nu is ie zowat bejaard

avatar van FisherKing

FisherKing

Pas weer eens herzien, ik blijf het een uiterst vervelende film vinden, zal ook wel gestuurd worden door negatief jeugdsentiment, vrees ik

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk is het een enorm flutverhaal. Deze film heeft de tand des tijds echt niet doorstaan en afgezien van een paar aardige liedjes, is het een stomvervelende film.

Tijd om af te waarderen naar 2,0*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Wat mij (en de mensen die ik ken) betreft heeft deze film de tand des tijds echt wel doorstaan, 28 jaar naar dato is hij nog steeds harstikke leuk, onvergetelijk gewoon. Eind dit jaar komt de musical, waar ik naartoe ga, en ik weet zeker dat de volgende generatie er net zo van zal genieten.

avatar van Daph

Daph

vind het een heerlijke film, op 2 liedjes na dan

die van frenchie en die van sandy bij dat vijvertje ofzo

voor de rest helemaal super dat macho gedrag enzo

avatar van lowhusky

lowhusky

wel een goeie film maar de muziek bevalt me niet echt, 3 sterren

avatar van 606

geen verhaal wel leuke muziek en TRAVOLTE is hier helemaal cool.

avatar van marije91

marije91

geweldige film ik heb hem al zo vaak gezien dat ik precies weet wat er gaat gebeuren

avatar van .Fee.

.Fee.

Eigenlijk is het een hele slechte film. Maar de muziek is zo aanstekelijk, het verhaal is zo makkelijk, en de stijl is zo mooi dat het een super film is! Acteren kunnen ze niet, en zingen waarschijnlijk ook niet. Maar dat is ook weer iets wat deze film zo mooi maakt. Ik heb 'm inmiddels al zo'n beetje 20 keer gezien, denk ik. En nog vind ik 'm fantastisch. En, niet iedereen onder 25 vind 'm erg! (Ik ben 16 )

avatar van film_kaza

film_kaza

Niet mijn type film en nogal voorspelbaar. Ook te veel slechte liedjes. In South Park zijn de liedjes veel leuker, maar ja dat zijn ook unieke liedjes. In ieder geval krijgt deze film 1,5 sterren. Muziek is 1 van de slechtste genre onder mijn ogen.

avatar van hamertje

hamertje

cool film die grease toppie toppie en nog eens toppie ze zijn allemaal zo knap

avatar van jasha

jasha

Krijgt van mij nog een 2.5 dankzij een historische soundtrack.

avatar van wesley titanic

wesley titanic

ik vind het wel een leuke film, wisten jullie dat sandy (olivia newton-john) toen al 30 was en dat Danny (john travolta) toen pas 24 was?

avatar van ChemicalxNoise

ChemicalxNoise

Ik hou van deze film geen enkel ander overtreft deze film zeker de 2de film !!

5,0+

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik denk dat ik deze film in de puberteit vooral geweldig vond omdat het gewoon zoveel gevoelens weergeeft waar pubers op dat moment vol mee zitten. Zodra ik ouder werd kon ik me minder in het verhaal meeleven maar toch blijf ik de film geweldig vinden omdat het nu puur jeugdsentiment is.