Genre: Muziek / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Grease
"Grease is the word."
De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.
- Trailer (YouTube)
Frenchy
Jan
Marty Maraschino
Julie
altijd een film die je avond goed maakt
natuurlijk heeel voorspelbaar
maar de liedjes zijn super (al waren er een paar mindere bij) en beroemd
dus
markie1978
Ik denk dat deze film altijd goed blijft, de ontdekking van een groot acteur als John Travolta. Deze film is een van de mijlpalen van de funfilms. De liedjes zullen nog decennia populair zijn, en zijn net als de film tijdloos.
Latere dans films kunnen helaas niet tippen aan deze film, en staat daarom op eenzame hoogte.
Gewoonlol93
Ik vind dit echt een heel goede film... Hij zit vol humor + liefde. Ook al is het al een oude film, hij blijft leuk, hoe vaak je 'm ook ziet.
Ik wil zeggen tegen iedereen die hem nog niet heeft gezien: Je moet deze film gewoon zien, het is echt een hele leuke film... er bloeien ook echte vriendschappen op....
naja echte... in de film dan he!

5 sterren, het is gewoon een super film!!
Redlop
Lekker achterover op terras hangend op groot scherm gezien. Camp, cult, weet ik veel...erg leuk allemaal. 3,5*
lottetje
super..
deze film hoort er gewoon bij. die moet je een keer gezien hebben.
en hele leuke muziek.
een 4
kelly1610
Super film! Tijdloos, blijft leuk voor jong en oud. Hetzelfde geldt voor de muziek.
(Net 4.5 gestemd, maar ik ga het even veranderen naar 5
) Ook een lievelingsfilm
kArIzMa_TuRk
redelijk goeie film, goed geacteerd, goed verhaal, gewoon een leuke film voor een avondje..
floortje
het is echt eeen kei mooie film ik heb hem nou al best wel vaak gezien ik heb er ook een dvd van maar die liedjes die dansjes en nartuurlijk het verhaal echt helemaal geweldig maar bij de meeste films als je het een paar keer hebt gezien is die saai maar hier blijft die leuk je gaat de liedjes ook steeds beter kennen het is echt mijn beste film die ik ken helemaaaal top. ze zijn geweldig!
anne J
Een prachtige klassieker.
Bij een verhaal als dit geef ik niet zomaar een 5.0
Maar bij deze film, ik doe het graag
Het is niet perfect, nee.. Voorspelbaar inderdaad.
Maar echt. Een klassieker. Prachtige musical film. Meer kan ik niet zeggen, echt niet
Costa
tja ik kan heel goed begrijpen dat men deze film helemaal het einde vinden. je moet er van houden en eerlijk gezegd hou ik totaal niet van dans/romantic films dus ook grease moet er aan geloven dat de score mager zal zijn. daarom ook een toepasselijke 3 .
sangha
leuk, maar voorspelbaar verhaal. de liedjes blijven lang in je hoofd hangen, maar het verhaal is zó flinterdun dat ik niet meer dan een 3.5 kan geven.
nieke85
gewoonweg zalige film, ik heb hem wel 100 keren gezien en wordt hem maar niet beu, voorspelbaar maar oh zo zalig, ik wou dat ik er zelf eens kon instappen
krijgt van mij een dikke 5
jack-sparrow
geweldige film .
erg goede muziek en acteerwerk.
ik geef hem 4.0
Yphygenia
De film zelf vind ik wel zo weinig aan (zeker als je die film minstens ieder jaar voorbij ziet komen op TV), maar de muziek vind ik leuk.
2,5
prometida
Misschien wel voorspelbaar maar geweldig!
In december komt er een musical van.
Ik hoop dat er niet al teveel veranderd wordt. En dat liedjes gewoon in het engels gezongen worden.
jack-sparrow
ik vind deze film nochtans best goed.
de tweede is echt superslecht .
maar deze heeft echt goede acteurs en muziek.
Falkor
Vind de film super leuk!!
zeker de muziek, ik hou wel van die muziek van vroeger.
John Travolta en Olivia Newton-John vind ik geweldig acteren
Geef de film ****
D-ark
Eerlijk gezegd vind ik grease ontzettend fout.
Het heel sentimentele begin en de ontzettende foute personages maar toch vond ik grease zeker weten de moeite waard. De songs zijn ok de acteurs zijn redelijk op dreef. Maar ik denk dat veel mensen deze film zien als een film waar ze in hun jeugd verzot op waren. Maar grease blijft het nog steeds doen bij de jeugd nu. Waarom? Vraag het niet aan mij, het is erg verouderd en zoals ik eerder zei erg fout.
Ik hou het op een mooie ronde 3,5 voor deze feel-good klassieker
Aloys/Bono/Axl
Ik vond hem nogal voorspelbaar ja, ook niet alle liedjes vond ik leuk..
3/5
coolasace
Ik heb me altijd al mateloos geirriteerd aan deze film.
Oudere acteurs die jonge studenten spelen en een ongeloofwaardig en overdreven sentimentele film.
Alleen de muziek was voor die tijd nog te pruimen.
Daarvoor 1 *
Tenshinhan
Ik vind de film iets minder leuk dan vroeger, maar nog steeds erg vermakelijk.
Leuke liedjes, leuke rol van Travolta en het is een leuke comedy.
*Loes*
Ik vind hem erg leuk hoor
Het gaat bij zo'n film ook niet zo zeer om het verhaal (wat eigenlijk erg simpel in elkaar steekt) maar ook gewoon om de uitwerking ervan en om natuurlijk de muziek
En die vond ik erg goed
Anoniem :)
Echt een super leuke film
Ik heb hem op 1 avond 2 keer gezien omdat ik
hem zoo leuk vond..
De muziek is echt geweldig en John Travolta is zoo ontzettend lekker, Jeff Conaway trouwens ook.
Maar gewoon ronduit SUPER film.
Één van m'n lievelings filmen natuurlijk.
Beoordeling: 5!! (natuurlijk)
Comanchero
Duh! Daarom is 'ie ook zo leuk!

Grease 2
1982

Noten op de zang: De allerbeste verfilmde musicals

Netflix verwijdert binnenkort weer enkele topfilms: ook deze verlaten de dienst

Netflix voegt deze maand een waslijst aan films toe: dit zijn de best beoordeelde

Muzikale klassieker 'Grease' met John Travolta en Olivia Newton-John vanavond te zien op televisie

Anne of Green Gables

Brutti, Sporchi e Cattivi
Komedie / Drama, 1976

Soldier's Girl
Drama, 2003
californiëflying carstraatbenderennenautoracejaloeziecheerleadercarnavalgraduationmusicalaustraliëmiddelbare schoolrivaliteitdance competitiongebaseerd op toneelstuk of musicalhigh school graduationhigh school friendstv show in filmgossipmakeovercliquenostalgicgreaserwolf whistleschool danceanimated creditspep rallywrong side of the tracksmooning school principalopposites attractletterman jacketgirl gangtrack and field summer romancejaren 50sweetheartsstreet racingwest side storygoody two shoesrival ganggoing steadytwo-facedgood girl bad boymusic movie