Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright
Releasedatum: 11 januari 2001
Plot Unbreakable
"Some things are only revealed by accident."
David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.
David Dunn
Elijah Age 13
Babysitter
Comic Book Clerk
Boeikens
Na The Sixth Sence heb ik deze met hoge verwachtingen gekeken.
Zeker niet ontgoocheld maar toch niet zo sterk dan The Sixth Sence.
Het verhaal is onderhoudend en Willis en Jackson zetten een prachtige rol neer.
Ook hier vind ik de uiteindelijke ontknoping best sterk maar minder dan The Sixth Sence.
karin5
Mooie ontknoping van het verhaal . Ik vond het juist een uitstekende film van M.Night Shyamalan.
Akron777
Helaas heeft me deze film nooit echt weten te pakken. Het concept was niet verkeerd, maar ik vond het naderhand een vrij saaie zit. The Sixth Sense en The Village van deze regisseur vond ik zo slecht nog niet. Ik denk dat deze in feite hetzelfde probleem heeft als bij Signs. Bovendien zal ik nooit een liefhebber worden van Bruce Willis.
mnrk
Deze film van M. Night Shyamalan is wederom een prima film...
Het verhaal is zeer goed en het acteerwerk van Bruce Willis en Samuel L. jackson zorgen net voor dat extra's in deze film.
Denveen
Na een herziening blijkt dit toch een belachelijk trage film, die ontzettend pretentieus aandoet. Het verhaal is hier flinterdun en de mysterieuze sfeer wordt zelden interessant. Na The Sixth Sense is dit toch een enorme tegenvaller.
Al DeNiro
Wordt elke herziening beter.
Toch een heel boeiende film over de vraag of stripboeken gebaseerd zijn op real-life en of ''superhelden'' werkelijk bestaan.
Sfeer is rustig en mysterieus, vergelijkbaar met Sixth Sense.
Bruce Willis is weer sterk, maar rol van Samuel L Jackson vond ik zelfs nog interessanter, mede door de terugblikken naar de jeugd van zijn personage.
Slot niet zo verassend als Sixth Sense, maar wel redelijk schokkend.
Sfeervolle film met een interessant thema en helaas niet een altijd even sterke uitwerking. Het idee is briljant en wordt bij vlagen dan ook zeer sfeervol uitgewerkt. Alleen kiest Shyamalan helaas iets te weinig voor de actie en teveel voor het verhaal, de speurtocht.
Acteerwerk is zoals gewoonlijk erg sterk van Willis en Jackson. Shyamalan's regie werkt verder ook prima en vooral de scenes in de regen zijn extreem mooi en sfeervol geschoten. Ondanks het het langdradig werd was het einde toch wel weer erg fraai. Als scenarioschrijver is Shyamalan toch verrassend goed naar mijn mening, hij komt toch vaak met sterke verhalen/eindes aanzetten.
Niet zijn beste werk, nog wel een voldoende.
3* blijven staan.
puckb96
Verdomd goeie thriller. Ook al kan ie niet The Sixth Sense overtreffen, blijft het een superfilm. Bruce Willie en Samuel L. jackson spelen keigoeie rollen. Echt topfilm! Super van M. Night Shyamalan!
Mitchy.
Neen.
Ik zie dit toch wel als een behoorlijke misstap van M.
Laat ik eens positief beginnen;
Het concept is leuk bedacht.
De drama en dialogen zijn mooi uitgewerkt op bepaalde punten.
Willis is een ziekelijk goede acteur.
Toch kunnen deze 3 punten de rest van de film niet meer redden, helaas helaas.
Het állerergste vind ik toch wel dat deze film als een thriller bestempeld word. Ik kijk nu de film ''knowing'' en leg deze 2 maar eens naast elkaar (Beide thrillers). Dit is gewoon een drama slash mystery. De zogenaamde spannings scènes falen dan ook behoorlijk. Jammer.
Maar er is meer; ik weet niet hóe hoog het budget van de film was, maar blijkbaar is 80 % naar de settings en acteurs gegaan. Ze hadden toch wel véél meer special effects eruit kunnen halen. Al hadden ze alleen het treinongeluk vertoond , had deze film mij al een kwart meer kunnen bekoren.
Wat ik ook jammer vond was dat er geen enkele verklaring was voor het feit dat David onbreekbaar zou zijn, waarom was dit zo, en hoe was het mogelijk?! Het einde werd ook ietswat teveel weggegeven, vooral na de scène in de openbare ruimte.
Achja, voor een regenachtige avond als deze kan het ermee door. Het word men nergens echt moeilijk gemaakt en de film kijkt lekker weg.
2 *.
Karl van H.
Waarom zou dat treinongeluk moeten worden vertoond? Nergens voor nodig. Het zou er waarschijnlijk nog nep uit hebben gezien ook. Ik vind dit juist veel effectiever.
Verklaring? Dat 'ie gebeten is door een radioactieve spin of zo?
m1chel
- 1948 berichten
Ja, echt een goed onderhouden superhero film, maar dan anders. Erg goed over na gedacht.
eavymetal
Na The Sixth Sence heb ik deze met hoge verwachtingen gekeken.
Zeker niet ontgoocheld maar toch niet zo sterk dan The Sixth Sence.
Het verhaal is onderhoudend en Willis en Jackson zetten een prachtige rol neer.
Ook ik had van deze film wel hoge verwachtingen, en ik kwam er al snel achter dat deze film het hoge niveau van The Sixth Sence nergens haalt.
Daar staat wel tegenover dat Willis En Jackson op een goede manier hun rollen neerzetten, maar wat mij nog het meest opviel was de goede soundtrack van James Newton-Howard.
Rodney9
ik ben een grote m. night shyamalan liefhebber
deze moest ik dus ook echt zien
niet zo goed als zijn debuut the sixth sense, maar ook dondersgoed
ik kan hem aanraden en het verhaal is ook best wel origineel
ik kan het niet alleen echt een superhelden film noemen
meer thriller/drama/mystery
joostus
Hoe wist 'mister glass' dat David in die trein zou zitten?. Dat is toch niet puur toeval dat hij een een trein laat verongelukken in de hoop dat hij David vind??..
orbit
- 12092 berichten
Oftewel, onlogische kutfilm.. teveel waarheid voor je?
Stephan
Dat wist hij niet. Hij probeerde al eerdere ongelukken uit, net zolang todat er één overlevende was.
Zit prima in elkaar
StevenMighty
Slaapverwekkend, langdradig, gebrek aan een goed verhaal, saai,...
Dat zijn de woorden die me binnenschieten na het zien van Unbreakable.
Het begint met een treinongeluk waar je maar weinig van krijgt te zien, en daarna wordt er heel de film geleuterd over het feit dat David nooit gewond is geraakt of ziek geweest, zonder dat er ook maar iets spannends gebeurt.
Dat veel mensen dit een verdomd goeie thriller vinden begrijp ik niet. Ik vind het niet eens een thriller maar een psychologisch drama.
Ik ben een fan van Bruce Willis in z'n actiefilms, maar hoe hij hierin acteerde was zo bedroevend dat je hem 50 cent zou geven uit medelijden... of nog meer, opdat hij gewoon zou stoppen.
Enige lichtpuntje, de onverwachte ontknoping die kon voorkomen dat ik de 95 voorgaande minuten niet als totaal verspilde tijd beschouwde.
1 ster
Loki87
Zeer intelligente film. Veel beter dan Sixth Sense. Top acteerwerk van beide kanten. De kindacteur is ook totaal niet meer irritant door zijn kleinere rol.
Kelsey16
vreselijke saai film, was erbij in slaap gevallen waardoor ik later een stuk terug moest kijken, zegt wel genoeg.
Unbreakable is toch een behoorlijk tegenvallende film.
Shyamalan is een regisseur die altijd erg in speelt op het verrassingselement. The Sixth Sense moest het daar erg van hebben en het moet gezegd worden, dat de twist erg goed is. Hetzelfde probeert hij in Unbreakable, maar daar werkt het allemaal toch een stuk minder.
Jackson en Willis zijn degelijke acteurs en doen het hier niet eens zo heel slecht. Daaromheen valt er eigenlijk weinigs positiefs te melden. Ik vind het nooit fijn om het woordje saai te gebruiken, maar tot de twist is de film gewoon dodelijk saai. In feite staat de gehele film in dienst van die twist. En ja die twist is best goed, dat moet ik toegeven. Maar de weg ernaar toe is gewoon matig tot slecht. Ik kon er in ieder geval weinig boeiends aan ontdekken.
Kortom een film met een prima twist, maar de weg ernaar toe is ronduit erbarmelijk.
Outblasty
Best wel een sterke film. Het einde had iets meer uitgewerkt mogen worden maar vond ik toch wel mooi. "I should have known way before, you know why? Because they called me mr. Glass"
vond ik wel mooi.
edje555
voor mij is deze film een juweeltje
het verhaal is waanzinig goed, en het verveeld voor mij geen enkele seconde.
Willis en L.jackson stralen veel kracht uit, dat het gewoon gaat wonderen.
ontknoping is fantastisch!
Bravo M. Night Shyamalan, goed werk afgeleverd!!!
pop
Orbit heeft helaas gelijk dit is niks. Waardeloze film die nergens over gaat
Roger Thornhill
Indertijd heb ik deze gezien als "opvolger" van The sixth sense, en als zodanig vond ik hem toen wel goed maar toch een lichte tegenvaller. Twaalf jaar later vind hem eigenlijk ijzersterk, en net als bij zijn beroemde voorganger nu om (veel) meer redenen dan alleen maar het thrillerelement en de uiteindelijke "plot twist": de trage maar o zo effectieve verteltrant, de prachtige kleuren, het portret van een vastgelopen huwelijk, de ingetogen maar toch ook emotionele (en uitstekende) vertolkingen en de algemene verstilde sfeer.
Het slot is een klein minpuntje: ik begrijp niet waarom we via tussentitels moeten vernemen dat David de politie naar het huis van Elijah heeft geleid en dat die vanwege de daar aangetroffen explosieven in een inrichting is geplaatst. Die zakelijke informatie en de associatie die die wekt met een semi-documentaire of historische film strookt totaal niet met het droomachtige en het fantasierijke van de rest van de film.
Kasper
Dit is een van de weinige film die me bij herzien keer op keer kippefel geeft
"Because of the kids - they called me Mr. Glass"...
witboek
Deze film is moeilijk te beoordelen want de acteurs spelen wel goed maar het verhaal vond ik wat te vaag.

Studio achter 'Unbreakable' verknoeide de marketing: 'Ze zagen niet in dat dit een heel nieuw genre was'

Mysterieuze thriller 'Unbreakable' van Night M. Shyamalan dinsdagavond te bekijken op televisie

'Assassin' met Bruce Willis vanaf 31 maart te zien in de bioscoop

'Unbreakable' met Bruce Willis wordt meest 'ondergewaardeerde film ooit' genoemd

Sans Toit ni Loi

The Sea Wolf
Drama / Avontuur, 1941

Hustle & Flow
Drama / Muziek, 2005
philadelphia, pennsylvaniaouder-kindrelatietrain accidentstripboekhuwelijkscrisisinvulnerabilitysuperheldsuperkrachtonbekwaamheidvader-zoon-relatieeastrail 177 universeeastrail 177eastrail 177 trilogyunbreakable collection