• 9.376.883 stemmen

X-Men: Days of Future Past (2014)

Actie / Sciencefiction | 132 minuten / 151 minuten (The Rogue Cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 132 minuten / 151 minuten (The Rogue Cut)

Alternatieve titels: X-Men: First Class 2 / X-Men: Days of Future Past - The Rogue Cut

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Bryan Singer

Met onder meer: Hugh Jackman, James McAvoy en Jennifer Lawrence

Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch

Releasedatum: 22 mei 2014

Plot X-Men: Days of Future Past

"To save the future, they must alter the past."

De film speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin mutant Mystique van Magneto’s Brotherhood een belangrijke wetenschapper in dienst van de overheid vermoordt. Als gevolg daarvan wordt de jacht op mutanten geopend en is het aan de X-Men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst om samen te werken en ervoor te zorgen dat enkele belangrijke gebeurtenissen die leiden tot deze dystopische toekomst voorkomen worden.

In Film > Nieuws > X-Men: Days of Future Past (2014):

Bij X-Men: The Last Stand (2006):

Er zijn plannen voor X-Man 4 en 5, onder de regie van Sam Raimi. Dat werd naar voren gebracht in een uitzending van X-Special, op Veronica. Raimi gaf te kennen eerst Spiderman 3 af te maken.

Er wordt nu keihard gewerkt aan een Ultimate Badguy, die onverwoestbaar en onsterfelijk is. De fans zullen hem wel kennen, maar voor de nieuwkomers geef ik een introductie.

Zijn naam is Nimrod. Hij is de nieuwste en meest geavanceerde versie van de Sentinels. Je weet wel, dat zijn van die grote robots werkzaam voor de USA-regering met als doel het opsporen en vernietigen van mutanten.

Nimrod is 3-meter hoog, absorbeert de krachten en technieken van de mutanten waarmee hij vecht, kan niet sterven (al spat hij uitelkaar, zijn robotlichaam versmelt zich weer bijelkaar). Hij kan ook nog eens door de tijd reizen en zichzelf naar andere plaatsen teleporteren. Hij heeft net als Magneto de krachten om stalen voorwerpen te verplaatsen en te vervormen. Hij kan een kinetische beschermschild om zichzelf heen bouwen zodat niemand hem wat kan maken. Hij kan eveneens krachtige plasma-golven produceren.

In de tekenfilms en strips was iedereen doodsbang voor deze Nimrod. Zelfs de onverschrokken bad guys als Apocalypse en Magneto renden voor hem weg. Niemand durfde het tegen hem op te nemen, rennen was de enige optie. Nimrod was de moordenaar van Nightcrawler.

In de tekenfilms werd Nimrod 1x met veel moeite verslagen. Hij was op jacht naar Juggernaut, die in New York liep. Nimrod ging daarheen en stond op het punt hem te vermoorden. Ineens verscheen daar een Heilige Alliantie van de X-men en de beruchte Lord Cardinals van de Hellfire-Club. Zij verenigden samen en wisten met veel pijn en moeite Nimrod te verslaan. Rogue en Nightcrwler (zuster en broer van elkaar) hadden daar een grote rol in. Maar de vreugde duurde maar kort. Want Nimrod repareerde zichzelf weer en kwam terug, dit keer om Nightcrawler te doden uit wraak.

Tijdens dat grote vecht waren er veel menselijke omstanders, ooggetuigen en journalisten. Zij dachten dat Nimrod een menselijke vrijheidstrijder was die het opnam tegen de mutanten. Vandaar dat Nimrod een held werd in New York. Het volk ging van hem houden. De regering maakte handig gebruik hiervan en voerde de propganda op.

Hopelijk zal Sam Raimi er een grote en mooie clash van maken, waar de geschiedenis en karakterontplooiing van Nimrod aan de orde komt. Nightcrawler zullen we dus terugzien, evenals Gambit, Polaris, Havok, Sinister en Apocalypse.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

'Met een titel als X-Men: The Last Stand lijkt het doek voor superhelden toch echt te vallen. Maar is X3 de afsluiting van een trilogie? Regisseur Brett Ratner denkt van wel. 'Ik zie geen X-Men 4. Waar moeten ze naar toe? Hoeveel geld gaat dat niet kosten? Het publiek verwacht van sequels dat ze groter en duurder zijn dan de vorige film, en deze is enorm.' In plaats daarvan lijken de producers af te stevenen op films over afzonderlijke personages als Wolverine en een jonge Magneto. Aan de andere kant: als The Last Stand goede zaken doet, wordt heus wel een excuus voor deel vier gevonden.'

Uit: Preview Magazine, nr. 4 2006

Met andere woorden: ik hoop niet dat er nog een deel komt van X-Men, ik vind het nu wel welletjes geweest Vooral nu de helft van de cast dood is of zonder gaves zit. Spin-offs zie ik ook niet echt zitten, maargoed, kwantiteit boven kwaliteit.

avatar van stan

stan

Je vertelt dit wel mooi Oscar maar je geeft alle 3 de films een 1

stan schreef:

Je vertelt dit wel mooi Oscar maar je geeft alle 3 de films een 1

Fout, ik gaf ze alledrie een 0,5 omdat ze niet met de originele comics strookten, maar meer weg hadden van geld-verdienen-door-keiharde-popcorn-actie.

Met Sam Raimi aan het roer heb ik meer hoop dan die dikke papzak van een Bret Rattner en de door geld obsedeerde fantast van een Bryan Singer.

avatar van Zelva

Zelva

avatar van theamazing

theamazing

@ Oscar Wilde: waar haal je de info dat ze nog sequels zullen maken?

avatar van aryan

aryan

Nimrod is niet de ultieme badguy, Apocalypse zal dat altijd blijven. Die Nimord is netzoals de 'slechte' terminator in terminator 2. En echt doosbang waren de mutants niet voor hem. Maar ja ik lees die comics ook niet, ik volg wel de tekenfilm serie

avatar van timbo_

timbo_

Oscar Wilde schreef:

De film pretendeert toch ook nergens te stroken met de verhaallijnen uit de orginele comics?

Oscar Wilde

De film verwijst duidelijk naar de Marvelstrip X-Men, dus dan verwacht ik geen HotseKnotsieHoebaBoebaPoempaPapoea-verhaallijn.

avatar van cokken

cokken

En de 2 Spin-offs gaan heten:

-Magneto

-Wolverine

Ben benieuwd!

avatar van marb

marb

Ik denk zelf toch meer aan iemand als Finister Sinister als nieuwe superschurk. Waarom? Even de volgende redenen:

-Hij is heel erg sterk

-Hij is niet leuk.

-Hij is ook onverslaanbaar.

- Hij heeft ook iets tegen mensen.

Interessant kan het wel worden met Nimrod als:

-Ze naar de toekomst reizen en Cable ontmoeten [ja, ja, reden voor een spin-off]

- Er kan een cliffhanger komen [nimrod dood, op het einde komt ie even terug]

- Nimrod is in het opzicht van de grote jongens [Apocalypse, Magneto, Sinister] de zwakste.

- Het kan iets spannends opleveren. Alle mutanten die zich nu bijvoorbeeld niet inenten, worden door Nimrod vermoordt.

- de X-men reizen naar de toekomst, ontdekken dat ze daar al zijn vermoordt en gaan terug naar het heden om dit te voorkomen.

avatar van FixX

FixX

marb schreef:

-Hij is heel erg sterk

-Hij is niet leuk.

-Hij is ook onverslaanbaar.

- Hij heeft ook iets tegen mensen.

ik mis er 1

hij ziet er supervet uit

mja je kan wel oneindig door gaan met x-men

zelfde geld voor spiderman,hulk,fantastic fou enz enz enz

word niet echt leuk meer denk ik

of ze moeten telkens beter worden gemaakt dan de vorige

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Famke niet in vierde X-Men-film

Famke Janssen wil niet in een vierde film over de X-Men spelen. "Drie X-Men-films zijn meer dan genoeg", zegt de Nederlandse Hollywood-actrice deze week in het programmablad Televizier. "Het was een heel goede ervaring maar het is nu tijd om verder te gaan." In de tweede film van de reeks sterft 'mutante' Jean Grey, de rol van Famke, om in deel drie weer uit de dood op te staan en opnieuw te sterven. "Ik zou ook niet weten hoe Jean nu weer terug zou moeten komen. Dan zou het verhaal wel heel ongeloofwaardig worden."

De derde film over de superheldengroep, 'X-men: The last stand' was eerder dit jaar een groot succes in de Verenigde Staten. In Nederland sloeg de film minder aan.

De 41-jarige Janssen heeft het momenteel niet bepaald druk. "Ik lees een hoop scripts, in de hoop een goede tegen te komen." De actrice liep volgens Britse media onlangs een rol mis in de film 'Bathory' van de Slowaakse regisseur Juraj Jakubisko. Famke zou de rol spelen van de zestiende-eeuwse gravin Elizabeth Bathory uit Hongarije, die meer dan zeshonderd vrouwen zou hebben vermoord en hun bloed hebben gedronken. De 30-jarige Britse Anna Friel kaapte de rol voor haar neus weg.

Hankster

even wat leven in de brouwerij in dit topique

Van superherohype.com:

Halle Berry Calls Out to X-Men Fans

Source: Superhero Hype! January 11, 2007

We received a lot of mail from fans about this one (sorry folks, we were traveling), but when Halle Berry won for "Favorite Female Action Star" at the People's Choice Awards on Tuesday night, she called out to X-Men fans. Here's a good summary of what she said from XMenFilms.net:

"I had no idea you guys loved Storm so much! Wow, thank you, thank you. And I want to thank Tom Rothman for allowing me to play Storm, and Brett Ratner for allowing Storm to finally use her cape and fly this year." said Halle Berry at yesterday's People's Choice Awards.

"But I have something to ask you guys. You guys really love X-Men? Ok, here's what you have to do. Write letters. Every one of you in this building who love X-Men and want to see X-Men 4, write a letter to Tom Rothman at Fox and tell him so and you will get another one, and I'll be there too."

You can write or e-mail 20th Century Fox regarding X4 at:

20th Century Fox Theatricals

ATTN: Tom Rothman (X-Men 4)

P.O. Box 900

Beverly Hills, CA 90213-0900

[email protected]

No pressure Tom!

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

Ik heb vandaag de film x3 een 2e maal bekeken, en ik kan nu eindelijk die laatste scene plaatsen met een redelijke uitleg (sorry als het al bekend is). Naar mijn mening komt er dus gegarandeerd een vervolg, wat zou anders de reden geweest zijn om die scene te gebruiken?
De beruchte laatste scene uit x3 bevat dus een man in een ziekenhuis bed die wat tegen de zuster zegt met de stem van xavier. Nadat ik deze scene de 2e keer zag, dacht ik eigenlijk meteen aan wolverine. foto Op de foto zie je dat de man ruim behaard is, we weten allemaal dat xavier kaal is, dus zal hij zowiso niet in zijn eigen lichaam zitten. Na wat rondneuzen naar scenes kwam ik plotseling iets interessants tegen wat mijn eerdere vermoeden over wolverine teniet doet. In het begin van de film zie je dat xavier les geeft aan nieuwe leerlingen over het "overzetten" van het bewustzijn. Op een video zie je een korte scene over een man zonder bewustzijn. foto2 Laat deze man nu net dezelfde man zijn als in de eindscene, laat de zuster dezelfde chick zijn en voila, de eindscene is verklaard. Xavier had/heeft nogal sterke mentale krachten, dus het kan zijn dat hij eigenhandig zijn geest/bewustzijn overgeplaatst heeft in die man uit de video.

avatar van Materny

Materny

Lord@ragorn schreef:

Om een mogelijk vervolg garant te stellen met Xavier erin.:) Als ze dit niet hadden gedaan, en er kwam een vervolg met Xavier was het zeer lastig geweest om een geloofwaardige terugkeer te fabriceren.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik denk idd om de optie open te houden. Mocht X3 floppen dan kijkt niemand meer naar die scene om, maar aangezien X3 toch wel geslaagd is kan de scène als aanleiding voor een vervolg dienen.

avatar van Metalfist

Metalfist

Metalfist schreef:

misschien handig om spoilertags te gebruiken
Maar het klopt wat je zegt ja, de man is Xavier's tweelingbroer, hoewel in de comics Xavier een tweelingzus heeft, en de vrouw is inderdaad Moira.

Hayabusa

Waarschijnlijk komt er geen deel 4 en 5. Professor X, Cyclops en Jean Grey zijn dood, je kunt geen X-men film maken zonder deze drie.

Volgend jaar komt Wolverine uit en waarschijnlijk wordt er nu een script geschreven voor een film over Magnetos jeugd.

En persoonlijk vind ik Nimrod niet de ultimate badguy, maar En Sabah Nur (Apocalyps). Mr. Sinisters zwakte voor Cyclops straal maakt hem niet zo sterk tegenover de X-men.

De ultimate badguy uit de Marvel wereld vind ik zelf Galactus: de verwoesteraar van werelden.

avatar van lowhusky

lowhusky

Hayabusa schreef:

Wolverine is natuurlijk een superleuke filmcharacter. Zou leuk zijn als ze de geschiedenis van hem verfilmen, van hoe het allemaal begon..

Hayabusa schreef:

eerste is niet waar, de tweede is nergens bevestigd, en de derde .. tsja..in de comics is Jean / Phoenix ook zo vaak teruggekomen maar is zeker niet persé cruciaal voor een volgende film.

Dus ik zeg: maak gewoon een lekker spannend vervolg en houd Ratner, Penn en zeker Kinberg zo ver mogelijk bij dit project vandaan

Deel 4 en 5 back-to-back over Apocalypse

2008 Wolverine;
2009 Magneto
2010 X4
2011 X5

Hoezo klopt de eerste niet? Hij had toch een graf, tijdens de gevecht met Famke legde hij het af. En 2 waarschijnlijk ook.

avatar van Metalfist

Metalfist

Lord@ragorn schreef:

Hier heb je je antwoord Hayabusa, de scene komt na de aftiteling en lees onderstaande bericht ook maar

Ik heb ooit is ergens gelezen dat de man in het ziekenhuis een tweelingbroer van Xavier is, die ze speciaal voor de films hebben gemaakt. Ook is de verpleegster Moira en in de tekenfilmreeks is dit een goede vriendin van Xavier.

Hankster

als je de bovenstaande berichten nou eens even leest, Hayabusa

Hayabusa

Ik dacht dat ze met de beruchte scenè die met Magneto bedoelden, maar oké nu geloof ik het.

Alleen ben ik nu wel tegen een verdere vervolg omdat de X-men films steeds minder worden. Het niveau gaat helaas omlaag, waar deel 2 nog een waardige vervolg was, was de derde deel een "tussendoortje". En als X-men fan (ik ben eigenlijk fan van alles waar een beetje geweld met superkrachten etc. gebeurt ) ben ik tegen een verdere vervolg.

Hankster

Minder? X2 vind ik echt een van dé voorbeelden van waarbij een sequel beter is dan de eerste film.

X3 was gewoon een niet meer dan vermakelijke actiefilm geworden door de matige schrijvers en met name door ADHD-Ratner. Hoewel hij met Red Dragon best een goede film heeft afgeleverd en X3 niet heel slecht was, vraag ik me nog steeds af wat die kerel in Hollywood te zoeken heeft. Echt een hele matige regisseur.

Het is een cliché opmerking, maar ik blijf benieuwd hoe Singer's X3 eruit had gezien. En ik hoop dat hij en Fox het hele gedoe rond Superman bij gaan leggen en ze weer samen aan de X-Men gaan werken

Hayabusa

Ik vind persoonlijk X-men 1 beter, de film is ook door meerdere critici beter bevonden dan zijn vervolg. Maar ik geef toe dat X-men 2 geen misselijke vervolg is, zeker het begin met Nightcrawler haalt het niveau omhoog. Deel 3 was actie maar niet goed uitgewerkt verhaal.

Persoonlijk vind ik Sam Raimi een goede regisseur maar ook hij heeft met Spiderman mindere vervolgen afgeleverd, vooral deel 3 was om te janken. Alle comic-feiten zijn weggelaten of verkeerd gebruikt. Deel 2 tegen Doc. Oc ging nog wel, maar de "laatste" deel vond ik magertjes.

Dit wil natuurlijk niks zeggen, misschien dat Sam Raimi wel een mooie X-men vervolg maakt, niemand kan het weten.

avatar van D-DaAntjj

D-DaAntjj

lowhusky schreef:

Ze gaan wolverine ook verfilmen met hugh jackman die hem speelt.

De film komt in 2009 uit. Ben benieuwd.

avatar van Judge_Fudge

Judge_Fudge

Deel 5 komt niet uit heb ik gelezen. Maar wel een deel 4 waar het over het verhaal van wolverine, 17 jaar voor de eerste film, gaat.