• 9.377.805 stemmen

X-Men: Days of Future Past (2014)

Actie / Sciencefiction | 132 minuten / 151 minuten (The Rogue Cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 132 minuten / 151 minuten (The Rogue Cut)

Alternatieve titels: X-Men: First Class 2 / X-Men: Days of Future Past - The Rogue Cut

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Bryan Singer

Met onder meer: Hugh Jackman, James McAvoy en Jennifer Lawrence

Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch

Releasedatum: 22 mei 2014

Plot X-Men: Days of Future Past

"To save the future, they must alter the past."

De film speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin mutant Mystique van Magneto’s Brotherhood een belangrijke wetenschapper in dienst van de overheid vermoordt. Als gevolg daarvan wordt de jacht op mutanten geopend en is het aan de X-Men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst om samen te werken en ervoor te zorgen dat enkele belangrijke gebeurtenissen die leiden tot deze dystopische toekomst voorkomen worden.

avatar van Johan24

Johan24

Het zou toch wel heel tof zijn als er een vierde X-men zou komen. Mijn voorkeur voor bad guy zou toch Mr Sinister zijn. Mooi verhaal en hij doet zijn naam zeker eer aan. Daarnaast is hij nog verbonden met de X-men en Apocalypse. Ik denk dat hier zeker een mooie film van te maken is...

avatar van Nicholas

Nicholas

Laat ik hem hier maar plaatsen:

X-Men 4?

Metalfist

Als dat waar zou zijn dan spring ik een gat in de lucht. Days of Future Past was mijn eerste kennismaking met de X-Men comics en staat nog altijd ten boek als één van de beste verhalen die ooit gemaakt zijn geweest. Twee issues in totaal maar o zo geniaal.

Naomi Watts

Days of Future past zal geweldig zijn. Dan wel voor First Class 2, die andere X-Men franchise (waar deel 4 van uit moet komen) zuigt aan alle kanten. Chris Claremont all the way.

avatar van Eazy

Eazy

Matthew Vaughn Won't Direct 'X-Men: First Class 2'; Will Bryan Singer Replace Him? - Deadline.com

Geen probleem. Vond het Vaughn's minste film. Laat hem maar aan wat anders werken.

avatar van Glacius

Glacius

Denk toch echt dat ik liever een vervolg zie op First Class, en dat ze de originele trilogie en Wolverine compleet negeren. Deel 3 had namelijk een boel verneukt.

Bryan Singer to Direct X-Men: Days of Future Past | X-Men | News | Marvel.com

Niet echt nieuws waar ik van sta te springen. Singer's twee films behoren tot het minste uit heel de reeks. Gelukkig is het verhaal zo solide dat dit bijna niet kan mislopen.

Naomi Watts

Dan weet je wel genoeg. Dan weet Vaughn eindelijk al die slechte verfilmingen te voorzien van een goede ocunterpart krijg je dit. Streep kan er door.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Singer als regisseur, top. Vooral X2 was een heerlijke film, met enkele geweldige actiescènes (Nightcrawler onder de tonen van het Dies Irae van Mozart). Een stuk beter dan X Men: The Last Stand of de Wolverinefilm. First Class was dan wel weer zeer vermakelijk.

avatar van DVD-T

DVD-T

Patrick Stewart en Ian McKellen gaan terugkeren in hun rollen, en ook Jackman gaan we terug zien als Wolverine.

Toen de filmserie begon hoopte ik al op een verfilming van "Days of Future Past". Dit is nu een unieke kans om de verhaal lijnen van alle films in elkaar te verweven en zo enkele continuiteit's problemen die nu in de serie zitten weer recht te trekken. Ik hoop dat ze de originele vertelling van Kitty Pride gaan volgen, al zou het verhaal van Bishop (die Pride heeft vervangen in de cartoon) ook aangenaam zijn. Er zitten toch aardig wat verschillen tussen de comics en de cartoon, maar beide zijn ze wel filmwaardig. Van dit verhaal kun je sowieso wel twee films maken. Een "origins" en een van de aftermath, waarin we eindelijk Nimrod kunnen verwachten. Een verhaal met ontzettend veel potentie dit. Kan heel makkelijk fout gaan, dan had ik toch liever Vaughn weer op de regie stoel gezien.

avatar van Eazy

Eazy

Metalfist schreef:

Bryan Singer to Direct X-Men: Days of Future Past | X-Men | News | Marvel.com

X-men 3 en Wolverine waren heel wat slechter dan X2.

Metalfist

Toen ik dat bericht schreef was ik nog niet aan de herzieningen begonnen dus mijn mening is ondertussen iets bijgesteld. Toch blijf ik deel 2 minder vinden (al is het wel beter dan deel 1) en dat is vooral aan een aantal belachelijke zetten te wijten zoals heel het personage Jason Stryker (waarom niet gewoon Mastermind gebruiken in plaats van dit slappe aftreksel) terwijl deel 3 net altijd dat beetje meer heeft. Twee uitstekende verhaallijnen (The Cure en Dark Phoenix) die toevallig ook nog eens tot mijn favoriete verhaallijnen behoren.

Wolverine nog niet herzien trouwens maar die is in mijn herinnering inderdaad niet al te schitterend. Waarschijnlijk over het hoofd gezien toen ik dat bericht schreef.

Dat neemt niet weg trouwens dat ik Singer voor geen haar vertrouw met Days of Future Past want Vaughn bewees eindelijk hoe het wel moest en ik vind het dan ook een enorme teleurstelling dat hij dit niet gaat regisseren.

Metalfist

Godskolere, toch niet weer Anna Paquin in de rol van Rogue Waar is die heerlijke Southern belle gebleven uit de comics.. Shawn Ashmore als Ice-Man is wel goed maar dan hoop ik niet dat ze hun belachelijke relatie tussen hem en Rogue uit X-Men 2 gaan voortzetten. Ellen Page is wel de beste Kitty Pryde uit de 3 films dus dat is goed. Het is maar goed ook dat ze erbij zit want ze is toch wel de kern van de Days of Future Past comic.

Ik begin hier echter wel een slecht gevoel bij te krijgen, hopelijk weet Singer me aangenaam te verrassen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Maar kijk jij niet ook heel erg als comicfan? Dat merkte ik ook bij Spiderman, de versie van Sam Raimi vond ik beduidend beter, maar de fans van de strips vonden er veel storende stukken in zitten omdat er veel niet juist was vertaald naar de film. Ik als leek vond dat niet erg.

Zo ook bij deze, vooral X2 vond ik een uitstekende film met een paar heerlijke scènes (vooral die in het Witte Huis) en goed uitgewerkte personages en een goed verteld verhaal. The Last Stand vond ik echt een film van enkele momenten die rammelde op zo ongeveer elk vlak en First Class was erg vermakelijk met een mooie retrolook,

Metalfist

Klopt, de X-Men reeks moet zowat mijn favoriete superhelden zijn doordat ik er mee ben opgegroeid via de animatiereeks. Ik probeer altijd wel om comics en de verfilmingen apart te zien maar dat lukt niet altijd even goed Het probleem is ook dat Days of Future Past mijn allereerste comics waren én ze behoren ook nog altijd tot mijn favorieten. Juist omdat Singer nogal de neiging heeft om (nutteloze) veranderingen te maken ben ik hier erg sceptisch over.

X2 vond ik trouwens nog wel vermakelijk hoor (3.5*) maar tot nu toe blijft First Class de beste verfilming voor mij. Het is dan ook een serieuze bummer dat Vaughn de regie niet meer in handen heeft omdat dat voor mij de perfecte combinatie van verhaal en regisseur had kunnen zijn.

avatar van ace leader

ace leader

Waarschijnlijk als Puck, de gespierde dwerg van Alpha Flight!

Metalfist

Of Singer zou een Toad revival moeten doen, daar lijkt Dinklage me ook wel geschikt voor, maar mijn geld staat toch ook op Puck. Al heeft die (net als Toad btw) niets te maken met de Days of Future Past saga maar met het oog op een Alpha Flight verfilming en Wolverine 2 lijkt me dit een poging om de verschillende franchises aan elkaar te koppelen.

avatar van Nicholas

Nicholas

Het is overigens Dinklage, niet Dinklages. Foutje in het artikel.

Naomi Watts

Volgens mij wordt er wat betreft Dinklage er weer onterecht naar zijn lengte gekeken. Ik zet mijn geld op dat ie Trask gaat vertolken. Daar heeft ie genoeg karakteristiek draagvlak voor.

Metalfist

Vader of zoon Trask? Maar ik vermoed dat je de vader bedoelt die de Sentinels heeft ontwikkeld. Kan misschien inderdaad ook nog wel een rol zijn voor hem maar zie hem toch liever als Puck of Toad.

Naomi Watts

Bolivar Trask uiteraard .

Metalfist

Die eerste propagandaposter ziet er wel geslaagd uit. Ik begin iets meer hoop te krijgen maar verwacht nog altijd dat Singer de boel op de één of andere manier weet te verpesten. Al is dat toch erg lastig met dit geniale bronmateriaal.

Naomi Watts

Bishop & Sentinels cool, maar zelfde als MetalFist: Singer is going to fuck it up.

avatar van Balotelli

Balotelli

Ben het met Watts eens. Ik begrijp ook niet waarom ze Vaughn hebben weggepest voor Singer.

Misschien omdat Singer homofiel is en daardoor een betere netwerk heeft in Hollywood.

Ook Darren Aronofsky is weggepest ten faveure van James Mangold toen hij bezig was met The Wolverine. He script dat Christopher McQuarrie schreef, moest ook plaatsmaken. Nu krijg je een hele teleurstellende en kitscherige Wolverine met een lelijke CGI-Silver Samurai.

Nieuwe posters:

(afbeelding)

(afbeelding)

Vooral die van Magneto vind ik geslaagd

Tof ja .