• 9.378.049 stemmen

X-Men: Days of Future Past (2014)

Actie / Sciencefiction | 132 minuten / 151 minuten (The Rogue Cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 132 minuten / 151 minuten (The Rogue Cut)

Alternatieve titels: X-Men: First Class 2 / X-Men: Days of Future Past - The Rogue Cut

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Bryan Singer

Met onder meer: Hugh Jackman, James McAvoy en Jennifer Lawrence

Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch

Releasedatum: 22 mei 2014

Plot X-Men: Days of Future Past

"To save the future, they must alter the past."

De film speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin mutant Mystique van Magneto’s Brotherhood een belangrijke wetenschapper in dienst van de overheid vermoordt. Als gevolg daarvan wordt de jacht op mutanten geopend en is het aan de X-Men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst om samen te werken en ervoor te zorgen dat enkele belangrijke gebeurtenissen die leiden tot deze dystopische toekomst voorkomen worden.

Metalfist

Een film waar ik naar uitkijk maar ik vrees dat Singer het niveau van First Class nergens zal kunnen benaderen. Het bronmateriaal balanceert op het randje van genialiteit maar de eerste twee X-Men films blonken niet uit in geslaagde omzettingen van de personages. Zeker Cyclops werd gereduceerd naar een belachelijke leider en breek me de mond zelfs niet open over Rogue.

Gelukkig krijgen we terug Patrick Stewart, James McAvoy, Ian McKellen en Michael Fassbender. Ik hou mijn hart vast in ieder geval.

avatar van 3bdelilah

3bdelilah

Vond de eerste trilogie wel prima films, al zakte het niveau voor mij wel telkens. Ik begon dus niet echt vol hoge verwachtingen aan First Class, maar die heeft mij echt weggeblazen. Ik heb hier dus zeker zin in.

avatar van maurice32

maurice32

zeer benieuwd

avatar van Materny

Materny

In 'The Wolverine' toch wel een zeer sappige preview over dat wat komen gaat. Was meteen ook de beste scene van heel die film.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Toffe viral. Het soort idealisme wat je van Trask Industries verwacht. Sentinels ook aardig, al lijken ze mij wel erg klein.

Naomi Watts schreef:

Sentinels ook aardig, al lijken ze mij wel erg klein.

Ik weet niet wat jij klein vindt

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Gezichtsbedrog blijkbaar. Qua formaat ook prima dus . Niks op aan te merken dan,

marvelfreak85

Gelekte Teaser van Comic -con A Glimpse Of The X-MEN: DOFP Footage From Fantasia Fest Leaks - comicbookmovie.com is dat Warpath wat ik daar zie?

avatar van krosnicky

krosnicky

krosnicky schreef:

en Hoe komt Professor X terug tot leven ?

Moet je na de credits van X-men the last stand kijken.

Xavier verteld aan het begin van de film tegen de kinderen in de klas dat ie zijn geest/bewustzijn in een andere lichaam kan duwen van bijvoorbeeld een persoon die in coma ligt na de credits zie je dat hij dat ook gedaan heeft.

avatar van krosnicky

krosnicky

marvelfreak85 schreef:

Moet je na de credits van X-men the last stand kijken.

Oke leuk om te weten heb deel 3 nu al 8 jaar en heb het nog nooit gezien

krosnicky schreef:

Zo Tijdreizen..

Zo Tijdreizen..

Het Tijdreizen komt pas in deze film voor dus hoe kan Xavier in The Wolverine Wolverine om hulp vragen en terug de tijd in sturen als hij nog niet is terug gebracht ??klopt niet wat je zegt voor jouw ook de tip om naar de credits van X-men The last stand te kijken. want deze film zal zo'n 8 jaar naar The Wolverine afspelen en ze gaan terug naar de jaren 70 naar de groep van X-men first class. en Wolverine is degene wat terug word gestuurd dat is al bekend gemaakt.

horizons

Dan mis je toch de mogelijkheden die een tijd reis paradox teweeg kan brengen. In theorie kan iemand terug verleden in gaan naar een een nog levende prof X en dan hem mee naar toekomst of verder verleden nemen of z'n dood voorkomen etc etc etc

horizons schreef:

Je snapt het niet Xavier is nooit dood gegaan in de films kijk aub naar de credits van X-men Last stand

horizons

zijn lichaam toch wel, en nu zien we wel dat lichaam terug.

horizons schreef:
zijn lichaam toch wel, en nu zien we wel dat lichaam terug.

Daar heb je inderdaad een punt we zullen zien hoe het zit.

jarno1975 (moderator series)

Teaser van een volle 7 seconde (Youtube HD)

29 oktober verschijnt de volledige trailer.

Karl van H.

Ik ben benieuwd, al heb ik wel zo mijn twijfels over die Sentinels, want ze zien eruit als het mislukte broertje van de Terminator...

Metalfist

Eerder andersom dan. Sentinels kwamen in deze vorm (uitgegaan van de trailer) al voor in issue 14 van X-Men in november 1965. De Terminator zou pas zo'n kleine 20 jaar later het levenslicht zien.

Karl van H.

Ik heb het niet over welke het eerst bedacht werd; dat vind ik totaal onbelangrijk. Waar het mij om gaat is dat de Terminator een machine is die er tof en robuust uitziet. De Terminator kan wel tegen een stootje. Zo'n Sentinel daarentegen - zoals hij te zien is op die setfoto met Bryan Singer en in mindere mate zoals 'ie in de viral trailer te zien is - ziet eruit alsof hij met een zuchtje wind omvalt. Ook het design vind ik maar matig. Ik trek de vergelijking alleen maar omdat het beide mensachtige machines zijn; het grote verschil is dat de Terminator er tof uitziet en de Sentinel (nog) niet.

Dat kan ik natuurlijk moeilijk afleiden uit dat ene zinnetje

Al vind ik de vergelijking nog altijd wel ietwat vergezocht maar dat is misschien omdat ik de Sentinels uit de comics ken.

avatar van schram101

schram101

Zit Jennifer Lawrence hier ook in, joh!? Ben benieuwd. Vind haar vrij wisselvallig maar interessant is haar aanwezigheid in ieder geval wel.

Metalfist

Die zat ook al in X-Men First Class dus neemt haar rol hier gewoon terug op.

Dat kan ik natuurlijk moeilijk afleiden uit dat ene zinnetje

Daarom leg ik het ook even uit

Ik ken de Sentinels zelf van de tekenfilmserie. Daar zagen ze eruit als gewoon gigantische mensen; je moest maar geloven dat het eigenlijk robots waren. Verder waren ze best wel bruut overigens. Hier zijn het duidelijk robots, vandaar dat ze me aan (het skelet van) de Terminator deden denken. Vooralsnog vind ik ze wat ielig overkomen.

Metalfist

Maar in de tekenfilmserie zag je toch ook vaak dat het robots waren? Bijvoorbeeld met een Wolverine die met zijn klauwen het moederbord van de Sentinels uit hun lijf trekt of Rogue die één van de armen lostrekt met allerlei vonken en losse draden ten gevolge.

Vind ze persoonlijk wel geslaagd trouwens maar wil ook nog wel zien hoe het effectief in de film komt want met Singer weet je nooit.

avatar van schram101

schram101

Metalfist schreef:

Die zat ook al in X-Men First Class dus neemt haar rol hier gewoon terug op.

Joh.. Helemaal vergeten. Al vond ik die film ook niet zo goed, heeft er waarschijnlijk wel mee te maken. Maar ik zal m nog wel eens proberen te herzien, die hoge score zal toch wel iets betekenen.

Metalfist schreef:

Vind ze persoonlijk wel geslaagd trouwens maar wil ook nog wel zien hoe het effectief in de film komt want met Synger weet je nooit.

Zag hun mond en kin er niet gewoon uit als die van een mens? En dan hadden ze een soort van helm op, toch? Het is heel lang geleden dat ik die serie zag - toen ik nog klein was -, dus ik weet het niet precies meer.

Maar tot die tijd wacht ik gewoon af, hoor. Met een beetje geluk zien ze er slechts op die foto gammel uit en zijn ze in de film cool. Ik hoop het wel, in elk geval