• 9.373.881 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Alfred Hitchcock

Met onder meer: Tippi Hedren, Rod Taylor en Jessica Tandy

Plot The Birds

"...and remember, the next scream you hear may be your own!"

Melanie Daniels is aan het winkelen in San Francisco als ze Mitch Brenner ontmoet, die op zoek is naar vogels als cadeau voor de verjaardag van zijn zus. Hij herkent Melanie, maar doet alsof hij haar voor een assistent verkoopster aanziet. Zij speelt het spel mee. Melanie besluit de vogels zelf te kopen en naar Bodega Bay te rijden, waar het verjaardagsfeest van Mitch z'n zus plaatsvindt. Daar wordt ze echter aangevallen door een zeemeeuw, wat het begin is van een aantal aanvallen van een steeds groter wordende groep vogels.

Melanie Daniels

Deke Carter

Traveling Salesman at Diner's Bar

avatar van Baggerman

Baggerman

Heeft iemand anders trouwens ook nog dat tutje uit "little house on the prairie" gezien? Dat grietje wiens brilletje (natuurlijk) kapotvalt tijdens de aanval van de vogels op de schoolkinderen, dat is toch haar, nietwaar?

avatar van Zinema

Halcyon schreef:

Ik heb The Birds live meegemaakt in IJsland. We werden aan de kust aangevallen door vijandige zeemeeuwen. Ik weet nog hoe we in het gitzwarte strandzand doken om de scherpe snavels van die beesten te ontwijken. Wat een freaks...

Heerlijk dit

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik stond afgelopen zomer nog met iemand op een set die een tijd lang in Australie had gewoond. Daar waren de kraaien net zulke gevaarlijke bastards. Ze vielen zieke en jonge dieren aan, pikten eerst de ogen uit om vervolgens met de rest bezig te gaan. Een enkele keer proberen ze het ook met mensen.

avatar van mikey

mikey

Mijn papagaai zei 'eikel' tegen me. Agressieve rotvogels!

avatar van Erwinner

Erwinner

Geen teleurstelling.

Sommige scenes zaten al 30 jaar in m'n geheugen gegraveerd.

Lang uitgesteld en had er plots zin in.

Maar ik wist niet meer dat het een romantisch verhaaltje betrof.

Een stelletje mooie acteurs (op de kinderen na), in een fijne kleurige setting. Zag er piekfijn uit allemaal.

Het tempo was wel traag maar toch wel boeiend genoeg. En dan komen de vogels...Ook dit was erg goed gemaakt! Deze techniek zie ik liever dan de huidige techniek. En de speeltuin was was het "oh ja!" gevoel.

Alleen jammer dat het niet meer zo eng was als vroeger.

Een genestelde 3.5*

avatar van Erwinner

Erwinner

Ohwja,

best jammer dat dreigende muziek uitbleef. Zwaar gemiste kans.

(Misschien de vogeltjesdans?)

Maar de vogels waren wel goed op dreef met hun angstaanjagende aanvalsliederen.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Goede film de vogels waren nog best leuk gedaan en er zaten een aantal leuke scenes in. De minpunten waren het begin en het einde wat er tussen in zat was goed dat de film traag opgang kwam was erg onnodig had niet gehoeven. Het einde was erg voorspelbaar. Vroeger was dit echt een schokkende en enge film maar nu is dat niet meer zo.

Het is me trouwens nooit opgevallen dat in Hitchcocks films hijzelf ook voorkomt in een piepklein rolletje in The Birds zag je hem met twee poedels de winkel uitlopen.
4 sterren voor deze film.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

damianodebeste schreef:
Het einde was erg voorspelbaar.

Wat is er nou zo voorspelbaar aan het einde? Een open einde zag jij al van verre aankomen?

avatar van damianodebeste

damianodebeste

chiel schreef:

Yep er is totaal geen oplossing tegen al die vogels tenminste ik vond geen oplossing dan moet het wel een open einde of een slecht einde zijn maar aangezien hitchcocks films vaak geen slecht einde heben is het dus een open einde.

avatar van heinonlein

heinonlein

hitchcock heeft bewust een open einde gehouden om de fantasie van de kijker te prikkelen. hij heeft zelfs bepaalde scènes eruit gelaten die duidelijk laten zien dat tippi níét de dader was. want ook dat is natuurlijk een optie.

ikzelf vind 't zeer geslaagd zo!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2045 stemmen

Erg goede horrorfilm van de meester. De film is nergens echt eng maar toch een erg ongemakkelijke zit met al die agressieve vogels. Hoogtepunten waren: Vogels op schoolrek, in het cafe met de autobrand, de belaging van het huis, het einde Maar het sterkste punt is toch wel dat er helemaal geen uitleg komt waarom de vogels aanvallen en weer ophouden met aanvallen. Er zijn tegenwoordig al veel te veel films met op het eind een slappe verklaring. Prachtige keuze om het juist niet te vertellen.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

In mijn ogen een overgewaardeerde film.
Minpunten: De film werd nergens echt spannend en de vogels zagen er niet uit. Ik dacht altijd dat kraaien iets van 'kra' zeiden, maar meneer Hitchcock dacht kennelijk wat anders. Het is natuurlijk logisch dat ze in die tijd niet goede special effects konden maken, maar hier was het wel heel matig. Verder vond ik het einde tegenvallen omdat het zo afgeraffeld leek, alsof ze geen zin meer hadden.

De pluspunten: De acteurs speelden goed en het is toch wel een interessant verhaal, dat vind ik iig wel. De scene bij school toen er steeds meer vogels op dat rek gingen zitten was ook leuk gemaakt.
Al met al viel het dus wat tegen, maar echt slecht werd het niet en de film blijft wel interessant en blijft boeien. Daarom toch nog een magere 3 sterren.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2045 stemmen

Ik snap niet dat sommige die vogels zo slecht gemaakt vonden? Ik vond het er juist erg goed uit zien eigenlijk...

avatar van Theunissen

Voor die tijd was het een spannende film. De scene met de kraaien was zeer goed.

avatar van Sutherland

Sutherland

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over deze film. Aan de ene kant heb ik me wel vermaakt en vond ik bepaalde scenes gewoon erg goed en spannend. Maar aan de andere kant vond ik het acteerwerk niet iets om over naar huis te schrijven. Rod Taylor was nog goed te pruimen, Tippi Hedren was ook wel ok(op een paar scenes na)maar de rest was echt niet goed. Ergerde me er mateloos aan af en toe. Verder is er al veel gezegd over het einde. Daar heb ik ook gemengde gevoelens over. Toen hij afgelopen was, was ik een beetje teleurgesteld door het einde. Maar aan de andere kant, toen ik er over na ging denken, is het ook wel weer goed gedaan natuurlijk.

Ik ga voor de gulden middenweg en geef een goede voldoende.

aerts007

Goede spannende film. Knappe poster ook!

Kwam hier ook geen remake van?

avatar van daviddoelen

daviddoelen

aerts007 schreef:

Kwam hier ook geen remake van?

De remake is uitgesteld tot 2011, maar hij komt er wel.

aerts007

Bedankt, ik zie er naar uit.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Goede film.

Toch denk ik dat zijn mystery/thriller films mij iets meer gaan liggen dan zijn films die tegen de horror aanliggen. Hitchcock weet prima spanning op te bouwen maar echt schokkend is het anno 2009 allemaal niet meer. Vermakelijk wel alleen had de opbouw ietsje korter gemogen.

Visueel viel deze mij enorm mee! De vogels zien er prachtig uit en ook de autoritjes voor een bluescreen hebben zo hun charme op een of andere manier.

Dikke 3.5* voor nu, misschien doe ik er nog een halfje bij.

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

Leuk misschien voor toentertijd. Tegenwoordig is dit niet meer dan een lachertje. Ik heb de film gekeken en vond m verschrikkelijk.

Saai, geen gebruik van muziek of achtergrondgeluiden. Bovendien allemaal erg nep.

avatar van JosieT

JosieT

Leuke film met een spannend verhaal. Ik heb door het zien van deze film wel een lichte angst voor vogels ontwikkeld.

Het enige wat ik miste was de muziek, dat had kunnen zorgen voor wat extra sfeer in de film.

*3,0

avatar van Dk2008

Dk2008

Theunissen schreef:

Dat vind ik ook. Je moet maar zoveel kraaien op zo'n rek bijeenkrijgen. Verder vind ik dat de tand des tijds flink aan deze film heeft zitten knagen. De eerste keer vond ik hem spannend, nu toch wat gedateerd..

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Langzame en toch wel redelijk saaie film;

Had ik hem in die tijd gezien had ik hem misschien wel spannend gevonden.

avatar van Bla

Bla

Een film die misschien toch niet de tand des tijds heeft doorstaan?

Bla schreef:

Een film die misschien toch niet de tand des tijds heeft doorstaan?

Zondermeer, na een herkijkbeurt mijn punten verlaagd naar 2.5.

Het was een tijdje geleden,maar man,is dit een langdradig geschoten verhaaltje.Of ik word oud..,of de film wordt veel te oud.

avatar van wapper

wapper

Nog eens bekeken, verlaagd met een 0,5

Het eerste uur dient om mensen in slaap te laten vallen, de dialoog is niet aan te horen en niemand acteert goed

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

M'n moeder is bang voor deze film... Ik raak steeds meer geinterreseerd

avatar van H1DD3

H1DD3

Haha, mijn vader vindt dit ook 1 van de engste films die hij ooit heeft gezien. Maar misschien is hij nogal ouderwets.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik heb nog een vraag over deze film.

Ik probeer hem nu al een tijdje op DVD te vinden en aardig wat sites hebben hem, maar bijvoorbeeld op Bol.com word verteld dat hij lelijk is omdat het beeld ingekort is. Weet iemand een site of winkel waar ik hem in goede kwaliteit kan vinden?

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

De regio 2-dvd heeft inderdaad 4:3 beeld, voor breedbeeld moet je een andere regio hebben. De regio 2-dvd is verder prima genietbaar hoor, met een erg goed docu bovendien.