• 9.378.170 stemmen

Met onder meer: Chris Evans, Tilda Swinton en Song Kang-ho

Gesproken taal: Engels, Frans, Japans en Koreaans

Releasedatum: 3 april 2014

Plot Snowpiercer

"Fight your way to the front."

Het is het jaar 2031 in een post-apocalyptisch tijdperk. Na een mislukt experiment om de opwarming van de aarde te stoppen zorgt een ijstijd ervoor dat alle mensen op aarde sterven, behalve de bewoners van de 'Snow Piercer'. Deze trein, aangedreven door een uit zichzelf bewegende motor die nooit stopt, reist de koude wereld rond met aan boord een groep overlevenden. De trein is opgedeeld in verschillende klassen wat ervoor zorgt dat er aan boord een revolutie ontstaat.

avatar van bl8

bl8

Eén van de slechtste films ooit gezien...wat een hoop onzin ! Met slecht acteerwerk en ongeloofwaardige acties en situaties. Flutfilm.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

bl8 schreef:

Ik vermoed dat menigeen het criterium 'geloofwaardigheid' weinig relevant acht binnen het Sciencefiction genre.

avatar van -LvB-

-LvB-

Norman Mailer schreef:

Jawel, er zit een verschil tussen geloofwaardigheid en realiteit. Een film moet binnen zijn eigen gecreerde wereld wel geloofwaardig blijven. Science fiction is meestal (vooralsnog) onrealistisch. Geloofwaardigheid zegt meer over logica en "making sense". Dus elke film heeft te maken met geloofwaardigheid

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Ach, een semantisch discour. Mèh.

avatar van -LvB-

-LvB-

Met dure woorden strooien om slim te lijken ? Kan ook

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Norman Mailer schreef:

Ach, een semantisch discour. Mèh.

Prachtig gewoon prachtig dichtwerk

avatar van vert

vert

Voor mij beter dan alle spidermans en de voor het ogenblik op ons losgelaten ruimtewezens allerhande. Meer van dat.

avatar van simonfender

simonfender

niks aan, waardeloze overgewaardeerde zeikfilm, zonde van mijn tijd. één ster voor de moeite.

avatar van Artemis

Artemis

Malick schreef:

Voor het eerst in me leven ben ik het eens met de gebroeders Weinstein. Snowpiercer had gewoon versneden moeten worden want nu is het vlees noch vis.

Zodat het een braindead actie film werd? Volgens mij ben je niet helemaal lekker.

avatar van braft

braft

-LvB- schreef:

Mooi uitgelegd. Ik heb al vaak dit aan mensen moeten uitleggen maar niet zo goed kunnen formuleren. Hoewel ik me vaak erger aan films die niet geloofwaardig zijn viel het bij deze film nog redelijk mee. Het begin vond ik heel sterk en zeer mooi opgebouwd maar het einde viel enorm tegen. toch nog een 3.5*

avatar van Walter White

Walter White

hele goede film

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

goede, originele sci-fi thriller maar er had zovéél meer in kunnen zitten. je wordt zonder poespas in het verhaal gesmeten zonder veel background en wat deze film net dat tikkeltje extra had moeten geven is het verhaal achter wat er gebeurt is na de 'ramp'. het word zeer langzaamaan in de film gegooid maar dan zijn er al zoveel personages gesneuveld dat de impact van hun dood op dat moment niet van tel is. de effecten zijn degelijk al hadden die nog beter kunnen zijn én zo meer impact hebben gehad. de actiescènes zijn vaak ook slecht gefilmd en chaotisch waardoor het zijn vuur mist. toch is deze film zeker niet slecht. het gegeven op zich is goud waard en de kritsche blik op de maatschappij gegoten in één lange trein is gewoon een sterke troef. ook valt de film nooit stil en zijn de dialogen van een best sterk niveau voor dit soort films. ook de nevenpersonages worden goed ingevuld met soms licht over the top vertolkingen. het einde heeft wel iets al had ik op zich een iets originelere climax gezien.

Kort: Een sterke sci-fi thriller die zich bij de betere van het jaar mag noemen maar de film had potentieel om één van de beste films uit de laatste tien jaar te zijn en dat is er niet uitgekomen.

avatar van davidz352

davidz352

Stem was 5.0 , nu: 2.5

Dat is inderdaad nogal een drastische verlaging. Heb de film nu voor de tweede keer gezien, de eerste keer in een wat lossere bui en in twee delen, nu in één keer.

Het geheel is uiterst slordig gemonteerd, het verhaal(tje) is eigenlijk maar een slappe vertoning en de spanningsopbouw valt tegen. Daarnaast is het geheel ongeloofwaardig en ook het (groffe, maar ook weer flink gecensureerde) geweld is wat langdradig.

Wat me daarnaast tegenviel was de belichting. Heb hem de eerste keer op een IPS scherm gekeken, van LG, dus met een redelijk slechte zwartweergave en dus weinig details. De tweede keer op mijn eigen plasma (VT60), en dan ziet het eruit als een B-Film, ook de (slechte) CGI was nu duidelijk zichtbaar.

Al met al een flinke tegenvaller.

avatar van MadMekx

MadMekx

Heb mij wel vermaakt met deze film. Beetje vreemd en vergezocht allemaal maar het kan veel slechter in sci fi. Deze was het kijken nog wel waard.

avatar van Rmie

Rmie

Tilda Swinton; Wat een vreselijk typ. Vreselijk fout maar niet leuk. Het kan.

Setting, zo'n trein in een ijzig landschap is wel ok.

avatar van alfredh

alfredh

Quasi meesterwerk. Alleen Tilda Swinton viel wat uit de toon.

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

Pakkende film!
De eerste Amerikaanse productie van deze Koreaanse regisseur.De cast heeft deze film omhoog weten te tillen,en ook de Koreaanse acteur en actrice verraste mij.Het leuke aan de film waardoor ik meegesleept werd was:Wat gaat er in de volgende wagon weer gebeuren en wie is die Wilson?Al met al een interessante
film.

avatar van revadebe

revadebe

Originele film, pakkend verhaal, al had het wat mij betreft wel wat minder gewelddadig mogen zijn.

avatar van Irrynthius

Irrynthius

Onder de vele "vermakelijke" maar middelmatige films van tegenwoordig, is dit een kunstwerkje. Unieke casting, redelijk verhaal en eindelijk eens niet aangepast op jeugdige kijkers. Realistisch hard en onmenselijk menselijk.....

Toch enige kritiek, het unieke van deze film is eigenlijk, het enige wat de film staande houd.

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede SF-film die zich helemaal afspeelt in een futuristische trein.

Goede vertolkingen door enkele grote namen in deze film.

Je moet natuurlijk voor dit genre te vinden zijn, en dat zal niet iedereen zijn, maar mij beviel de film wel.

Is eens wat anders

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeer entertainende film. met goed in beeld gebrachte actie, en een vrij origineel bedacht verhaal. Iedereen in de cast is prima op zijn plek, en er wordt met inleving geacteerd. 3,5 Ster.

avatar van Handtas

Handtas

Echt nog nooit zo'n flutfilm gezien.. Deze film mag je echt geen sciencefiction noemen..totaal onlogisch, onsamenhangend, dom verhaal.

avatar van macrobody

macrobody

Nogal bizarre film die ik toch minder snel vergeet dan het gros van de actie/sf films. Waarschijnlijk omdat het verhaal uniek is en goed uitgewerkt. Was weer eens wat anders.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Gewoon goed.

Het verhaal is wat mij betreft interessant ondanks dat het ietwat simpel is. Daarbij gecombineerd met de goede actiescènes en het degelijke acteerwerk dendert de film voorbij.

avatar van philtuper

philtuper

bl8 schreef:

Inderdaad, wat een prutswerk. Acteerprestaties van een belabberd niveau, stompzinnig script en dito dialogen. Tilda Swinton lijkt weggelopen uit een slechte kinderfilm, wat een rudicuul karikatuur is dat zeg!

Beter van niet deze film...

avatar van Pim1993

Pim1993

Wat een rommeltje, ongelooflijk. Vrij amateuristisch neergezet qua acteerprestaties en plot. De beelden zijn hier en daar nog wel leuk om te zien. Het concept was zo gek nog niet, maar wat dramatisch neergezet.

avatar van tsjeir

tsjeir

Ik vond nochtans het treingebeuren toch wel goed in beeld gezet. Als men in het begin de mensen telt, en je de wagon zie bewegen gaf mij toch wel het gevoel echt in een trein te zitten en niet in één of andere statische situatie. Dat de actie niet zo afgelikt is zoals in de meeste over the top producties van Hollywood was voor mij eerder een pluspunt. De acteerprestaties mochten er overigens ook wel wezen, en inderdaad het maatschappijkritiek was een positieve touch. Het enige dat mij een beetje stoorde, was het mengen van de engelse dialoog met japanse dialoog. Maar voor de rest zeker de moeite waard. Een film is een goeie film als het de volgende dagen nog blijft verder donderen in uw hoofd, en dat heeft het bij mij zeker gedaan. Ook zeker de metafoor op het laatste wanneer het hoofdpersonage eindelijk zijn arm opoffert voor het redden van een kind, wat hij zovele jaren geleden niet kon doen, en dat dan ook ineens een zorgt voor een nieuwe era, was voor mij een aangename touch.

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Ik zal het wel missen waarom deze film zo hoog scoort hier. Voor mij is het toch een beetje Mad Max meets Hunger Games. Het idee van de trein met overlevers is leuk bedacht maar daarna vallen er gaten in de bedachte logica. Bijvoorbeeld: Waarom al die mensen in de 2e klas die niets bijdragen maar wel energie en "voedsel" gebruiken. Om er dan een stel af te maken vanwege het "evenwicht". Wat mij betreft 2* voor de mooie beelden en maffe scenes.

avatar van mikey

mikey

Beetje rare film. Dat er een coupe is met een tandarts: okay. Maar een coupe met een housefeest met 100-en twintigers? Dat sloeg nergens op. En dat je via een vleeskoelcel naar de sushibar moest, is toch ook raarrrrr. En waar komen die halve koeien dan vandaan? Er was nergens een weiland coupe! Waar sliepen de eerste klasser eigenlijk?

Verder is dit een film volgens het typische computerspelletje thematiek met levels incluis end boss in een slechte cgi fantasy wereld.

avatar van joko16

joko16

Zwaar naatje pet.

A lot of crap in a train.