• 9.377.370 stemmen

Met onder meer: Chris Evans, Tilda Swinton en Song Kang-ho

Gesproken taal: Engels, Frans, Japans en Koreaans

Releasedatum: 3 april 2014

Plot Snowpiercer

"Fight your way to the front."

Het is het jaar 2031 in een post-apocalyptisch tijdperk. Na een mislukt experiment om de opwarming van de aarde te stoppen zorgt een ijstijd ervoor dat alle mensen op aarde sterven, behalve de bewoners van de 'Snow Piercer'. Deze trein, aangedreven door een uit zichzelf bewegende motor die nooit stopt, reist de koude wereld rond met aan boord een groep overlevenden. De trein is opgedeeld in verschillende klassen wat ervoor zorgt dat er aan boord een revolutie ontstaat.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Een bijzonder originele uitwerking van een, inmiddels, obligaat uitgangspunt. Al ging dat gesodemieter in die trein mij zo gaandeweg behoorlijk vervelen. Eigenlijk snakte ik naar het einde.

Filmkriebel schreef:

De ark van Wilford

Er zijn ook wat zwakke punten waaronder het einde

Tja, dat einde. Vraagt welhaast om een vervolg, niet?

avatar van Montorsi

Montorsi

dit is blijkbaar nogal highly anticipated, maar als ik die trailer zo zag in de bioscoop vraag ik me af waarom. Zag er echt niet best uit.

avatar van Askikker

Askikker

Zo slecht als ik m voor de pauze vond ( mn vriendin haakte zelfs af), zo goed vond ik de tweede helft.

Dan had je meteen ook dingen door van de eerste helft. Alles zag dr beter uit, en dr kwam een verhaal in en aparte wendingen (en bijna ook nog een "boodschap'').

Kwa cijfer zou het zijn; (2 + 4) : 2 = 3.

Maar mn gevoel zegt; dik 3 1/2, en maak daar toch maar 4 sterren van!

avatar van david07

david07

gisteren gezien

goed - sommige freaky personages , de setting/decors/soundtrack , film komt fris over in het apocalypse genre wat zeker niet makkelijk is

minder goed - film duurt 30min te lang , die tijd is voornamelijk opgevuld met een huil en klaagpartij vd hoofdacteur (weinig charisma) , plotholes die niet verklaard worden en wel opvallen

vreemd - door de actie vd ''goede'' tailsection mensen word de mensheid op het einde nog verder gereduceerd naar zeker onder de 100 man , opstand gelukt ???

als scifi fan geef ik hem een 8,4

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Snowpiercer is een fijne science-fiction met een thema waar ik altijd voor te poren ben: post apocalyptische samenleving, groep mensen, overleven. De film stelt zeker niet teleur door nogmaals aan te geven hoe ver wij als mensheid gaan als het gaat gerechtigheid, overleven, etc. Alles is naar mijn mening mooi in balans: acteerprestaties, camerawerk en regie. Het loopt allemaal lekker.

Fijne acteerprestaties door Chris Evans. Jammer dat hij soms overkomt als een man die de hele mensheid op zijn schouders draagt. Misschien wel deels maar de manier waarop hij zich dan gedraagt is licht overdreven, zelfs irritant te noemen. Maar goed, het komt allemaal verder geloofwaardig over. Jamie Bell vind ik persoonlijk verwaarloosbaar, voornamelijk een irritant mannetje die continu de confrontatie zoekt. Dat soort karakters zijn gauw uitgeblust. Leuk om Kang-ho Song weer eens te zien acteren, een van de beste Koreaanse acteurs als je het mij vraagt.

Verder zitten er een aantal scenes in de film waarbij ik denk: super gaaf. Vooral het moment waarop de deur opengaat en de lage klasse oog in oog staan met een bijlendragende horde gasten
Ja, deze film heeft mij verrast. Het einde kan eigenlijk alle kanten opgaan: open of gesloten. Ik ga persoonlijk voor gesloten, ik zie zo gauw geen deel 2 komen, en laten we dat maar houden. Dit soort films moeten het vooral hebben van een gesloten verhaal, zodat de kijker zelf wat kan invullen. Zeker een aanrader voor alle sci-fi fans.

avatar van timbo_

timbo_

De ultieme treinfilm. Dat is een titel die Snowpiercer alvast mag claimen. Ben dan ook blij verrast door deze dit spektakel. Daar waar de trailer toch vooral een recht-toe-recht-aan actiefilmpje beloofde, blijkt Snowpiercer meer dan dat. Zonder die actie overigens te vergeten. Die is uitstekend en en zorgt voor een paar heerlijke momenten.

Daar tussendoor is de film maatschappijkritisch, grimmig en absurdistisch. De combinatie van geweld en een strijd op leven en dood aan de ene kant en de excentrieke personages en de vanzelfsprekendheid waarmee diezelfde personages het gepeupel onderdrukken aan de andere, maken van Snowpiercer bovendien een film boordevol zwarte humor.

Het werkt wonderwel al is de film zeker niet perfect. De opstand waarbij er steeds een nieuwe wagon moet worden ingenomen wordt naarmate de film vordert enigszins voorspelbaar en de boodschap ligt er ook wel erg dik bovenop. Het neemt niet weg dat Snowpiercer absoluut de moeite waard is en een fijne Amerikaanse kennismaking met Joon-ho Bong.

Voor een uitgebreide recensie zie: Filmmad.nl | Recensie: Snowpiercer (3 april)

avatar van vranque

vranque

Lekker verhaal. Maar voor mij gevoel had het allemaal iets beter uitgewerkt moeten worden. Bij vlagen lachwekkend en oninteressant en ook wat te lang.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Askikker schreef:

Kwa cijfer zou het zijn; (2 + 4) : 2 = 3.

Maar mn gevoel zegt; dik 3 1/2, en maak daar toch maar 4 sterren van!

ahhaha ik weet zeker dat jij altijd voldoendes had op school haha als docenten zo afronden als jij dit nu doet

avatar van paul83

paul83

Het belachelijke druipt er vanaf natuurlijk. Het plot is super interessant en de setting ook, maar de uitwerking is niet om naar huis te schrijven. Teveel belachelijke zaken zoals; de verschillende coupe's met drugsverslaafden naast de machinekamer, de jongetjes in de machine kamer, Tilda Swilton die ineens goed kan lopen met een mes in haar been en had Evans niet wat anders dan zijn arm kunnen vinden voor het jongetje?. En de film was wat aan de lange kant.

Aan de andere kant is het acteerwerk prima en zijn sommige characters erg freaky en maf. Met de actie zit het ook wel goed. Ik heb me ondanks de lange speelduur dus nog wel goed vermaakt.

Zijn er nog meer mensen waarbij de sfeer en het verhaal deed denken aan Bioshock Infinite?

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Post apocalyptische films. Ik hou er van.

Snowpiercer was een erg prettige verrassing. Een goed doordacht verhaal met spannende scenes die zich per coupe opbouwen.

Er kwamen wel een paar knullige momentjes tussendoor, maar dat mocht over het algemeen de pret niet drukken.

Daarbij zag het er allemaal ook nog eens prima uit.

Hele fijne Science-Fiction !

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Een duidelijk geval van een inbetweentje, film heeft een duidelijk boodschap alleen brengt dit op een onconventionele manier.

Centraal hier staat de leiding van de trein en volgens mij staat dat voor het communisme/dictatuur, zeker voor wereldheersers, en de trein staat voor de aarde. Men wil de trein overnemen en zo het hef in eigen handen krijgen. Daarbij zijn gevechten nodig en die zijn mooi in beeld gebracht. In de film wordt het duidelijk dat er tussen rijk en arm een groot klasseverschil bestaat en dit veroorzaakt wordt door hebzucht en machtzucht. Het gunnen en misgunnen in deze wereld wordt daardoor weer op de kaart gezet.

Op momenten is de humor gewoon heerlijk, lekker simpel en bij het domme af. De karakters zijn van serieus tot de absolute tegenstelling daarvan, zeg maar absurd of idioot. De balans daartussen in behoorlijk evenwichtig gek genoeg, de film ontspoord er vreemd genoeg niet door maar houdt het verhaal juist luchtig. De namaak propaganda door draait lekker door op een humoristische manier en doet bijna Noord koreaans aan en ben geneigd te zeggen dat het bewind werkelijk model stond voor de film.

Tja volgens mij kan er bij gerne naast Actie / Sciencefiction ook gemakkelijk komedie staan, echt het heeft een groot aandeel in de film en is daar nog goed in ook. Er zitten een paar geweldige personages in de prent die me flink aan het lachen hebben gebracht. Sterk aangezien het op momenten ook dodelijk serieus is, de schakelingen tussen die hoedanigheden werden subliem en naadloos in elkaar over gezet.

De kwaliteit voor beeld en geluid is prima te noemen. Het script loopt heerlijk vlot en met een nauwkeurige timing van een Zwitsers klokje. Maar de klap op de vuurpijl hier is het camerawerk met de regie erbij. Een zeer strak geregisseerde prent is er uit gekomen waarbij het acteerwerk goed tot zeer goed is te noemen. Vanaf pak hem beet halverwege de prent wordt het almaar beter en straalt de kwaliteit de huiskamer binnen in beeld en geluid. 126 minuten die omvliegen, wat een kwaliteit maar ik weet zeker dat dit weer een "love it or hate it" film is van een grote regisseur. Zat nog een kleine herinnering in aan de Elois en Morlocks.

Dit was het wachten 100% waard, alles hierboven samengevat in één woord:

Genot!

avatar van The Oceanic Six

Sterke sci-fi film die begint als een actiefilm, maar later een maatschappijkritische film wordt waarbij je je ook nog eens af gaat vragen of de oorspronkelijke overheersers in de trein nu echt fout waren, of dat niet iedereen tot de upper class kan behoren om te overleven. Ik heb me er ieder geval goed mee vermaakt. Sowieso heb ik wel een zwak voor dit soort futuristische verhalen met een verwoeste wereld waar nog maar een kleine groep weet te overleven. Origineel genoeg overleeft de bevolking nu in een constant rijdende trein, omdat het buiten te koud is om te overleven (pijnlijk nog eens duidelijk gemaakt in het begin als iemands arm eraf vriest als straf). Uiteraard volgt een opstand waarbij de lower class zich naar de andere kant moet vechten, van wagon tot wagon met flinke tegenstand van de mensen die het wel goed hebben.

De rol van de op de lagere bevolking neerkijkende Tilda Swinton vond ik wel goed gespeeld. Ze speelt overdreven, als een karikatuur, maar ook wel weer keihard en genadeloos. Het voelde wel bevredigend toen zij vermoord werd. Sowieso is het contrast groot tussen het betere en mindere deel van de mensen. Terwijl het ene deel probeert te overleven en het beter te krijgen, zo vindt het betere deel het vanzelfsprekend dat er verschil is. Het levert soms bizarre scenes op, helemaal met de Joseph Goebbels achtige propaganda die de kinderen in de school-wagon krijgen. Het maakt de film absurd en vreemd, maar ook weer erg boeiend. Richting het einde toe wordt de boodschap van de film misschien iets te overdreven aangedikt, maar het blijft toch wel een prima film.

3,5*, maar wie weet wordt het hoger als ik 'm ooit opnieuw ga kijken.

avatar van olbo

olbo

Wat een domme film zeg, het voelde aan als een B film. Rijdend gesticht. Interieur van de treinstellen zijn mooi gemaakt, daarvoor de 2 sterren.

avatar van swenbos

swenbos

Meer!!

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Orginele film hoor. Leuk idee en goed uitgewerkt en zelfs het einde is prima! aanrader dus.

avatar van orko82

orko82

Grappig dat redelijk wat kijkers de film associëren met opstanden/communisme etc. Ik zie met deze film meer als een groots bijbels verhaal. Je hebt het "goddelijke" voorste gedeelte van de trein wat heerst over de rest. De trein zelf is een soort Ark van Noach. Alles moet ook in balans zijn. Net als het volk van Mozes kreeg in de woestijn, krijgt het volk in de trein ook elke dag hetzelfde eten en komen ze daartegen in opstand.

Ik vond de film typisch Aziatisch; het springt gemakkelijk van absurde komedie naar drama en dan opeens weer naar mooie actie. Leuke film als je van verrassingen houdt!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wat een te gekke film zeg, en een hele aardige cast ook.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Gaf hem na het zien gisteren meteen een 3,5 maar verlaag dit cijfer nu naar 3. Er zit toch wel behoorlijk wat ''dommigheid'' in de film en het was stukken beter geweest al hadden ze de film rauwer en geweldadiger gemaakt. In ieder geval het geweld explicieter in beeld gebracht zoals in de jaren tachtig films, daar leent een film als deze zich perfect voor. Nu is het allemaal weer wat te mainstream, wel aardige actie-scenes en (thank god) is er gelukkig een keer geen liefdesverhaaltje in verwerkt . Het verhaal was prima en boeiend genoeg, het schort dus alleen wat aan de uitwerking ervan. Al met al een vermakelijke film met een redelijk bevredigend einde. Waar hadden ze nou het vee en de kippen verstopt, owww shit vergeten? Ze schieten elkaar vanaf een halve kilometer afstand in een bewegende trein in een bocht van wagon naar wagon zo goed als raak met wat voor geweren? Waar komen de kakkerlakken vandaan? Waarom zijn de wagons zo onzinnig verdeeld? Waar komt de drugs vandaan en waarom gebruikt iedereen het? Waarom is iedereen op de trein een psychopaat die zin heeft om vissen te verminken en mensen hun hoofden aan gort te slaan met bijlen. En waarom nog veel meer onzin!! Shit, nadat ik dit op heb geschreven wil ik het cijfer eigenlijk nog meer verlagen, maarja misschien later.

avatar van _Casper_

_Casper_

wOW wat een tegenvallende film! ik snap echt de ''hoge'' cijfers van deze film niet,

Het verhaal is flinterdun en klopt van geen kant, en kent ook geen enkele diepgang

De acteerprestaties waren opzich redelijk, op een aantal uitschieters na dat het acteerwerk even lachwekkend slecht werd.

Wel zaten er nog een aantal orgineel bedachte scenes in, maar omdat de rest niet klopte kon dat de film niet redden.

Zeer zwakke film, 1.5*

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Nee, deze viel niet mee. Deze filmmaker heeft goed naar de Hunger Games gekeken, en speelt kennelijk ook graag video-games, gezien de levels/wagons die de opstandelingen moeten nemen. Getracht is met wat drama en een goedbedoelde boodschap nog wat inhoud te geven aan deze aktie/sf-film, maar aan mij in ieder geval niet besteed. Uitwerking is zwaar onder de maat, en je moet wel heel veel fantasie hebben om hier in mee te kunnen. Voor specifieke liefhebbers, tot nu toe erg hoog gewaardeerd, maar niet door mij.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

popcorn en cola schreef:

Niks Hunger Games. De filmmaker heeft vooral goed de strip "Transperceneige" gelezen, waar dit een verfilming van is.

avatar van Halcyon

Halcyon

De hype niet waard wat mij betreft. Het uitgangspunt is het beste gedeelte van de film, de uitwerking ervan bedroevend. Het is moeilijk te zeggen waar het precies mis gaat. Misschien ligt het aan de mix van genres die hier niet echt een convergentie bereiken, maar eerder wat naast elkaar bestaan. Er zit actie in, in de vorm van de gevechten aan boord en de klassenstrijd moet voor het nodige drama zorgen, wat slechts matig uit de verf komt. Dit alles opgesmukt met enkele post-apocalyps-SF-elementen. Daar komt nog een ontstellend zwak hoofdpersonage bij dat als een soort antiheld wordt afgeschilderd. Een leider die zelf geen leider wil zijn, op zich een interessant intern conflict, maar de vertolking van Chris Evans is te vlak om dit op een geloofwaardige manier over te brengen. Er zijn natuurlijk ook lichtpunten. De unieke inrichting van elke wagon prikkelt enigszins de verbeelding - met als uitschieter de sushibar. Toch verzaken de makers de post-apocalyptische doemsfeer waarover zo vaak gesproken wordt doeltreffend in beeld te brengen. Wat overblijft is dan een samenraapsel van scènes en een onzettend langdradige ontknoping waarin men de filosofische toer opgaat. Echter, verder dan halfbakken clichés komt men niet.

avatar van kampsie1

kampsie1

Waar heb ik naar zitten kijken.. bizar, en inderdaad klopt het vaak van geen kant.

Maarrr, zelden zo vol verbazing naar een film zitten kijken, wat een geweldige beelden.

Een staande ovatie van mijn kant, biz biz!

avatar van xaid

xaid

Willy Wartaal schreef:
nou ben het helemaal met je eens dus dan doe ik het voor je 2*

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Filmkriebel schreef:

Prima huiswerk gedaan, maar voor mij geen reden voor een hogere waardering, ik blijf bij mijn 2 sterren !

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

kunstwerkje op sci-fi gebied.

weinig 'diepgang" en inbeeldingskracht van bovenstaande recensisten .

filmpje wat voor mij blijft hangen, net zo als het verhaaltje van George Orwell.

avatar van ipman-99

ipman-99

"They've got no bullets!" ... " !!!

Gewoonweg Fantastisch !!! Regisseur Joon-ho Bong ('The Host', 'Mother') levert hier echt
een originele Post Apocalyptische parel van jewelste af. Tevens ook zijn eerste 'Amerikaanse' film.
Als algemene filmliefhebber/Verzamelaar van ieder land en ieder genre hou ik (ook)
enorm van de Aziatische film(s), laat staan als er originele
Aziatische invloeden zijn (In dit geval qua verhaal, regisseur en enkele acteurs) !!!
Eén van die Aziatische acteurs in deze film is niemand minder dan Kang-ho Song ('The Host') !
Chris Evans, Tilda Swinton, Jamie Bell, John Hurt en Ed Harris zitten geweldig in hun rollen.
Prachtig origineel verhaal dat zich afspeelt tijdens de ijstijd waarin de overlevenden op een 'speciale' trein zitten die continu rond de planeet reist. In die trein is een soort van 'klasse' systeem waarin in elke wagon een andere wereld heerst met telkens ook ander volk!
De achterste wagon zitten de armen en in de voorste meer het elitevolk.
Elke wagon is een andere wereld ..., die verbluffend werden weergegeven.
De film kent een schitterend fascinerend verhaal met een geweldige sfeer en weet verschillende
keren uit te pakken met schitterende actie uitbarstingen, denk maar b.v. aan die bijlen scène.
Topper in mijn ogen !!!

avatar van Left4Dead

Left4Dead

ipman-99 schreef:

Regisseur Joon-ho Bong ('The Host', 'Mother')

Dan kan ik je zeker Salinui Chueok van hem ook aanbevelen.

avatar van olbo

olbo

Mood Indigo schreef:

deze film afkraken op z'n geloofwaardigheid en z'n zuid-koreaans karakter getuigd van weinig 'diepgang" en inbeeldingskracht van bovenstaande recensisten

Hou het bij het beoordelen van de film. Smaken verschillen nu eenmaal. Dank u.

avatar van apolicum

apolicum

Waar sliepen alle mensen? Geen slaapkamer gezien (laat staan een bed)