Snowpiercer (2013)
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Vandaag om 16:55 uur op Film1 Action
Plot Snowpiercer
"Fight your way to the front."
Het is het jaar 2031 in een post-apocalyptisch tijdperk. Na een mislukt experiment om de opwarming van de aarde te stoppen zorgt een ijstijd ervoor dat alle mensen op aarde sterven, behalve de bewoners van de 'Snow Piercer'. Deze trein, aangedreven door een uit zichzelf bewegende motor die nooit stopt, reist de koude wereld rond met aan boord een groep overlevenden. De trein is opgedeeld in verschillende klassen wat ervoor zorgt dat er aan boord een revolutie ontstaat.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Snowpiercer (MusicMeter)
Andrew
Yona
Teacher
Rmie
Aardige film voor lekker thuis met een hele dikke boterham Pindakaas. Ik zou er niet voor mijn hutje verlaten.
-Tilda Swinton- wat een verschrikkelijke rol zeg
Ramon K
Ik vond het toch echt een goede film en geouwehoer over ontbrekende wc's raken echt kant nog wal! Sommigen die met dergelijke argumenten komen hebben de hele film volgens mij niet eens gezien. Ik heb nu al een paar keer gelezen dat mensen zich afvroegen waar geslapen werd...
Heb je de eerste helft van de film überhaupt gezien??? Enige minpunt in deze film is inderdaad wel het einde, en dan met name het gebrek aan een clou.
Verder heb ik weinig tot geen plotholes kunnen ontdekken, die er volgens velen met grote getalen in zouden moeten zitten!
'Zeiken om het zeiken' noemen ze dat!
Tuurlijk niet. Gewoon een slechte film dit. Lijkt wel een trend hier op MM; gewoon niet meer nadenken over de films die je voorgeschoteld krijgt! En de users die dat wel durven doen zijn zeikerds!?
Genie vindt een onuitputtelijke energiebron uit, ziet een ijstijd aankomen en gaat investeren in een trein! Lekker een groot spoor aanleggen en eeuwig rondjes rijden. Wat een geweldig idee! Bij de minste slijtage aan trein of spoor is de mensheid de lul. En anders helpen de extreme weersomstandigheden nog wel even. Is toch science fiction troep? Je gaat toch investeren in een (ondergronds) leefcomplex of zo?
En dan de inrichting van die trein... en die idiote revolutie? Ik vind het echt een flutfilm. Ik haal 12 Monkeys wel weer uit de kast. Of Brazil, Soylent Green, The Quiet Earth, Mad Max II, Metropolis, Blade Runner etc etc
Je moet niet teveel logica zoeken in Snowpiercer, want daar valt of staat de film gewoon mee.
Wanneer je dit opzij kan zetten en gewoon lekker gaat zitten voor de film wacht je gewoon een vermakelijke rit. Mocht je het hele uitgangspunt helemaal niets vinden, dan zal je de hele film ook niets vinden, zoals Ramon K hierboven. Ik kan me dan wel in beide kampen vinden.
De opbouw is redelijk vlot en het eerste uur zit dan ook volgestouwd met actie.
Soms wordt de actie iets te warrig gefilmd, wat misschien ook logisch is door de enigszins claustrofobische setting.
Daarna volgt een ietwat traag tweede uur die misschien wel ingekort had kunnen worden, maar verder wel een goed verhaal verteld en veel leuke, kleurrijke en creatieve elementen in de film brengt t.o.v. het grauwe eerste uur.
Het was dan ook een genot om telkens af te wachten wat er in de volgende wagon zou komen, met als uitschieter de wagon met het klaslokaal. Ik heb me dan ook meer dan prima met de film vermaakt, maar het had richting het eind wel wat ingekort mogen worden.
mock turtle
verrassend goede film. plot omschrijving voorspelde eerlijk gezegd niet veel goeds en in het begin komt het erg wazig over. pluspunten: genoeg actie en drama; verhaal wordt stapsgewijs uitgelegd waardoor niet meteen in de eerste 10 minuten duidelijk is waar het over gaat; originele en verrassende plotwendingen. Film had nog wel langer mogen duren.
hutsekluts
Bijzondere maar ook bijzonder originele film met zeer onwaarschijnlijke elementen. De vergelijking tussen onze wereld waarin we verschillen laten voortbestaan maar ondertussen gewoon doordenderen en de treincoupés waarin we werelden van verschil ontwaren, is gauw gemaakt.
De originaliteit is 3 sterren waard, de rest komt daar eigenlijk niet bovenuit.
RipCurl
Ik vind niet dat je perse moet nadenken bij een film om hem leuk te vinden. Een film moet je vermaken en of dat nou op visueel niveau is of een complete test van je IQ / geheugen maakt niet zoveel uit. Probleem is dat sommige mensen hun eigen mening als superieur zien aan die van een ander. Ik vond het een bizar slechte film, maar Captain America weer zeer goed. Er zullen legio mensen zijn die het juist andersom vonden. Prima, dat is je persoonlijke smaak. Echter zeggen dat je mening niet klopt omdat hij volgens "gerenommeerde critici" uit hetzelfde clubje waartoe zij behoren er anders over denken is gewoonweg je gedragen als een movie-nazi die de mening van een ander ondergeschikt vindt aan hetgeen wat hij / zij een ander wil opleggen. Vaak komt dit voort aan het vooral geen eigen mening hebben van diezelfde mensen of het durven uitdragen hier van. Zeggen dat je iets mooi vond omdat de ander dat ook vind zorgt namelijk ervoor dat je bij een groep hoort. Doet me altijd erg denken aan het sprookje: De kleren van de keizer.
ikkegoemikke
Oei ik vond dit eigenlijk een prima film. Niet meesterlijk, maar toch apart. Ik durfde dat ook openlijk te zeggen. Dus logisch gezien ben ik nu een "niet nadenkende zeikerd" ? Pffft, dacht dat ik het befaamde hokjesdenken niet echt meer zou tegenkomen
wimnoot
Lijkt me een trend van de hele wereld. Dit is gewoon een (poging tot een) blockbustertje waarbij de referentie aan de strijd tussen arm en rijk en de balans van ons ecosysteem er lekker dik bovenop ligt (anders snapt men het wellicht niet). Ik snap niet waar je je druk om maakt.
Ramon K
Dat heb ik echt niet gezegd hoor. Snap niet hoe je d'r bij komt. Lees maar na.
Ramon K
Nou, nou druk maken... ik constateer enkel dat de phrase 'je moet hier niet te veel bij nadenken' voortaan wel erg gemakkelijk gebruikt wordt om kritiek van tafel te vegen. Dat vind ik een slechte zaak.
Goodfella
Je moet niks, maar Bong creëert wel een lekkere flow op een gegeven moment. Voor mij tenminste. Denk dat het dan een kwestie is van, kuch, op de trein stappen en willen weten wat er NOU weer in de volgende wagon zit OF komische stukjes op internet tikken over de gekkigheid van het geheel
Ramon K

Ik heb hier ook niet geklaagd over 't eventuele esthetische effect van de inrichting van die wagons. Ze zien er best tof uit, maar ze zijn totaal niet functioneel. De dystopische visie hangt met ongeloofwaardigheden en onlogica aan elkaar vast, en maakt daarom totaal geen indruk op me. Ook de plot (de opstand) en de narratief zelf zijn zwak; denk eens aan de onthulling van de ingredienten van de proteinereep. Daar wordt een soort horrorscene omheen gebouwd waarin we vernemen dat het arme gedeelte de hele tijd insecten naar binnen heeft gewerkt! Maar later in de verhaallijn wordt doodleuk onthuld dat het arme gedeelte in het begin van de Snowpiercer-historie was overgeleverd aan kannibalisme!?
Ik weet niet hoe het met jullie zit; maar van 'mensenvlees' overgaan op 'insectenrepen' is toch juist vooruitgang? Vergelijk dit eens met de onthulling uit Soylent Green! Dit is toch gewoon een zwak script van Joon-ho Bong?
Zandadder
vond er geen bal aan , puur tijdverlies heb hem ook niet afgekeken
Idem hier
ikkegoemikke
Dat heb ik echt niet gezegd hoor. Snap niet hoe je d'r bij komt. Lees maar na.
Ach niet druk over maken. Was een impulsieve reactie. Normaal gezien laat ik me niet verleiden om een semi-intellectuele discussie aan te gaan om mijn mening over een film te staven. Ik bedoelde er eigenlijk alleen maar mee dat indien jij jezelf geportretteerd ziet als een zeikerd omdat je over deze film nagedacht hebt en tot de conclusie gekomen bent dat dit een slechte film is (en dat nadenken over een film wordt blijkbaar volgens jou door de meerderheid niet meer uitgeoefend) dan ben ik dan iemand die over deze film ook nagedacht heeft en eigenlijk dit een niet meesterlijke maar toch geslaagde film vind. En eigenlijk ben ik dan ook een zeikerd, maar dan met een andere mening

Klinkt verward als ik het nalees. Zoals ik zei : impulsieve reactie.
Toch nog een korte opmerking over je laatste redenering : het overgaan van "mensenvlees" naar "insectenrepen" zal in het geval van een vegetariër inderdaad een vooruitgang zijn
Grapje !
Duidelijk!
Schitterend
Een waardige afsluiter voor deze avond om al glimlachend mijn bed in te kruipen
Jaarme
Ik zelf had er wat meer van verwacht.
De film kwam wat dat betreft ook best langzaam op gang..
jvdkruit
De film ging in een sneltreinvaart langs mij heen.. Bij het tweede station (of uur) hadden ze wel wat stukken mogen laten zijn voor wat het was. De cast was leuk uitgezocht, de verhaallijn zelf.. Ja.. wel een spiegel van de hedendaagse samenleving. de totale anti-climax was voor mij wel echt het einde.. Gewoon na een uur uitzetten, dan blijft er genoeg ruimte voor suggestie over
Cleanshot
Een nogal absurd verhaal met nogal wat onverklaarbaarheid in het hele concept. Actie is op zich lekker bruut maar die link met de kinderen ging gewoon nergens over, ik snap dat het bedoeld is om de hoofdpersoon de aanzet tot actie te geven maar kom op, dit ging helemaal nergens over. Verder vond ik de afsluiting van het verhaal helemaal nietszeggend en hoewel enigszins verklaard door die stoned chinees/korean wel ineens heel abrupt nadat iemands arm er even daarvoor was afgevroren. Ook bleek terminator een nieuw gezicht te hebben aangezien messteken geen invloed hadden op de plaatselijke krachtpatser van de badguys die mij eigenlijk meer op een nogal dikbuikige darter leek ipv een killer. 1 positief ding, het is allemaal zo onvoorspelbaar dat je de individuele acties niet kunt voorspellen in de film, wel voorspelbaar was de verhaallijn, die had ik in het begin van de film al uitgedacht. Been there do'ne that.. before of te wel same old, same old.
erik1677
ja , hier hou ik wel van. Eindelijk weer een postapocalyptische film die het er toe doet. Lekker ruig en desolaat. Dit keer wel in een winters jasje maar dat maakt het des te sfeerrijker.
Ik persoonlijk was van deze film wel onder de indruk.
Absoluut eentje voor mn jaarlijst van 2014
Geinige film.
Deze film kreeg even een erg sterke buzz maar bleek ook nogal wat moeite te hebben met serieus te worden uitgebracht. Waardoor ik er wel erg benieuwd naar was. Uiteindelijk is het geen geniale film. Wel een film die goed past in Bong zijn vorige werk. Vermakelijk.
De plotholes zijn veelal nog wel te weerleggen. Ed Harris is een megalomane trein gek dus dat hij de buitenlucht niet checked is te begrijpen. Ook loopt Evans een keer naar boven in de upper class trein. Daaronder zouden de slaapplekken kunnen zijn. Dat we dat allemaal niet zien en precies uitgelegd krijgen pik ik nog wel. Ook een toilet ergens tussend de wagons in kan ik zelf best erbij verzinnen. Insert shot van een WC bordje hoeft niet per se.
Het is allemaal uiteraard wat gekunsteld. Het blijft een excuus om een film op een trein te laten afspelen. Iemand die zo een setting goed kan waarderen kon daar niet erg over in zitten. De actie en de wat droge humor is ook wel iets wat Bong vaker heeft. En het werkte vrij goed. Swinton is erg leuk. Maar ook regular south korean actor Kang-ho Song kon ik weer eens waarderen. Actie kon wat harder imo. Wel fijn dat bepaalde karakters vrij snel en abrupt worden afgemaakt. Maakt het net wat onvoorspelbaarder. Toch had daar wat meer kracht uit gehaald kunnen worden. Het vermaakt prima maar de echte cool as hell scene zat er dan weer net niet bij voor mij. Vooral dat vechters baasje mocht meer screentime krijgen.
Geen onaardige eerste Engelstalige poging. Hij lijkt redelijk zijn eigen stijl vast te houden. Had wel een wat betere release in de bios verdient alleen. In Amerika tot op heden helemaal niet uitgebracht volgens mij.
3.5 sterren.
Picker
Wat een slechte film zeg. Het idee is wel grappig maar de uitwerking....Het acteer werk is echt om te janken, iets wat Chris Evans in deze film herhaaldelijk probeerd maar niet verder komt dan wat lachwekkend gesnotter.Het plot rammelt aan alle kanten en sommige dingen zijn gewoon te onnozel voor woorden. Ben een grote van post apocalyptische films maar dat deze film een rating heeft van meer dan 3 sterren kan ik echt niet bevatten.
jipt
Nogal veel gelul voor zo'n onzinnig concept en het duurt ook veel te lang. Alleen sommige actiescènes waren best gaaf. 2*
Ramon K
Zelfs al zou Ed Harris zo gek zijn dat ie dat bij wet heeft verboden en niet naar buiten wil (waar het script trouwens geen aanleiding voor geeft zo ver ik weet), dan nog zitten er honderden mensen op die trein die daar andere ideeen over kunnen hebben (en zouden MOETEN hebben) en die in staat zijn dat uit te kunnen voeren; thermometertje buiten hangen en klaar is kees. Aangezien er amper controle is (paar oude telefoons en that's it!) kunnen zowel leden van de armeklasse als de eliteklasse dat met een beetje inspanning zo voor elkaar krijgen. Of zitten er enkel bavianen op die trein?
Nee. Je moet er gewoon van uitgaan dat Ed Harris een ijstijd voorzag en toen dacht; 'weet je wat ik doe? Ik ga een spoor en treintje bouwen en dan verkoop ik dure kaartjes aan rijken, maar tegelijkertijd laat ik ook arme mensen toe die we dan achterin de trein dumpen opdat we die met geweld kunnen onderdrukken en dan ga ik met mijn treintje voor eeuwig rondrijden, zelfs als de wereld weer leefbaar wordt, want ik vind het leuk om immer de baas te zijn! Moewhahaha! '
Van begin tot eind; flutscript!
'En dan hebben we een ecosysteem dat in stand gehouden moet worden, maar we nemen geen maatregelen wanneer de populatie met 1% de limiet overschrijdt.. nee dat doen we pas als de populatie met 26% die limiet overschrijdt. En we nemen geen maatregelen mbt geboortebeperking, maken daar verder geen afspraken over.. Nee, we liquideren de zooi wel als we met te veel zijn. En dat doen we niet door met guns en bijltjes naar achter te lopen en de zooi te reduceren... Nee, ik sluit een pact met de leider van de arme mensen om via telefoon en briefjes een revolutie te organiseren waarbij dan hopelijk 26% van de inzittenden het loodje legt. Want dat is veel makkelijker en logischer!'
Mja...
Macmanus
Niet helemaal mee eens. Ze hebben die lage klassen kennelijk nodig om kinderen te kunnen afpakken voor de trein rijdende te houden. De hoge klassen kun je de kinderen minder makkelijk van afpakken is het idee. Daarbij is het scriptwijs nog niet zo gek lang beter aan het gaan buiten de trein. De arm vriest nog steeds heel snel af in het begin. Uiteraard komt dit allemaal erg goed uit voor het script en is het wat simpel gaten dichten. Daar ben ik het dan ook wel met je eens hoor.
Volgens mij waren die revoluties nog belangrijk ergens anders voor. In dat klaslokaal hadden ze het ook over drie mensen die toch naar buiten zijn gegaan. Waaruit ik opmaakte dat ze men binnen graag bang houden in de trein. Het is geen erg sterk script. Toch ben ik van mening dat het pulp gehalte dusdanig is dat ik het wel door de vingers kon zien.
Filmkriebel
Macmanus, en die drie mensen waarover je het hebt waren doodgevroren na hun ontsnappingspoging . Ramon K overdrijft nogal. Er zijn enkele onlogische zaken in de film waarvan enkele niet echt toelaatbaar zijn binnen een goed script zoals de plotse klimatologische ommezwaai van de bevroren arm in het begin versus de ijsbeer op het einde , maar het zijn er heus niet zoveel als Ramon K ons wil doen geloven. De rest zijn "zouden moeten ditjes en datjes". Een groot deel kun je zelf gaan invullen, en dat is toch ook wel het resultaat van een minimum aan denkwerk.
Ramon K
Ga er dan op in en weerleg 't. Het zijn er namelijk nog meer dan ik jullie wil laten geloven. Het is de minst doordachte science fiction film die ik in tijden gezien heb.
Nee hoor. Het was een noodgreep, die kinderen; de onderdelen van de pepetuum mobile waren op. Die hele arme klasse zit daar voor jan lul op de trein.
Daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen hoor. Maar mensen die beweren dat het script sterk is, zitten er wat mij betreft gewoon naast.
Macmanus
Fair enough. Had dat pepetuum verhaal gemist. Nogal dom dan inderdaad.

Vijf films die de meningen van critici en gewone kijkers fors hebben verdeeld

'Snowpiercer' toont dystopische toekomst: 'Tijden geleden dat ik zoiets authentieks zag'

Deze grote titels zijn binnenkort te zien op Videoland

Interstellar

Brødre
Drama / Oorlog, 2004

Final Cut - Hölgyeim És Uraim
Romantiek, 2012
oudjaarsavondchild labourouder-kindrelatiebordeelwinterallegorybrugzwangerschappost-apocalyptischdystopiehijacking of traingebaseerd op stripdamrifleopstandtreingeweldbased on graphic novelschuldrevoltduplicity tunnelsocial classpopulation controlperpetual wintercity ruin 2030slive action