Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Ewan McGregor, Albert Finney en Billy Crudup
Releasedatum: 26 februari 2004
Plot Big Fish
"An adventure as big as life itself."
Will Bloom is de ongeloofwaardige verhalen over de avonturen van zijn vader Ed grondig beu. Een ruzie over Eds legendarische levensloop op de avond van zijn huwelijk zorgt er zelfs voor dat Will drie jaar lang niet meer met zijn vader praat. Wanneer hij echter ontdekt dat zijn vader terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft, keert Will terug naar huis. Hij is vastberaden de échte Ed Bloom te leren kennen. Door al diens fantasierijke verhalen onder de loep te nemen, probeert Will het leven van zijn vader in kaart te brengen en de feiten van de mythes te onderscheiden.
Ed Bloom (young)
Josephine
Karl the Giant
Don Price (age 18-22)
Captain Pervert
Leuke, fantasievolle film. Niet geniaal (verhaal rammelt en is tegenstrijdig) maar zeker de moeite waard.
markie1978
Zeer knappe film, en erg mooi verhaal, echt prachtig.
Jammer dat deze film geen oscar heeft gewonnen, want dat heeft hij zeker verdient. Film is erg orgineel in zijn genre en voldoet aan al mijn verwachtingen.
Inland Rabbit
Hij boeide me de eerste keer niet zo. Nou gebeurt dat wel vaker dus maar herzien. Liever zie ik Burton iets duisterder, maar toch vond ik ook dit heel mooi. Je kan zeker zijn stijl erin herkennen.
De film pakt je ook erg goed, en Burton films zijn heerlijk maar niet altijd zit er zoveel emotie in als bij deze. Ja erg goeie film
4.5 voor nu
makoo
Zojuist mij stem op vijf gezet. Toch wel een erg briljante film. Zeer zeker het volledig aantal stemmen waard.
*Nientjah*
Erg speciale en originele film. Het einde vond ik erg mooi.
4 sterren.
NarcissusBladsp.
Een ironisch sprookje die me niet diep raakte maar me zeker wel amuseerde. Alle typische sprookjes-elementen zitten er wel in. De held die ondanks alles toch doorzet etc. De film bevat een paar leuke scénes en de clou is ondanks dat het wat voorspelbaar was...een mooi pleidooi voor de fantasie. Maar het had beter gekund......het kwam allemaal wat nonchelant over.....en in het middenstuk verzandde het sympathieke verhaal wat.....tja ik twijfel tussen 4 of 3,5....krappe 4*.
Ovidius
Het is leuk om te zien hoe Burtons' stijltje zo geweldig terug komt in een film waar je niet zomaar elk lijntje krullend kan laten aflopen. In een (ongeveer) realistische achtergrond maakt hij een prachtig sprookje.
Erg mooi vind ik hoe je op de begrafenis ziet dat al die mensen echt bestaan, maar in een wat mindere mate dan die kerel vertelde. De vietnamese tweelig is geen siamese tweeling een de reus is wel heel lang, maar geen 4 meter
Het enige dat tegen viel was Elfman's muziek, die bij tim burtons' films altijd zo geweldig is, nu was het echt standaard filmmuziek die je in elke familiefilm hoort.
Zeker vier sterren waard.
thomzi50
- 1991 berichten
Blijft ook na herziening op een (nipte) vier sterren staan. Mooi verhaal over vader-en-zoon, lekker absurd bij vlagen, helaas is niet elk idee even goed uitgewerkt maar doordat het er zo prachtig uitziet weet Burton toch een perfecte sfeer en wereld te creëeren.
nightbreed
Als je in het woordenboek het woordje 'origineel' zou opzoeken dan zou er naast de omschrijving van het woord deze film als voorbeeld gebruikt kunnen worden.
Prachtige film met een even prachtige regie en erg goede acteerprestaties.
De eerste keer dat ik deze film zag moest ik even wennen aan het geheel (fleurige regie, verhaal, fictieve elementen) maar na afloop wist ik toch wel zeker dat ik getuige was geweest van een heel erg goede en originele film.
Ik ben blij dat er af en toe (helaas niet vaak genoeg) dit soort films van de band rollen.
Cijfer: 4,5
timburton
Ik zie totaal geen link met de films van Lynch eigenlijk.
Zoals New York Times al zij Burton is dé jeugd-lynch. Een brug tussen werkelijkheid en dromen vind ik.
timburton
Zeer knappe film, en erg mooi verhaal, echt prachtig.
Burton staat er om beknd dat hij weigert Oscars aan te nemen. Dus al zou hij er een kunnen krijgen, Burton zal hem nooit aannemen.
soom
Big Fish is een mooie film, maar lijkt mij niet echt Oscar waardig. De Oscars zijn trouwens echt een aaneengeraapt zooitje en er klopt niets van. American all the way, geen wonder dat Burton de Oscars haat, omdat hij wat meer alternatieve films maakt...
elhamlalila
Geweldig hoe hij de dood in beeld kan brengen en ons als kijker dan toch een fijn gevoel kan geven. Geniaal.
Dn!S
Ik houd van Big Fish. Toen ik deze voor het eerst in de bios zag was ik al verliefd daarna heb ik hem nog vele keren gezien.
Het verhaal is echt prachtig. Het blijft zo ontzettend boeiend tot het einde. Bij dittzelfde einde hield ik het de eerste keer niet droog zo mooi als ik het vond.
Het is denk ik vooral de grote verscheidenheid aan personages die het zo boeiend maakt. En de grote hoeveelheid locaties waar de film zich afspeelt, het voelt echt alsof je door een boek met vele hoofdstukken bladert.
ahp2002
Zeer eigenzinnige en creatieve film. Mooi beelden, geweldige muziek en een zeer intrigerende verhaallijn over de band tussen een vader en zijn zoon. Werkelijk geweldig einde! Een plaatsje in mijn top 10! Hulde aan Tim Burton
Big_bazznizz
Helemaal mijn ding en op en top Tim Burton: geweldig lekker dromerig en fantasievol. 4,5 ster
dr maikel
Een van de beste films van onze held Tim.
Het ademt echt allemaal Burton uit. De decoors de personages en de verhaal wending. Een feestje voor de Burton fans.
JJ_D
‘Big Fish’ is het bewijs dat Tim Burton ook diegenen die zijn andere werk maar niks vinden kan bekoren... Deze brave film bestaat eigenlijk uit twee losstaande delen: de vader vertelt aan éénieder die het wil horen zijn (autobiografische?) grappige, levendige verhalen, maar daartegenover staat de zieltogende (zelfde) man in een moeilijke relatie t.o.v. zijn zoon... Dat het laatstgenoemde niet altijd even geslaagd is hoeft niemand te verbazen, die film krijgt immers een gigantische score op IMDB toebedeelt... Maar naast al dat sentimentele “man wordt geconfronteerd met de dood” en het overige feel-good gedoe, slaagt Tim Burton er toch in de kijker te ontroeren, als op de begrafenis blijkt dat allen toch echt geleefd hebben. Toch vind ik Burton een eerder bizarre conclusie trekken: “al wie verhalen verteld wordt deel van zijn verhaal en wordt zo onsterfelijk”. Maar wat wil hij met ‘Big Fish’ nou echt zeggen?
veron35
Waarom zet je 3,25* neer? Je kunt dat toch niet geven en geeft 3,5*.
JJ_D
Waarom zet je 3,25* neer? Je kunt dat toch niet geven en geeft 3,5*.
Om zelf meer nuance aan te brengen in mijn vote-systeem...
markCL007
Het is op zich wel een aardige film, maar het verhaal is niet echt bijzonder. Ook mis ik de duistere stijl die ik van Tim Burton gewend ben.
3.5 ster
Larien
Helemaal eens met de reactie hierboven. Een film die me zeker niet verveelde en wel fijn om samen met de kinderen naar te kijken, maar meer ook niet.
Shinobi
Op zich wel een aardige fantasie volle film, alleen trok het mij niet zo. Het hele fantasie sfeertje kwam totaal niet op mij over, waardoor ik dit dan ook als saai ervaarde. Het acteerwerk werk vond ik wel goed en het verhaal was op zich wel aardig.
Ik geef deze film helaas 2, 0 sterren.
kimmieyy
Ik heb hem al een tijdje geleden gezien. Ik heb ook al een tijdje geleden gestemd! Hij wordt heel erg hoog beoordeeld! En heel erg veel mensen hebben hem gezien! Ik persoonlijk was niet zo gek van deze film, ik vind het een mooie film! Maar ik vind het de 141'ste plek in de top 250 verdienen.
*3,0
Verhaaltje in de stijl van Baron Munchaussen. Burton zit blijkbaar vast met het verhaal omdat hij met een boekverfilming zit. Toch herken je de typische Burton elementen. Gebruik van kleur, Danny Elfman, fantasy, ... En langs de andere kant wil het niet echt lukken en lijkt het wat stroperig. Het dorpje waar Ed Bloom terecht komt is soms zelfs irritant. De reus en de circusdirecteur zijn dan weer leuk, maar de siamese tweeling is totaal overbodig. Leuke film waar er niet zoveel van zijn. Ik begrijp goed dat deze film bij velen hoog in de smaak vallen, maar persoonlijk heb ik het toch moeilijk om het als een echte topper te zien. 3.5*
Gizzmann
Burton zit blijkbaar vast met het verhaal omdat hij met een boekverfilming zit.
Ik heb het boek nog niet gelezen, dus ik kan me er inderdaad dik in vergissen. Toch stoort ergens toch dat overdreven, dat ik ook wat had met de pastelkleurige huisjes als contrast van de donkere Edward Scissorhands (andere Burtonfilm). Burton's stijl komt sterk naar voren, maar toch heb ik het gevoel dat de film niet echt loopt zoals het moet. Alsof hij gebonden is met het boek en tegelijkertijd z'n eigen versie ervan wil brengen.

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid

Ewan McGregor hitfilm 'Big Fish' vanavond (27 augustus) op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (53)

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007