• 9.374.764 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Ewan McGregor, Albert Finney en Billy Crudup

Releasedatum: 26 februari 2004

Plot Big Fish

"An adventure as big as life itself."

Will Bloom is de ongeloofwaardige verhalen over de avonturen van zijn vader Ed grondig beu. Een ruzie over Eds legendarische levensloop op de avond van zijn huwelijk zorgt er zelfs voor dat Will drie jaar lang niet meer met zijn vader praat. Wanneer hij echter ontdekt dat zijn vader terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft, keert Will terug naar huis. Hij is vastberaden de échte Ed Bloom te leren kennen. Door al diens fantasierijke verhalen onder de loep te nemen, probeert Will het leven van zijn vader in kaart te brengen en de feiten van de mythes te onderscheiden.

Ed Bloom (young)

Karl the Giant

Don Price (age 18-22)

avatar van pjotr

pjotr

hier zijn wat plaatjes van op de set te zien.....

avatar van koolwijk

koolwijk

Ben hier erg benieuwd naar Tim Burton en het boek zijn geweldig

yosemite44

ben ook zeer benieuwd! beetje vreemd wel dat dit in eerste instantie een spielberg project was... heb trouwens een script review gelezen en die was slechts gematigd positief.

yosemite44

in de vs komt ie in november uit. en dit is een stukje van/over de producer (subjectief, maar toch):

The movie will open over the competitive Thanksgiving weekend, but Oscar-winning producer Richard D. Zanuck (Driving Miss Daisy) says this is the best movie he's been associated with, and that includes such classics as The Sting, M.A.S.H., The French Connection and The Sound of Music. "This is at the top of the list," says Zanuck. "Certainly not since [Driving Miss Daisy]have I ever had such a good, positive feeling. … I feel in my heart that this is a marvelous film." (USA Today)

avatar van Sjan

Sjan

Deze lijkt me echt geweldig! Tim Burton heeft sowieso een lijst om U tegen te zeggen vind ik.

yosemite44

eerste reviews op ain't it cool ook erg positief, het woord 'oscar' viel zelfs...

avatar van Phooze

Phooze

Trailer op apple.com

Ik kijk echt enorm uit naar deze film, de trailer laat zien dat de film een waar sprookje is. Lijkt me geweldig.

Goodfella

Hell yeah! Dat shot van die auto onder water alleen al... wow! Dit kan wel eens helemaal te gek gaan worden

avatar van Phooze

Phooze

Ja, dat vond ik ook toen ik naar de trailer keek, maar als de verwachtingen zo hoog zijn (en dat zijn ze nu bij mij)..... whellup....

avatar van SSeagal

SSeagal

Big Fish, Fighting Fish, it's fish day!!

avatar van Phoenix

Phoenix

Vergeet Sharkslayer niet .

avatar van Phoenix

Phoenix

Net ook ff de trailer gekeken, waaaw! Wat een coole vondsten heeft die Tim Burton weer gedaan (die scene waar de tijd bevriest, cool!).

avatar van BS

BS

als je de trailer ziet doet me het een beetje denken aan de baron van munchhousen (of zoiets)

fantastische belevenissen verteld op een rustige en onwaarschijnlijke manier.

Ik denk dat Tim Burton hier weer een toppertje heeft !

avatar van magnolia_

magnolia_

is weer iets om naar uit te kijken

avatar van pascal83

pascal83

inderdaad om naar uit te kijken

avatar van GerwinF

GerwinF

Zucht....pas in Maart 2004 uit....

wisselende, maar vaak matige reviews trouwens

avatar van GerwinF

GerwinF

yosemite44 schreef:

wisselende, maar vaak matige reviews trouwens

Van welke site heb je die matige reviews?

yosemite44

"[Big Fish]... is attracting mixed reviews as it opens in limited release today (Wednesday). A. O. Scott writes in the New York Times: "The film insists on viewing its hero [Finney] as an affectionate, irrepressible raconteur. From where I sat, he looked more like an incorrigible narcissist and also, perhaps, a compulsive liar, whose love for others is little more than overflowing self-infatuation." John Anderson in Newsday writes that Big Fish "flounders." On the other hand, Megan Lehmann in the New York Post calls it "dazzling" and concludes: "There are quirks aplenty in Big Fish, but spirited performances from a talented cast, led by a standout Finney as the slippery-fish raconteur, help domesticate the wall-to-wall weirdness." And Manohla Dargis comments in the Los Angeles Times: "Big Fish often swim in small ponds, but in Tim Burton's wistful new film about a son, a father and the lies that come between them there are no small ponds -- just big, bright movie sets shimmering and bubbling with the director's imagination."

avatar van streeter

streeter

Leuk en creatief, maar niet een van Tim Burton's meesterwerken.

avatar van reeko

reeko

gave poster zeg!

avatar van Jordy

Jordy

Jeetje wat een tegenvaller. Forrest Gump maar dan met een nóg vervelendere hoofdpersoon. Vooral in het eerste uur best vermakelijk, paar mooie scenes, maar overall vond ik het niet echt de moeite waard helaas

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Mooie absurde film met veel visuele pracht en praal.

Tim Burton heeft echt een rijke fantasie. Ik heb genoten! Minpunt vond ik de vader/zoon en de vader/vrouw relatie, deze raakten mij niet echt diep. Dit had meer zoals in Forrest Gump moeten zijn, waar ik echt ontroerd raakte door het hoofdpersonage.

In de bioscoop ving ik geruchten op dat ie niet in nederland gaat draaien, hoe zij aan deze info kwamen is me verder niet duidelijk geworden. Mocht het zo zijn, dan zou dat zonde zijn en ben ik blij dat ik em nog op het grote doek heb mogen zien...

ROOSKY schreef:

In de bioscoop ving ik geruchten op dat ie niet in nederland gaat draaien

Onzin.

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Ik vond het al een vreemd verhaal. Maar gelukkig maar want ik gun iedereen hetzelfde lekkere gevoel dat ik had toen ik de bioscoop uitwandelde.

avatar van jassonn

jassonn

Net de trailer op tv gezien,en het ziet er goed uit."T werdt zowieso weer eens tijd om naar de bios te gaan

Van de week maar is doen dus.

avatar van Mister Pink

Mister Pink

Ik hoop dat de film in Tivoli draait. *gaat even op zoek* nee dus.

avatar van Queen_K

Queen_K

Verwacht best veel van deze film

avatar van Juichtoon

Juichtoon

Ik ook, een 8.0 gem. op IMDB. Ik ga deze maandag eens zien...

Goodfella

Ik ben de afgelopen twee uur behoorlijk wat heen en weer geslingerd tussen supermooie, grappige, extreem fantasievolle, sprookjesachtige momenten en eigenlijk evenveel ietwat suffe scènes waar de sfeer me nogal klinisch aandoet.

In zo'n geval geeft het einde van de film dan vaak de doorslag, en hóe sentimenteel dat ook was; ik vond het erg erg mooi en liet na afloop met een brok in m'n keel de aftiteling rustig voorbij glijden. Rare film dus, maar in z'n geheel.. ja, mooi