• 9.369.466 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Vera Farmiga, Patrick Wilson en Ron Livingston

Releasedatum: 5 september 2013

Plot The Conjuring

"Based on the true case files of the Warrens"

The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Wanneer hun hulp wordt ingeroepen door een gezin dat door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij geterroriseerd wordt, worden ze geconfronteerd met een machtige duivelse entiteit en raken ze betrokken bij de meest angstaanjagende zaak van hun leven.

Lorraine Warren

Andrea Perron

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

ralfsjam schreef:

3 keer deze film kijken? Echt niets beters te doen? En al helemaal als je deze film niet eens zo best vond... Er zijn dingen te doen in dit leven hoor...

films meerder malen bekijken in verschillende omgevingen doe ik wel meer hoor, eerste maal alleen thuis, 2de maal met vriendin thuis en 3de maal in de ciné met ne hoop. Ik ben nu eenmaal filmfreak, wat anderen zeggen van wat hoort en anders moet trek ik mij ff niets van aan hoor

avatar van Gluon

Gluon

UmbraVitae schreef:

en je geeft maar 3.5* dan was de rest zeker bagger?

Een 7 is een mooi cijfer voor deze film, heb ik gezegd dat ik ik het een topfilm vond? en de rest was inderdaad vrij bagger ja

avatar van missyanaroid

missyanaroid

Misschien heel erg overroepen film, teveel reclame over de HORROR-film van het jaar!
Maar de film is me toch erg bevallen, erg leuke schrik-momenten.
Het einde is wel te feel good voor me, iedereen gelukkig, eind goed al goed.
Ik heb genoten.

avatar van alvinvdv

alvinvdv

Zeer overroepen film!

Allemaal 'deja vu'..., niks nieuw, zelden echt eng.

Komt er nog dat geleuter over godsdienst bij op het einde. Pfff....

Matige film, geen topper!

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Damn wat een topper van een film zeg!

zeker 4,5 sterren waard in horror genre anno 2013

avatar van gauke

gauke

Een ouderwetse horrorthriller gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen (of is het je reinste quatsch?), die regelmatig voor kippenvelmomenten zorgt. Deze griezelfilm zonder bloed, 'n tikkeltje vulgair met mystiek uit de katholieke kerk, wordt gedragen door een uitstekende cast en kent nauwelijks een dode fase. Wel doen het gebruik van vogels sterk aan Hitchcock denken.

Het verhaal kwam me bekend voor; ik had het eerder gezien als televisiefilm. Dus ik ben op internet gaan speuren en kwam uit bij 'The Haunted' uit 1991, geregisseerd door Robert Mandel.

mikey

Grappig die heb ik de lente gezien maar totaal niet meer aan die film gedacht. Ik heb er toen nog wel bij gezet dat wan lekker leent uit die film.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Lees steeds vaker "schrikmomenten" ipv "angstmomenten" in horror films. "ik ben wel een paar keer geschrokken"! Maar hadden ze niet bang moeten zijn? Waarom zijn horrors niet meer eng? Ik denk dat we het allemaal al een paar keer hebben gezien, en de originaliteit er een beetje uit is. Kijkers geven deze film een 4plus, terwijl ze geen moment bang zijn geweest... Wel geschrokken! 3 keer! maar dat gebeurd ook in comedy's...

Deze film was een opeenstapeling van uitgemolken clichés in een vrij slap en voorspelbaar verhaal. Niets nieuws kunnen bespeuren. Misschien dat de beginnende kijker het nog spannend vind, maar dat is het dan ook... En met alleen camera werk kom je er niet... Verschuil je daar niet achter. Want met een hi-Tech camera, kun je een drol mooi filmen, maar het blijft een drol...

avatar van johanneman

johanneman

Moet toegeven goede film om te zien, zitten een paar goede schrikmomenten in, vooral handjeklap was onverwacht. In de bios echt de moeite waard lijkt me, Gewoon je lekker laten meenemen in de film,dan heb je een lekkere avond,en kan je daarna het goedmaken met je partner omdat je die hebt meegenomen Goede horror film,vraag me af hoeveel mensen dit een mindere fim vinden omdat ze niet willen toegeven dat ze op sommige momenten geschrokken zijn.

avatar van moviespotter

moviespotter

In een woord wauw! Voor de echte horrorfans zeg ik kijken kijken kijken!

avatar van spAro

spAro

Wat een topper van een horrorfilm, vergelijkbaar met insidious.

avatar van schumacher

schumacher

Is dit horror? Deze is wel beter dan de flut films zoals the blair witch en paranormal activity dat wel maar ik vind er niet veel aan, niet 1 keer geschrokken, wel 2 keer een momentje die ik niet verwacht had dat wel maar geschrokken? Helemaal niet.

Ik verschiet niet snel, toch niet bij een film dusja...Veel engs was er toch niet aan.

Waargebeurd ja tuurlijk, wie gelooft dit nu zeg haha, manman, echt grappig, mensen die iets los steken hebben, K13 heeft nog wat plaatsen vrij.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2056 berichten

gauke schreef:

Terwijl die film een heel andere zaak van de Warrens behandelt. Wel een spannende film trouwens, The Haunted, ik heb 'm in m'n bezit. Maar vergelijkbaar met deze is 'ie niet...

avatar van gauke

gauke

Bubblez schreef:

Dan moet het een andere televisiefilm zijn, want ik heb het verhaal eerder gezien.

Bedankt trouwens voor het bericht.

avatar van Bxian32

Bxian32

Zag hem als tweede film van een double feature, pff, wat een saaie film, moet toch wel de slechtste horror film zijn die ik ooit zag. Vaag verhaal en op een gegeven moment een slap aftreksel van de exorcist, bijna hilarisch op dat moment....

avatar van frogger86

frogger86

Ontzettend aangenaam verrast zeg!
Ik ben normaal niet zo van het horror genre, dat geef ik eerlijk toe. Maar ik heb enorm genoten van deze film
Hij greep me van begin tot eind bij mn keel en liet me niet meer los. De sfeer is erg goed neergezet, beklemmend en realistisch en nergens ongeloofwaardig. het helpt natuurlijk dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Dit soort exorsisme films zijn voor mij normaal vrij standaard,cliche en 13 in een dozijn ,deze absoluut niet naar mijn mening.Een van de sterke punten van de film is voor mij onder andere dat de demon niet vaak in beeld komt, wat natuurlijk de nieuwsgierigheid en angst ten goede komt.
Als het eenmaal duidelijk is dat het om een demon gaat die iemand zal gaan bezitten, blijft het nog even onduidelijk wie het gaat worden.

Ik vond dat de film nergens inkakte qua tempo, je bleef constant (althans ik) in spanning zitten. En zeker als je bedenkt dat hij bijna 2 uur duurt(112 min.).
Cast speelt goed,beelden zijn erg strak en meer dan genoeg schrikmomenten.
Ik raad hem aan, vind dit echt een van de betere
Vandaar ook de 4,5.

frogger86 schreef:

je bleef constant (althans ik) in spanning zitten.

Dat was te merken ja.

Elineloves

'' Want to play a game of hide and clap? ''

The Conjuring. Maandenlang naar uitgekeken, met dichtgeknepen billen en gestokte adem de trailer bekeken, maar verder zo weinig mogelijk over willen weten. Ik wilde me laten verrassen. And oh boy, dat is gelukt.

Lang geleden dat ik zo'n beklemmend, intens en duister sfeertje heb gevoeld bij een film. Vanaf de openingsscène tot aan de aftiteling heb ik als het ware in een trance zitten kijken. Soms was het alsof ik deelgenoot was, en ook in dat huis rondliep. Wat de film zo sterk maakt, is dat de personages je zo nauw aan het hart gaan. Het gezin is lief, warm. Een gezellig nest vol meiden, en een zorgzame vader. Niet alleen het gezin is aandoenlijk, de Warren familie weet ook zeker indruk te maken. Erg sterk acteerwerk ook, vooral Vera Farmiga wist fascinerend te blijven.

Het is lang geleden dat ik zo bang ben geweest bij een film. Echt letterlijk gespannen, - de hand van mijn vriend fijnknijpend en met open mond naar het beeld staren - spannend. Er zijn zoveel kleine, simpele dingen die mij de stuipen op het lijf wisten te jagen. [Het gehuil van de hond, het handgeklap, die freaky pop.. Zo simpel, en toch zó effectief.

Dit is niet de eerste film waar duivelse entiteiten gezinnen het leven zuur maken. En nee, deze film is ook niet compleet vernieuwend. Hier en daar bewandeld het wel 'cliché' paden, zoals de dichtslaande deuren, kinderen die denkbeeldige vriendjes hebben, spullen die plots kapot vallen etc, maar er heerst zo'n ijzersterke sfeer en het is zó eng, dat het lijkt alsof een of andere entiteit jou bij je strot heeft en je in de stoel drukt.

De setting maakt het ook tot zo'n geweldige kijkervaring. De film is zó goed geschoten, het sound design is krachtig en sluit perfect aan bij de overweldigende schrikmomenten. Tel daarbij op dat het acteerwerk subliem is en de personages genoeg diepgang hebben, en het totaalplaatje is compleet.

Eindelijk, een film die niet alleen gaat om het schokkende, maar die ook zó sterk gespeeld en geschreven is dat het zich in je hoofd vastbijt. Dat het zoveel momenten kent dat ik me bijna bepiest had van de schrik, was mooi meegenomen.... Ofzo.

Deze vliegt mijn top 10 in, en schopt zelfs een paar andere topfilms omlaag. Blu-ray, komt u maar.

avatar van frogger86

frogger86

Ik heb het gevoeld,nu nog..getekend voor het leven

avatar van soom

soom

Voorpremière.

Als Patrick Wilson hier niet in had gespeeld, dan was dit waarschijnlijk een film geweest, die ik in de videotheek weleens gehaald had. Denk ik.
Maar Patrick Wilson zat er dus wel in, da's dan ook meteen de enige reden waarom ik dit een blik wilde gunnen. Ik heb echt een enorm zwak voor hem, kan het nooit genoeg zeggen, dus ik blijf dat waarschijnlijk altijd optekenen.

Redelijk. Redelijk eng, redelijk verhaal, redelijk acteerwerk. Niet echt de engste film die ik ooit gezien heb, kreeg serieus een beetje het gevoel dat ik alles al eens gezien heb, in andere en iets betere films. Nu is het natuurlijk wel makkelijk om te zeggen dat ik alles al eens gezien heb, maar met zoveel (horror)films in omloop krijg je natuurlijk weleens het idee dat je inderdaad alles al eens gezien hebt...

James Wan gooit er namelijk heel veel cliche's in, zusjes die iets vinden, hond die ineens dood in de tuin ligt, zusjes die met hun hoofd tegen de kast bonken, moeder die exorcistische trekjes begint te vertonen door een demon.. Typische exorcist film lijkt me. Ik heb maar één zo'n soort film gezien, maar die leek wel een beetje op deze, inderdaad. Lekkere popcornfilm, dat wel, maar ik ben inmiddels toch wel iets gewend, helaas, en dit vond ik dan ook niet meteen zo heel eng. Redelijk eng, dat wel, maar niet direct een film die me echt tegen het plafond wist te krijgen. Wel heel spannend, en de inleving is wel uitermate aanwezig. Toch niet meteen een film die dus overloopt van engheid.

Maar ik kijk wel erg uit naar Insidious 2.

avatar van Askikker

Askikker

Is dit echt de man van Saw??????

Geen moment enige emotie gevoeld bij dit product.

Als of alles al niet veel eerder en veel beter gedaan is.

Het een rip off van the Exorcist noemen zouden nog te veel credits zijn.....

avatar van SunChaser

SunChaser

Spannend, jammer dat ie im de sneak draaide en het een kwartier duurde dat er mensen steeds wegliepen

Elineloves

Hier in Maastricht waren er blijkbaar tijdens het eerste kwartier al zo'n 15 mensen weggelopen. Snap ik dan niet goed. Te eng, al gezien of gewoon vooroordelen?

avatar van Halcyon

Halcyon

Throwback naar seventies spookhuishorror. De Spanjaarden hebben het ook al enkele keren gedaan en nu (alweer) Wan. Een zeer verdienstelijke poging, met ontzettend veel aandacht voor de stilering volgens de oude school. De klassieke opbouw sluit daar naadloos op aan. Het is duidelijk dat Wan veel uit andere films heeft gelift (ik denk spontaan aan Exorcist en Amityville Horror), maar dat deert niet. Minpunt zijn echter de overvloedige schrikmomenten die elkaar te snel opvolgen en wat onvolkomenheden in het script, waarvan het onbeduidende einde nog het meest opvalt in negatieve zin. Toch toont Wan ook deze keer weer zijn vakmanschap en het blijft uitkijken naar zijn volgende projecten.

Halcyon schreef:

en het blijft uitkijken naar zijn volgende projecten.

Zoiets als death sentence?

avatar van Halcyon

Halcyon

Ik kijk liever vooruit dan achteruit.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Fast and the Furious 7 dus .

Halcyon schreef:

Ik kijk liever vooruit dan achteruit.

Een volgend project is toch altijd vooruit?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Jij komt met Death Sentence aanzetten . Je bedoelt zeker een nieuw project in de vorm van Death Sentence? Ik zie Wan zich liever wagen aan een klassieke slasher ala Halloween. Daar leent zij stijl zich uitstekend voor.