The Conjuring (2013)
Releasedatum: 5 september 2013
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Conjuring
"Based on the true case files of the Warrens"
The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Wanneer hun hulp wordt ingeroepen door een gezin dat door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij geterroriseerd wordt, worden ze geconfronteerd met een machtige duivelse entiteit en raken ze betrokken bij de meest angstaanjagende zaak van hun leven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Conjuring (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Brad Hamilton
Nancy Perron
Andrea Perron
mikey
Na 4 spookhuis films weer eens tijd voor een lekkere vigilante flick! Death S. was zoveel toffer.
Prudh
Fikse tegenvaller. Te klassiek, te uitgekauwd en met een figuurlijk bloedeloze climax. Als film geeft Wan er te weinig een eigen smoelwerk aan, terwijl zo'n uigekauwd concept dat echt nodig heeft. Dat deed hij bij Insidious stukken knapper. The Conjuring is beter dan de zoveelste spookhuisfilm zoals The Haunting in Georgia, maar niet veel.
Svenniboyke
Man wat was dees een saaie en slechte fillm!alleen het exorcisme viel nog mee.
El ralpho
Geen eigen smoel
Had hier meer van verwacht. Hoewel een van de speerpunten in deze nieuwste van horror regisseur James Wan, absoluut de spanningsopbouw is, werd ik maar weinig aan het schrikken gemaakt als puntje bij paaltje kwam. Dit komt onder andere omdat er een te veilig sfeertje gecreëerd wordt.
Ed en Lorraine Warren raken bij een gezin betrokken die geterroriseerd wordt door een duistere aanwezigheid, en omdat dit koppel bekend staat om hun paranormale onderzoeken, en hoe hiermee om te gaan neemt dit al gelijk een heel groot deel van de angst weg. De onderzoekers komen dan wel voor hun heftigste taak ooit te staan, het is en blijven onderzoekers van het paranormale en dus weten zij precies hoe te handelen in iedere situatie. Dit neemt de machteloosheid en de paniek die je als kijker voelt al gauw weg, omdat hulp ten allen tijden nauw nabij is. Dit had bij mij tot gevolg dat ik mij al gauw niet meer ongemakkelijk voelde bij de zoveelste dichtslaande deur, krakende trap, of flitsende foto camera.
Ook vond ik dat The conjuring te erg een eigen smoel mistte. Dit is een van de zovelen haunted house verhalen die weliswaar prima te pruimen is, maar niks nieuws doet ten opzichte van andere films binnen het genre. Ik vind de gemiddelde beoordeling dan ook een beetje overtrokken. Hoe anders was dit bij Insidious die een stuk origineler was en op dit onderdeel ook een stuk beter bij mij scoorde. Hier wist het verhaal mij maar weinig te verbazen en was de uitkomst dan ook geen verassing voor mij. Ik ben niet negatief over de titel, omdat ik zeker wel een vermakelijke avond gehad heb maar vind wel dat deze horror niet veel nieuws brengt t.o.v. andere titels binnen het haunted house genre. Ik had van deze regisseur dan ook iets meer creativiteit verwacht.
Zwolle84
Geweldige film die hier naar mijn mening wederom veel te laag beoordeeld wordt (waarom liggen de gemiddeldes hier veel lager dan op IMDB?). Met afstand de engste film die ik tot nu toe heb gezien en een prachtig opgebouwd en uitgediept verhaal.
*9/10
tattoobob
! Death S. was zoveel toffer.
Je bedoelt Death Silence......maar sommige mensen snappen al die afkortingen echt niet hoor..
is het nou echt zoveel moeite om de gehele titel op te tikken?
dutchtuga
Helemaal mee eens, alleen had ik weinig problemen met de klassieke aanpak. Begon met 3,5*, maar ik hou het toch bij 3*.
Recensie:
The Conjuring (2013, James Wan) - bioscoop - cultmoviesreviewed.com
Geen eigen smoel
De film berust op waarheid.
Nee sentence! Revenche heh
vigelante
Dat bedoel ik dus slimpie...ik weet niet eens zeker over welke film je het hebt...
Hoppaaaaa
tattoobob
Dat weet ik wel zeker....alleen weet jij dat wel.
Ach ja kan je ook niets aan doen
Waarheid of gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Er zal vast het een en ander aangedikt worden om een film als dit tot stand te brengen. Dat is altijd zo namelijk. Daarnaast moet je in het echt ook in spoken en dergelijke geloven om tot dit soort uitspraken te komen
Er is nog zo veel dat we nog niet weten...
cantforgetyou
- 1955 berichten
Goede horror film. Het is geen origineel verhaal. We hebben het echt allemaal al een keer gezien, maar door de goede spanning, schrik effecten, special effecten en het goede spel van iedereen, is dit toch één van de betere horror films. Zeker als je de film in de bioscoop ziet met hard geluid en groot beeld. Echt even gegriezeld. Zeker de moeite waard.
Pieter Montana
Films als deze zijn jammer genoeg amper nog in de bioscoop te kijken. Wan weet als geen ander hoe hij een film als deze in elkaar moet draaien, waardoor sommige mensen in het publiek het toch zichtbaar (en hoorbaar) lastig krijgen. Ofwel beginnen ze te lachen, eerst wat aarzelend na elk schrikmoment, uiteindelijk elke keer wanneer ze vermoeden wat engs te gaan zien, ofwel wordt er luid gepraat op de spanning uit de lucht te nemen.
Werkelijk spot on! Wat een vreselijke ontwikkeling is dit onder het bioscooppubliek. Iedere keer dat de spanning te snijden is, voelt iedereen zich geroepen om even het laatste nieuwtje aan zijn/haar vriend te melden, zolang ze maar niet meer naar het scherm hoeven te kijken. Jammer dat zo'n bioscoopervaring toch alweer uitdraait op een lichte wanhoop voor de mensheid.
El ralpho
De film berust op waarheid.
Dat was mij ook duidelijk, maar dat neemt niet weg wat ik ervan vind. Of het nu waargebeurd is of niet.
En sommigen nemen spookverhalen in één of ander roddelblad ook serieus
voskat
De film is gebaseerd op de beweringen van de twee (inderdaad echt bestaande) "spokenjagers". En die beweringen zijn in de jaren 70 en 80 al talloze keren ontkracht.
Maar ja, dat weerhoudt Hollywood er nooit van om er "Based on a true story" op te plakken. Verkoopt net wat lekkerder. Al helemaal als je met naieve kijkers te maken hebt.
voskat
*9/10
Op IMDB rennen ze wat makkelijker achter de hype aan dan hier op het relatief nuchtere Moviemeter.
mikey
De warrens en hollywood hebben een overeenkomst: makebelieve. Daarnaast toen ik 16 was en de entity zag, was ik ook verontrust 'jee, zou het?' dus ik snap de marketing wel.
Leo1954
- 2073 berichten
Lennert
De film berust op niets meer dan een verhaal van twee figuren die hun geld verdienen met spookverhalen die ook meerdere malen ontkracht zijn (zoals het bekende Amityville verhaal niet veel meer dan het onder een hoedje spelen van spokenjagers en inwonenden is). De film berust op een verhaal dat geclaimed wordt waar te zijn, niets meer of minder.
Dat wil niet zeggen dat ik de film niet wil zien overigens, ik vond Insidious fantastisch.
Dying Rose
Hoe kun je nou teleurgesteld zijn door horror? Dat is toch altijd slecht.
OK, dat is nu echt een héél flauwe opmerking. Elk genre heeft zijn geweldig goede films.
Wat betreft jouw 'mededeling'; die getuigt enkel van hoe weinig je over het genre kent. Ik denk dat je in jouw leven misschien een tiental horrorfilms hebt gekeken (ik leid het gewoon af uit jouw vooroordeel)? Dan kan het inderdaad goed zijn dat je er net de tien slechtste hebt uitgekozen. Baseer dan jouw mening niet o.b.v. die tien gedrochten in jouw ogen, maar kijk eens wat verder dan jouw neus lang is. Wie weet wordt jouw Top 10 dan eens een genre rijker.
Naomi Watts
Hoe kun je nou teleurgesteld zijn door horror? Dat is toch altijd slecht.
Een van de meest opmerkelijke posts die ik ooit gelezen heb op MM. Ontluisterend.
merijn82
- 1931 berichten
Hij overdrijft ook. Hij bedoelt waarschijnlijk dat zo'n 95% van alle horror slecht is.

The Conjuring: Last Rites

The Conjuring 2
2016

Wees er snel bij: Netflix verwijdert films uit 'The Conjuring'-franchise

Griezelen op Netflix: dit zijn de 25 best beoordeelde horrorfilms op de dienst

Netflix voegt morgen bijna alle films uit de 'The Conjuring'-franchise toe aan het aanbod

Michael Chaves gaat de aankomende vierde film in de 'The Conjuring'-reeks regisseren

The Shining
Horror, 1980