The Conjuring (2013)
Releasedatum: 5 september 2013
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Conjuring
"Based on the true case files of the Warrens"
The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Wanneer hun hulp wordt ingeroepen door een gezin dat door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij geterroriseerd wordt, worden ze geconfronteerd met een machtige duivelse entiteit en raken ze betrokken bij de meest angstaanjagende zaak van hun leven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Conjuring (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Nancy Perron
Andrea Perron
Wat hadden ze dan nog meer met die pop moeten doen
Suleika1
Aangenaam verrast door deze film! Het is tegenwoordig moeilijk om nog eens goed bang gemaakt te worden door een horror..is lekker goed gelukt bij deze..heerlijk beklemmend gevoel!
RonHoogvliet
Als je van een beklemmend gevoel houdt zou ik Martyrs eens kijken als ik jou was. Heel wat beter dan deze pulp.
Suleika1
Bedankt voor de tip, zal zeker eens kijken
Wat hadden ze dan nog meer met die pop moeten doen
Het was namelijk geen Chucky pop en bovendien is deze film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. het was wel degelijk een Chucky Pop. Bezit van genomen door een of andere demoon toch. Verder lijkt me dat juist een element wat toch al niet daadwerkelijk onderdeel was van het verhaal, aangezien het helemaal niks met de familie van doen had.
Martyrs heeft helemaal niks te doen met de conjuring..
Inserdaad vreemd dat shock/martel horror hier in verband wordt gebracht met een klassieke spookhuishorror als the Conjuring
Chucky was de reïncarnatie van een pas overleden crimineel (in dit geval Charles Lee Ray), had niets te maken met een demon.
DragQueen
Ik begin een liefhebber te worden van James Wan, want wat levert hij na het sterke Insidious weer een topfilm af. De uitvoering van het verhaal is zeer degelijk, evenals de sterke cinematografie. De settings zien er goed uit, en de 70s sfeer is sterk gebracht. James Wan weet heel goed op een beklemmende manier bijvoorbeeld een huis, of slaapkamer in beeld te brengen. Bovendien wordt de spanning goed opgebouwd, en komen sommige schrikmomenten uit onverwachte hoek. Verder wordt er overtuigend geacteerd door de cast. 4 Sterren.
Montorsi
Zelfde idee met andere woorden.
Suleika1
Martel horror? Hmm weet niet of het dan wel een film voor mij is.. Ik vind martel horror eerder eentonig dan lekker eng.. Maar kan wel altijd goede tips voor horrors gebruiken dus tja wie weet..
jpg97
Dat is de slechtste tip en het slechtste vergelijk welke ik ooit heb gelezen.
Martyrs is pas een dikke flop.
m1701
Goeie sterke en spannende horror.
Heel veel schrik elementen vooral in het eerste gedeelte van de film,
in het tweede gedeelte van de film was dit wat minder omdat je
al een een beetje wist wat er komen zou.
Einde was erg goed.
Aanrader en zeker voor in de bioscoop!!!
Matthiasc88
Na "Dead Silence" en "Insidious" weer een topper van James Wan !
Goede spanningsopbouw en creepy sfeer
Lovaticc
2 dagen geleden in de bioscoop gezien en een van de engste films die ik sinds tijden heb gezien, onverwachte schrikmomenten die elkaar goed opvolgen.
Goede film door James Wan, had verwacht dat er veel bloed zo zijn net zoals bij SAW maar dat viel heel erg mee.
Wat mij betreft echt een topfilm die me een slapeloze nacht heeft bezorgt.
5* sterren als het aan mij ligt!
John Lee Hooker
Het blijkt wederom niet helemaal pluis te zijn in een verlaten landhuis. Dit is wel vaker het geval bij horrors en de spinnenwebben, bomen zonder bladeren, krakende deuren en een geheimzinnige kelder komen weer voorbij.
Maar ze gaan hier net wat stapjes verder; vijf dochters in plaats van één, twee demonen-experts in plaats van één en ditmaal geen talloze schrikgeluiden die als basis voor de spanning dienen maar meer een lange speurtocht waarbij het niet precies duidelijk is wat er zich nu in de villa bevind. En zelfs als we weten dat we te maken hebben met een demoon die waarschijnlijk op het einde weer uitgedreven moet worden behoud The Conjuring zijn kracht en hebben ze nog wat verassingen in petto. Het was ook wel tof dat er een nuchtere politieagent en een technisch hulpje waren toegevoegd om wat meer resultaat te boeken in plaats van enkel de stuipen op het lijf te jagen en het koppel verder kansloos achter te laten. Het 'hide and clap' spelletje was nieuw voor me en er kwamen nog wat onverwachte ongelukken voorbij. Ook prima lichtgebruik, soms door middel van één enkele lucifer en de spooky muziek was opzich best acceptabel.
Aan het begin was ik vrij sceptisch, die poppen vond ik er totaal niet eng uit zien en dat gegeven van een klein meisje dat contact legt met een geest heb ik ook al honderd keer gezien. Maar het werd steeds boeiender en als je gaat vergelijken legt deze productie vele soortgenoten achter zich.
essepluisje
Wederom een heerlijke horrorfilm van James Wan.
Van mij mag hij vooral zo doorgaan!
Een goed verhaal, interessante personages en natuurlijk meesterlijke schrikmomenten en lekker veel spanning.
Laat Insidious 2 maar komen ik ben weer van de partij.
PS Iemand noemde Martyrs als tip t.o.v. the conjuring, dat is echt appels met peren vergelijken. Martyrs is een martelhorror met een sterk religieus aspect (overigens erg spijtig) terwijl The Conjuring echt een haunted house film is.
Suleika als je nog tips nodig hebt dan PB me even met wat je al gezien hebt dan kan ik wel aanvullen met tips
mikey
Gish
Spannende horror van Wan.
Helaas vliegt de film tegen het einde wat uit de bocht met een overdaad aan hysterie.
Verder goede schrikmomenten en uitstekende fotografie.
Ook de rollen van Farmiga en Wilson zijn solide.
Prangende vraag blijft wat Farmiga toch gezien en verzwegen heeft bij dat eerste exorcisme.
Triezzzze
De zoveelste Amerikaanse horrorhype: wát een tegenvaller was dit weer. Hoe meer films ik van James Wan zie, hoe meer ik tot de conclusie kom dat hij de meest overschatte horror-regisseur van dit moment is. Hoewel vakkundig gemaakt en onderhoudend is The Conjuring voor de rest een totaal onoriginele 'haunted house' horror, met een flinterdun plot zonder enige verrassingen en een recycling van elementen uit Poltergeist, The Exorcist, Paranormal Activity plus een herhaling van trucjes (t.a.v. schrikeffecten en sfeer) die effectief bleken in Insidious. De eerste helft van de film heeft nog wel een geslaagde suspense-achtige sfeer, een beetje zoals in Aziatische horrors, maar in de tweede helft wordt de film gewoon een formuleachtige popcorn-horror met pseudo-spectaculaire climax. Dat critici spreken van 'een van de betere horrors van de laatste jaren' zegt volgens mij meer over het erbarmelijke niveau waarin het horrorgenre de laatste jaren in terecht is gekomen dan over de kwaliteit van deze m.i. zeer middelmatige en clichématige film.
Triezzzze
Ik had hele hoge verwachtingen, maar helaas zijn deze niet uitgekomen. Wat een saaie en slechte clichématige film was dit zeg! Familie die in een huis trekt, kind vindt een speeldoosje met van dat klingel muziek en heeft een denkbeeldig vriendje waar ze tegen praat, vogels die tegen het huis vliegen, enge poppen.. ga zo maar door.. En de "geesten waren naarmijn mening erg nep. Te slecht geschminkt waardoor het erg nep over kwam. Schrik momenten waren te verwachten waardoor het dus geen schrik momenten meer zijn. Deze film hoef je niet in de bios te kijken. Ik zou hem gewoon thuis, op een regenachtige zondagmiddag, omdat je toch niks beters te doen hebt, in je joggingbroek op de bank kijken..
Corcicus
Onbegrijpelijk dat deze zo hoog scoort. Ik vond dit hapklare middelmaat en verwacht véél meer van Insidious 2.
Houdt dan wel de gordijnen dicht want dat is gewoon geen gezicht iemand in een joggingsbroek op de bank, dat is zelfs nog enger dan deze film
bjerik76
Dit was weer eens een goede thriller/griezel.
Alleen...waargebeurt ?
Spannende enge scenes, ook al zijn er meerder van dit soort verhaal lijnen bekend.
Deze duurt lekker langzaam op, en de cast is ook erg goed.
John Lee Hooker
Alleen...waargebeurt ?
Ja dat vond ik trouwens ook maar vreemd. Die 'based on a true story' aankondiging wordt tegenwoordig veel te snel gebruikt; het hoeft blijkbaar helemaal nergens op gebaseerd te zijn.
Montorsi
Artikel over de Warren's en Perron's.
Stijn B.
Efficient gemaakte horrorfilm binnen een met clichés platgetrapt subgenre: het bespookte huis. Ook hier verstikt het verhaal in de cliches maar de sfeerschepping blijft goed van begin tot einde. Creepy scènes zijn best wel creepy.
LOTR-lover
Na alle verhalen over de 'engste film in jaren' was ik erg benieuwd naar The Conjuring. Ik ben zelf een fanatiek kijker van realityshows als Paranormal State, Ghost Hunters, Ghost Adventures, A Haunting enzovoort. Derhalve 'kende' ik Ed & Lorraine Warren dus al via deze weg. Ben niet zo'n fan van mediums maar heb haar altijd wel een bepaalde geloofwaardigheid gegeven. Daarom was ik dus nog is extra benieuwd naar de film.
Het begint allemaal vrij cliché: groot huis in de middle of nowhere waar een gezin komt te wonen, geen info over de vorige eigenaren en vrijwel direct begint het te spoken wat steeds extremere vormen aanneemt. Wat 't verhaal betreft is 't niet bijster vernieuwend maar goed, dat maakt niet uit zolang de schrikeffecten prima zijn en de spanning continu aanwezig.
En wat betreft die onmisbare onderdelen van een horror/thriller zit het wel goed bij The Conjuring. Er zitten een aantal zeer geslaagde schrikeffecten in en mede door de soundtrack en het soms zeer goed getimede stil laten vallen van de achtergrondmuziek heeft de film een continu gevoel van spanning. Het acteerwerk is ook prima in orde, wat de film absoluut een niveautje hoger tilt.
Toch geen 4,5 of 5 sterren van mij, daarvoor vind ik 'm toch niet vernieuwend genoeg en zeker niet eng genoeg. De 'allerengste film in jaren' is 't zeker niet, maar het is prima vermaak voor de horror- en thrillerliefhebbers.
Kiimberleyy95
Erg spannend deze film! Boeit zeker van begin tot het eind. Ik heb al heel wat horrorfilms gezien maar deze staat zeker in mijn top 3! Veel schrikmomenten, heerlijk!
Het enige wat nog anders had gekund is dat ik nog had verwacht dat er wat met die pop zou gebeuren, zij kwam inmiddels zelf uit die kast? Misschien voor een deel 2?

The Conjuring: Last Rites

The Conjuring 2
2016

Wees er snel bij: Netflix verwijdert films uit 'The Conjuring'-franchise

Griezelen op Netflix: dit zijn de 25 best beoordeelde horrorfilms op de dienst

Netflix voegt morgen bijna alle films uit de 'The Conjuring'-franchise toe aan het aanbod

Michael Chaves gaat de aankomende vierde film in de 'The Conjuring'-reeks regisseren

The Shining
Horror, 1980