• 9.379.158 stemmen

Met onder meer: Sandra Bullock, George Clooney en Ed Harris

Releasedatum: 3 oktober 2013

Plot Gravity

"Don't let go."

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalski (George Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalski alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben ... en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.

Dr. Ryan Stone

Lt. Matt Kowalski

Mission Control (stemrol)

Aningaaq (stemrol)

Shariff (stemrol)

Explorer Captain (stemrol)

Russian Space Station Captain (stemrol)

avatar van Marc Valk

Marc Valk

Echt een hele goede film!! Ik was echt verrast van de effecten die ze hebben gebruikt om de 'ruimte effecten' na te bootsen zoals gewichtsloosheid geen luchtwrijving en al die dingen.

Alhoewel de ruimte natuurlijk heel groots is, is het decor waarin de film zich afspeelt eigenlijk heel klein en sober, dit geeft de film de juiste hoeveelheid spanning. Ook al zijn de afstanden onmetelijk groot in de ruimte, je zit er toch echt in 'opgesloten' als het fout gaat.

Acteerwerk vond ik ook best goed, ik moet zeggen dat het niet het beste was op dat gebied, maar goed genoeg om een hele goede film van te maken.

Al met al echt een aanrader en zeker de moeite waard om te kijken! Ik vind dit echt een betere film.

avatar van Demeter

Demeter

Een dijk van een film! Ik houd wel van space-survival thrillers vanwege de claustrofobische sfeer, wanneer er allerlei dingen mis gaan, maar nooit eerder zag het er zo realistisch uit en was het zo beklemmend als in deze film. Let ook op de symboliek in het verhaal en de visuals, met name in de tweede helft van de film.

Het enige (kleine) kritiekpuntje dat ik heb is de casting van George Clooney. Die werd voor mij geen moment Matt Kowalski, omdat hij weer zoals vanouds zichzelf aan het spelen is en dat heb ik al zo vaak gezien in alle andere films waar hij in speelt. Een onbekende(r) acteur was passender geweest, omdat je dan gewoon een astronaut ziet en niet George Clooney. Bij Bullock had ik dit probleem niet, omdat zij wel een andere rol speelde dan dat ik van haar gewend was en ze deed het gewoon uitstekend.

Credits ook voor de muziek trouwens, want die is origineel en spannend.

avatar van surfplankje

surfplankje

John Barry schreef:

Maar als je maar twintig minuten van een film hebt gezien , kan je toch geen goed oordeel over een film geven ? Misschien gebeurde er in Gravity na die 20 minuten dat je de film had afgezet wil iets waardoor je de film wel interessant zou gaan vinden. En waardoor je cijfer nog wat hoger kon uitpakken. Een film afzetten omdat je hem niet leuk vind is je goed recht. Maar ik vind als je dat doet dat je dan geen cijfer voor die film kan gegeven immers je hebt dan niet de hele film gezien. Een leraar gaat ook geen twee geven voor een werkstuk wat die maar voor de helft heeft gelezen.

Ik moet je gelijkgeven. Ik mag geen film beoordelen die ik niet af heb gekeken. Ik zal mijn stem verwijderen en hier in mijn toekomstige te plaatsen berichten rekening mee gaan houden.

gr. surf

avatar van otherfool

otherfool

Audiovisueel een plaatje maar met wat flauwe karakters, die zoals eerder gememoreerd misschien ook beter door onbekende acteurs gespeeld hadden kunnen worden. Het niets-aan-de-hand toontje van Clooney was hierbij wat al te overdreven en meisje Bullock vind ik gewoon een heel vervelende actrice, maar dat is persoonlijk. Wat overblijft is een fraaie, maar uiteindelijk toch wat lege huls.

3*.

avatar van Jason10

Jason10

Na vijf minuten uitgezet.

avatar van John Barry

John Barry

Waarom ? Was het begin echt zo erg ? Na 5 minuten concluderen dat een film een 0,5 waard is vind ik eerlijk gezegd toch wel erg snel.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

'Halverwege het eerste shot uitgezet' klinkt overigens nog dramatischer, wat dat betreft

avatar van Nicole_1989

Nicole_1989

Na 5 minuten uitzetten en dan een stem van 0,5 plaatsen...? Dat zegt meer over de kijker dan over de film.

avatar van Theunissen

Na alle mislukte pindakaas perikelen, is het me dan eindelijk gelukt om een Blu-ray versie te pindakazen. Het was wel weliswaar maar een 2D versie maar de TV kon deze omzetten naar een 3D versie waardoor ik hem toch nog gelukkig met redelijke 3D kwaliteiten heb kunnen bekijken.

Het verhaal mag dan wel misschien simpel zijn, maar de uitvoering is grootst. Sowieso vond ik het verhaal wel goed gevonden (ook origineel) en zat de uitvoering ook goed en vooral fraai in elkaar. Visueel spat het allemaal van het scherm af en ook wist het verhaal me van de eerste tot de laatste minuut te boeien en was het eigenlijk ook wel geregeld wat spannend. Omdat de film ook maar iets van 90 minuten duurt, kijkt hij ook nog eens heerlijk weg en wordt het nergens saai of langdradig.

Ondanks dat de cast maar bestond uit twee personen (niet de goedkoopste overigens) te weten Sandra Bullock en George Clooney deden ze het uitstekend en ook wel leuk. Zeker de laatste vond ik wel leuk maar zijn aandeel is helaas niet heel groot. Het was ook jammer dat zijn terugkeer maar een hersenspinsel was van Sandra Bullock, want ik vond dat juist een hele leuke wending. Maar ondanks deze anticlimax is dit gewoon een hele fraaie film die het kijken in 3D zeer aan te raden is. Dat is in deze film echt van toegevoegde waarde.

Jason10 schreef:

Na vijf minuten uitgezet.

Moest je plassen ofzo? Werd je misselijk?

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Alfonso hield me door zijn lange en soepele shots eigenlijk in zowat één adem vast. Deze productie ziet er goed uit en houd er op drastische wijze spanning in. Sandra Bullock was ik tot op heden vooral in flauwe komedies tegengekomen maar ze toont hier enorm veel klasse. Ik was even out in space; het was een hypnotiserende ruimtereis waarin de obstakels vaak uit onverwachte richting kwamen. Niet per se letterlijk, maar ook bepaalde keuzes die gemaakt worden en de wijze waarop alles verloopt. Sowieso wel aangenaam dat het contact op de begane grond niet wordt weergegeven (paniekerige Amerikanen achter computerschermen met de handen in het haar die op het einde een gat in de lucht springen). Mevrouw beland in een Russisch toestel en weet zich daarna met een brandblusser naar het Chinese model te manoeuvreren, waar overigens een tafeltennisbatje rondzweeft. Dit vond ik toepasselijk want veel Aziaten beoefenen die sport. De onbekende knoppen met rare tekens voegen nog wat extra stress toe. Heerlijk om Ryan op het einde in het water te zien zwemmen en op het strand te zien kruipen. Niet dat ik continu zat te wachten op haar natte lichaam, maar je voelt ook een ware opluchting na al dat klungelen in de duisternis. Enige waar ik mijn twijfels bij had was dat shot op de zeebodem waar de camera even wegdraait om een kikker in beeld te brengen. Ik neem mijn petje af voor deze sensatie.

avatar van Smith

Smith

Prima Film. Ben normaal niet zo'n sciencefiction fan. Maar deze was prima te behappen. Mooi gemaakt ook.

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

Ik snap de hoge score hier niet zo. Het ziet er allemaal fraai uit dat is zeker een pluspunt maar verder was het niet veel bijzonders. Het was erg voorspelbaar en de rol die Clooney neerzette was ook maar matig. Het was alsof hij zo uit een andere film doorgelopen was naar deze zonder zich in te leven in de nieuwe rol. Bleef dus eigenlijk niet zoveel meer over dan visueel mooi en voor dat alleen kan ik toch niet meer dan 2,5 ** geven.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Best spannende film en stof voor discussies: zoudt gij, moest ge de kans krijgen mee willen gaan in de ruimte of niet? En het onderstreept nog maar eens dat wij, mensen toch alles naar de kl.ten doen, zelfs het heelal!

avatar van Jason10

Jason10

George Clooney kan beter verder met zijn espresso reclames, komt ie beter tot zijn recht.

Wat een bagger film.

Na vijf minuten kun jij dat helemaal niet weten. Eerste shot alleen al duurt tien minuten.

avatar van topsoft

topsoft

Prachtige beelden en grafisch mooi gemaakt. Het acteren van Sandra Bullock kon er wel mee door. Maar dan: het verhaal heeft totaal geen diepgang en het overbekende amerikaanse sentimentisme. Jammer, volgens mij had er meer in gezeten. Voor mij is het dan ook eenmalig geweest.

avatar van baspls

baspls

Visueel een prachtige film. Goed acteerwerk. Redelijk verhaal, al is het wel heel erg onwaarschijnlijk. Toch erg vermakelijke film. Een aanrader.

avatar van MRDammann

MRDammann

De visuals zijn echt geweldig. Het begin van de film is adembenemend en wat fijn dat de regisseur denkt aan less is more. Heel knap wat de regisseur kan bereiken in één enkele setting. Maar helaas is het verhaal wat minder en tegen het einde van de film vind ik de film wat inzakken. Dat is erg jammer, maar het blijft een heerlijke film.

avatar van paul83

paul83

.......Niveautje hoor.

avatar van bjerik76

bjerik76

Vond dit toch wel een tegenvaller.

3d beelden in de bios zullen wel mooi zijn geweest.

Het verhaal was zwakjes, en kreeg wel een typisch " good feeling" Hollywood eind, en een vreselijke " comeback" rol van Clooney

Film zit vol met toevalligheden, en dat er zoveel ruimtestation vlak bij elkaar zitten in de oneindige ruimte...

De temperatuur is ver beneden het vriespunt, maar Miss Bullock zweeft zodra ze een station inkruipt in mum van tijd in dr ondergoed.

Had de film dramatischer en spannender verwacht, kwam als een Danielle Steel telefilm over.

avatar van Daan258

Daan258

Leuke film, maar dat die zo'n hoge rating krijgt begrijp ik echt niet.

Acteerwerk was prima, special effects zagen er ook mooi uit ( met name in 3D)

Maar het verhaal vond ik verder niet denderend, en werd af en toe zelfs een beetje saai.

Had hier echt heel veel meer van verwacht.

kleine 3,0*

avatar van Stephan

Stephan

Trouwens wel grappig om Ed Harris "Mission Control" te laten spelen. Bij Apollo 13 ging dat ook al fout

avatar van Bertje106

Bertje106

Heb de film in 3D gezien en vond dat echt een enorme meerwaarde, denk dat wanneer ik hem niet in 3D zou zien minder enthousiast zou zijn geweest.

Leuke film, vooral het stukje waarin de hallucinatie plaats vindt.

Het laatste stukje met de verdrinkingsdood vind ik persoonlijk te ver gaan.

avatar van John Lee Hooker

avatar van Demeter

Demeter

Ew_MK1 schreef:

Niet zoveel meer?!?

En die nagelbijtend spannende actiescènes dan?? Of heb je de film soms bij daglicht op een labtop gezien, dat dat niet uit de verf kwam? Anders zou ik jouw lage score ook niet kunnen verklaren.

avatar van JR30GP

JR30GP

De beelden waren mooi. Indrukwekkend hoe de hele sfeer in de ruimte werd neergezet. Het verhaal en de karakters waren echter wel flinterdun, daar had echt veel meer in gezeten.

avatar van Theunissen

JR30GP schreef:

Wat had men dan veel meer kunnen doen met dit verhaal