• 9.378.093 stemmen

Met onder meer: Sandra Bullock, George Clooney en Ed Harris

Releasedatum: 3 oktober 2013

Plot Gravity

"Don't let go."

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalski (George Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalski alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben ... en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.

Dr. Ryan Stone

Lt. Matt Kowalski

Mission Control (stemrol)

Aningaaq (stemrol)

Shariff (stemrol)

Explorer Captain (stemrol)

Russian Space Station Captain (stemrol)

In Film > Nieuws > Gravity (Cuarón, 2013):

Is er iemand die al meer gehoord heeft van de nieuw film van Alfonso Cuarón, Gravity? Hij zou in oktober dit jaar al moeten uitkomen, maar ik heb er nog vrijwel niets over gehoord. Op IMDb is ook bizar weinig informatie erover te vinden, al staat er wel dat hij 'completed' is, eerste trailer zou in mei moeten verschijnen.

Jawaddedadde

Moest oorspronkelijk vorig jaar al zijn uitgekomen, maar release is met bijna een jaar uitgesteld. Verder niks meer van vernomen.

DonPeliculón

Ja, ik dacht al dat 'ie officieel voor 2012 stond. Maar goed, we wachten het af dan, ben wel benieuwd eigenlijk. Op zich slim om zo veel mogelijk geheim te houden, bij veel grote films heb je tegenwoordig de halve film al gezien voor je de bios ingaat haha.

DwarreI

Ik zit sinds vorig jaar eigenlijk iedere week wel even te checken of er al een update is rondom Gravity, maar het is inderdaad ontzettend stil naast het feit dat enkel de releasedatum al een aantal keer is uitgesteld. Of het een tactische zet is om alles zo stil te houden lijkt me vreemd, het kan bijna niet anders dan dat er problemen zijn rondom dit project.

Maar een visionair regisseur als Cuarón aan het stuur met een ruim budget van 80 miljoen dollar en filmend in 3D, daar heb ik toch nog steeds ontzettend grote verwachtingen van en ik reken op niets minder dan een moderne Space Odyssey.

DonPeliculón

Inderdaad, ik vraag me ook af of er problemen zijn. Aan de andere kant is het ook geen film die het van een uitgebreide fanbase moet hebben zoals een Marvel-film of zo, maar toch. Ben het met je eens wat betreft je verwachtingen, hoewel de cast (Clooney en Bullock) me op het eerste gezicht niet heel erg aanspreekt.

DwarreI

Zou ook geen cast zijn waar ik persoonlijk in eerste instantie voor zou kiezen zou maar wellicht past het juist perfect in het plaatje dat Cuarón voor ogen heeft. Ik heb overigens ergens gelezen dat de rol van Clooney erg klein is en Bullock de 'hoofdpersoon' is in de film.

Naomi Watts

Cuaron en een groot budget, dat kan alleen maar conflicten met de production company opleveren lijkt me.

Naomi Watts

Ik geloof niet dat Cuaron na Children of Men weer wat stappen terug doet. Het kan, maar acht het zeer onwaarschijnlijk. Heeft nu wel goodwill gekweekt en verwacht dat ie meer wil en nog meer vanuit zijn visie gaat handelen. Bovendien is Harry Potter al een merk op zich, een gegarandeerde moneymaker, ook dat ligt weer anders.

Meneer Bungel

Ik ken deze hele Cuarón niet (U Tu Mama... enkel van titel), sorry, misschien heb je helemaal gelijk.

Maar wat is je punt precies qua stappen terugdoen? Qua budget? Of iets anders?

En wat is Zijn visie, volgens jou?

Naomi Watts

Een groot budget (en HP al helemaal) resulteert al vaak met behoorlijke creatieve restricties. Zijn visie belichaamd wel veel creatieve inbreng lijkt me en lijkt mij de HP film vooral om wel goodwill te kweken in Amerika. Met Children of Men kon ie creatief nog meer en mijn verwachting is dat ie op zijn minst even creatief te werk wil gaan bij Gravity.

Al is het ook gewoon gespeculeer hoor, ben ook niet zo'n Cuaron kenner. Al staat ie bekend als visionair en lijkt me het los laten van zijn creatieve vrijheid geen logisch resultaat.

Meneer Bungel

CoM heb ik vaker delen van gezien, maar het sprak me niet zo aan (niet meteen een visie ontdekt) - low budget en een saaie CO, meer niet. Ik moet duidelijk eens een héle film van de man gaan zien...

Zoals zo vaak lijkt me een (zijn) debuut het meest ideaal ( Sólo con Tu Pareja (1991) ).

DwarreI

Children of Men had een budget van 72 miljoen dollar, low budget kan ik dat nou niet noemen hoor, wat je met CO bedoeld weet ik niet maar saai vond ik die film ook alles behalve.

Het debuut van Cuarón heb ik zelf nog niet gezien omdat ik het nergens heb kunnen vinden. Ik kan je Y Tu Mamá También in ieder geval echt aanraden, daarin heeft hij voor mij dubbel en dwars bewezen een visionair regisseur te zijn. Hier een interessante beschouwing door Slavoj Zizek op de visie van Cuarón aangaande Y tu Mamá También en Children of Men.

Y tu Mamá También was Cuarón's ticket naar Hollywood, het regisseren van Harry Potter is een slimme commerciële zet geweest om daarmee snel een naam te vestigen en zodoende budget te verwerven voor een volgende film die hij dan wel weer kon doorspekken van zijn eigen visie. Children of Men was dit ook zeker maar deze film heeft me op zijn beurt als totaalplaatje niet volledig weten te overtuigen, ook al is dit in theorie zijn tweede meesterwerk. Waar de zere plek voor mij zit kan ik niet echt uitleggen, zijn visuele manier van werken mist op een bepaalde manier het beoogde rauwe realisme, waarschijnlijk door de belichting en hoge mate van digitale bewerking waardoor de film 'kunstmatig' op me overkomt. Al met al is hem dat vergeven en zal dit aspect minder storend zijn in zijn volgende film die zich nagenoeg volledig af zal gaan spelen in de klinische wereld buiten de dampkring.

Zoals Naomi Watts al aangeeft denk ik ook dat Cuarón momenteel inderdaad aan het worstelen is met de producerende filmmaatschappij en gedwongen wordt compromissen te sluiten om zodoende zijn film voor een breder publiek aantrekkelijk te maken, ik hoop maar dat hij zijn poot goed stijf weet te houden!

Meneer Bungel

CoM oogde low budget, wat ik er van zag. CO = Clive Owen, die ik eigenlijk altijd uitermate saai vind. -edit- al blijf ik nieuwsgierig naar Croupier (1998).

DwarreI

Ik kijk een film over het algemeen om de regisseur en niet om de acteurs die hij of zij ingezet heeft. Toch heb ik overigens ook wel een aantal acteurs waar ik minder graag naar kijk en zowel Bullock als Clooney zijn daar goede voorbeelden van. Op zo'n moment moet je je voordelen toch maar wegdoen en vertrouwen dat de regisseur ze tot hun recht laat komen..

Bij het horen van de naam Ben Affleck krijg ik bij voorhand al een nare smaak in mijn mond, toch zie ik ontzettend uit naar To The Wonder, omdat verfijnd kunstenaar Malick erachter zit. Ook wel leuk om te melden is dat Malick de rol van Clooney in The Thin Red Line reduceerde tot één scene

Meneer Bungel

In zo'n geval als Croupier wil ik het dus wel proberen, maar doorgaans vertrouw ik gewoon op mijn eigen (voor)oordeel over een acteur of regisseur.

Wat is 4 oktober nog ver weg zeg

Naomi Watts

Ik ken het, een lijdensweg dat impatiently waiting. Ik wist niet dat er al een releasedatum was. 4 oktober it is. Zin in.

Bedankt voor het medeleven

DonPeliculón

Gaat sneller dan je denkt. Maar 4 oktober, dat is zo'n beetje een heel jaar later dan oorspronkelijk gepland. Ben benieuwd of ooit nog bekend wordt waarom, een creatief conflict zoals jullie hierboven al zeggen zou me niet verbazen.

avatar van starbright boy

Kan niet zeggen dat ik voorhand meteen heel enthousiast wordt, maar wat wordt het tijd voor een nieuwe Cuaron zeg. Y Tu Mama Tambien en Children of Men waren beide erg sterke films. En buiten een behoorlijk zwakke bijdrage aan Paris Je T'aime was het daarna stil. En uitstel is geen goed teken, dat zou inderdaad weleens kunnen duiden op een studio-regisseursconflict.

Jawaddedadde

Eindelijk de eerste beelden: klik

Trailer volgt morgen. Was de film waar ik het hardst naar uitkeek in 2012, tot de release met bijna een jaar werd uitgesteld. Meestal geen goed teken, maar goed, even op de trailer wachten.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Eindelijk een nieuwe Cuarón.

avatar van Decec

Decec

Ben benieuwd... SF!!!

avatar van schram101

schram101

Boeiend plot. Voor de verandering weer een grote scifi die dit jaar in de bioscopen komt

Jawaddedadde

En de eerste poster! Marketing schijnt eindelijk van start te gaan

Eerste beelden!

YouTube | Gravity Trailer Preview

Vandaag zou de hele trailer moeten volgen.

Naomi Watts

M'n interesse is niet groter geworden maar toch wel zin in.

Jawaddedadde

Teaser ziet er wel erg aardig uit hoor, verwachtingen toch weer wat naar omhoog bijgesteld.