• 9.383.750 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams

Releasedatum: 20 juni 2013

Plot Man of Steel

"You will believe that a man can fly."

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

Clark Kent / Superman / Kal-El

Colonel Nathan Hardy

Dr. Emil Hamilton

avatar van Masqada

Masqada

Niet best. Verhaal was op zich wel leuk bedacht, maar heel slecht uitgevoerd. Dialogen waren dramatisch, vol clichés.

De special effects redden het nog een beetje.

2,0

avatar van minxz

minxz

Met frisse tegenzin ging ik naar Pathe om deze film te bekijken. Oorzaak hiervan is dat ik bang was dat dit een film zou worden met diepgaande dialogen en een hoop oeverloos gezever zoals in Watchmen. Maar niets was minder waar.... ik kreeg een film voorgeschoteld met snelheid, aktie en fantastisch geluid. 2 uurtjes op en top genieten.

Van mij mogen er zo nog vele volgen!

avatar van Fryce

Fryce

Geweldig! Erg genoten. Heerlijke vecht scenes, mooie uitwerking van het verhaal en prachtige beelden.

avatar van joostus

joostus

De film was heel vet, heel groots, heerlijke actie... Maar ik vond het allemaal wat veel om de film heel bijzonder en uniek te vinden om hem een heel hoog cijfer te geven.

Ik vind net jammer dat de film vooral ging over de twee werelden in plaats van over hoe een superheld op de aarde leeft. Dit laatste had ik veel interessanter en leuker gevonden. Dit was me allemaal wat té sci-fi om de film steengoed te vinden.

JohnWilliams

Komt er trouwens ook een Man of Steel 2?

avatar van The Oceanic Six

JohnWilliams

Ahh, kijk is aan. Of ze daar goed aan doen weet ik niet... Het had wellicht beter bij 1 kunnen blijven.

avatar van RipCurl

RipCurl

minxz schreef:

Van mij mogen er zo nog vele volgen!

Alsof je mijn gedachte kan lezen...

JohnWilliams schreef:

Hoezo? het is al vanaf het begin de bedoeling geweest meerdere Superman films te maken, het einde van deze film lijkt mij daarin wel een duidelijk statement te maken. Deze man of steel films zijn bedoeld als opstapje naar een breder DC comics film universum, zo zal waarschijnlijk ook Batman gereboot worden (ben daar wel heel benieuwd naar, hopelijk gaan ze naar de sfeer van de arkham games) en zullen helden als bijv. Flash en Wonder Woman wellicht hun eigen films krijgen.. om uiteindelijk op te bouwen naar Justice League (voor de leken: DC comics' versie van The Avengers)

Er valt nog veel te verbeteren aan deze man of steel, er zijn nog tientallen badass badguys en Honderden mogelijke verhaallijnen.. ik zie niet in waarom het beter zou zijn het hierbij te laten? Juist met deze film die het prille begin van Superman's carriere laat zien, dit is nog maar de set-up!

JohnWilliams

Omdat ik bang ben dat ze allemaal ongeveer zoals deze worden en dat hoeft ook weer niet van mij.

Naomi Watts

Het werd tijd, superman heeft dan eindelijk de verfilming die hem recht aan doet. De samenwerking tussen Snyder en Nolan is erg meegevallen, en met Goyer die dan het schrijfwerk doet is de grootste valkuil al ontweken. Qua stijl is het even iets anders dan wat we van Snyder gewend zijn, al heeft dit allemaal een esthetische functie in de realistische aanpak. 3D is maar weer eens verwaarloosbaar, voorlopig zijn alleen Avatar en Journey 2 de er echt wat mee gedaan hebben. Het is ze vergeven.

Vooral op narratief vlak staat Man Of Steel als een huis en neemt een andere aanpak dan andere genregenoten. Een langdradig origin verhaal is er gelukkig niet bij, nee Man Of Steel laat flarden van flashbacks de vertelling doen. Vlot en effectief, alleen hier is Snyder al een hele stap voor op andere comicverfilmingen. Ander sterk punt is het ontbreken van die typische blockbuster humor, Snyder neemt zijn werk gelukkig serieus en zijn personages ook en weigert karikaturen te maken van zijn personages.

Daar zit het succes, ook Superman toont weer het wezenlijke verschil tussen DC en Marvel, toch een vee lserieuze en volwassenere insteek. Dat is waarom ik DC fanaat ben. Uitdieping is meer dan behoorlijk voor een blockbuster en Snyder slaagt om Superman neer te zetten als de supermens dat hij is. Je geloofd als kijker echt zijn enorme superioriteit en zijn 'goddelijkheid'. Erg knap. Probleem bij Superman en zijn enorme kracht is dat de actiescenes moeilijk tot stand zijn te brengen i.t.t. zijn krachten maar ook dit is voor Snyder geen probleem. Bigger, better and destruction. De opeenvolgende actiescenes zijn dan een bombastisch slotakkoord, als Snyder eenmaal op het gaspedaal heeft gedrukt laat ie niet meer los. Indrukwekkend.

Cast is enorm goed gecast. Cavill moest helaas zijn droomrol overlaten aan Routh de vorige keer maar dan nu heeft ie zijn droomrol eindelijk te makken en had gelukkig voor mij dan ook eindelijk een regisseur waar hij in goede handen is. Shannon is door zijn karakteristieke presence een uitstekende villain en Adams heeft zo'n aangenaam aura. Leuke vrouw. Costner en Crowe completeren de significante cast. Allemaal erg goed. Camerawerk is prachtig, vooral de close-up takes en de existentiele manier van registreren is subliem en zo passend i nde thematiek van Superman. Vergelijking met Malick is nooit ver weg, en ook een hele terechte vergelijking m.i.

Snyder heeft een dijk van een blockbuster afgeleverd. Goed geacteerd, goed geschreven en goed geregisseerd. Een prima balans tussen blockbuster tradities en mooifilmerij. Ik begin bij een solide 4* maar daar zit echt nog wel rek in al wil ik de film wel eens zonder een donker makende 3D bril zien, visuals zijn niet helemaal in te schatten. Snyder is terug en kijk uit naar de opvolger. Eindelijk, Superman heeft zijn waardige franchise.

JohnWilliams schreef:

Dat zou inderdaad kunnen, al kan het natuurlijk ook een heel andere kant op gaan. Met Lex Luthor als vijand wordt de film sowiezo al anders, want als ze dat goed aanpakken kunnen ze het veel intelligenter aanpakken. Minder overweldigende ellenlange met Special Effects en CGI overbeladen Dragonball Z gevechten maar meer verhaal, dialoog en een gestoord mindfuck plannetje van Luthor. Ik hoop echt dat Luthor de villain wordt en dat deze villain goed geschreven wordt zodat het minder gaat draaien om het fysieke aspect.. en wanneer er dan toch keihard geknokt moet worden kunnen ze Luthor zijn gevechtspak uit de comics geven of gewoon nog een tweede superman villain erbij introduceren, ben verder niet bekend met Superman's rogue gallery maar ik ken een Brainiac van naam.

JohnWilliams

Ik denk op zich wel dat ze voor een bekende villain gaan dus Luthor zou best kunnen Blackcat13!

Naomi Watts

Metallo natuurlijk! Dat zou echt top zijn. Dark Seid voor de Justice League.

blackcat13

Metallo ben ik niet mee bekend maar even opgezocht en die ziet er gaaf uit en zou goede gevechten op kunnen leveren. Opzich zou het wel logisch zijn als ze een schurk als Metallo of Brainiac laten opdraven als main villain, terwijl Luthor op de achtergrond een beetje aan wat touwtjes trekt en een groter plan in werking begint te zetten (wellichts iets dat te maken heeft met de wederopbouw van Metropolis na het gevecht tegen Zod) en dat Luthor pas ECHT uit de schaduw komt en zijn meesterplan ten uitvoer brengt in het derde deel.

Maar we gaan het vanzelf zien, dat Luthor uiteindelijk op komt dragen is een feit natuurlijk maar waar ik ECHT benieuwd naar ben is hoe ze Batman gaan neerzetten in aanloop van de Justice League.

Een keiharde reboot in de stijl van Arkham Asylum, Arkham City en Arkham Origins? Dat zou Marvel in 1 klap van tafel vegen... (overigens denk ik dat Nolan's Batman minder slecht bij deze man of steel zou passen dan vaak wordt beweerd, want kom op zo realistisch is nolan's batman ECHT niet)

The Avengers was leuk om te zien, maar Superman en Batman naast elkaar? Je zou wel erg dom zijn om in DIE wereld nog het criminele pad te betreden, wat een force of nature zou dat zijn zeg! Wat dat betreft zette deze film wel de juiste toon; minder flauwe dramatiek, liefdesprobleempjes, imperfecties en onzekerheden (marvel's helden), meer badass.

Ik vind het dan ook wel verfrissend dat Snyder geen superheld heeft neergezet die continu met zichzelf worstelt en zijn weg nog niet gevonden heeft (zoals Thor), Superman weet wie hij is en wat hij wilt en hoeft ook niet al te lang te zoeken naar zijn verleden en origine. Hij is een wezen met geweldige krachten en eindelijk worden die ook eens op een stoere manier benut!

blackcat13 schreef:

Mee eens. Zal Luthor inderdaad in de afsluiter als main villain presenteren, dat Luthor moet komen is zeker zo. Transitierol in de tweede zou ook nog kunnen. Brainiac / Metallo zou echt de ideale villain keuze zijn voor het volgende deel. Heb vooral een zwak voor Metallo dankzij zijn drijfveer, kan je toch een aangenaam plot omheen bouwen.

Zonder meer. Ligt eraan wat je verstaat onder realistisch? Nolan heeft wel Batman in een behoorlijke 'realistische' setting geplaatst, niet zo cartoonesque als zijn voorgangers.

Roerend eens. Vraag me wel af of een Justice League nou verstandig is, zou toch eerst de JL leden hun eigen films geven.

Ben ik ook blij om. Want Clark/Kal-El heeft het ook gewoon goed voor elkaar en is gewoon meer buitenaards dan mens en heeft eigenlijk alleen de goede dingen van de mens, niet de character flaws.

avatar van Renevanvliet1988

Renevanvliet1988

Deze film is een gemiste kans. Gister gekeken in IMAX 3D, De beelden zijn leuk, meer dan dat niet, Na Avatar is er geen 1 film geweest waar 3d een toevoeging is. Deze film rust te veel op de actie, waarvan er ook nog eens te veel van aanwezig is. Zoals nolan de Dark knight reeks gemaakt heeft had ik hier ook wel zijn invloed verwacht. Man of steel is gewoon te veel science fiction, ik had graag gezien dat ze hem anders neergezet hadden.

Alle pluspunten en minpunten opgeteld kom je gewoon uit op een 3 sterren film.

Ik had er meer van verwacht.

avatar van Starry Night

Starry Night

Een hoop prachtige effecten maar op een gegeven moment zat ik met mijn vingers in mijn oren zachtjes in slaap te sukkelen van verveling. De oude Superman hing dan misschien nogal opvallend voor een blue screen met zijn vuist vooruit, het verhaal vond ik interessanter. De effecten waren prachtig afgewerkt, het verhaal totaal niet.

joostus schreef:

Dit dus;-)

avatar van xel

xel

Vorige week Star Trek into Darkness gezien en ik was een beetje bang dat deze ook tegen zou gaan vallen maar dit was gelukkig stukke beter, komt waarschijnlijk door betere acteurs of door dat ik deze in Antwerpen in zaal 8 heb gezien en Star Trek in een bovenzaaltje in BoZ...

In beide films vind ik overigens steeds de slechterik de beste acteur!

Am I evil ;o)

avatar van PetraD

PetraD

Ik weet niet wat ik van de film moet vinden. De special effects waren echt heel mooi, maar het verhaal was voor mijn idee niet helemaal superman. Er is waarschijnlijk wel een verschil als je de eerdere films niet hebt gezien (die ik dus wel heb gezien).

Het is een goeie film, maar geen uitblinker. Ik ging met een hogere verwachting naar de film.

avatar van AC1

AC1

Volgens Cavill zal het nog niet voor meteen zijn.

Cavill Talks JL

Cavill is natuurlijk niet WB.

avatar van finalman

finalman

Om eerlijk te zijn, deze film viel erg tegen. Op een bepaald moment had ik het gevoel dat ik naar Transformers 3 zat te kijken, qua sfeer en verhaal. Ik zal MoS niet direct opnieuw bekijken, ik ben enorm teleurgesteld! Een gemiste kans...

PetraD schreef:

Ik deel deze mening! Ook ik vond de special effects ontzettend gaaf, toch bleek de film uiteindelijk teveel actie te hebben en te weinig verhaal....zo jammer.

avatar van Petje46

Petje46

alexxx schreef:
Om te beginnen: Ik ben een fanboy. Superman zou ik zo minstens 3* sterren geven, alleen al voor 'Superman'. Toch geef ik nu maar 2.5 ster. Toegegeven, van sommige scenes heb ik genoten. De actie zat goed in elkaar en het was leuk om enkele vertrouwde namen en gezichten langs te zien komen, zoals dr. Emil en de persoon die dr. Emil speelde in de pre-Superman-serie: Smallville.

Zoals gezegd, er zaten geweldige acties scenes in, overdonderend.. soms te overdonderend. Laten we de film globaal doornemen, zonder teveel te verklappen. Het begin was verfrissend. Leuk om de bekende start met een wat andere invalshoek te zien. De Smallvillescene's waren leuk in elkaar gedraaid. De actiescene's waren spectaculair en het einde doet mij vooruit kijken naar deel II. Desondanks maar 2.5*... De film doet wat mij betreft teveel aan actie en te weinig aan verhaal. Hier ga ik maar verder in spoilermodus: De charme van de Supermanfilms is voor mij altijd om de wisselwerking te zien tussen de persoon Clark Kent en Superman. De een is een identiteit en de ander een alterego. Nu heb ik de onzekere Clark soms kort terug gezien in de flashbacks, maar het grootste gedeelte was hij de geweldige Superman. Dit is vermoeiend. De wisselwerking houdt het juist fris en spannend. Nu was het actie, gestapeld op actie. Wellicht afgezaagd, maar ik had graag een struikelende Clark op de Daily Planet gezien. Daar is nu geen sprake van. Even schrikken, maar toch een frisse insteek vond ik dat Lois na 5 minuten al wist dat er een alien is die onder de naam Clark Kent op aarde rondloopt. Jammer om mij niet te kunnen vermaken met de grappige scenes tussen Lois - Clark en Lois - Superman, maar dit kan leuk uitgewerkt worden in deel II. Jammer vond ik ook het weinige verhaal. Er zit wel karakterontwikkeling in en mooie verwijzingen naar religieuze invloeden, dat maakt een hoop goed. Alleen, wanneer ik naar een Supermanfilm ga, wil ik Superman en Clark zien. Ik ben er nog niet van overtuigd dat hij ook een stuntelige Clark kan spelen.

Top: actie, special effects, frisse insteek.
Flop: weinig verhaal en gemis aan wisselwerking Clark/ Superman.

Beter dan dit kan ik het niet omschrijven, precies mijn gedachte. Bedankt

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Ik kan er prima mee leven dat er weinig verhaal in zit. Als je toch meer superman verhaal wilt dan kijk je toch de verschillende series die er zijn . De flashbacks waren meer dan voldoende.

Ik kan niet wachten hoe de volgende delen uit zullen pakken. ik ben benieuwd hoe ze lex luthor neer zullen zetten.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Zack Snyder flikt het om een goede Superman te maken. Na het voor mij zeer teleurstellende Superman Returns is Man of Steel volwaardig Superman verantwoord. Althans, voor mij dan, want ik ben geen fanboy. Maar dit is wel hoe ik Superman wil ervaren. En Henry Cavill is een uitstekende keuze geweest. Had hem al gezien in het redelijke Immortals waar hij sowieso al één van de betere is. Ook zou hij prima Wolverine kunnen spelen. Zeker wanneer hij in de film een baardje heeft en zonder shirt rondloopt incl. borsthaar. Ander pluspunt is even geen Lex Luthor, al zal hij ongetwijfeld in het vervolg zijn intrede doen. Daarom is het wat mij betreft goed om hem nog even achterwege te laten.

Superman neemt uitgebreid de tijd om Superman aan ons te introduceren, maar laat het hele Clark Kent verhaal buiten beschouwing. Niet zozeer en nadeel, maar had sowieso wel iets meer van zijn jeugd willen zien. Hij wordt naar de aarde gestuurd, crasht bij de boerderij en in de scène daarop zien we ineens een 33 jarige Superman op een vissersboot en dat is meteen een Messias verwijzing. Sommige zeggen dat de visserman symbool voor Jezus staat. Hij zegt zelf in Markus 1:17?, dat de discipelen in navolging van hem, vissers van mensen moeten zijn. Superman is 33 en Jezus stierf op 33 jarige leeftijd. Sowieso is 33 een heilig getal. Verder is het zo dat zijn vader zijn enige zoon naar de aarde stuurt. Dit lijkt mij allemaal geen toeval. We zien relatief weinig van zijn jeugd, slechts flashbacks. Net als in de bijbel is er weinig bekend omtrent Jezus zijn jeugd. Eigenlijk niets. Maar waarschijnlijk interesseert Jezus de makers geen ene fluit en gaan ze voor de winst. En aangezien we met zo'n 2 miljard christenen op aarde zijn, is de film voor hun tevens interessant, dus meer bezoekers, meer geld! Want het ligt er bij deze Superman erg dik bovenop.

De cast is wat mij betreft bijna perfect op Lois Lane na. Met haar heb ik geen binding. De rest is subliem. Zelfs Kevin Costner is goed! En de rol van Michael Shannon als General Zod staat hem op het lijf geschreven. Al had Viggo Mortensen het ook niet slecht kunnen doen. Hij is namelijk ook ter sprake gekomen. De film is visueel haast perfect en ook de score van Hans Zimmer klinkt lekker bombastisch. Wel is de actie af en toe iets te overweldigend, maar aan de andere kant past dit wel bij Superman. Plus ik heb de IMAX voorstelling gezien. De film probeert verhaal en actie goed in evenwicht te houden, maar uiteindelijk wint de actie het van het verhaal. Er zitten absoluut wat leuke vondsten in en natuurlijk is de hele dikke actie een groot pluspunt! Overtreft zelfs The Avengers! Kinderlijk is de film zeer zeker niet. Hier en daar een grap, maar beperkt. Een serieuze benadering van Superman, maar niet donker en deprimerend.

Tot slot vielen mij wat (kleine) stomme dingetjes op:

- Superman en General Zod gooien en smijten elkaar de hele stad door, soms wel kilometers ver, maar iedere keer als Superman weer door een gebouw wordt gesmeten of ergens ter aarde valt, komt Lois Lane aangelopen. Dit begon echt op te vallen.

- Op het einde van de film ligt de stad Metropolis werkelijk in puin. In de film zie je de ene flat na de andere flat omvallen, straaljagers die crashen in flatgebouwen en alles stort in vanwege de zwaartekrachtmachine. Maar in de laatste scène is alles weer de oude. Lois Lane zit weer op haar kantoor en via de ramen kun je naar buiten kijken en het ziet eruit alsof er nooit iets gebeurd is. Toch is het niet 5 jaar of 10 jaar later. Vreemd!

En ik heb nog even gewacht of er misschien iets na de aftiteling komt. Nee!

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Tsja, prima entertainment, maar het neemt zichzelf wel allemaal heel serieus. Miste ook de subtiliteit, het was zo af en toe Matrix 3 meets Black hawk down.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Wat een slechte film is dit zeg. Na 10 minuten dacht ik al, waar kijk ik naar? Wat een bullshit. De actie is ook zo nep en zo overbodig, dat het niet eens interessant is om naar te kijken. Beuken, beuken en nog eens beuken. Opstaan alsof er niks is gebeurd, en de pakken zijn gestreken en wel. Totaal zinloos. Dit is ook de meest irritante deel die ik in 3D heb gezien, ook overbodig. Vond het zo storend, dat ik de laatste 20 minuten zonder bril verder ben gaan kijken. Daarnaast zijn de personages niet boeiend en krijg je totaal geen band mee. Ik was niet de enige die er negatief over was, veel mensen in de bioscoop vonden het een flop. Tis geen flop, maar snap de dat mensen dat vinden. De film scoort goed en brengt geld in het laatje, puur omdat het Superman Amerikaans is. Hoge verwachtingen gehad en keek er erg naar uit, maar ben echt teleurgesteld met deze slechte 'Superman'

avatar van Prudh

Prudh

Tommy De Vito schreef:

Ah, vandaar dat de Turkse Superman nooit een succes is geworden

YouTube - Turkish Superman

avatar van Decec

Decec

is niet slechte film! perfect uitstekend film