• 9.377.419 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams

Releasedatum: 20 juni 2013

Plot Man of Steel

"You will believe that a man can fly."

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

Clark Kent / Superman / Kal-El

Colonel Nathan Hardy

Dr. Emil Hamilton

avatar van thunderball

thunderball

Hij draait ook in 2-D, hoor!

Ik ben hem in Metropolis Antwerpen gaan zien en omdat ik wat laat was voor de 3-D voorstelling, ben ik maar naar de 2-D voorstelling van een kwartier later gegaan. Achteraf dus niet erg!

avatar van The One Ring

The One Ring

Van alle bekende superhelden heeft Superman mij altijd het minst aangesproken, wat de reden is dat dit de pas de eerste keer is dat ik een film van hem zie. Het beeld dat het de minst expressieve en meest blanco van zijn genregenoten is wordt in ieder geval in deze film bevestigd. Dat het ook zo'n beetje de meest luchtige reeks is niet, al lijkt dat puur door Man of Steel te komen. Die was kennelijk bedoelt als een zeer duistere film, iets wat ondanks het wat donkere kleurgebruik verder niet uit de verf komt. Natuurlijk moet onze held de keuze maken of een bepaald volk praktisch uitsterft of niet, wat in potentie voor een wat meer inhoud had kunnen zorgen, maar hier aanvoelt als een doorsnee sci-fi-twist. Dat het toch niet luchtig aanvoelt komt vooral door de gewichtige sfeer die er hangt, vol met serieuze blikken en een gebrek aan humor, hoe absurd alles ook wordt. Zo'n moment waarop Superman leert vliegen en op sierlijke wijze in een berg crasht had beter gewerkt als Superman er zelf om had kunnen lachen, maar Snyder behandelt het met bittere ernst, waardoor zo;n scène de fun mist die het eigenlijk nodig heeft.

Daarmee zijn we meteen aanbeland bij Snyders grote probleem als regisseur. Visueel gezien onderscheidt hij zich altijd wel en is hij wel iets beter dan de meeste blockbusterregisseurs van het moment. Helaas is hij ook toondoof. Hij probeert wel gevoelens in zijn verhalen te leggen, maar heeft daar gewoon totaal geen inzicht in. Het is moeilijk om te zeggen of het hem niet interesseert of dat hij het gewoonweg niet kan. Maar de scènes die de wat meer emotionele kant van Superman behandelen voelen vaak kort en afgeraffeld aan of zijn anders lachwekkend (zelden zo vaak een volle zaal onbedoeld horen lachen bij een film). Het dieptepunt was voor mij dat bezoekje aan de kerk, waarin Superman telkens geframed wordt naast een glas-in-lood-afbeelding van Jezus. Dat Snyder daar überhaupt mee durft aan te komen zetten. Snyder heeft echter al keer op keer bewezen vooral te gaan voor zo min mogelijk subtiliteit, bijgestaan door belachelijke of zelfs compleet misplaatste symboliek. De film hier kiest de weg van het verhaal van een man op zoek naar wie hij zelf is. Prima, maar zo'n verhaal heeft iedere regisseur behalve Snyder nodig. Zelfs Michael Bay snapt mensen volgens mij beter.

Snyder heb je eigenlijk alleen nodig voor de actie, want zodra dat begint leeft de film ineens op. Tijdens het gevecht tussen Superman, die vrouw en zo'n grote schurk werden we ineens getrakteerd op zo'n goede actiescène dat ik even dacht naar de beste superheldenfilm tot nu toe te kijken. De actie is ook heerlijk over-the-top, wat prima past bij personages met dit soort krachten. Dus iedere klap zorgt er ook meteen voor dat een slachtoffer meters of zelfs kilometers door de lucht heen vliegt en dat zelfs de hoogste gebouwen door de meest nietig uitziende poppetjes neergehaald kunnen worden. Het is een heerlijke verwoesting, die eigenlijk totaal niet rijmt met de serieusheid van alles wat ervoor kwam. Snyder is perfect om dit te verwezenlijken, waardoor het niet eens meer stoort dat het allemaal duidelijk CGI is. Met deze vermakelijke onzin vraag je je af waar de drang vandaan komt om alles zo gewichtig te brengen. Het is duidelijk waar Snyders hart ligt.

Het zorgt wel voor een vreemde verspreiding van de speelduur. Aanvankelijk vond ik het verhaal veel te snel verlopen. De hele zoektocht van Superman naar zijn achtergrond ging zo enorm snel dat ik dacht dat de film te veel in te weinig speeltijd wilde stoppen, maar dit bleek niet het geval te zijn. Dit deel van de film duurt zo kort, omdat de climax ontzettend lang. Ik vermaakte me met de actie, maar er is een grens aan hoe lang het leuk blijft om twee mannetjes elkaar en gebouwen te zien slopen. Het eindgevecht duur veelt te lang. Die energie had wat meer gebruikt kunnen worden in het vertellen van het achtergrondverhaal. Maar dat interesseert Snyder te weinig, vermoed ik.

Gelijk heeft hij ook, want het achtergrondverhaal is een wandelend cliché. We hebben ook wel erg veel superheldenfilms gehad de afgelopen vijftien jaar en hun afkomst is vaak min of meer hetzelfde. Hoe lang zal dit genre nog populair blijven. Het kan aan mijn verbeelding liggen (ik ben immers geen liefhebber), maar ik merkte een zekere moeheid in de zaal. Zelfs de mensen met wie ik ging (voor de verandering eens niet de fervente genrefanaten met wie ik de meeste blockbusters zag) die geen of weinig van de voorgaande superheldenfilms zagen waren de film telkens een stap voor en waren geregeld verveeld door de voorspelbaarheid. Er lijkt geen eind in zicht voor dit soort films, maar ik kan me ook niet voorstellen dat ze nog tien jaar lang de dienst uitmaken in blockbusterland. De sleet zit er enorm in. Maar we zullen zien.

Hoe dan ook, Man of Steel is grotendeels gewoon erg matig, maar de actie trekt het voor mij nog wat omhoog en maakt de film nog enigszins onderscheidend.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Die beschrijving... Jongens kom op, dit kan toch niet!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Zeik niet zo, ... er zit boven een corrigeren knop, even wat googlen en je vind een juiste synopsis die daar vervolgens ingevoerd kan worden.

Er is een beperkt groepje mensen dat soms fanatiek maar wat overhaast toevoegt en daardoor bij een niet al te juiste bron terecht komt.

Niet lopen mekkeren, maar zelf even de handen uit de mouwen steken om zoiets dan te verbeteren.

Kleine moeite ... !!!

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Nou, wij zijn gisteren overdonderd in de bioscoop!!!! Wat een goede, vette, mooie actie film. Heerlijk. Gewoon verstand op nul en genieten van de prachtige scenes van andere planeten, aliëns, ontploffingen, vallende wolkenkrabbers, ontploffingen, Superman die kei mooi over het scherm vliegt/raast/scheert! Ik vind het de beste film in zijn genre. Van Spiderman tot The Hulk, van Batman tot Catwoman. (ha, ha) Gewoon kijken, genieten en popcorn eten. En je leven is weer een avontuurtje rijker!!!

avatar van grid8400

grid8400

Simpel maar 1 woord voor: EPIC!

Wat een heerlijke blockbuster! (wel zien in IMAX uiteraard!)

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ik geef niet met gemak de vijf sterren weg maar ik geef ze eenmaal als je mij weet onder de indruk te maken.

En dat heeft Superman met glans gedaan .

Een tijd geleden zag ik de eerste trailer en gaf mij haast kippenvel en bijna tranen in de ogen,voornamelijk de prachtige zang van Lisa Gerrard en de harmonische muziek van mijnheer Zimmer brachten mij tot dat punt. Nu vele maanden later ga ik met hele hoge verwachtingen de cinema binnen en werd ik van minuut 1 tot en met 143 overdonderd door een spektakel dat je niet kon geloven.

Nu,ik zie al reeds verschillende 2.5 en 3.0 sterren voorbijkomen en ergens begrijp ik het ook wel,het is cliché en veels te voorspelbaar,het is ook niet de Superman die hij was vroeger maar jongens,als ik in een cinemastoel plof en heel de tijd kippenvel en bijna tranen in mijn ogen krijg dan moet ik hem echt wel HEEL GOED vinden. En ook al zijn de acteerprestaties niet Academy Award waardig,alhoewel ik Michael Shannon weer meesterlijk vond, ik kon niet genoeg krijgen van de Man of Steel.

Zach Snyder heeft samen met mijnheer David S. Goyer en Christopher Nolan een prent gebracht hoe ik het zou willen,grauw,hard en ruw.

Gewoonweg een film hoe ik het wil zien in de bioscoop.

Ik ga ook zelf niet al te ver erop in want de meeste onder jullie hebben al een prachtige recensie gegeven over de film maar ik wou ook mijn enthousiasme delen met iedereen.

Als iemand mij vroeg, 'Wat vond je van de nieuwe Superman?' zou ik gewoonweg zeggen 'Fucking episch,gewoonweg AWESOME' En ik neem aan dat sommige onder jullie hetzelfde zouden zeggen.

5.0/5.0*

avatar van The Oceanic Six

Saai.

Nou moet ik wel meteen zeggen dat ik niks met Superman heb. In mijn ogen is dat 1 van de nepste superhelden met zijn malle pakje en zijn probleem met een groen stukje steen. Maar het is natuurlijk wel een filmicoon, ook ik vond de oude films met Reeve best geinig. Maar deze moderne editie heeft totaal niet weten te overtuigen.

Man of Steel voelt als een Michael Bay productie: visueel prima, veel explosies en ander geweld, maar zonder enige diepgang. Waar Nolan mij geweldig heeft weten te overtuigen met zijn Batman trilogie, daar doet deze Superman film mij niks. De intro op Krypton voelt als een deel uit een Halo game. Het zag er wel aardig uit, maar het was allemaal al zo vaak eens gedaan. Daarna wordt wel redelijk de tijd genomen om een verhaaltje eruit te persen, maar het blijft oppervlakkig en vrij saai. De chemie tussen Cavill en Adams vond ik ook niet erg overtuigend. Cavill doet het trouwens best redelijk als Kent/Superman, zonder dat ik hem nog heb betrapt op fantastisch acteerwerk. Eigenlijk heb ik dat niemand zien doen.

Buiten dat is het vooral hoppen van actie naar actie, zonder dat dat nou echt leuk of interessant was om te zien. Er zit niks memorabel bij en dat gevoel blijf ik eigenlijk tot het einde toe hebben. Misschien dat de echte Superman fans dit leuk vinden, maar mijn superheldenfilm standaard ligt wel vrij hoog na Nolan zijn Batman reeks. Het is of een serieuze, diepgaande en emotioneel sterke film, of een lekkere luchtige film zoals ze met de Iron Man reeks of The Avengers wel voor elkaar hebben gekregen. Nu is het vooral een net-niet werkje geworden, zelfs voor een zomer-blockbuster.

avatar van wwelover

wwelover

Fantastische film! Nooit echt wat met Superman gehad, maar ik heb deze film van begin tot het eind op puntje van mijn stoel gezeten. Het zag er ten eerste natuurlijk fantastisch uit, wat erg belangrijk is bij zo'n film voor mij. Verhaal is gewoon goed, misschien niet zo sterk als bij The Dark Knight trilogie, maar het kan niet altijd feest zijn. Ik heb me er niet aan gestoord in ieder geval. Zimmer heeft ook weer een zeer strakke score neergezet en het acteerwerk is gewoon goed. Zeker Shannon als Zod is erg sterk en ik vind Cavill ook vrij overtuigend als Superman. De 3-D vond ik ook wel goed gedaan, niet overdreven en zeker niet storend.

avatar van danuz

danuz

Allemachtig: Man of Steel in 3d Imax is pure sensory overload! Maar dat maakt het nog niet een goede film, integendeel. Nergens een moment rust, zelfs in de wat rustigere flashbacks blijkt geen ruimte voor nonchalanse, voor een open vertelling (Peter kan nieteens even met surrogaat paps en mams in de auto zitten of er moet een orkaan overwaaien.. zucht..). En de actie is an sich best indrukwekkend, wat vooral ligt aan de physics. De brute kracht van de Kryptons vs. gebouwen en mensen is lekker lomp, maar dat had ik na pakweg 15 minuten wel gezien. Van dosering is geen spraken helaas....

The Oceanic Six schreef:

.............vol plotholes.

avatar van johndoe7

johndoe7

Slechtste acteerwerk/verhaal in tijden

avatar van Phoenix

Phoenix

Erg leuk! Tof wat voor camerawerk Snyder in zo'n blockbuster weet te proppen. Eigenlijk had de hele film van mij wel zo gestileerd mogen zijn als in de flashbacks, al komt de minder stabiele camera ook in de 'normale' scènes terug. Je ziet ook wel dat Snyder ervaring heeft (300, Watchmen) met het schieten van vechtscènes, want hoewel hij dicht op de actie zit, raakte ik door de montage nooit de draad kwijt. Knap vond ik dat, al miste ik de slow motion wel.

Verder lijkt het me echt geweldig om te mogen verzinnen hoe Superman en zijn bijna net zo onoverwinnelijke tegenstanders elkaar te lijf gaan. What happens when an unstoppable force meets an immovable object? Het landschap is de dupe. In Man Of Steel krijgt Superman een locomotief in z'n face en wordt door rijen flatgebouwen gemept. Het slaat helemaal nergens op maar je kunt er gewoon mee wegkomen. Het is allemaal ontzettend lomp en grootschalig, met die terraformer als hoogtepunt.

Shannon is een enorme creep en ze hebben Zod een net zo simpele als logische (en bevredigende) backstory gegeven. Z'n lines balanceren tussen bad-ass en cliché, maar door Shannon krijgen ze het voordeel van de twijfel. Jammer alleen hoe hij aan z'n eind komt.

Zimmer levert ook weer goed werk trouwens, vooral wanneer hij de trommels weer uit de kast haalt.

Ze hadden alleen, samen met het schrappen van de onderbroek, wel even kunnen aanpassen hoe Superman vliegt. Dat ziet er nog altijd belachelijk uit.

avatar van director88

director88

Matig tot waardeloos!!

Superman: “Man of steel” zie ik als een synoniem voor het spreekwoord “van de hak op de tac”.

Wat een waardeloos onsamenhangend, slecht, ongeloofwaardig (en dan bedoel ik niet het ruimte gedeelte) en achterdochtig verhaal. Waar ik hoopte dat deze film de Batman begins voor de Superman reeks, met een strak/simpel maar goed uitgewerkt (begin)verhaal zou worden, werd het dat totaal niet.

Alle elementen waren aanwezig om een super verhaal met bijhorende effecten op het doek te brengen en wat werd het, goede effecten en op sommige momenten goede actie maar wat een onzin verhaal!! Waar ik bij Batman Begins nou het gevoel had dat ik naar een hoogwaardige film zat te kijken had ik bij deze film het gevoel dat ik naar de zoveelste “Superheldenmovie” aan het kijken was!

Jammer er had zoveel meer ingezeten, “he is so sexy” pfffff!!

avatar van mnrk

mnrk

You just have to decide what kind of man you want to grow up to be, Clark. Whoever that man is, he's going to change the world.

Dit zijn nu de films waarvoor ik naar de bioscoop ga, Zack Snyder levert een heerlijke actie film van deze superheld en hopelijk weer de start van meerdere delen....

Het verhaal wordt prima gebracht , en de flash backs komen ook op de juiste momenten in de film. De special effects zijn helemaal dik in orde en zagen er ook nog eens zeer indrukwekkend uit en natuurlijk het pak van Superman ...

Henry Cavill heeft mij positief verrast als Clark Kent/Superman en zijn rivaal Michael Shannon als General Zod was ook prima gevonden en natuurlijk mag de charmante Amy Adams niet ontbreken als Lois Lane .... Maar het waren ook de "oudere" acteurs die zeker hun deel hadden , Diane Lane, Russell Crowe, Kevin Costner en Laurence Fishburne....

En natuurlijk was de hele film weer voorzien van een soundtrack door Hans Zimmer...

Hans Zimmer - Man of Steel (2013) - MusicMeter.nl

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Prima filmpje waarin we Superman echt zien knallen op het beeldscherm. Het vliegen, de effecten en het acteerwerk waren op zich wel prima. Toch ben ik niet volledig overdonderd door de film. De muziek van Hans Zimmer deed het weer goed en ik heb weer genoten van de prachtige beelden natuurlijk. Ondanks al deze positieve punten vond ik het wellicht teveel acties en te weinig dialogen... Ondanks dit enige minpuntje geef ik de film toch 4*.

avatar van jerry r

jerry r

de special effects zijn fantastisch mooi gedaan.

maar wat een verhaal zeg .

acie in een film kan goed zijn maar op een gegeven moment word het gewoon te veel .

gevecht door gebouw gebouw in gebouw uit en nog eens en nog eens veel te veel veel te lang.

wolkenkrabbers die om valen niet een direct een hele buurt.

overdaad schaadt zeg me en dat is hier zo vind ik . jammer

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Lol nu.nl is gelukkig geen maatstaaf! Wat een pruts review en vergelijkingen met Wolverine...

NYSe

Inderdaad geen bijster goed geschreven review, maar dat is op nu.nl ook wel vaker het geval. Toch ben ik het wel met de conclusie eens; oppervlakkig en Snyder weet geen maat te houden.

avatar van rep_robert

Oppervlakkig is niet erg.

De dosering in een blockbuster is precies genoeg in deze film. Je moet geen pretentieuze films krijgen als Inception en The Dark Knight Rises, waarbij de films haar doel voorbij schieten. Toevallig ook de enige "serieuze" blockbusters.

Bij Snyder weet je gewoon wat je kan verwachten en vooral wanneer het verpakt is in een blockbuster. Een verhaal dat niet meer dan het noodzakelijke vertelt(al vind ik niets mis met de "diepgang" hier) en een shitload aan actie. Snap echt niet hoe mensen de actie een overkill vinden.

Hoe vaak zien we nou een blockbuster waar de actie amper wat voorstelt en de film het slechts moet doen met 2 of 3 "grote" CGI scènes. Iron Man 3(om het bij het superhelden genre anno 2013 te houden) is een goed voorbeeld daarvan, 2 uur saai en schijtlollig geneuzel en amper actie, waardoor je jezelf afvraagt waar dat geld nou in zit(behalve het salaris van Downey Jr.).

Snyder pompt de hele film gewoon vol met geweld en maakt een visueel spektakel, een rollercoaster waar je op het einde even moet bijkomen. Wat verlang je nog meer van een blockbuster?

rep_robert schreef:

Snap echt niet hoe mensen de actie een overkill vinden.

Snyder trekt er bijna een half uur voor uit om een halve metropool letterlijk tot aan de grond te verwoesten, zonder al te veel variatie. Samen met een geluidsband die gewoon pijn aan mijn oren deed ga je het kleinschalige (zelfs al is dat het pretentieuze gemijmer van de bordkartonnen personages) dan na vijf minuten wel missen.

avatar van Malli

Precies.

avatar van blackcat13

blackcat13

JohnWilliams schreef:

Eens, had alles om een goede flm te zijn maar door teveel actie en te weinig dialogen en sfeerschepping kwam je toch niet echt 'in' de film zoals ik dat wel had gehoopt. Steeds was er potentie maar kwam er al snel weer oneindigende actie.. had wel meer willen zien van de jonge Clark bij Pa en Ma Kent bijvoorbeeld want deze scenes waren kort maar duurden nooit lang.
De actie opzich was wel goed, bij vlagen zelfs geweldig alleen te veel en te vaak waardoor het effect er van af ging na een tijdje, daarnaast werd het wel verpest door het 3D.. donkere beelden allemaal zeg.
Verder inderdaad een goede soundtrack, de dialogen die er zijn zijn wel oke en er zitten een paar mooie natuurbeelden in de film ook trouwens!
Helaas was de 2e helft enkel alleen maar actie, eerste helft van de film was bij vlagen zeer geweldig.

Hoewel ik van de film genoten heb heeft de film mij helaas niet van mijn mening doen veranderen; en die is dat Superman gewoon een saaiige superheld is, gewoon te braaf en te gelikt, het 'goede' van superman is wat mij betreft te in your face, altijd de brave perfecte boyscout, hoewel het wel sterk was dat hij Zod's nek om moest draaien.

avatar van Chris0478

Chris0478

Lees het zo allemaal een beetje hier en zie het van 1 tot 5 gaan. Kom nu net van de imax 3D versie, t was een van de strakste films qua beeld die ik gezien heb, echt prachtig qua effecten. Maar...

Ik kon echt geen gevoel met deze film krijgen, vond m bedroevend cliché achtig en had een veel hardere donkere film verwacht van nolan en snyder. Kreeg nog net niet het gevoel van daar komt de vlag maar in dit geval was het een cape.

Vraag aan jullie die Batman cyclus van nolan is geaffilieerd aan DC comics, deze toch niet? Of ik heb het gemist, die DC comics is toch veel harder ook met deze serie?

Al met al geen spijt van dat ik m gezien heb maar miste een ziel in de film.

avatar van Metalfist

Metalfist

Welcome to the Planet

Ah, de nieuwe Superman. Ik ben altijd meer een fan van Marvel geweest maar het zou verkeerd zijn om te ontkennen dat DC meer dan degelijk spul heeft gemaakt. Bij Superman heb ik daar altijd wat mijn twijfels bij (naar mijn gevoel heeft hij teveel verschillende krachten wat ervoor zorgt dat er nooit enige vorm van spanning aanwezig is) maar de toevoeging van Zack Snyder in de regiestoel trok me over de streep. Ik weet alleen nog altijd niet of ik het feit dat Nolan hier aan meewerkte als een zegen of een vloek moet beschouwen.

Want die is er sowieso bij gehaald om een ietwat realistische look aan de reeks te geven. Voor mij niet nodig want hoewel zijn Batman reeks op zich wel vermakelijk is, is het ook niet meer dan dat. In Man of Steel wordt dat realisme benadert door een poging te wagen om aan de hand van flashbacks duidelijk te maken dat de jonge Clark Kent worstelt met zichzelf, zijn krachten en het effect op zijn samenleving wanneer het bekend zou worden wat voor man hij eigenlijk is. Een goede opzet op zich maar Snyder laat zich vangen door continu hetzelfde soort flashback te introduceren (ofwel wordt Clark gepest en zien we hem zich verbijten om de andere niet aan te vallen ofwel hangt hij de held uit en redt hij verscheidene mensen van een gruwelijke dood) en dat wordt op den duur gewoon vrij vervelend. Gelukkig is er naast deze flashbacks nog wel wat anders interessant spul te ontdekken waaronder het eerste halfuur op Krypton. Visueel ziet dit er overdonderend uit en het is met een pijnlijk hart afwachten tot de boel opblaast en we definitief op aarde terecht komen. Vanaf dan ontstaat er een episch kat- en muisspel tussen Superman en Zod maar we krijgen zoveel actie voorgeschoteld dat je er op den duur je buik wat van vol hebt. Snyder brengt het geheel geslaagd in beeld maar iets meer afwisseling had handig geweest. Hier zie je toch pas wat voor een geslaagde zit The Avengers was die ook veel actie bevatte maar dit aangenaam wist af te wisselen met flink wat humor.

Het is de eerste keer dat Superman door een niet-Amerikaan wordt vertolkt. Blijkbaar een reden voor veel fans om hun vooroordeel al klaar te hebben maar mij maakte het op zich niet veel uit doordat Cavill doet wat hij moet doen. Hij heeft niet veel ruimte om de diepgang van zijn personage uit te werken maar weet me op één specifieke scène compleet te overtuigen, namelijk de dood van Zod. Superman heeft altijd een zeker goody two shoes gehalte gehad maar wanneer hij de nek van Zod breekt, dan zie je eindelijk het realisme waar de film al de gehele tijd naar hint. Die Zod wordt trouwens wel heerlijk gespeeld door Michael Shannon. Ik heb vroeger erg veel van de serie Superman gezien met Teri Hatcher in de rol van Lois Lane en ik had dan ook schrik voor de invulling van Amy Adams. Alleen haar rol in The Muppets stond me nog vrij goed bij (jammer genoeg) maar ze weet me aangenaam te verrassen. Blijkbaar is het tegenwoordig ook weer de mode om bijrollen van huidskleur te laten veranderen. De nieuwe Nick Fury in de Marvel stal hadden we al een tijdje en nu gebeurt hetzelfde met Perry White in de DC stal. Het waarom is mij een raadsel maar gelukkig wordt Laurence Fishburn hieraan verbonden waardoor de rol een degelijke acteur krijgt. Sowieso zijn de bijrollen van een hoog niveau met onder andere Kevin Costner, Russel Crowe, Tahmoh Penikett en Harry Lennix.

De diepgang die belooft wordt komt er niet uit maar als ik een Snyder met diepgang wil, dan zet ik Watchmen wel op. Voor de rest doet de regisseur waar hij goed in is en levert hij een aantal spectaculaire vechtscènes af. Jammer genoeg is het geheel niet altijd even gedoseerd waardoor het op den duur wat teveel van hetzelfde is. Amusant popcornvermaak maar ik vrees voor een verlaging wanneer ik de film terugzie op een kleiner scherm.

Kleine 3.5*

NYSe schreef:

Misschien is dit dan iets voor jou

Hoorspecialist Schoonenberg

Toch grappig dat sommigen als het vervelend ervaren en anderen geen genoeg kunnen krijgen van total destruction

NYSe

Ik heb al goeie oorpluggen, ze hadden alleen mogen aangeven dat die misschien handig zijn om mee te nemen.

Een beetje zoals met Cloverfield, toen ze men waarschuwden voor het schokkerige camerawerk dat wagenziekte kon oproepen

avatar van taborano

taborano

Matig, ik had goede hoop maar deze film is echt stukken minder dan de laatste marvels (Avengers, Iron Man), en vergeleken met Batman vind ik het helemaal matig. Actie was vrij saai en meer van hetzelfde, verhaal was matig, en ik het had hetzelfde met het geluid, dit was de eerste keer bij een actiefilm, dat ik me echt stoorde aan het geluid. Nee op meer Superman zit ik niet te wachten, doe dan nog maar een Batman trilogie.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Stem verlaagd naar 3,5* vanwege de hoeveelheid actie (teveel) en te weinig actie. Toch hebben ze er nog veel uit kunnen halen, Superman is namelijk niet echt een held waar je veel mee kan. Met Spider-man en/of Batman kan je veel meer.