• 9.376.374 stemmen

Underworld (2003)

Horror / Fantasy | 121 minuten / 133 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Fantasy

Speelduur: 121 minuten / 133 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Hongarije / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Len Wiseman

Met onder meer: Kate Beckinsale, Scott Speedman en Shane Brolly

Releasedatum: 15 januari 2004

Plot Underworld

"An immortal battle for supremacy."

Selene, een mooie vampierstrijdster met de kracht van tien mannen, raakt betrokken bij een oorlog tussen de rassen van vampieren en weerwolven. Ondanks dat ze van plan was om er één te vermoorden wordt Selene verliefd op een weerwolf.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Leuke actiefilm met een deftig verhaal, de film blijft heel de tijd boeiend.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Absoluut onderhoudend. Goede aktiescenes, redelijk verhaal, prettige sfeer.

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

E2K schreef:

Bij deel 1 viel ik in slaap. Ik keek hem destijds op een studentenkamer met een vriend. Toen ik ontwaakte dacht ik dat het geluid heel erg hard stond. Dus ik zei dit maar de vriend zei dat het geluid niet hard stond, dat mijn perceptie door mijn slaap ontregeld was.

Even later werd ik weer wakker. Het geluid stond nu echt hard!

Maar nee hoor, de versterker stond nog steeds op 18.

Ik zette het geluid dus even op 30, en toen weer terug, maar nee, het geluid bleef hard. Ik heb hem toen bevolen de film per direct stop te zetten. Ik wilde de film weggooien, maar omdat ik maar weinig dvds bezit die met een U beginnen (in verhouding met de rest van het alfabet) heb ik de dvd niet weggegooid.

BOEIEND VERHAAL over jou en je slaap gebrek.., joh daar zitten we hier op te wachten

toppie film trouwens mensen

avatar van Boeikens

Boeikens

Prachtig.

Mooi verhaal, goed geacteerd, prachtige set up, veel sfeer, spanning en redelijk goede fx.

Heb 'em al meerdere keren gezien, eerst deel 1 dan opnieuw met 2e deel en nu nog eens met de proloog. Telkens weer genieten.

avatar van ApoJapo

ApoJapo

MarcieMarc schreef:

toppie film trouwens mensen

En omdat jij het quote heb ik dat niet heel erg boeiende verhaal ook gelezen

avatar van Bitking

Bitking

Hele goede film! Ik heb hem vandaag voor het eerst gezien. Ik ben benieuwd naar het tweede en derde deel die ik deze maand of volgende maand zal bekijken.

avatar van Jesu

Jesu

Ik vond het een verrassend goede film, interessant van begin tot eind, prachtige sfeer, goede actie.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Super film (reeks) !

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

vond het best een goede film met een knap verhaal en leuke effecten

echt griezelig is het niet maar allemaal zeer goed gedaan !!

kijk al uit wanneer ik het vervolg mag zien!

*wat een mooie vrouw !!

avatar van roebftb

roebftb

Toen ik hem zag, was ik nog jong, onnozel en vond ik deze film wel leuk.

avatar van charmed one

charmed one

een geweldige film. ik heb hem best vaak gezien maar hij blijft echt een goeie film. er komt als het goed is ook een 4de deel. ik hoop dat ie wel beter word als de derde deel . want die vond ik wel wat minder als de eerste twee delen. ik denk dat het 4de deel wel weer een vervolg op de 2de deel word. nou ja we zien het vanzelf natuurlijk. maar ik vind het wel leuk als er weer een vervolg komt.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Eerste vampierenfilm die ik gezien heb (jaren geleden).

Deze is zeker een van mijn favorieten in die genre!

avatar van RSmovie91

RSmovie91

De strijd tussen de vampieren en weerwolven is erg goed vast gelegd. Kate Beckinsale is ook erg leuk om naar te kijken.

Persoonlijk vind ik dit de beste van de 3.

Het acteerwerk is dik in orde, het verhaal vind ik ook zeker niet slecht.

De actie is ook zeer goed gefilmd en de special effects zien er ook goed uit. Het is dus allemaal goed. Of in ieder geval goed genoeg voor mij

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

duidelijk beter dan de 2 vervolgen.

avatar van Lars_1984

Lars_1984

Vermakelijke film met leuke actiescenes.

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Blegh, deze films zijn niet voor mij weggelegd zo te zien.

avatar van wittie5

wittie5

Hakunamatafaka schreef:

Blegh, deze films zijn niet voor mij weggelegd zo te zien.

Film niet gezien en dan toch 1,5 eraan geven?? Dat slaat werkelijk nergens op!

Film niet gezien = niet beoordelen want als iedereen dit zo doet weet je nog niet of het wel of niet een goede film is!

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Lees is goed, ik heb hem wel gezien . Waar haal jij uit dat ik hem niet gezien heb?

avatar van rebelman

rebelman

Goeie actie film met een goed verhaal en een zeer mooie Kate die geweldig speelt.

avatar van The exper

The exper

Dit is 1 van de beste Vampier films.

avatar van Charmides

Charmides

The exper schreef:

Dit is 1 van de beste Vampier films.

Yup alleen wel jammer dat hij niet draaide in de Nederlandse bioscoop maar gelukkig wel op dvd Heb ook deel 2 gezien.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

FelixTheCat schreef:

Hoe kom je daar nou bij. Ik ben er heen geweest in de bios...

avatar van Frenetic

Frenetic

ik hou vanm dit soort films Mooie actie scenes. En mooi gemaakt, deze vind ik de beste van de 3

avatar van Assasijn

Assasijn

Erg goede vampierfilm. Alleen ik kan me ook niet herinneren dat hij in de bioscoop draaide. Misschien dit deel maar deel 2 niet denk ik. Maarja , een mens kan zich vergissen mensen.

avatar van jan14

jan14

Kr!kke schreef:

Leuke actiefilm met een deftig verhaal, de film blijft heel de tijd boeiend.

jazeker ik kan die film blijven kijken net als deel 2&3

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Superfilm met de prachtige Kate Beckinsale die een eveneens prachtig pakje aanheeft.

De film heeft een sfeer die je direct meeneemt, een geweldig goed verhaal én goede acteurs.

Als je fan bent van vampierfilms is deze toch wel eentje om te zien naar mijn bescheiden mening.

avatar van Hulsi

Hulsi

Zalige film, het genre spreekt me aan, het verhaal is goed en de personages worden goed uitgediept.

avatar van mnrk

mnrk

Een prima film die goed aansluit als je eerst Underworld: rise of the lycans kijkt.

Het hele verhaal is dan nog veel duidelijker en komt nog beter over. De sfeer in de film is geweldig, net zoals de special effects en de gehele aankleding.

Kate Beckinsale speelt als Selena erg goed en ziet er ook nog eens super uit

avatar van Tommy The Cat

Tommy The Cat

Ik houd van dit soort films. Underworld maakt er iets moois van, maar het mist net dat beetje diepgang. Ook worden de vetes te menselijk uitgevochten.

3.5

avatar van speranza

speranza

Dit is een overweldigend audiovisueel spektakel met ijzersterk acteerwerk van Kate Beckinsale.