• 9.376.097 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Amber Heard en Mel Gibson

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 oktober 2013

Plot Machete Kills

"Trained to kill. Left for dead. Back for more."

In dit vervolg wordt Machete gerekruteerd door de Amerikaanse overheid voor een missie die onmogelijk is voor elke gewone sterveling. Machete moet zijn weg door Mexico vechten om het gestoorde hoofd van een drugskartel en een excentrieke wapenhandelaar aan te pakken. Vooral die laatste is daarbij belangrijk, want de wapenhandelaar wil met behulp van een wapen in de ruimte een wereldoorlog ontketenen. Aan Machete de taak om een leger van Mexicanen aan te pakken en een plan voor wereldwijde anarchie tegen te houden.

Machete Cortez

Osiris Amanpour

Cereza Desdemona

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Beter dan eerste deel omdat ik met andere verwachtingen naar deze film ben gegaan, de bad guys gestoorder zijn en de dames lekkerder. De Star Wars-tintje op einde is ook erg leuk gedaan.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Schakel je hersenen uit, en zet knopje "accepteer totale onzinnigheid" aan. Dan is hij best te behappen. Eigenlijk is het een soort tekenfilm met echte mensen. Alles lukt! Maakt niet uit hoe ongeloofwaardig... Het lukt! Daarom is hij ook niet spannend. Saai zelfs.. Want alles lukt toch, en Machete gaat toch winnen. Zelf als hij sterft door 40 kogels.... Maak hem weer levend! Want alles kan! En alles lukt... grappig in beeld gebracht, dat wel... Van grindhouse tot foute James bond decor. En als we nu toch bezich zijn... Hier nog een vleugje StarWars en Battle Star Galactica. Daarom is dit deel ook beter dan 1 denk ik.... Deze is nog onzinniger. En gek genoeg de enige film reeks waar Trejo goed uit de verf komt... Weinig tekst is goed voor een acteur van lik m'n vestje. Omringt door een afgeschreven sterrencast als Banderas en Gibson. In mijn ogen goed gelukt. Met een groot budget een hele foute film maken. Zelfs vijf keer gelachen waarvan drie keer uit ongeloof.... 3**

avatar van gauke

gauke

Alles is te in deze productie; je moet er waarschijnlijk van houden en dat doe ik niet. Het verhaal (eigenlijk is er nauwelijks sprake van) is een voortdurende herhaling van zetten en vliegt voortdurend uit de bocht, de actie is naast opgeblazen en onbeschaamd, teleurstellend en de regisseur maakt gebruik van een over-de-top aan bijrollen (het zijn er veel te veel, je wordt er bijna gek van). Kortom ongeïnspireerde rotzooi.

avatar van Shinobi

Shinobi

Het vorige deel wel gezien gauke?

avatar van gauke

gauke

Shinobi schreef:

Het vorige deel wel gezien gauke?

Ja daar zaten in ieder geval nog aardige ironische gedeeltes in.

avatar van patito

patito

Enorm vermaakt tijdens mijn bioscoop bezoekje. Enorm gelachen om de totale omslag van Machete kills naar James Bond. Natuurlijk is de acteerprestatie van Danny Trejo perfect, waar ik ook niet kon stoppen met lachen.

Al met al een vermakelijke avond gehad. Geloof de negatievelingen niet als je van het personage Machete houd.

avatar van madmax2011

madmax2011

gewoon een leuke film verstand op nul en gaan met die banaan

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Vorige week zaterdag gezien, en heb daar verdikkeme nog een premiere van een te gekke dansvoorstelling voor opgegeven ook.

Ben een hele grote fan van het origineel, maar ik had hierbij moeite om mijn ogen open te houden. Een paar leuke momenten en Amber Heard en Mel Gibson doen het leuk, maar het is een ratjetoe van net-niet leuke momenten.

avatar van El ralpho

El ralpho

Machete kills! And again, and again, and again.....

In dit vervolg op Machete krijgen we meer van hetzelfde te zien, maar dan met een minder leuk verhaal, minder leuke personages en minder creatieve vondsten. Hoewel dit deel wel dezelfde feeling heeft als zijn voorganger voelt het namelijk een stuk meer uitgemolken aan en ik had dan ook het idee dat ik naar de extended version van deel 1 aan het kijken was met alle scene's die het origineel niet gehaald hadden en dus ook een stuk minder waren. Ook Danny Trejo als Machete zelf en Michelle Rodriguez als She die ook nog steeds een redelijk grote rol heeft zijn lang niet meer zo leuk als in het origineel het geval was.

De aanvullende cast heeft een te kleine rol om er echt iets interessants van te maken of kan gewoon echt niet acteren (hoewel Heard het nog wel aardig doet), met Lady Gaga en Charlie Sheen als absolute dieptepunten. Daarnaast vraag ik me ook af wie het in godsnaam verzonnen heeft dat de twee leukste dames die hier een rol spelen (Hudgens en Alba) slechts een kleine bijrol hebben terwijl dat juist de actrices waren waar ik wel meer van had willen zien. Daarnaast is badguy Gibson ook een stuk minder dan zijn voorganger Seagal en is het personage van Bichir gewoon ronduit bloedirritant. Sofia Vergara als Desdemona wil wel heel graag en haar personage heeft ook zeker potentie, maar helaas wordt ook hier veel te weinig uitgehaald.

Nee, het moge duidelijk zijn dat je bijna hersendood moet zijn om dit vervolg leuk te vinden. Bij het eerste deel was dit ook het geval, maar daar was het tenminste nog leuk hersenloos vermaak. Hier voelt het uitgesponnen en inspiratieloos aan en had het script veel creatiever kunnen zijn. Ook de effecten zijn over het algemeen behoorlijk ondermaats en komen te overduidelijk uit de computer. De Star Wars touch die de film richting het einde meekrijgt beviel me nog veel minder, maar dit komt omdat ik dan ook absoluut geen liefhebber van dit genre ben. De hint naar een deel 3, die nog meer deze richting op lijkt te gaan spreekt me dan ook al helemaal niet aan.

Met een krat bier achter de kiezen of in een extreem melige bui kun je nog wel de nodige lol aan dit vervolg beleven en als je een enorme liefhebber van grindhouse producties kun je ook een ster bij deze eindbeoordeling optellen maar ik adviseer de rest van de wereld toch echt om hier vooral niet naar toe te gaan. Het had allemaal wel een stuk slechter gekund met het oog op onderstaande beoordeling, maar met een regisseur als Robert Rodriguez aan het roer verwacht je echter gewoon veel meer vindingrijkheid.

avatar van tattoobob

tattoobob

Een erg kinderachtig filmpje die nergens het niveau van zijn voorganger haalt.

Sommige scenes zijn echt belachelijk te noemen....zelfs voor zo,n soort film..

Nee geen aanrader...

avatar van Corcicus

Corcicus

Nee, ik lustte deze taco niet.

Hoewel ik had gehoopt dat de sequel beter zou zijn dan het magere visje dat Machete was, kwam ik van een wel heel koude kermis thuis. Het is nog warriger, flauwer, chaotischer en ronduit slechter dan de voorganger. Een zeer spijtige zaak want ik ben fan van grindhouse, Trejo én Rodriguez, maar toch smaakte deze cocktail mij allerminst.

avatar van JooGee

JooGee

wat een geweldige onzin film

Trejo kan niet acteren, in elke film kijkt hij met hetzelfde gezicht

De meeste onmogelijke dingen gebeuren in deze film

Kromme tenen

Het vervolg "in space" vooral niet gaan zien, nog grotere onzin

Matig vervolg.

Eerste deel van de film was nog wel aardig. Paar sterk overdreven momenten en een paar grotere namen die snel het onderspit delven. Maar Rodriguez verschiet het meeste van z'n kruid al tijdens dit deel. Tweede deel van de film is repetitief en gewoon een stuk minder leuk.

Daarbij blijf ik vinden dat een film als deze wat ongemakkelijk tussen Hollywood en Sushi Typhoon werk inzit. Wat uiteindelijk is het allemaal ook weer niet zó maf, het enige wat het wat gestoorder dan normaal maakt is dat er iets meer budget en wat grotere namen achterzitten, maar vergelijk het met het Sushi Typhoon werk en je krijgt eigenlijk een redelijk makke bedoening voorgeschoteld.

Links en rechts wat grappige momenten nog in het tweede deel, maar veel te weinig. De film duurt daarmee ook makkelijk 20 minuten te lang. Jammer dat Rodriguez deze reeks niet iets meer Planet Terror flair heeft kunnen geven, nu blijft het toch een gemiste kans.

Trejo zelf trekt het trouwens ook niet echt meer. Mens ziet er ondertussen stokoud uit, wreekt zich aardig in de actiescenes.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

33 miljoen down the shitter en recht in de handen van de uitgebluste Hollywood stal. Behalve Amber Heard, die is écht...écht...heel erg... aantrekkelijk (netjes houden he) en zou een Rodriguez regular moeten worden .

Anyhow, er blijft bar weinig over van de over de top insteek wanneer je vanuit het oosten (Sushi Typhoon, inderdaad) continue afgetroefd wordt. Hij zal z'n geld natuurlijk op de nieuwe Sin city gaan inzetten en tsja, misschien wel terecht. Als actieregisseur vind ik hem niet uitgegroeid tot een grootmacht, iets wat er wel in leek te zitten tijdens zijn eerdere feature films.

Een nogal misplaatste guilty pleasure, deze Machete.

avatar van erik1677

erik1677

ik heb me hier wel weer uitstekend mee vermaakt.

Lekkere lompe cult cinema!

tenminste zo zie ik het.

Lekkerig bloederig en moet zeggen ik was verrast door een paar acteurs die hier in mee deden.

Het verhaal slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar dar maakt bij zulke films geen donder uit.

Het eerste deel vond ik wel iets beter, maar dit 2e deel vond ik ook wel uitstekend.

Op naar deel 3 zou ik zeggen

avatar van Bullit

Bullit

Wat een film, ik heb krom gelegen van het lachen. Beter dan deel 1. Ik ga hem later deze week nog eens kijken.

avatar van Kondoro

Kondoro

Was leuke film om een keer te zien niet voor 2 keer!

Een echte film waar nergens op slaat maar toch kun je er om lachen en naar kijken met plezier.

en 3.0

avatar van Waku

Waku

Wel grappige over de top actiefilm.

Met heel veel bekende gezichten en namen.

Tot aan Lady Gaga toe.

Verder neemt de film zichzelf gelukkig niet al te serieus.

Lengte is wat te lang voor de film

Toch een kleine 3*.

avatar van james_cameron

Waar is Robert Rodriguez in godsnaam mee bezig de afgelopen tijd? De meest recente Spy Kids-film was behoorlijk beroerd; nu gooit hij er nog een schepje bovenop met deze inferieure sequel van het reeds niet al te beste Machete. Een overdaad aan zeer slechte cgi-effecten doet dit al heel snel de das om, al ligt de schuld ook bij het belabberde script en de ultraflauwe humor. Ik hoop dat het open einde een grap is, en dat we niet vergast worden op het weinig veelbelovend ogende Machete Kills In Space. Daar zit ik na het zien van dit prul bepaald niet op te wachten.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Soundtrack nu (tijdelijk) te beluisteren op luisterpaal hier.

Ha ha, hij was weer leuk.

Verheug me nu al op deel 3

avatar van Shinobi

Shinobi

"I never saw this."

Waar ik Machete (2010) (4,0 sterren) nog best verfrissend vond, is dat in dit vervolg verre te zoeken.

Het verhaaltje lijkt bij elkaar geraapte troep te zijn; meer de restanten van geschrapte ideeën voor deel één. Dit is af te zien aan de vele steracteurs die er ietwat verloren bijlopen en eigenlijk geen bijzonder doel hebben, afgezien van hun naam. Het zegt ook wel wat dat Jessica Alba gelijk het loodje legt in de opening.

Het geheel blijft maar doorgaan met wannabe grappige dingen, die ongeïnspireerd overkomen. Het ligt er gewoon te dik op. Aan Danny Trejo kun je afzien dat hij dit soort rollen niet meer aankan, al staat hij wel zijn mannetje op momenten.

Al met al gewoonweg waardeloos, ik wil zelfs zeggen slaapverwekkend. Ik hoop dat Robert Rodriguez inziet dat dit een miskleun van een film is en afziet van het maken van Machete Kills in Space. Mocht je de eindcredits kunnen uitzitten; er zitten nog twee extra scènes in.

1,0 Sterren.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Hoe was het tweede deel? Ik ben in slaap gevallen.... Robert Rodriguez is niet meer wat hij was denk ik... Wat een bagger effecten en bagger verhaal.

avatar van schumacher

schumacher

Leuk om eens gezien te hebben, was zeker niet top maar ook niet slecht, je moet er voor zijn .

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vanessa Hudgens, M. Rod cleavage & Mother Monster

Dan heb je het wel gehad met de pluspunten, want wat Robert Rodriguez hier van maakt is toch wel schrikbarend te noemen. Inantiele humor, ongeïnspireerde niet grappige oneliners, een zeer onstabiel script, rommelig geregisseerd. Ook nog Mel Gibson, dan weet je da het slecht gaat worden. Waar zijn voorganger nog wel goed in elkaar zat probeert Rodriguez iets te veel een grindhouse film te maken. Opzet geslaagd, want heb wat grindhouse achter mijn kiezen en je zou niet zeggen dat het budget hier tientallen malen hoger was.

Machete Kills is vooral erg stuurloos en dat maakt de film ook enorm vermoeiend en film begon toch wel erg negatief op mijn gemoedstoestand te werken. Al weet Rodriguez dat ongenoegen in het eerste ruime halve uur eventjes te neutraliseren. De over the topness voelt ook helemaal niet zo over the top, vrij tam zelfs. Ook lijkt de film ook helemaal geen rode draad te hebben, allemaal vrij willekeurige gebeurtenissen zonder uitgangspunt.

Eigenlijk hoop je dat het allemaal een bewuste grap maar dergelijke dure grappen worden niet meer gemaakt. Dieptrieste bedoeling en je moet er toch niet aan denken dat ze ook nog de ruimte ingaan. Troep.

avatar van Sonya Blade

Sonya Blade

Overbodig vervolg

Het duurt veel te lang voor dat Machete Kills op gang komt. Zijn jacht op het hoofd van het drugskartel in Mexico is oninteressant en bevat te weinig momenten die ouderwets over de top zijn.

Het is pas vanaf het moment dat Machete de VS weer betreedt dat het plezant wordt. Ik vind dat vooral Mel Gibson daar verantwoordelijk voor is. Hij speelt een soort van combinatie tussen een klassieke Bond-Villain en Darth Vader. De opkomst van deze slechterik doet ook de held van het verhaal in actie schieten, waardoor het exploitation-gehalte eindelijk de film betreedt.

Het is dan ook jammer dat de film met een anticlimax eindigt, en men met een cliffhanger verwijst naar een eventueel derde deel. Of dat er gaat maar komen is de vraag.

avatar van bassie200

bassie200

Ik kon van deel 1 de humor nog wel inzien, maar bij dit deel zijn ze echt compleet doorgeslagen....wat een aanfluiting.

avatar van DragQueen

DragQueen

Hoewel het nog steeds een heel vermakelijke actiefilm is, is dit vervolg toch minder dan het eerste deel. Trejo voert zijn rol naar behoren uit, en de rest van de cast ook. Wat het verhaal betreft, bepaald geen hoogvlieger. Ook is het te chaotisch uitgevoerd allemaal. Actie is wel vermakelijk, en prima in beeld gebracht. 2,5 Ster.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Eigenlijk is alles fout aan deze film, je moet er de humor van in kunnen zien denk ik dan maar. Het is dat Michelle Rodriguez er in meespeelt anders had ik deze film waarschijnlijk overgeslagen. Toch heb ik wel een paar keer moeten lachen. Daarom toch nog 2,5 ster

avatar van Spetie

Lang niet zo goed als het eerste deel en tevens veel minder fris en leuk.

Aan bekende acteurs in ieder geval geen gebrek, want ook hier zit het er tot in de kleine bijrolletjes vol mee. Het eerste half uur is duidelijk het best. Een aantal geslaagde grappen en wat aardige introducties van sommige personages. Daarna lijkt Rodriguez soms een beetje de richting kwijt en lijkt Machete Kills soms een doel en verhaal te ontberen. Maar tijd om je te vervelen heb je niet, want Rodriguez stopt alles barstensvol actie. Soms is dat wel leuk, maar meermaals slagen de grappen ook niet.

Verder oogt Trejo ook minder fit dan in Machete. Niet raar voor iemand van zijn leeftijd, maar wel iets om in de toekomst rekening mee te houden. Ik vond de rolletjes van Sheen, Gibson en Heard overigens wel geslaagd. De rest van de cast was net wat minder. Richting het einde was ik op een gegeven moment toch wel blij dat de film bijna afgelopen was. Wel opvallend dat er niet echt een einde aanzat. Ik weet niet of men nog van plan is om een derde deel te maken, maar van mij hoeft het niet zo. De koek was al enigszins op na het eerste deel en Rodriguez kan beter weer wat nieuws bedenken, want vervolgen is hij sowieso niet zo goed in.

Machette Kills krijgt van mij een nipte onvoldoende en dan ben ik nog een klein beetje mild, omdat ik nu eenmaal een enorm zwak voor Heard heb.