• 9.377.078 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Amber Heard en Mel Gibson

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 oktober 2013

Plot Machete Kills

"Trained to kill. Left for dead. Back for more."

In dit vervolg wordt Machete gerekruteerd door de Amerikaanse overheid voor een missie die onmogelijk is voor elke gewone sterveling. Machete moet zijn weg door Mexico vechten om het gestoorde hoofd van een drugskartel en een excentrieke wapenhandelaar aan te pakken. Vooral die laatste is daarbij belangrijk, want de wapenhandelaar wil met behulp van een wapen in de ruimte een wereldoorlog ontketenen. Aan Machete de taak om een leger van Mexicanen aan te pakken en een plan voor wereldwijde anarchie tegen te houden.

Machete Cortez

Osiris Amanpour

Cereza Desdemona

avatar van jelcin08

jelcin08

Wat een waardeloze kinderachtige film.

avatar van Taskmaster300

Taskmaster300

doncorleone schreef:

We houden een iets andere definitie van geniaal aan denk ik.

5 sterren (net als je overige laatste 9 films waar je op stemde)??

De perfecte film dus?

Gelukkig voor jou kun je dan waarschijnlijk putten uit een eindeloze lijst uitmuntende films die elke jaar worden geproduceerd.

Geweldig hoe iedereen hier loopt te zeiken over films

Een blik op de cover en je weet precies waar je aan toe bent.

Maar jullie praten over zaken als: karakter diepgang, verhaallijn........

Hallo!!!!!!! Dit is vermakelijke actie, dat is de bedoeling en daar slagen ze redelijk in.

Dus krijgen ze hoge score van mij.

Mijn persoonlijke mening en daarnaast moet je bij je beoordeling rekening houden met: het budget, de acteurs en de intentie.

Ze proberen hier geen Titannic achtige acteerprestaties te bereiken Bro!!!!!!!

avatar van doncorleone

doncorleone

Taskmaster300 schreef:

Geweldig hoe iedereen hier loopt te zeiken over films

Een blik op de cover en je weet precies waar je aan toe bent.

Maar jullie praten over zaken als: karakter diepgang, verhaallijn........

Dus krijgen ze hoge score van mij.

Ze proberen hier geen Titannic achtige acteerprestaties te bereiken Bro!!!!!!!

Bro.. Is Titanic het voorbeeld van een kwaliteitsfilm volgens jou?

De reden van mijn kritiek op dit gedrocht is dat ik het waardeloos vind in z'n genre.

Waar heb ik het over diepgang of verhaallijn bij deze film dan?

Desperado vond ik een geweldige film. Zwaar over de top, maar wel stijlvol, sfeervol, stoer, grappig en origineel.

Als je Desperado naast de Machete films legt, dan moet je toch toegeven dat Machete puinzooi zonder enige originaliteit en creativiteit is?

avatar van Taskmaster300

Taskmaster300

doncorleone schreef:

Bro.. Is Titanic het voorbeeld van een kwaliteitsfilm volgens jou?

Waar heb ik het over diepgang of verhaallijn bij deze film dan?

Je hebt een punt Bro

Maar ik blijf erbij dat het een kwestie van smaak is.

Ik noem Titanic als voorbeeld omdat die het meeste geld in het laatje bracht en enorm goed was (zeker voor die tijd...)

Ik vond Desperado persoonlijk niet zo leuk.

De manier waarop het hier vormgegeven is en zonder ook maar enige poging om het realistisch te brengen vond ik erg apart en vermakelijk.

Een film (is kunst) is net zoveel waard als wat de kijker erin ziet, het is raar om iets af te zeiken of de hemel in te prijzen als andere mensen het kennelijk wel leuk vinden.......

avatar van doncorleone

doncorleone

Taskmaster300 schreef:

Je hebt een punt Bro

Maar ik blijf erbij dat het een kwestie van smaak is.

Ik vond Desperado persoonlijk niet zo leuk.

Kritiek geven met beargumentatie daar is niks mis mee. Sterker nog. Daar is deze site voor.

Maar je hebt alle recht op jouw mening natuurlijk. En ook zeker op je kijkplezier.

avatar van flmfrk

flmfrk

Een redelijke opvolger. Zo fout en cliché dat het vermakelijk is, en dat is ook de bedoeling van grindhouse films. Rodriguez begrijpt dat goed. De vrouwen hebben - net als de mannen - clichérollen; vrouwen moeten vooral lekker zijn en mannen stoer en lomp. Jammer is het dan ook dat de bordeelhoudster niet echt lekker te noemen is. Maarja, smalen verschillen. De grote namen die voorbij komen hebben totaal geen toegevoegde waarde. Toch ben ik best in voor Machete in Space.

avatar van krosnicky

krosnicky

vond hem wat minder dan de vorige vond het nogal rap rap gemaakt alsof er niet goed werd na gedacht over de scene's en het zag er alemaal nogal fake uit maar ja buiten dat is het nog een vermakelijke film

avatar van Cygor

Cygor

Wat een verschrikkelijke vertoning!!!

Waar ik deel 1 echt kon waarderen slaat deze totaal de plank mis.

Fouter als deze gaat bijna niet.

Ik hou van over de top vermaak , maar dit gaat mij zelfs te ver.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

troepfilm

net de crow 4 maar de crow 4 was tenminste leuk

avatar van Daan258

Daan258

Was nog redelijk vermakelijk maar zeker niet zo leuk als het 1e deel.

Verhaal was niks, acteerwerk ook niet al te best en de special effects waren helemaal vreselijk.

Als het de bedoeling was om de special effects er echt belachelijk eruit te laten zien dan is dat goed gelukt.

Maar ondanks dat, was ie toch nog redelijk vermakelijk en keek lekker weg.

Kleine 2,5*

avatar van Leno

Leno

Het begin is teleurstellend, een weinig originele 'trailer' en alle bekende foefjes van deel 1 komen terug; de slechte beeldkwaliteit die meteen toch weer haarscherp is, de 'erotische' scene die eruit is geknipt en de over de top actie. Dankzij de leuke cast wordt de film naar het einde toe wel steeds vermakelijker. Heard speelt een leuke rol, evenals Vergara en Gibson is hilarisch. Trejo is nog het matigst wat in deze film, zeker nu de grap eraf is, extra opvalt. De film voegt dus helemaal niets meer toe, maar is stiekem nog wel vermakelijk.

avatar van moviemike

moviemike

Jammer van het domme einde.

Waarschijnlijk zal men wel aanhalen dat dit net de bedoeling was, bij mij kwam het meer over als een gebrek aan inspiratie.

avatar van Drifter

Drifter

Begin, midden en eind is dom. Over de top kan best werken maar hier niet. Het zijn wat losse scenes die aan elkaar geplakt zijn. Grote tegenvaller na de eerste film.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik kan me teleurgestelde reacties wel voorstellen, maar heb me er eigenlijk prima mee vermaakt. Het probleem is dat het te veel van het goede is, wat de humor niet ten goede komt. Het moest allemaal nog meer over-the-top, maar het ligt er allemaal wat te dik bovenop, bovendien is het weinig aanvulling op deel 1. Toch vond ik het erg vermakelijk. De setting verandert om de haverklap, er zit behoorlijk wat afwisseling in de onzin en het tempo is letterlijk moordend. Verder is de allstar cast best leuk en zijn er w.m.b. Meer geslaagde dan mislukte scènes. Volgens mij ben ik de enige die zijn heeft in en deel drie. 3,5 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

Zin in i.p.v zijn, in mijn bovenstaande bericht. Heb me er nog niet erg in verdiept, maar is deel drie serieus aan de orde of was het een grap (zoals het hele gedoe natuurlijk eigenlijk begon).

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

zal me niet aan deze film wagen. Vond deel I al waardeloos.

D. Trejo is naar mijn mening dan ook eens acteur voor bijrollen geen hoofdrol.

avatar van dwid

dwid

Best gelachen om de over de top over de top actie (geen spelfout), maar wat slecht.

Wel een film die je halverwege toch niet zomaar afzet...(heel) dom vermaak !

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik hou van dit soort films, dus voor mij is dit opnieuw een geslaagde film van Rodriguez.

Over de top actie, veel bloed en geweld.

Ik had dit verwacht en ben dan ook zeker niet teleurgesteld in deze film.

Leuke tol van Lady Gaga

Kijk nu al uit naar deel 3 !!

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Wij vonden dit wel een grappige film. Echt totaal over the top. Soms een beetje flauw.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Met Machete weet je dat je je aan cartooneske en pulpy situaties kan verwachten. Maar dan nog schortten er heel wat zaken. Origineel is het vooreerst allemaal niet; vooral als je Machete vier keer met dezelfde oneliner hoort terugkomen, met één woordje verschil telkens. Uh uh uh. En dan opnieuw iemand de darmen uit het lijf uitrukken . Dan : Trejo blijft een slecht acteur die vooral gecast is omwille van zijn ruige tronie. Merk op dat zijn dialogen opnieuw zo beperkt mogelijk blijven, al zijn het er hier toch al een dertigtal in plaats van een twintigtal. Ten derde : het ruimtegedoe begint de franchise echt wel helemaal om zeep te helpen. Als ik de trailer ziet van Machete Kills... in Space, met die light swords en sterke Star Wars verwijzingen, dan denk ik er serieus over om af te haken. En Trejo in ruimtepak transformeert Machete meteen in een spoof. Alsof je naar twee verschillende films zit te kijken. Zeker een stuk minder dan de eerste Machete film, maar het blijft wel grotendeels Machete-waardig... op de laatste 15 minuten na dan.

avatar van goongumpa

goongumpa

Er schorde al vanalles aan de eerste Machete, maar waar een zeker enthousiasme dat daar (soms) kon maskeren, is vrijwel alles aan deze film irritant. Ik mag Rodriguez, maar dit is een luie kutfilm.

avatar van blurp194

blurp194

Vermakelijk.

Binnen de beperkingen (...) van het genre maakt Rodriguez er van wat er van te maken valt. Gemakzuchtig hier en daar zeker, maar ook grappig - op een grindhouse en pulp achtige manier. Maar de vonk van de inspiratie lijkt wat te ontbreken. Jammer dat Rodriguez het meer lijkt te zoeken in de wat verrassende keuzes in de cast dan in een sterk verhaal, en sterke scenes met een goede timing.

Trejo is zeker niet de beste acteur ooit, maar zet hier wel een van zijn mooiste rollen neer. De stoere oneliners liggen hem goed, en zijn getekende kop past goed in wat er van hem verwacht wordt. Aangevuld door een indrukwekkende serie A- en B-lijst acteurs die als aangever mogen optreden, en dat met kennelijk plezier doen - inclusief Mel Gibson als de bad guy.

Op naar Machete in Space.

avatar van scorsese

Aardige film waarin Machete ditmaal door de president wordt gevraagd voor een missie. Dit vervolg is meer van hetzelfde. Opnieuw lekker dik aangezette humor en actie-scenes, en helaas ook opnieuw een verhaal dat niet echt weet te boeien. Overigens wel leuk hoe het verhaal zich ontplooit richting de vervolgtrailer op het begin van de film. De cast is om van te smullen.

avatar van TommyG

TommyG

Je moet niks hoogstaands verwachten maar het is wel een heerlijk vermakelijke film.

avatar van bro

bro

Actie/misdaad? Nope. Karikaturale actie/misdaad? Jep.

avatar van Aapje81

Aapje81

Machette Kills brengt precies wat je ervan mag verwachten. Wat absurd geweld een hoop droge humor en veel bekende gezichten die de spot met zichzelf drijven. Alles bijelkaar duurt het allemaal wat te lang en blijft het absurdisme niet de hele film boeien maar het is nog altijd vermakelijk genoeg. Amber Heard zag er trouwens prachtig uit en haar acteerwerk ging gepaard met de nodige zelfspot. Boven gemiddeld.

avatar van Neder0001

Neder0001

Eerste deel was goed maar deze? Pff...

mag toch hopen dat die derde deel er niet komt.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/misdaad/thriller film...

Leuk verhaal...

Prima en grappig acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs en twee actrices...

Wel grappig dat vrouw borst/pernis schieten...

Nep bloed/lichamelijk...

Prima camerabeweging en af en toe te snel...

Prima zwaarvecht scene...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Ben benieuwd voor vervolg deel 2!

Heerlijk genoten...

avatar van Glimpsie

Glimpsie

Jammer maar helaas...vanaf de eerste scene zag ik dat dit de foute kant opging. Waar de originele Machete best wel aardig was, is Machete Kills een eindeloze aaneenschakeling van overacting waarin wanhopig geprobeerd word om de badass Trejo nog harder neer te zetten waardoor alle geloofwaardigheid smelt als sneeuw voor de zon...

avatar van Confusie

Confusie

Ik ben de afgelopen dagen even fan geworden van deze reeks. Een aaneenschakeling van totaal onzinnige situaties in wat bijna een live action cartoon genoemd kan worden. Zie dat velen niet zo enthousiast zijn, voor mij is dit gewoon kunst. Vond deze zelfs nog wat beter dan de eerste. Toen ik vernam dat Mel Gibson hier ook in zit was ik gelijk geïntrigeerd, en niet voor niets want een heerlijke rol uiteindelijk. Soort James Bond achtige villain te midden van enkele komische Star Wars verwijzingen, mij kon het zeker bekoren. Mijn respect voor de man neemt ook gelijk toe dat hij hier aan meedoet.

Ben overigens ook wel geneigd het lef te hebben om te stellen dat mensen die deze film niks vinden het 'gewoon niet snappen'.

Dat is wel een beetje het idee dat ik krijg als ik de reacties hier een beetje lees.